گفتار «ابن شهرآشوب» پیرامون قدرت بدنی امیرالمؤمنین (علیه السلام)
«ابن شهرآشوب» در کتاب «مناقب آل ابی طالب (علیه السلام) » مینویسد:
علی (علیه السلام) سنگی را از بالای کوه برمی داشت و با یک دست حمل میکرد، سپس پیش روی مردم میگذاشت. یک، دو و یا سه مرد نمی توانستند آن را حرکت دهند. ابوجهل در این باره گفت:
- ای اهل کوفه قربانی در نزد شماست؛ این علی[علیه السلام] است که در نظرها بزرگ جلوه کرده است.
- هرگز در میان مردم برای او مانندی نیست، گویی که آتشی است که جرقه هایش را به سوی مردم پرتاب میکند.
- از او بر حذر باشید که او را روزی است که در میان بادیه و شهرنشینان آشکار خواهد شد.
علی (علیه السلام) دست کسی را نمی گرفت مگر این که نفسش را قطع میکرد و نمی توانست نفس بکشد.
و اما آنچه بعد از پیامبر (صلی الله علیه و آله) از او ظاهر شد، کندن امیال [۱] و حمل کردن آنها تا هفده میل [بیش از ۲۷ کیلومتر] مسافت بود که برای حرکت دادن یکی از آنها به افراد نیرومند نیاز بود. حضرت به تنهایی آن را میکند، حمل و نصب میکرد و بر روی آنها مینوشت: «این میل علی (علیه السلام) است».
گفته میشود: او دو میل را زیر بغل میگرفت و یکی را با پا میغلتاند.
و از آن جمله، ضربه زدن حضرت به ستون است که انگشت ابهامش در سنگ فرود رفت و آن در کوفه باقی
مانده است. همچنین تصویر دست در «تکریت»، «موصل» و «قطیعه الدقیق» و غیره است.
و از آن جمله جای شمیشر در صخره «کوه ثور» در کنار غار پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اثر نیزه اش در کوهی از کوههای بادیه و در صخره ای در «قلعه جعبر» است. [۱]
دلاوریها و رشادتهای امیرالمؤمنین (علیه السلام) خیلی بیش از آن است که بتوان در این مختصر نوشتار ذکر نمود، وبدون شک قلم عاجز از بیان آن است. در اینجا فقط به چند مورد از آن، به همراه گفتار دانشمندان شیعه و سنی اکتفا میکنیم، و طالبین را به کتب مربوطه ارجاع میدهیم.
----------
[۱]: . مناره ای که در بلندیها برای مسافران نصب میشد تا به وسیله آن مسیر را بیابند.
[۱]: . مناقب ابن شهرآشوب ۲/۱۲۱.
#هفتمین_زیارت
#فاطمه_سادات_درچه_ای
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
دب اصغر فاضل عبدالرحمن صوفی صاحب صورالکواکب مینویسد: نزدیک ترین ستاره به ستاره ی قطب شمالی، دب اصغ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
پند امام علی علیه السلام
امام علی علیه السلام به حارث همدانی جد نویسنده، مینویسد: به ریسمان قرآن چنگ زن و آن را مایه ی پند خود قرار ده. حلالش را حلال و حرامش را حرام بدان. حقائق گذشته را تصدیق نما و گذشته ی دنیا را با آینده آن مقایسه کن که برخی چون بعض دیگر است و پایان آن چون اول آنست.
نام خدا را بزرگ شمار از اینکه جز برای آشکار شدن حقیقتی آن را بر زبان نیاوری. بسیار یاد مرگ و پس از مرگ کن و تنها زمانی که دستاویز استواری داری تمنای مرگ نما. از هر کاری که صاحبش آن را برای خود میخواهد، و برای دیگران ناپسند میشمارد، پرهیز کن.
از کاری که اگر از انجام دهنده اش بپرسند انکار میکند، و عذر میطلبد دوری نما. آبروی خود را در معرض هتک قرار نده. هرچه میشنوی نگو که همین کفایت میکند برای دروغگو بودن. هرچه به تو میگویند آن را تکذیب ننما که همین کفایت میکند برای نادان بودن. خشم خود را فرو بر و گاه قدرت، بردباری پیشه کن. بااینکه خشمگین شده ای، عفو کن و بااینکه قدرت یافته ای بگذر، که این موجب سرانجام نیک تو خواهد شد. از نعمتهای
خدا خوب بهره ببر و نعمتی که خدا به تو داده ضایع نکن و لازم است اثر آن نعمت بر تو ظاهر باشد.
بدان که برترین مؤمنان، کسی است که دیگران را بر جان و مال و زن و فرزندش مقدم کند. هر چه بفرستی، برای تو ذخیره است و آنچه عقب اندازی برکتش از آن غیر تو است.
بپرهیز از همنشینی با کسی که اندیشه ی صحیحی ندارد و یا عمل او زشت است، چون احترام دوست به دوست او بستگی دارد. در شهرهای بزرگ زندگی کن که جمع کننده مسلمانان است. از منزلهای غفلت و ستم و کمبود یاران بر اطاعت خدا احراز کن. از کار بیهوده بگذر. از نشستن در بازار که محل نشستن شیاطین و ظهور فتنه هاست، پرهیز کن.
به کسانی که تو بر آنان برتری یافته ای بیشتر بنگر که از ابواب شکر است. روز جمعه پیش از نماز جمعه به سفر نرو مگر اینکه نماز را بجا آورده باشی و یا برای کاری برای خدا قصد سفر داشته باشی و یا به امری ضروری اقدام کنی. در هر کار از خدا پیروی کن که پیروی از او بر هر چیزی مقدم است. در عبادت نفس خود را فریب ده و با آن مدارا کن و آن را بیچاره ی خود نکن. طالب نشاط او باش و به حوائج او بپرداز، البته واجبات نباید فدای خواسته ی نفس شوند. به شکلی زندگی کن که اگر مرگ سراغ تو آمد، فرار کننده از پروردگار و در پی دنیا نباشی. دوستان را دوست داشته باش و از خشم بپرهیز که خشم سپاه بزرگی از سپاهیان ابلیس است. والسلام.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
yek aye yek ghese 24.mp3
2.99M
قسمت 4️⃣2️⃣
📜سوره مبارکه نمل آیه ۶۰
🔹أمَّنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَأَنْزَلَ لَكُمْ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَنْبَتْنَا بِهِ حَدَائِقَ ذَاتَ بَهْجَةٍ مَا كَانَ لَكُمْ أَنْ تُنْبِتُوا شَجَرَهَا ۗ أَإِلَٰهٌ مَعَ اللَّهِ ۚ بَلْ هُمْ قَوْمٌ يَعْدِلُونَ 🔹
#یک_آیه_یک_قصه
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
۲۳۱- چرا سوره زلزال را زلزال گويند؟ زلزال به معناي لرزش و زلزله است که در آيه اول اين سوره به آن اش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا