🔹استاد پناهیان:
📕پسرخالههای خدا !
💠 نماز خواندن زمانی شروع به رشد دادن انسان میکند، که انسان از آن لذت نبرد.
نماز زمانی چرک روح آدم را میگیرد، که لبۀ زبر نماز روح تو را بسابد.
💠 مثلاً نشستهای غرق بازی، غرق کار یا غرق استراحت شدهای که یک دفعه مؤذن اذان میگوید و تو باید بلند شوی بروی نماز بخوانی.
طبیعتاً حالت گرفته میشود، اما عیبی ندارد، همین الان بلند شو برو نماز بخوان تا آدم شوی.
کتک نماز را بخور و تلخی آن را تحمل کن تا آدم شوی.
💠 بعضیها خیلی زود با خدا پسرخاله میشوند و میگویند: «خدایا الان حال نماز خواندن ندارم!»
مگر فوتبال است که فقط هر وقت حال داشتی، به سراغش بروی؟
اصلاً تا حالا فکر کردهای که چرا خداوند صبحها خواب نازنین و نوشین تو را بههم زده و دستور داده که باید موقع اذان صبح بلند شوی و نماز بخوانی؟
💠 برای اینکه میخواهد حال تو را بگیرد و تو را رشد دهد.
تو باید با نماز حال خودت را بگیری و خودت را تربیت کنب.
📕خاطرۀ استاد پناهیان از توپبازی با پسرش و یک گفتگوی ماندگار
💠 - یه روز تو خونه با پسرم مشغول توپبازی بودم که وقت اذان شد. بهش گفتم:
- خُب، الان اذان گفتن، باید برم نماز بخونم.
- نه..... بابا؛ بیا ادامه بدیم!
- پسرم، الان اذان شده باید برم نمازم بخونم. بعد میام ادامه میدیم.
پرسید من هم بیام؟!
-گفتم نمیدونم. اگر میخوای بیا!
-بابا ،آخه الان برام سخته نماز بخونم، بازی شیرین وخوبه.
- پسرم اتفاقاً من هم برام سخته . من هم بازی برام شیرینه. ولی چون خدا خواسته، باید بگم چشم.
- واقعاً برای تو هم سخته؟😳
- بله!
- اگر برات سخته، پس چرا الان میخوای بری نماز بخونی؟!
منم گفتم تا آدم کار سخت نکنه که آدم نمیشه. میخوام آدم بشم.
- گفت پس من هم میام نماز بخونم.
تمام شد؛
ما دیگر تو خونه به کسی نگفتیم نماز بخون.
💠 باید درک کنی که خدا میخواد با نماز👈 حال تو رو بگیره.
حال خودت رو بده به خدا، بگو قبولت دارم!
میخواد بزنه؟ بذار بزنه.
مگه نماز چقدر سختی داره؟ مگه به موقع بلندشدن و نمازخوندن چقدر سختی داره؟
مگه از نماز دزدی نکردن چقدر سختی داره؟ مگر چقدر سخته که آدم به اندازۀ کافی برای نماز وقت بگذاره؟
✅ نگو «عجله دارم.» کجا میخواهی بری؟
🔰 همۀ رزق و روزی و منافعت دست خداست! از خدا حساب ببر!
[شهید رجایی فرمودند: به "کار" بگو "نماز" دارم؛ به "نماز" نگو "کار" دارم!]
ادامه داره...
📚چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟ / علیرضا پناهیان/ ص۵۳ و ۵۴
🕊اللهم عجل لولیک الفرج
🕊تعجیل در ظهور و سلامتی #امام_زمان #صلوات
https://eitaa.com/zandahlm1357
.......:
#سخنان_حکیمانه
💢تو چگونه #نماز میخوانی اما بعدش دروغ می گویی ؟!
✅عده ای میپرسند خیلی ها هستند، نمازشان ترک نمی شود، اما #نادرستی هم می کنند؛ مال مردم را هم میخورند؛ دروغ هم می گویند؛ #خیانت هم می کنند. پاسخ این اشکال چیست؟
✅با جواب دادن به این #مسأله بحث امشب را تمام می کنم. جواب و حل این مطلب این است که برادر عزیز و خواهر عزیز! هر کسی مقداری #کمال و فضیلت و مقداری هم بی کمالی و بی فضیلتی دارد. کامل مطلق فقط خداست.
✅آن آدمی که می بینید #نماز میخواند اما دروغ هم میگوید و #خیانت هم می کند، اگر نماز نمی خواند از دیوار مردم هم بالا می رفت.
✅اثر نماز خواندن او این است که از بیشتر شدن #فساد او و فاسدتر شدنش تا حدودی جلوگیری می کند؛ و این #غنیمت است.ما معمولا به این اثرها توجه نمی کنیم.
#شهید_بهشتی
📚سرود یکتا پرستی صفحه ۳۰
#تلنگر
🌿🌻🌿🌻
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ جالب حجت الاسلام قرائتی به سوال یک زوج برای ترس از بچه دار شدن
https://eitaa.com/zandahlm1357
✍
آيا همه ايرانيان قبل از اسلام زرتشتي بوده اند؟
بايد گفت در ايران قبل از اسلام، پيروان اديان متعدد زندگي کرده و همه مردم زرتشتي نبودند آیین های رایج در ایران قبل از اسلام به اجمال عبارتند از:
1. آئين مغان که قبل از ظهور زرتشت در ايران حاکم بود.
2. آئين مهرپرستي که در اواخر دوره هخامنشيان رونق گرفت. پيروان اين آئين معتقد بودند خداي مهر يک بار به صورت انساني در يک غار ظهور کرد و چوپانان آن محل به او ايمان آوردند و ...
3. مانويت که در دوره ساسانيان و در فاصه ظهور مسيحيت و اسلام پديد آمد و در مدت کوتاهي پيرواني زیادی را گرد آورد.
4. آئين مزدک، که به دنبال يک بحران اجتماعي در زمان قباد ساساني با رهبري مزدک ظهور يافت.
5. دين زرتشت، زردشت خود را فرستاده خداي خوبي و روشنائي معرفي مي کرد و مدعي بود آئين خود را از اهورا مزدا دريافت کرده تا جهان را از تيرگي ها پاک کند... (1) از زمان ظهور زرتشت تا ظهور اسلام در ايران - که در مدت آن اختلاف است و حداقل حدود 1200 سال فاصله بوده است، - به مرور زمان آئين زرتشتي در ايران توسعه يافت و تا زمان ساسانيان اکثر مردم به آئين زرتشتي گرويده بودند و توسط حکومت ساسانيان به عنوان ديني رسمي ايران معرفي شد.
6. صابئين که به تعظيم خورشيد، ماه و ستارگان و آتش مي پرداختند و مجوسي نبودند.(2)
7. يهوديت، پيروان يهوديت نيز با توجه به اينکه پيامبران متعددي از بني اسرائيل مانند: دانيال، حيقوق، مردخاي، حجي، شعيا، ارميا و ... در دوره هاي مختلف در ايران بودند، کم نبود.
8. مسيحيت، پيروان اين آئين نيز بر مبناي اينکه مبلغان مسيحي در همه جا از جمله ايران فعاليت داشتند، در نقاط مختلف وجود داشتند.
اکثر اديان فوق و برخي اديان ديگر در آستانه ظهور اسلام پيرواني در ايران داشتند اما اکثريت مردم ايران در اين زمان پيرو آئين زرتشت بودند. که بعد از پیچیده شدن آوازه اسلام در تک تک نقاط جهان مردم فوج فوج به اسلام گرویدند.
پی نوشت:
(1) حسين توفيقي، اديان بزرگ، انتشارات سمت، تهران، چاپ هفتم 1384، برگرفته از صفحات 56 تا 66.
(2) يعقوبي ، تاريخ اليعقوبى، بيروت ، دار صادر، بى تا. ج1، ص158. عبدالله مبلغي آباداني، تاريخ اديان و مذاهب جهان، ج 1، ص 334ـ 336، منطق، قم، 1373ش.
https://eitaa.com/zandahlm1357
✍
مراد از جنّت که حضرت آدم ـ علی نبیناوآله وعلیه السلام ـ از آن خارج شد ، چه جنّتی بوده ؟ و چگونه ابلیس در آن راه یافت و حضرت آدم را وسوسه کرد؟
بهشتی که آدم و حوا(علیهما السلام) در آن بودند ، بهشت جاویدان ـ که به مؤمنان وعده داده شده ـ نبوده ; بلکه باغی از باغهای با شکوه و پر نعمت خداوند بوده که در یکی از مناطق سرسبز زمین قرار داشته است و مقصود از هبوط و نزول آدم به زمین ، نزول مقامی است نه مکانی ; یعنی از مقام ارجمند خود و از آن بهشت سرسبز پایین آمدند .
برخی از مفسران ازجمله علامه طباطبایی می گویند : بهشت آدم(علیه السلام) بهشت «برزخی » بوده که در آسمان قرار داشته است . و چون در آن زمان ، شیطان از رفتن به آسمانها ممنوع نبود ، به همین جهت توانست آنها را وسوسه کند تا از درخت ممنوع بخورند ، و بهشت آنها ، بهشت جاویدان نبود که شیطان نتواند وارد شود .۱
۱. ر.ک: المیزان، علامه طباطبایی، ج ۱، ص ۱۳۹، نشر اسماعیلیان ـ تفسیر نمونه، آیتاللّه مکارم و دیگران، ج ۱، ص ۱۸۶ و ۱۸۷، نشر دارالکتب.
https://eitaa.com/zandahlm1357
✍
با توجه به آیه شریفه «وَمَن یَبْتَغِ غَیْرَ الاِْسْلَـمِ دِینًا فَلَن یُقْبَلَ مِنْه » چرا برخی از بزرگان ، کسانی را که برای اجرای عدالت در اجتماع تلاش می کنند ، جزء اهل نجات در قیامت می داند ؟ لطفاً بفرمایید تکلیف افرادی مانند ادیسون و مخترعان دیگر که خدماتی انجام داده اند ولی مسلمان نبوده اند چیست ؟
به طور کلی در مورد افرادی که خدماتی به افراد بشر مانند کاشفان و مخترعان انجام میدهند، میتوان گفت:
از نظر جهانبینی اسلام مطالعه نفس عمل به تنهایی کافی نیست، بلکه عمل به ضمیمه، محرک و انگیزه آن ارزش دارد. گاهی هدف اصلی از خدمت و اختراع صرفا یک عمل تخریبی است و گاهی هدف مخترع و فرد به ظاهر خدوم و مجری عدالت، بهرهگیری مادی و یا اسم و آوازه و شهرت است.
تکلیف این دو گروه روشن است، این دو گروه هیچگونه طلبی از خدا و همنوعان خویش ندارند و پاداش گروه دوم همان سود و شهرتی بوده که میخواستهاند و به آن رسیدهاند و پاداش گروه اول نیز جایگاهی جز جهنم نخواهد بود.
عدهای نیز هستند که به طور مسلم انگیزه های انسانی دارند و یا اگر معتقد به خدا باشند انگیزههای الهی، این افراد به این امید که خدمتی به نوع خود کنند، سالیان درازی در گوشه لابراتوارها به سر میبرند تا ارمغانی به جهان انسانیت تقدیم کنند.
این گونه افراد اگر ایمان داشته باشند و محرک الهی، که بحثی در آنها نیست و اگر نداشته باشند اما محرکشان انسانی و مردمی باشد بدون شک پاداش مناسبی از خداوند دریافت خواهند کرد، این پاداش ممکن است در دنیا باشد و ممکن است در جهان دیگر باشد، اما چگونه و چطور؟ جزئیاتش بر ما روشن نیست، همین اندازه میتوان گفت «خداوند اجر چنین نیکوکارانی را ضایع نمیکند».
آیه «فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ * وَ مَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا یَرَه» به وضوح شامل این گونه افراد میشود. همچنین روایت ذیل مؤید این مطلب است در روایتی آمده است: پیامبر اکرم به عدی بن حاتم(فرزند حاتم طائی فرمود: «خداوند عذاب شدید را از پدرت به خاطر جود و بخشش او برداشت».۱
بحثی که به آن اشاره رفت درباره عمل نیک از غیر مسلمان بود که آیا پذیرفته میشود و یا پاداش دارد خیر؟ اما در مورد این که آیا پیروان دیگر ادیان، با ظهور اسلام معذور هستند و به بهشت خواهند رفت یا خیر؟ خداوند متعال میفرماید: «إِنَّ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ الَّذِینَ هَادُواْ وَ النَّصَـرَی وَ الصَّـبِـ?ینَ مَنْ ءَامَنَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْأَخِرِ وَ عَمِلَ صَــلِحًا فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَ لاَ خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لاَ هُمْ یَحْزَنُونَ؛ (بقره، ۶۲) در حقیقت کسانی که [به اسلام] ایمان آورده، و کسانی که یهودی شدهاند، و ترسایان و صابئان، هر کس به خدا و روز بازپسین ایمان داشت و کار شایسته کرد، پس اجرشان را نزد پروردگارشان خواهند داشت، و نه بیمی بر آنان است، و نه اندوهناک خواهند شد».
بر اساس آیه مذکور، برخی از پیروان ادیان دیگر و غیرمسلمان، نیز در روز قیامت دارای اجر هستند.
هر کس که در عصر خود به پیامبر بر حق و کتاب آسمانی زمان خویش، ایمان آورده و عمل صالح انجام دادهاند، اهل نجاتند؛ ولی پس از ظهور اسلام و بعثت پیامبراسلام صلیاللهعلیهوآله به عنوان خاتم پیامبران، تمام انسانها مؤظفند که از دین اسلام و آیین پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله پیروی کنند.
اگر این افراد اعم از پیروان ادیان دیگر، کفار، لائیکها و... از اسلام و حقانیت آن آگاه باشند؛ ولی حق را نپذیرند و از روی عناد و لجاجت سر تسلیم فرود نیاورند، گنهکارند در واقع جاهل مقصر هستند و در روز قیامت معذور نخواهند بود.
ولی اگر به حقانیت اسلام پی نبرده و جاهل قاصر بوده و یا جز مستضعفان فکری باشند، معذور خواهند بود چنانکه خداوند متعال در سوره نساء، آیات ۹۷ـ۹۹، حسابرسی افراد مستضعف را از دیگران جدا دانسته است.
مستضعفان افرادی هستند که از نظر فکری یا بدنی یا اقتصادی آنچنان ضعیفند که قادر به شناخت حق از باطل نیستند و یا اینکه با تشخیص عقیده صحیح، بر اثر ضعف جسمی یا مالی یا محدودیتهایی که محیط بر آنها تحمیل کرده، بر انجام وظایف خود به طور کامل قادر نباشند و مهاجرت نیز برای آن مقدور نباشد، چنین کسانی مصداق استثنای آیه هستند و عفو و مغفرت خداوند متعال شامل حالشان شده، داخل دوزخ نمیشوند؛ بلکه در آنجا امتحان میشوند و با این امتحان «شقی و سعید» از یکدیگر شناخته میشود، بر اساس عقاید شیعه هر شخصی مؤظف است بر اساس تحقیق و بر اساس دلایل منطقی و محکم، اصول دین خود را انتخاب کند و تقلید از پدران و آباء و اجداد و یا تحت تأثیر قرار گرفتن از محیط جایز نیست.۲
۱. بحارالانوار، علامه مجلسی رحمهالله، ج ۶۸، ص ۳۵۴، مؤسسة الوفاء بیروت
"
https://eitaa.com/zandahlm1357