#گرایش_به_جنس_مخالف
(قسمت چهارم)
#استادسلطانی در نشست #احترام_به_جسم در این باره می گوید:
چه دركي از جسم مان داريم ؟ از كودكي چه دركي به ما داده شده است ؟ اين درك يا اين برداشت ما از جسم مان ، احساسي در ما به وجود مي آورد و بر پايه ي اين احساس ، رفتارهاي بيروني ما شكل مي گيرد .
علت اينكه دخترهاي جوان ما اين قدر به شدت آرايش مي كنند ( آرايش كردن يك رفتار بيروني است ) به دليل درك و تصويري است كه از خودشان دارند ، « من زشت هستم » ، احساس خوبي در مورد خودش ندارد ، انتظار جلب توجه دارد ، در نتيجه رفتارش آرايش غليظ و پوشيدن لباس نامناسب خواهد بود .
دركي كه كودك از جسم خود پيدا مي كند ناشي از رفتاري است كه والدين داشته اند
خط تعادل احترام به جسم يعني تعريف و تمجيد از جسم كودك . يعني پذيرش جسم او ( پذيرش يعني شاد بودن مادر از وجود كودك نه تحمل او و به معني : « تو براي من بهتريني » ، است ) و احترام به جسم يعني محبت بي قيد و شرط به جسم كودك ، همان گونه كه هست .
محبت بي قيد و شرط را غير از پدر و مادر هيچ كس ديگري نمي تواند براي كودك داشته باشد . با هر خصوصيت و هر ويژگي كه كودك دارد . « تو براي من بهتريني » .
مسئله ي بعد در تعريف و تمجيد جسم ، نوازش است. نوازش پوستي و نوازش جسمي . براي نوزاد اين مسئله خيلي تأكيد مي شود . بچه ها نياز به نوازش دارند . بزرگسالان هم به نوازش احتياج دارند و همينطور همسران . وقتي كودك را نوازش مي كنيد و قربون صدقه اش مي رويد ، نوازش تؤام با احساس خوشايند و نگاه كردن به كودك ، كودك خودش را پيدا مي كند . بچه هايتان را خيلي ببوسيد .
. )
خصوصيات جسمي كودك مان را بپذيريم و به او افتخار كنيم . هر گونه كه هست ، كوتاهي قد ، معلوليت و ..... جسم مهم است ولي يادمان باشد كه ظرف روح است . جسم گلدان است ، مهم نيست كه مشكلي داشته باشد . عظمت ، متعلق به روح است .
معلوليتها را بپذيريد و از وجود كودك معلول خود همان گونه كه هست ، لذت ببريد ، پنهان نكنيد ، خجالت نكشيد ، هر چه كه هست به آن افتخار كنيد . چون جسم ظرف روح است و روح انسان ها هيچ گونه نقص و معلوليتي ندارد چون از يك منبع غني مي آيد .
در تعريف و تمجيد جسم ، به كاركرد اندام و اعضاي بدن توجه مي كنيم . عضو را تأييد مي كنيم ، عمل را توصيف مي كنيم . مثل : « قربون اون نگاه كردنت برم » بجاي « قربون اون چشم هاي قشنگت برم » . اگر بيني بچه آويزان است با قربون صدقه بيني اش را تميز كنيد يعني با احساس خوشايند اين كار را كنيد . بيني او را ببوسيد . اگر با احساس نا خوشايند با بيني او رفتار كنيد ، كودك از بيني خودش بيزار مي شود و در بزرگسالي با بيني خودش مشكل خواهد داشت كه ريشه اش در همان تحقير دوران كودكي است .
به بچه ها در عمل نشان دهيد كه انسان ها با هم متفاوت اند .مواظب رفتارهاي خودتان باشيد . والدين الگو هستند . راجع به آدم هاي ديگر چگونه قضاوت مي كنيد ، چگونه مقايسه مي كنيد و ... بچه ها ياد مي گيرند كه هر انساني منحصر به فرد است و اصلاً دو نفر با هم قابل مقايسه نيستند . يكي از مسائلي كه مقايسه پرخطر مي شود ، مقايسه ي جسم ها است و مقايسه ي خصوصيات جسمي است . بهتر و بدتر و زيبا و نازيبا كردن است .
در نقد و انتقاد از بچه ها بايد كار و عمل نقد شود با حفظ حرمت جسم. خصوصيات جسمي را نبايد تحقير كرد . هرگز به جسم كودك بي حرمتي و حرمت شكني نمي كنيم نه جسم بچه ها را تحقير كنيد و نه اجازه دهيد كه جسم بچه ها را تحقير كنند و لقب بدهند .
https://eitaa.com/zandahlm1357
باید و نبایدهای آموزش جنسی به نوجوانان
توضیح امور جنسی و پاسخ به پرسشهای این حوزه به کودکان، هر چند سخت اما شدنی است، کودکان با استدلالات ساده قانع میشوند و والدین قادرند با گفتن حقایقی ساده به سوالات آنها پاسخ دهند؛ اما وقتی آنها به سنین نوجوانی میرسند آموزش مسائل جنسی با جزئیات بیشتری صورت میگیرد و برای بسیاری از والدین سخن گفتن درباره این مسائل و پاسخگویی به سوالات جنسی نوجوانان سختتر میشود، برخی از آنها هنگام راهنمایی کردن فرزندانشان خود را در تنگنا میبینند، چرا که نمیدانند گفتن چه چیز درست و توضیح چه چیز غلط است.
به همین دلیل همیشه فاصلهای بین والدین و فرزندان ایجاد شده و موجب شرم و خجالت فرزندان از پرسشگری در این حوزه مهم دوران بلوغ میشود و ناچار نوجوانان از طریق منابع دیگری همچون دوستان، کتابهای مرتبط با بهداشت جنسی، فیلمها، اینترنت و هر منبعی که حاوی اطلاعات درست یا غلط درباره مسائل جنسی است، به دنبال پاسخ سوالاتشان میگردند.
بلوغ، اولین بهانه برای آموزش جنسی
وقتی فرزند شما به سن نوجوانی میرسد و اولین نشانههای بلوغ در او ظاهر میشود، وقت آن است که والدین درباره قسمتهای مختلف اعضای جنسی، بلوغ و تغییرات بدنی، آمیزش، رفتارهای جنسی نادرست همچون خودارضایی اطلاعاتی درست به او بدهند، هر چند درصد بالایی از بزرگسالان یا اطلاعات ناقصی در این زمینه دارند یا نمیدانند چگونه اطلاعاتشان را منتقل کنند، بنابراین در اولین قدم لازم است والدین از طریق مطالعه کتابهای مرتبط و صحبت با مشاوران و مراجعه به مراکز آموزشی در مدارس نسبت به آگاهیدادن به فرزندشان اقدام کنند.
بدیهی است در این مورد مادر با دختر و پدر با پسر صحبت میکند و در صورت فقدان حضور یکی از والدین باید از اقوام درجه یک که با نوجوان ارتباط خوبی دارد، درباره این مسائل با او گفتوگو کند. معمولا آغاز بلوغ در دختران ده تا یازده سالگی و در پسران سیزده تا چهارده سالگی است.
معرفی بیماریهای مقاربتی
توضیح درباره بیماریهای مقاربتی همچون ایدز و هپاتیت علاوه بر اینکه اطلاعات نوجوان را در این زمینه تکمیل میکند، بهانهای میشود تا پدر یا مادر بتوانند درباره رفتارهای پرخطر جنسی با فرزندان صحبت کنند و در کنار معرفی این بیماریها از مضرات خودارضایی و عواقب جسمی و روحی آن برای نوجوان بگویند. در صورتی که والدین اطلاعاتی کافی در این زمینه نداشته باشند میتوانند خودشان کتاب یا جزوهای مرتبط با این موضوعات به فرزندشان بدهند.
دقت در انتخاب کلمات
فضای شوخی و طنز، هرچند از فشار روانی موجود بر والدین ونوجوانان میکاهد، اما جدیت مباحث و هدف آموزشی آن را هم زیر سوال میبرد، ضمن اینکه فضا را مستعد حرمتشکنی و پردهدری میکند، بنابراین در انتخاب کلمات باید دقت زیادی کرد، بهتر این است که والدین از واژههای علمی استفاده کنند و برای قابل درک بودن آنچه میگویند از برخی تجربیات و احساسات خود درباره ظهور اولین نشانههای بلوغ بگویند.
https://eitaa.com/zandahlm1357
والدین عزیز؛
🔸همانطور که می دانید نوجوان از همسالانش تاثیر زیادی می پذیرد و و باید زمینه ی دوستی با همسالان و دوستان هم فکر و مودب به آداب و اخلاق را برای او فراهم نمود،سعی کنید با کسی بیشتر رفت و آمد کنیدکه تمایل دارید فرزندتان اخلاق و رفتاری مشابه فرزندان آنها کسب کند.
🔹زیرا بسیاری از یادگیری های انسان به طور غیر مستقیم و از طریق تاثیرپذیری از اطرافیان و دوستان شکل میگیرد و قرار گرفتن در جوّ و فضای مذهبی و معنوی نیز بر شوق و رغبت و لطافت روحی نوجوان می افزاید
📚کتاب پاسخ به یک صد سوال تربیتی
https://eitaa.com/zandahlm1357
شاکی یا شاکر؟!؟
☝️غیر از اینه؟ ولی آخه چرااا؟
🤔 به نظر شما چرا همیشه بازار شکایت و انتقاد داغ و بازار قدرشناسی کساده؟
شاید چون
➕ شکایت کردن خیلی آسانتر از قدرشناس بودن است.
❇️ شما نسبت به متربیان و شاگردانتان، اولیائشان و برپاکنندگان محیط تربیتیتان شاکی هستید یا شاکر؟
https://eitaa.com/zandahlm1357
💠 اگر بتوانیم ( با وقت گذاریمان، با فکرمان؛ با مالمان و ... ) از انحراف بچههای شیعه جلوگیری کنیم و این کار را نکنیم حتما در خطاها و گناهان آنها شریکیم.
🔸 چرا که
💫 روي أن النبي عيسى عليه السلام قال:
✨ مَنْ نَظَرَ إِلَى أَخِيهِ يَعْمَلُ الْخَطِيئَةَ وَلَمْ يُحَذِّرْهُ عَاقِبَتَهَا حَتَّى أَحَاطَتْ بِهِ فَلَا يَأْمَنْ أَنْ يَكُونَ قَدْ شَرِكَ فِي إِثْمِهِ
📖 تحف العقول، ص ۵۰۴
💫 روایت شده که حضرت عيسى عليهالسلام فرمود:
✨ هر كه ببيند كه برادرش [مومنی] گناهى را انجام مىدهد و او را از سرانجام كارش آگاه ننمايد تا گناه او را در برگيرد، از همكارى در گناهش برى و ایمن نيست.
〰🟡〰🟢〰🟣〰🔴〰🟠〰
چو میبینی که نابینا و چاه است
اگر خاموش بنشینی گناه است
https://eitaa.com/zandahlm1357
#قسمت_صد_و_شصت_و_نهم_رمان_ نسل_سوخته: تشنه لبیک
سریع، چشم های خمار خوابم رو باز کردم و ... نگاهم افتاد به خیابان مستقیمی که واردش شدیم ... بغض راه نفسم رو بست ...
خواب و وقایع آخرین عاشورا ... درست از مقابل چشم هام عبور می کرد ... جاده های منتهی به کربلا ... من و کربلا ... من و موندن پشت در خیمه ... و اون صدا ...
چفیه رو انداختم روی سرم و کشیدم توی صورتم ... اشک امانم رو بریده بود ...
- آقا جون ... این همه ساله می خوام بیام ... حالا داری تشنه ... من بی لیاقت رو از کنار جاده کربلا کجا می بری؟... هر کی تشنه یه چیزیه ... شما تشنه لبیک بودی ... و من تشنه گفتنش ...
وارد منطقه جنگی مهران شده بودیم ... اما حال و هوای دل من، کربلا بود ...
- این بار چقدر با خیمه تو فاصله دارم، پسر فاطمه؟ ...
از جمع جدا شدم ... چفیه توی صورت ... کفشم رو در آوردم و خودم رو بین خاک ها گم کردم ... ضجه می زدم و حرف میزدم ...
- خوش به حالتون ... شما مهر سربازی امام زمان توی کارنامه تون خورده ... من بدبخت چی؟ ... من چی که سهم من از دنیا فقط جا موندنه؟ ... لبیک شما رو مهدی فاطمه قبول کرد ... یه کاری به حال دل من بی نوا بکنید ... منی که چشم هام کوره ... منی که تشنه لبیکم ... منی که هر بار جا می مونم ...
به حدی غرق شده بودم که گذر زمان رو اصلا نفهمیدم ... توی حال خودم بودم ... سر به سجده و غرق خاک ... گریه می کردم که دست ابالفضل ... از پشت اومد روی شونه ام...
چی کار می کنی پسر؟ ... همه جا رو دنبالت گشتم ...
کندن از خاک مهران ... کار راحتی نبود ... داشتم نزدیک ترین جا به کربلا ... داغ دلم رو فریاد می زدم ...
بلند شدم ... در حالی که روحی در بدنم نبود ... جان و قلبم توی مهران جا مونده بود ...
چشم ابالفضل که بهم افتاد ... بقیه حرفش رو خورد ... دیگه هیچی نگفت ... بقیه هم که به سمتم می اومدن ... با دیدنم ساکت می شدن ...
از پله ها اومدم بالا ... سکوت فضا رو پر کرد ... همهمه جای خودش رو به آرامش داد ...
- علی داداش ... پاشو برگشت رو من بشینم کنار پنجره ...
دوباره چفیه رو کشیدم روی سرم ... و محو وجب به وجب خاک مهران شدم ... حال، حال خودم نبود ... که علی زد رویشونه ام ... صورت خیس از اشکم چرخید سمتش ... یه لحظه کپ کرد ...
- بچه ها ... می خواستن یه چیزی بخونی ... اگه حالشو داری ...
جملات بریده بریده علی تموم شد ... چند ثانیه به صورتش نگاه کردم ... و میکروفون رو گرفتم ... نگاهم دوباره چرخید سمت مهران ...
- بی سر و سامان توئم یا حسین ... تشنه فرمان توئم یا حسین ...
آخر از این حسرت تو جان دهم ... کاش که بر دامن تو جان دهم ...
کی شود این عشق به سامان شود؟ ... لحظه لبیک من و ، جان شود؟ ...
.
ادامه دارد...
🌟نويسنده:سيدطاها ايماني🌟
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
بامــــاهمـــراه باشــید🌹
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
#شکر_در_سختی_ها 3
💢دقیقاً در بحرانِ مشکلات؛
باید
یکی از این دو مسیر رو انتخاب کنی؛
✔️رشدِ سریع،با استفاده ازمشکلات
✔️غرق شدن در مشکلات،و گم شدن در میانه راه!
شما چکار میکنید؟👇
https://eitaa.com/zandahlm1357