#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
۵۲- «رَبِّ العالَمینَ» تفسیر نماز » «رَبِّ العالَمینَ» خداوند، پروردگار همه هستی است. آنچه در آسما
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۵۳- «اَلرَّحْمنِ الرَّحیمِ»
تفسیر نماز » «اَلرَّحْمنِ الرَّحیمِ»
ترجمه این دو کلمه به «بخشنده مهربان» ترجمه کامل و رسائی نیست، زیرا به قول علاّمه شهید مطهّری، بخشنده مهربان ترجمه جواد و رئوف است، نه رحمن و رحیم و اصولاً برای این دو کلمه، واژه معادلِ فارسی یافت نشده است.
گرچه «رحمن» و «رحیم» هر دو از ریشه «رحمة» گرفته شده اند، امّا «رحمن» به رحمتِ گسترده الهی گفته میشود که ابتدائی است و همه انسانها را شامل میشود، ولی «رحیم» رحمتی است که به عنوان پاداش و نتیجه کارهای خوب تنها بر نیکوکاران نازل
می شود. لذا به فرموده امام صادق علیه السلام خداوند نسبت به تمام مخلوقات «رحمن» است، اما تنها به مؤمنان رحیم است. خداوند رحمت را بر خود واجب کرده است:
«کَتبَ عَلی نَفسِهِ الرَّحمَة» [۱] چنانکه پیامبر و کتاب او نیز برای هستی، رحمت است: «رَحْمَةً لِلْعالَمینَ» [۲]
پرورش و تربیت او بر اساس رحمت است و کیفر و عقوبت او نیز همچون چوب معلّم لازمه تربیت است. بخشیدن گناهان و قبول توبه بندگان و عیب پوشی آنان و دادن فرصت برای جبران گذشته همه مظاهر رحمت فراگیر او هستند.
اصولاً هستی جلوه رحمت اوست و هرچه از جانب او به هر موجودی برسد لطف و رحمت است، لذا همه سورههای قرآن با «بسم اللّه الرحمن الرحیم» آغاز میشود.
«الرحمن الرحیم» در کنار «ربّ العالمین»، یعنی تربیت الهی بر اساس لطف و رحمت است، چنانکه تعلیم او نیز بر پایه رحم و مهربانی است: «اَلرَّحْمنُ عَلَّمَ الْقُرآنَ» [۳] خدایِ مهربان قرآن را به بشر تعلیم کرد. و این خود درسی برای ما انسان هاست که معلّم و مربّی باید همواره مهربان و رحیم باشد.
----------
[۱]: ۱۹۷) سوره انعام، آیه ۱۲.
[۲]: ۱۹۸) سوره انبیا، آیه ۱۰۷.
[۳]: ۱۹۹) سوره الرحمن، آیه ۲.
#تفسیر_نماز
✍محسن قرائتی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
پرسمان؛ استاد محمود زارعی مدیریت اقامه نماز در مدارس.mp3
4.26M
#پرسش_های_شما
باسلام وعرض ادب
📌بهترین منبع برای مطالعه و پاسخگویی به دانش آموزان دختر متوسطه دوم در خصوص نماز چی هست
📌بچه هایی که بدون وضو وترس از کم شدن نمره انضباط میان نماز و حتی نماز صبح ونماز مغرب وعشا هم نمیخونن فقط به خاطر اینکه نمره نماز را بگیرند بدون وضو بین بقیه نمازگزارها قرار میگیرند.
📌افرادی که دربین صفوف نمازگزارها نماز شون را فرادا میخونند اقتدا نمیکنند یا حتی قبل تمام شدن نماز از صف خارج میشن باید با این گروه چطوری برخورد کرد؟
پاسخ شما👆
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
سلام درس بیستم ۶-ششمین مورد از شک های صحیح، وقتیه که در حالیکه ایستاده هستیم بین اینکه چهار رکعت خو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سلام
درس بیست و یکم
۷-هفتمین مورد از شک های صحیح، وقتیه که درحالیکه ایستاده هستیم بین اینکه سه رکعت خوندیم یا پنج رکعت، شک کنیم.
دراین حالت باید بشینیم و شک ما به 'شک بین دو و چهار' تبدیل میشه، بنارو بر چهار میزاریم و نمازو تموم میکنیم و بعد دو رکعت نماز احتیاط ایستاده میخونیم. و بهتر اینه که نمازو دوباره بخونیم.
یادآوری از گذشته:
-سومین مورد از شک های صحیح، "شک بین دو و چهار بعداز سربرداشتن از سجده دوم" بود که گفتیم باید بنارو بر چهار بزاریم و دو رکعت نماز احتیاط ایستاده بخونیم.
-چهارمین مورد از شک های صحیح، "شک بین دو و سه و چهار بعداز سربرداشتن از سجده دوم" بود که باید بنارو بر چهار بزاریم و دو رکعت نماز احتیاط ایستاده و دو رکعت نماز احتیاط نشسته بخونیم.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
💎 جواب کامل شبهه
4️⃣3️⃣2️⃣ آیا امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در جنگ با ایران حضور داشتند؟!
🔶 اول: در هیچ منابع معتبر شیعی نیامده است که امام حسن و امام حسین علیهماالسلام برای جنگ با ایرانیان به ایران آمده باشند.
🔷 دوم: تمام اخبار و گزارشاتی که دربارهی حضور امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در جنگ با ایرانیان آمده است در منابع اهل سنت یا دشمنان اهل بیت علیهمالسلام هست مثل تاریخ طبری و بلاذری و ابن اثیر و ابن کثیر و ابن خلدون و ... .
🔶 سوم: گزارشاتی هم که این منابع نقل کردند یا با هم ضد و نقیض هستند یا گوینده آن مشخص نیست یا گویندهی آن شخصی دروغگویی است.
◾️ مثلا در بلاذری آمده که: «گفته میشود که حسن و حسین فرزندان علی بن ابیطالب در شمار همراهان وی بودهاند». [1]
▪️ اصلا مشخص نیست چه کسی گفته و خود بلاذری هم با تردید بیان کرده است.
◾️ یا در تاریخ طبری جلد ۳ صفحه ۳۲۴ و ۳۲۵ اسامی کسانی که در جنگ با طبرستان همراه سعید بن عاص هستند را نام میبرد و اسمی از امام حسن و امام حسین علیهماالسلام نیست اما در صفحه ۳۲۳ در اسامی که ذکر میکند اسم امام حسن و امام حسین علیهماالسلام را ذکر میکند. [2]
▪️ و این ضد و نقیض است.
🔷 چهارم: گزارشات درباره حضور امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در جنگ با ایرانیان طبرستان در زمان عثمان خلیفه سوم است. هرچند که جنگهای مسلمانان در زمان خلیفه سوم بیشتر با آفریقا و رومیان و بخشهای سیستان و خراسان و فارس از ایران بوده است تنها یک مورد گزارش لشکر کشی به طبرستان است که در زمان عثمان توسط سعید بن عاص بوده است.
🔶 پنجم: امیرالمؤمنین علی علیهالسلام بر خلاف میلش و برای حفظ کیان اسلام به دو خلیفه اول مشاوره میدادند ولی حضرت از مشاوره دادن به خلیفه سوم خودداری میکرد حال چطور حاضر شود فرزندانش زیر پرچم عثمان بجنگند؟!
🌐 منابع:
[1]ـ در فتوح البلدان (البلاذری) ج ٢، ص ٤١١.
[2]ـ تاریخ طبری، ج ٣، ص٣٢٣ و٣٢٤ و ٣٢٥.
🖇 لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/172
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #محرم
📎 #امام_حسین_امام_حسن
📎 #جنگ_با_ایرانیان
💎 جواب کامل شبهه
5️⃣3️⃣2️⃣ آیا این درست است که امام سجاد علیهالسلام همیشه بیمار بودند؟!
🔶 اول: طبق آنچه که در روایات آمده، امام سجاد علیهالسلام در شب عاشورا بیمار میشوند و تا قبل از آن در هیچ جایی ذکر نشده است که امام سجاد علیهالسلام بیمار بوده باشند.
◾️ امام سجاد علیهالسلام میفرماید: «هنگامی که پدرم نزدیک مغرب در شب عاشورا اصحاب را جمع کرد برای اینکه آنها را مرخص کند. من نزدیک او شدم تا آنچه را برای آنها میگوید بشنوم و من در آن هنگام مریض بودم». [1]
🔷 دوم: طبق گزارشها و روایات، امام سجاد علیهالسلام تا کوفه بیمار بودند و یا اثر بیماری در بدن او وجود داشت به طوری که در «بلاغات النساء» چنین آمده است: «حِذام یا حُذَیم اسدى گفت: سال 61 هجرى، سال شهادت حسین علیهالسلام به کوفه وارد شدم. زنان کوفه را در آن زمان دیدم که بر سر و صورت خود میزنند و گریبان میدرند و دیدم که زین العابدین علیهالسلام با صدایى آهسته و پیکرى نحیف از بیمارى میگوید: «اى کوفیان! شما بر ما میگِریید؟! پس چه کسى جز شما ما را کُشت؟». [2]
◾️ یا امام صادق علیهالسلام از پدرانش چنین گزارش فرمود: «هنگامى که زنان را از کربلا به کوفه وارد کردند، زین العابدین علیهالسلام بدنش نحیف شده و از بیمارى، رنجور بود». [3]
🔶 سوم: و با توجه به خطبههایی که امام سجاد علیهالسلام در کوفه و در شام میخواند نشان میدهد امام سجاد علیهالسلام در آن موقع بیمار نبودند که توانستهاند خطبه بخوانند چون در کربلا آنچنان بیمار است که وقتی شمر قصد کشتن او را میکند حمید بن مسلم امام را که حدود 24 سال سن داشته همانند یک نوجوان میپندارد و به شمر میگوید این بیماری برای کشته شدن او کافی است. [4]
🔷 چهارم: بیماری امام سجاد علیهالسلام در شب عاشورا به خاطر مصلحت الهی بود، چون اگر بیمار نبود جهاد و جنگیدن بر او واجب بود و باید میجنگید و امام زمانش را یاری میکرد ولی چون جهاد و جنگ از بیمار برداشته شده است بر او جهاد واجب نبود. و خدا با این کار خواست تا امامت ادامه داشته باشد و رشتهی ولی خدا در روی زمین قطع نگردد.
🔶 پنجم: طبق زندگینامه امام سجاد علیهالسلام در مابقی عمر، حضرت زندگی سالمی داشت و حتی آنچنان از نیروی سلامتی برخوردار بود که به صورت ناشناس در کاروانهای حج همراه میشد و خیلی از کارهایی مثل برپاکردن چادر و کمک به حرکت کردن و جمع کردن اسباب و وسایل آنها را انجام میداد و وقتی کسی او را میشناخت که امام سجاد علیهالسلام است به کاروان دیگری همراه میشد و به آنها کمک میکرد. [5]
◾️ امام سجاد علیهالسلام آنقدر شبانه کیسههای نان و خرما را حمل میکرد و آن را به در خانه فقرا میبرد که بعد از شهادتش هنگام غسل ایشان توسط امام باقر علیهالسلام میفرماید: پدرم آنقدر نان و خرما برای فقرا برده است که تمام پشت او زخم و پینه بسته است. [6]
🌐 منابع:
[1]ـ شیخ مفید، محمد بن محمد، الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 2، ص 91، قم، کنگره شیخ مفید، چاپ اول، 1413ق؛ طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری بأعلام الهدی، ج 1، ص 455، قم، مؤسسه آل البیت، چاپ اول، 1417ق.
[2]ـ ابن طیفور، احمد بن أبی طاهر، بلاغات النساء، ص 37، قم، الشریف الرضی، چاپ اول، بیتا.
[3]ـ همان.
[4]ـ «حمید بن مسلم گوید: ... به على بن الحسین علیهالسلام که دارای بیماری سختى بود و روى فرشى افتاده بود، رسیدیم، گروهى از پیادگان همراه شمر سر رسیدند پس به شمر گفتند: آیا این بیمار را نمیکشى؟ من گفتم: سبحان الله آیا افراد کم سن و سال را هم میکشند؟ او نوجوانی است که همین بیمارى او را بس است؟ پس پیوسته آنجا بودم تا آنان را از او دور کردم». (الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، ج 2، ص 112.)
[5]ـ داستان راستان،شهید مطهری،جلد اول. بحارالانوار، ج 11، ص 27. وسائل الشیعه، ج 11، ص 430 .
[6]ـ حلیة الاولیاء، ج 3، ص 136- کشف الغمه، ج 2، ص 77 - مناقب، ج 4، ص 154 - صفة الصفوة، ج 2، ص 154 - خصال، ص 616 - علل الشرایع، ص 231 - زندگانی علی بن الحُسین(ع)، صص 147-148.
🖇 لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/173
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #محرم
📎 #امام_سجاد_بیمار
📌دنی هایفونگ، روزنامهنگار آمریکایی:
🔹بوش دروغ گفت، بیش از یک میلیون عراقی جان باختند.
🔸اوباما دروغ گفت، بیش از ۵۰۰.۰۰۰ سوری و لیبیایی کشته شدند.
🔹بایدن دروغ گفت، بیش از ۱۰۰.۰۰۰ اوکراینی کشته شدند.
🔺رؤسای جمهور ایالات متحده خطرناکترین گانگسترهای جهان هستند.
➖دکتر پزشکیان در جلسه هیئت دولت: ادعاهای سران آمریکا و کشورهای اروپایی که در ازای عدم پاسخ ایران به ترور شهید هنیه وعده آتشبس میدادند، تماماً #دروغ بود!
#برهوت