راضی به فقر
در کافی از امام صادق علیه السلام نقل شده است: پیامبر خدا فرمود: ای فقرا، نفس خود را پاکیزه دارید، و قلباً از خدا خشنود باشید، تا خدا در برابر فقرتان به شما ثواب دهد که اگر چنین نکنید ثواب هم ندارید.
فقر مؤمن
نیز از امام علی علیه السلام نقل کرده است: فقر برای مؤمن از زیوری که به افسار اسب بندند، زیباتر است.
#کشکول_شیخ_بهاء
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
#انیمیشن_شهدا 🎥 فرماندهی که برای نجات جوانان به زابل رفت و برنگشت... شهید جواد حاجیخداکرم را بهتر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
6.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلامبر او که میگفت:
چشمی که به نامحرم نگاه کنه
لایق شهادت نیست
#شهیدهادیذوالفقاری
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
هر وقت میخواست
برای جوونا یادگاری بنویسه،
مینوشت:
"مَن کانَ للّه،کانَ اللهُ لَه"
هر که با خدا باشد،خدا با اوست ❤️🩹
رسم عاشق نیست با یک دل
دو دلبر داشتن...
-شهیدمحمدابراهیمهمت💕🤍
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
Part03_خارو میخک.mp3
10.89M
📗کتاب صوتی
#خار_و_میخک
اثر یحیی سنوار
قسمت 3⃣
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
من نهج البلاغه میخوانم:
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_310
و قال عليهالسلام
لا يَصْدُقُ إِيمَانُ عَبْدٍ، حَتَّى يَكُونَ بِمَا فِي يَدِ اللّهِ أَوْثَقَ مِنْهُ بِمَا فِي يَدِهِ.
امام عليه السلام فرمود:
هيچكس در ادعاى ايمان، صادق نيست مگر اينكه به آنچه نزد خداست (از پاداشهاى مادى و معنوى) مطمئنتر باشد نسبت به آنچه نزد خودش است.
(تا جايى كه آنچه را دارد سخاوتمندانه مىدهد تا عوضش را از خدا بگيرد).
شرح و تفسير
از نشانههاى اصلى ايمان
امام عليه السلام در اين گفتار شريف خود به يكى از نشانههاى مهم ايمان اشاره كرده، مىفرمايد:«هيچ كس در ادعاى ايمان، صادق نيست مگر اينكه به آنچه نزد خداست (از پاداشهاى مادى ومعنوى) مطمئنتر باشد نسبت به آنچه نزد خودش است.(تا جايى كه آنچه را دارد سخاوتمندانه مىدهد تا عوضش را از خدا بگيرد)»؛ (لا يَصْدُقُ ١ إِيمَانُ عَبْدٍ، حَتَّى يَكُونَ بِمَا فِي يَدِ اللّهِ أَوْثَقَ مِنْهُ بِمَا فِي يَدِهِ) .
اشاره به اينكه خدا از يكسو رزق بندگان خود را تضمين كرده و از سوى ديگر وعده داده است كه با انفاق، انسان چيزى را از دست نمىدهد، بلكه خدا پاداشى بيشتر در جنبههاى مادى و معنوى به او مىبخشد. در آيۀ ٢٦٨ سورۀ «بقره» مىخوانيم: «اَلشَّيْطانُ يَعِدُكُمُ الْفَقْرَ وَ يَأْمُرُكُمْ بِالْفَحْشاءِ وَ اللّهُ يَعِدُكُمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَ فَضْلاً وَ اللّهُ واسِعٌ عَلِيمٌ» ؛شيطان، شما را (به هنگام انفاق،) وعدۀ فقر و تهيدستى مىدهد؛ و به فحشا (و زشتىها) امر مىكند؛ ولى خدا وعدۀ «آمرزش» و «فزونى» به شما مىدهد؛ و خدا قدرتش وسيع، و (به هرچيز) داناست.(به همين دليل، به وعدههاى خود، وفا مىكند)». همان گونه كه در بيان اسناد اين حديث شريف اشاره شد،«مسعودى» در مروج الذهب آن را در لابهلاى حديث عبرتآموزى نقل مىكند و آن اينكه شخص سائلى نزد امام اميرمؤمنان عليه السلام آمد و تقاضايى كرد. حضرت به فرزندش امام حسن عليه السلام فرمود: به مادرت بگو يك درهم به او بدهد. امام حسن عليه السلام عرض كرد: ما شش درهم داريم كه براى خريد آرد گذاشتهايم. اميرمؤمنان فرمود:
لا يَكُونُ الْمُؤمِنُ مُؤمِناً حَتّى يَكُونَ بِما فِي يَدِ اللّهِ أوْثَقُ مِنْهُ بِما في يَدِهِ .سپس دستور داد هر شش درهم را به آن سائل بدهند. اندكى بعد اميرمؤمنان عليه السلام از كنار مردى مىگذشت كه شترى را در معرض فروش گذاشته بود. امام عليه السلام آن را به صد و چهل درهم خريد و فرمود: بعد از هشت روز وجه آن را مىپردازم (و فروشنده قبول كرد). هنوز حضرت طناب آن حيوان را باز نكرده بود كه مردى از آنجا گذشت در حالى كه شتر، عقال شده بود و نشسته بود. به امام عليه السلام عرض كرد: اين شتر را چند مىفروشى؟ امام عليه السلام فرمود: دويست درهم. عرض كرد: خريدم.
و قيمت آن را نقداً پرداخت. امام عليه السلام صد و چهل درهم را به فروشندۀ اولى داد و شصت درهم باقىمانده را به فاطمه عليها السلام سپرد. فاطمه عليها السلام عرض كرد: از كجا اين شصت درهم فراهم شد؟ حضرت فرمود: اين تصديق چيزى است كه پدرت از سوى خدا آورده است. «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها» ؛كسى كه حسنهاى انجام دهد خداوند ده برابر به او مىدهد». ١
بعضى از شارحان نهجالبلاغه مانند «شيخ محمد عبده» و سپس «مغنيه» در فى ظلال، اين كلام شريف را به پاداشهاى معنوى تفسير كرده و گفتهاند: منظور از «بِما فِي يَدِ اللّهِ» ثوابهايى است كه خدا براى كار خير تعيين كرده و جملۀ «لا يَصْدُقُ إيمانُ عَبْدٍ» اشاره به اين است كه تا انسان، ايمان به روز جزا و پاداشهاى الهى در آن روز نداشته باشد مؤمن واقعى نيست. البته ممكن است كلام امام عليه السلام شامل هر دو باشد؛ هم پاداشهاى مادّى و هم پاداشهاى معنوى؛ ولى منحصر ساختن آن به پاداشهاى معنوى، افزون بر اينكه با اطلاق كلام امام عليه السلام ناسازگار است، با حديثى كه در شأن ورود اين سخن شريف در بالا آمد نيز سازگار نيست، بنابراين چه بهتر كه ما معناى كلام امام عليه السلام را محدود به يك جنبه نكنيم و معتقد باشيم كه هم جنبههاى مادى را شامل مىشود و هم جنبههاى معنوى را.
از جمله قرائنى كه شهادت مىدهد مفهوم كلام امام عليه السلام اختصاص به جنبههاى معنوى ندارد حديثى است كه از پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله نقل شده و نويسندۀ كتاب مصادر، كلام اميرمؤمنان عليه السلام را مأخوذ از آن مىداند. پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله طبق اين حديث مىفرمايد:
«مَنْ أَحَبَّ أَنْ يَكُونَ أَتْقَى النَّاسِ فَلْيَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ وَ مَنْ أَحَبَّ أَنْ يَكُونَ أَغْنَى النَّاسِ فَلْيَكُنْ بِمَا عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَوْثَقَ مِنْهُ بِمَا فِي يَدِهِ؛ كسى كه دوست دارد پرهيزكارترين مردم باشد توكل بر خدا كند و كسى كه دوست دارد غنىترين مردم باشد، به آنچه نزد خداى متعال است مطمئنتر باشد نسبت به آنچه در دست خودش است». ١
آيۀ شريفهاى كه آورديم - كه هم وعدۀ آمرزش مىدهد و هم وعدۀ فضل - نيز تأييد مىكند كه كلام امام عليه السلام از نظر جهات مادى و معنوى مفهوم عامى دارد.
گفتنى است كه «ما» ى موصوله در جملۀ «بما فى يده» مفهوم وسيعى دارد فقط شامل اموال نيست، بلكه هرگونه امكانات از نظر مقام و موقعيت اجتماعى و قوت و قدرت را دربر مىگيرد و اعلام مىدارد
كه آنچه در دست داريم از اموال و ثروتها و مقامها و قدرتها، نبايد بيش از آنچه نزد خداست مورد علاقه و اعتماد باشد. اگر از آنها در راه خدا بگذريد، خداوند بهتر و خوبتر از آن را فراهم خواهد ساخت.
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
📚 کتاب علی و مصحف فاطمه ✏️ نویسنده: محمد منتظر 🇮🇷 ناشر: نامشخص ⏳تاریخ نشر: نامشخص 📄 تعداد صفحات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نقد یک شبهه.pdf
66.2K
📌نقد یک شبهه درباره امیرمؤمنان #علی(ع) و حضرت #زهرا(س)
آیا آنان با همدیگر دعوا می کردند؟
نویسنده:
حجت الاسلام دکتر محمدجواد #یاوری سرتختی
👇👇
🌻 ┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357