فصل سوم : در بيان آنچه در حمام نبايد كرد و آنچه تجويز شده است
منقول است از حضرت صادق عليه السلام كه حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام ميفرمود كه در حمام بر پشت نخوابيد كه پيه گرده ها را مى گدازد و آجر وسفال بر پاى خود مسائيد كه مورث خوره است .
حضرت صادق عليه السلام فرمود كه مرد با پسر خود بحمام نرود، كه نظر كند بعورت او و فرمود كه پدر و مادر را جايز نيست كه نظر كنند بعورت فرزند خود و فرزند را جايزنيست كه نظر كند بعورت پدر و مادر و فرمود كه : حضرت رسولخدا صلّى اللّه عليه وآله وسلّم لعنت فرمود كه كسى نظر بعورت كسى كند در حمام ، يا بى لنگ رود، كه ديگران بعورت او نظر كنند.
در حديث ديگر فرمود كه بر پهلومخواب در حمام كه پيه گرده ها را مى گدازد و لاغر ميكند آدمى را، و در حمام شانه مكن ، كه مو تنگ ميشود و سر را به گل مشو، كه غيرت را ميبرد و سفال بر بدن ممال ، كه مورث پيسى است و لنگ بر رو ممال ، كه آبرو را ميبرد و ابن بابويه عليه الرحمه گفته است كه مراد گل مصر و سفال شام است .
در حديث صحيح منقول است كه از حضرت امام موسى عليه السلام پرسيدند، از قرآن خواندن در حمام و جماع كردن در حمام چونست ؟ فرمود كه : باكى نيست .
در روايت حسن ديگر از حضرت امام محمد باقر عليه السلام پرسيدند كه آيا حضرت اميرالمؤ منين نهى ميفرمود از قرآن خواندن در حمام ؟ حضرت فرمود كه : وقتى نهى ميفرمود كه كسى عريان باشد، اگر لنگ بسته باشد باكى نيست .
از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه : باكى نيست مرد را كه در حمام قرآن بخواند، اگر غرضش رضاى خدا باشد نه خوش خوانى .
در حديث صحيح ديگر منقول است كه : روزى آنحضرت ميخواستند بحمام روند، حمامى گفت كه : اگر ميخواهيد حمام را براى شما خلوت كنم ، فرمود كه : در كار نيست مؤ من كارش از اين سبكتر ميباشد كه حمام را براى او قورق كنند.
حضرت امام رضا عليه السلام فرمود كه : هر كه از حمام سفالى بردارد و بربدن خود بمالد و پيسى باو برسد، ملامت نكند مگر خود را و كسى كه غسل كند از آبيكه از غسل مردم جمع شده باشد در حمام و خوره باو برسد ملامت نكند مگر خود را.
در حديث موثق از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه : زينهار كه در حمام بر پهلو مخواب كه پيه گرده ها را آب ميكند، و بر پشت مخواب كه درد اندرون بهم ميرسد و شانه مكن كه مو را مى ريزاند، و مسواك مكن كه دندانها رامى ريزاند و سر را بگل مشو كه رو را سمج و بدنما ميكند، ولنگ را بر سرو روممال كه آبرو را ميبرد، و كف پا را بسفال مساى كه باعث پيسى ميشود و از آبيكه در حوض هاى كوچك در حمام هاى سنيان جمع ميشود از غسل مردم غسل مكن كه در آن غساله يهودى و نصرانى و گبر و دشمن ما اهلبيت كه از همه بدتر است جمع ميشود و خدا خلقى از سگ نجستر خلق نكرده است و كسيكه عداوت ما اهلبيت دارد از سگ نجستر است .
از حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام منقول است كه : بول كردن در حمام ، مورث فقر و پريشانى است .
در حديث ديگر فرمود كه : مرد با كنيزانش بحمام بروند اما بايد كه لنگ بسته باشند مانند خران برهنه نباشند كه نظر بعورت يكديگر كنند.
در روايتى وارد شده است كه در حمام سلام نكنند و آن در صورتى است كه لنگ نبسته باشند زيرا كه در احاديث بسيار وارد شده است كه ائمه در حمام سلام كرده اند بر مردم .
فصل چهارم : در فضيلت شستن سر وبدن و دفع بوهاى بد از خود كردن
حلیة_المتقین
https://eitaa.com/zandahlm1357
جوانشیر:
✅گریه درمانی
✍گريه مانند خنده، از نيازهاى طبيعى انسان است و ريشه در خلقت و طبيعت بشر دارد. از اين رو، خداوند متعال، اين دو پديده را مستقیماً به خود، نسبت مىدهد: وَ أَنَّهُ هُوَ أَضْحَكَ وَ أَبْكَى. و اوست كه مىخنداند و مىگرياند.
📚 سوره نجم، آیه ۴۳
وقتى اندوه به نهايت برسد، انسان ديگر نمى تواند گريه كند، چنانكه در حكمتهاى منسوب به امام على عليه السلام آمده است: إذا تَناهَى الغَمُّ انقَطَعَ الدَّمعُ. هرگاه غم به اوج رسد، اشک قطع مىشود.
📚 ابن ابی الحدید، ج ۲۰: ۲۹۵
بر اين اساس، پيش از اين كه آن اندوه به اين مرحله خطرناک برسد، بايد با گريه درمانى از شدت آن كاسته گردد. در بعضی از روایات، از بکاء با عنوان تسکین غم و اندوه یاد شده است؛ چنانکه از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمودند:
مَن خَافَ عَلَی نَفسِهِ مِن وَجدٍ بِمُصیبَةٍ فَلیُفِض مِن دُمُوعِهِ، فَإِنَّهُ یَسکُنُ عَنهُ. هر کس از غم و اندوه مصیبتی بر جان خویش ترسید، اشک بریزد، همانا که آن تسکین غمش میباشد.
📚 ابنبابویه، ج ۱: ۱۸۷
گریه درمان افسردگی و جلوگیریکننده از خودکشی احتمالی است. علاوه بر این، گریه در حد متعارف برای قلب مفید است و انسان بعد از گریه، احساس راحتی و سبکی میکند. گویا عقدههایش را بیرون میریزد و جریان اشک برای چشم و مغز مفید است؛ زیرا در روایات آمده رطوبت سر، کوری و فلجی میآورد؛ به همین جهت سفارش شده کودک از گریه کردن منع نشود و در عین حال اشکریزی باعث تیز هوشی و رشد مغز و تقویت حافظه میشود.
گریه به خصوص از ترس خدا، از سنت پیامبران علیهم السلام است که میان آنها بکاء بوده؛ هم چون حضرت آدم علیه السلام و حضرت نوح علیه السلام و حضرت یحیی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها و حضرت زینالعابدین علیه السلام و نیز کم و بیش باقی پیامبران.
🍀🌸🍀🌸🍀
عباس جوانشیر (روانشناس و مشاور خانواده)
📌 https://eitaa.com/zandahlm1357
#موضوع
از ترس بحث های زن و شوهری اصلا با هم حرف نمی زنیم!
#سوال❓
خانمی هستم 27 ساله؛ یک بچه دارم. ۶ساله که ازدواج کردم و یک سال و سه ماه با همسرم دوست بودم. علی رغم مخالفت های شدید خانواده بنده بالاخره ازدواج کردیم(مخالفت تای خانواده سر مسائل مالی،تحصیلات و ازین قبیل بود).اوایل خیلی بحث و دعوا داشتیم حتی دو بار قهر شدید که من میگفتم دیگه طلاق میخوام اما با وساطت خوانواده ها دوباره برمیگشتیم. اما الان خیلی بحث نمیکنیم اگر هم بحثی باشه یه ساعت بعد با هم خوب میشیم یا من کوتاه میام با اون.اما مشکل من اینجاست که کلا از ترس بحث با هم حرف هم نمیزنیم. اصلادر مورد خودمون حرف نمیزنیم. میدونم که اهل خیانت نیست و منو بچم رو خیلی دوست داره. ولی الکی گیر میده، سختگیری میکنه، هر اتفاق و خاطره ی خوبی رو با رفتار سردش و بی توجهی و غر زدنش تبدیل میکنه به خاطره ی بد میکنه.روز عقد بخاطر یک ساعت تاخیر آرایشگاه دعوا راه انداخت . روز عروسی بخاطر بارونی بودن هوا و کثیف شدن لباس عروس دعوا راه انداخت. دیروز رفتم آرایشگاه کارم طول کشید کلا سرسنگین شد و میگه مگه تو عاطفه مادری نداری طول کشید وسط کار باید راه میوفتادی میومدی خونه. واقعابرای چیزای الکی بی محلی و بی اعتنایی میکنه دیگه خسته شدم. شوهرم کسی بود کن اشک میریختم آتیش میگرفت حتی اگه یواشکی گریه میکردم متوجه میشد ولی الان اصلا براش مهم نیست. همه از زیبایی و موهام میگن ولی اصلا براش مهم نیست. بخدا هنوز وقتی جایی میرم که نمیدونن متاهلم خواستگاری میکنن برای پسراشون میخندمو میگم من بچه دارم. ولی این آدم اصلا توجهی نمیکنه.همیشه بد اخلاقی نمیکنه ها ولی ۹۵درصد مواقع بی توجهی میکنه. کم محلی میکنه. نمیدونم چیکار کنم. رفتارش باعث شده خیلی ازش دلسرد بشم. خیلی زندگیو بچم رو دوستدارم ولی میگم اگه بچه نداشتم جدا میشدم هم اون راحت باشه هم خودم. همش سرش تو گوشی و یه شب درمیون میره تو حیاط قلیون میکشه و من و بچم میخوابیم اصلا نمیفهمم کِی میاد میخوابه. وقتی از کارش ایراد میگیرم میگه ذهنم آروم میشه یکم میتونم فکر کنم. میگه برم بیرون بکشم بهتره؟ هر وقت میل جنسی داره اونم فقط تو رخت خواب میاد سمتم. از بی توجهی هاش خسته شدم. چیکار کنم؟
#جواب ⬇️⬇️⬇️
✅با سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز
شما و همسرتان در زندگی مشترک خواسته هایی دارید که بایستی به کمک همسرتان به آنها دست پیدا کنید اما چون گفتگویی صورت نمی گیرد در نتیجه به صورت منطقی و با آرامش به این خواسته ها دست پیدا نمی کنید. در صورت برآورده نشدن خواسته ها ناکامی حاصل می شود و به صورت خشم و عصبانیت این ناکامی بروز خواهد کرد و رفتارهایی سرخواهد زد که همسر شما اکنون به آن دست می زند. راه جلوگیری از این مشکل اینکه شما بتوانید با هم صحبت بکنید و براساس احترام و گفتگو خواسته های منطقیتان را بیان کنید و برای برآورده شدن این خواسته ها با هم به توافق برسید و در مقابل صحبتهای همدیگر صبر بیشتری داشته باشید مخصوصا اینکه پس از چند سال از دعواهای شدیدتان اکنون با تجربه تر شده اید و فرزندی هم دارید که باعث میشه دیگه مثل اوایل ازدواجتان ناپخته عمل نکنید. اما این رویکرد کنونی شما که اجتناب از گفتگو جهت جلوگیری از جر وبحث می باشد باعث شده که شما در وضعیت آتش بس قرار بگیرید که نه جنگ است نه صلح و مانند آتش زیر خاکستری است که با هر بهانه ای این آتش به صورت خشم و پرخاشگری بروز خواهد کرد. در صورت رویکرد گفتگو و تفاهم و احترام و محبت و صبر و شکیبایی قطعا نتایج خیلی خوبی برای شما حاصل خواهد شد و بسیاری از مشکلات حال حاضر شما برطرف خواهد شد. در صورتیکه هر دوی شما بتوانید به مشاور خانواده مراجعه کنید قطعا نتایج بهتری می تواند حاصل شود. خوشبخت و سرفراز باشید🌹
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مشاوره_تربیتی_کودک_نوجوان
🌸محرم اسرار نوجوانان باشید
انتظار نوجوانان از والدین این است که آنها محرم اسرار فرزندان شان باشند؛ به طوری که فرزندان به راحتی بتوانند مشکلات شان را با والدین در میان بگذارند. به طور کلی نوجوانان از والدین شان انتظار دراند برای آنها گوش شنوا باشند و به جای سرزنش دائم آنان، درک شان کنند و مهمتر از همه اینکه اگر چیزی را به طور خصوصی به والدین خود می گویند، آنها راز نگهدار فرزندانشان باشند؛ در غیر این صورت، حتما اشخاص جایگزینی را پیدا می کنند که به احتمال زیاد این افراد از دوستان آنها هستند و البته در این مواقع مورد سرزنش والدین قرار می گیرند؛ چون پدر و مادرها نمی توانند علت صمیمیت و نزدیکی بیش از حد فرزندان شان را با دوستان خود درک کنند و با خود فکر می کنند چرا فرزندان شان به جای اینکه با آنها صحبت کنند، ترجیح می دهند با همسالان شان درد دل کنند؟
جالب این است که در بهترین حالت، نوجوانان ترجیح می دهند معلم یا مشاور مدرسه را رازدار خود بدانند که متاسفانه چون اغلب شکاف زیادی بین والدین و فرآیند مشاوره وجود دارد، آنها تمایلی برای رفتن پیش مشاور ندارند و با توجه به اینکه خانواده ها هم در این حالت رازدار خوبی نیستند و نمی توانند اعتماد فرزندشان را جلب کنند، نوجوان به پنهان کاری رو می آورد و کم کم مشکلاتش را در خانواده مطرح نمی کند و والدین هم اغلب از این رفتار گله دارند.
برای اینکه والدین چنین مشکلی با فرزندان شان نداشته باشند، باید از سبک مستبدانه، اجبار و تحکم برای پذیرفتن قوانینی که در خانواده حاکم است دوری گزینند. انطعاف پذیری بیشتری داشته باشند و با در نظر گرفتن نیازهای نوجوان شان، فضای صمیمانه و دوستانه ای را در خانه به وجود بیاورند.🌹
https://eitaa.com/zandahlm1357