05 المائدة - الشيخ محمد الطبلاوي.mp3
35.32M
المصحف المجود للشيخ محمد محمود الطبلاوي حفظه الله من سورة المائدة
14.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دعای عهد تصویری
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
📝💠📝💠📝💠📝 📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت ⬅️قسمت هفتم 👌وقتی بدانم، خدای متعال من را با یک هدفی خلق کرد
📝💠📝💠📝💠📝
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
⬅️قسمت هشتم
💠فراز دوم «اَللَّهُمَّ لا تُمِتْنِی میِتَةً جاهِلِیَّةً» می گوید خدایا من را به مرگ جاهلیت نمیران.
💠«وَ لا تُزِغْ قَلِْبی بَعْدَ إِذُ هَدَیْتَنِی» خدایا قلب من را بعد از اینکه هدایت یافت، دچار گمراهی نکن.
💠«اَللَّهُمَّ فَکَما هَدَیَْتنی بِوِلایَةِ مَنْ فَرَضْتَ طاعَتَه» خدایا همان طور که من را هدایت کردی، نسبت به اینکه پیغمبرم را بشناسم، همان طور من را به سمت و اطاعت اهل بیت هدایت کردی (و تک تک اهل بیت را نام می برد).
👌می گوید، خدایا همان طور که من را به شناخت پیغمبر (ص) هدایت کردی، به شناخت ائمه هم من را هدایت کن.
⁉️اگر ما معرفت نسبت به امام
نداشته باشیم چه آثاری حاصل می شود؟ ذکر می کند👇
1⃣- مردگی به جای زندگی.
⚠️آیه ی [104/کهف] خیلی آیه ی تکان دهنده ای است! خدا به پیغمبر می گوید؛ می خواهی به تو بگویم زیانکارترین افراد چه کسانی هستند؟ آنانی هستند که راه را اشتباه می روند، اما فکر می کنند که درست می روند.
👈یعنی چنین فردی، هیچ وقت در فکر اصلاح خودش نیست چون فکر می کند، دارد درست می رود. مثل مریضی که فکر می کند سالم است! آن لحظه ای که مجبور است یک عضو بدنش را جراحی کند، تازه آن موقع است که می فهمد مریض بود و سالم نبود!
💢این چنین فردی هم موقع مرگش میفهمد، که آقاجان یک عمر اشتباه رفتی! می گوید می خواهم برگردم، آیه می آید "کَلا، هرگز" عدم شناخت امام کار را به اینجا می رساند.
2⃣- خطر دوم، انحراف به خاطر روی گردانی از هدایت
⚠️این نکته را خوب توجه کنید، در زیارت حضرت معصومه (س) یک قسمت دارد «وَ أَنْ لا یَسْلُبَنا مَعْرِفَتُِکمْ» می گوید؛ خدایا معرفت را از ما سلب نکن. یعنی چه!؟ یعنی معرفت سلب شدنی است، الان ممکن است معرفت داشته باشیم، اما چند سال دیگر معرفت نداشته باشیم!
⁉️چه چیزی باعث می شود؟ گناهان!!
این گناهان ممکن است یک مانع و حجابی ایجاد کنند، که انسان معرفتش نسبت به اهل بیت را از دست بدهد.
👈به امیرالمومنین (ع) می گفتند چرا "اَهْدَنَا الصِّراطَ المُستَقِیم" را همیشه تکرار می کنید!؟ شما که در صراط مستقیم هستید! حضرت می گفت؛ امروز هستم، از کجا معلوم که فردا باشم.
✅پس عاقبت بخیری مهم است، که از امام صادق (ع) سوال می کنند مهمترین دعا چه است!؟ می گوید «اللَّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبِ امُورِنا خَیْرا» عاقبت به خیری مهم است. بله، الان ما نسبت به اهل بیت اعتقاد داریم، اما معلوم نیست، در آخر امر هم چنین اعتقادی داشته باشیم؟⚠️
🔹ادامه دارد ...
💽برگرفته از فایل شماره (۱)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
🎤استاد احسان عبادی
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۸
📝💠📝💠📝💠📝
================
✨﷽✨
💢 حضرت خضـر و #امام_زمان(ع)
✅خداوند متعال خضر را حجّتی قرار داد تا هر که دربارة طول عمر امام زمان(ع) دچار شکّ و تردید شود، به ایشان بنگرد و ببیند خداوند بندگانی از طایفة انسانها دارد که چند هزار سال عمرشان از امام عصر(ع) بیشتر است. علاوه بر این، او در دورة غیبت و پس از ظهور به سان انیسی مهربان و همراهی دلسوز در خدمت امام عصر(عج) خواهد بود
✍امام رضـا علیه السلام :
«خضر (ع) از آب حیات نوشید و بنابراین تا روز قیامت زنده خواهد بود، او به نزد ما میآید و بر ما سلام میکند و ما صدای او را میشنویم، گرچه او را نمیبینیم و او در هر جا که یاد شود، حضور مییابد. پس هر کس از شما که او را یاد نمود به او سلام کند. او در هنگام حج در مکّه حضور مییابد و جمیع عبادات و مناسک را به جا میآورد و در عرفه، وقوف میکند و برای مؤمنان دعا مینماید و به زودی خداوند در هنگام ظهور قائم ما وحشت و تنهایی او را، به انس مبدّل میسازد و او در کنار حضرت مهدی(عج) حضور مییابد.»[١]
📚١. کمالالدّین و تمامالنّعمه،ج۲، ص ۳۹۰
https://eitaa.com/zandahlm1357
قرآن در بینش امام رضا (ع)
https://eitaa.com/zandahlm1357
.......:
قرآن کریم در اندیشه، گفتار و کردار اهل بیت تجسم و عینیت تمام یافته است و سیره کریمانه و سخن حکیمانه آنان، مستقیم یا غیر مستقیم، روشنگر کتاب الهی در ابعاد گوناگون آن است؛ از این رو یکی از رسالت های مهم امامان معصوم تبلیغ دین بیان احکام و تفسیر قرآن بوده است. میراث قرآنی و تفسیری باقی مانده و ارزشمند از وجود مبارک امام رضا علیه السلام از نمونه های اعلی و عظیم ذخایر قرآنی تفسیر معصومان است و از آن جا که لطف و حکمت خداوند متعال همواره اقتضا کرده انسان را در پهنه طبیعت، بی راه و راهبر، رها نکند، میراث قرآنی را در میان خاندان نبوت دست به دست نموده تا به هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام رسید و آن امام همام، وارث کتاب الهی و مفسر راستین قرآن شد و اکنون دوازدهمین حجت، امام عصرعلیه السلام میراث دار آن است. به فرموده امام صادق علیه السلام پیوسته خداوند از میان ما خاندان، کسی را بر می گزیند که کتاب او را از آغاز تا به انجامش می آموزد(1). در این بخش با نگرشی به سیره قرآنی و تفسیری امام رضا علیه السلام، بیاناتی که ایشان به طور مستقیم در باب قرآن کریم و تفسیر و فهم آن فرموده اند، می پردازیم. بخش عمده ای از گفتار و سیره حضرت رضا علیه السلام به شکل مستقیم یا غیر مستقیم به شرح، تبیین و عینیت بخشیدن کتاب خدا اختصاص دارد؛ بنابراین، می توان در دیدی فراتر به گزارش، شرح و تفسیر قرآن در بیانات امام رضا علیه السلام پرداخت. آنچه از ایشان در ابواب مختلف فقه یاد شده، به گونه ای تبیین و تفصیل آیات الاحکام و اوامر و نواهی الهی است یا آنچه درباره توحید، نبوت، امامت، معاد، ایمان، کفر و دیگر مسائل اعتقادی به جای مانده است، شرح و بسط معارف اعتقادی قرآن است. اندرزها، آداب و اخلاق کریمانه امام رضا علیه السلام نیز توضیح آیه های اخلاقی قرآن می باشد.
1. بیان منزلت و فضیلت قرآن
قرآن، توصیف گری گویاست و در آیه های فراوانی به بیان منزلت رفیع و شأن والای خویش پرداخته است تا برای کسی در روی گردانی از قرآن حجتی باقی نماند و آن کسی که به قرآن رو می آورد با معرفت و بینش در وادی آن گام نهد. اهل بیت نیز که عارف به حقیقت قرآن هستند، هم پای آن، این منزلت و فضیلت را به خوبی تبیین کرده اند(2). اینک نمونه ای از فرازهای گفتار امام رضا علیه السلام در این خصوص ذکر می گردد:
الف) ریان بن صلت از حضرت رضا علیه السلام پرسید: نظر شما درباره قرآن چیست؟ امام فرمود: «کلام الله لاتتجاوزه و لا تطلبوا الهدی فی غیره فتضلّوا»؛ «قرآن کلام خداست، از آنچه او گفته است، فراتر نروید و هدایت را در غیر او نجویید که گمراه می شوید».(3)
ب) محمد بن موسی رازی از پدرش روایت کرده که یکی از روزها در محضر حضرت رضا علیه السلام، سخن از قرآن به میان آمد. امام فرمود: «قرآن ریسمان محکم، دستاویز استوار و آیین برتر خدا در میان بندگان است. به سوی بهشت راهبری می کند و از دوزخ رهایی می بخشد. در اثر گذشت زمان، کهنه نشده و با تکرار بر زبان ها از ارزش و اثر بخشی آن کاسته نمی شود زیرا خداوند، آن را برای زمان خاصی قرار نداده است، بلکه حجت و برهان برای همه انسان ها در سراسر زندگیشان است و نه از پیش رو و نه از پس باطل به آن وارد نخواهد شد. فرود آمده ای از سوی خداوند حکیم و ستوده است».(4)
ج) در حدیث امامت که از آن حضرت صادر شده نیز آمده است که ایشان می فرماید: «خداوند زمانی پیامبرش را به سوی خود فراخواند که دین او را کامل و بر او، قرآن را نازل کرد، کتابی که روشنگر همه چیز است و حلال، حرام، حدود، احکام و هر آنچه مردم بدان نیازمندند، در آن به طور کامل بیان شده است».(5)
2. تبیین علوم قرآن
در بحث های قرآنی گاهی خود قرآن کریم، موضوع و محور بحث قرار می گیرد و گاهی به بررسی و مطالعه جنبه های مختلف آن پرداخته می شود. در اصطلاح به این بخش از مباحث قرآنی مثل نزول قرآن، اسباب نزول، قرائات، محکم و متشابه، ناسخ و منسوخ، مباحث ادبی قرآن، اعجاز و... را در بر می گیرد، علوم قرآن اطلاق می شود.(6) در آثار به جای مانده از حضرت رضا علیه السلام، نمونه هایی وجود دارد که در ذیل علوم قرآن جای می گیرد که ما به بیان آن ها می پردازیم:
ترتیب نزول
حضرت امام رضا علیه السلام فرمود: از پدرم شنیدم که از پدرش حکایت می کرد نخستین سوره ای که نازل شد «بسم الله الرحمن الرحیم، اقرأ باسم ربّک» و آخرین سوره ای که نازل شد «اذا جاء نصرالله والفتح» بود.(7)بحث نخستین و آخرین بخش های نازل شده قرآن، از جمله مباحث علوم قرآن است که امروزه در ذیل «تاریخ» یا «علوم قرآن» از آن یاد می شود.(8)
نظم و اعجاز قرآن
در فرازی از حدیثی که محمد بن موسی رازی از پدرش در مورد منزلت و فضیلت قرآن از حضرت امام رضا علیه السلام ذکر نموده و ما نیز در بحث فضیلت قرآن در بینش آن حضرت، این روایت را آوردیم، چنین می گوید: «ذکرالرضا علیه