#دانستنیها
آوای حیوانات نشانه فرهنگ میان آن هاست
محققین دانشگاه یوک آمریکا بر این باور هستند که تغییرات آوایی حیوانات در طول زمان نشان از نوعی فرهنگ در میان آن هاست. به گزارش سایت کانون فرهنگی آموزش به نقل از خبرگزاری مهر، بر اساس بررسی های محققین دانشگاه دوک آمریکا، موش های نر برای جلب موش ماده با فرکانس های فراصوتی آواز سر می دهند و نکته جالب تر این است که تمام گونه های جوندگان نر برای جلب ماده ها از سیستم صوتی پیچیده ای استفاده می کنند.
همچنین گیبون ها (میمون دراز دست انسان نما) در طول زندگی خود فرا می گیرند تا چگونه آوازهای خاصی را سر دهند. گیبون ها هر روز صبح در دسته های دوتایی که متشکل از نر و ماده است برای دفاع از قلمرو خود آواز سر می دهند و این مهارتی است که باید آن را یاد بگیرند و گیبون های مادر عهده دار این وظیفه هستند. در همین حال آهنگ وال ها هم در طول زمان تغییر کرده است و در میان گروهای مختلف، آوازهای متفاوتی از وال ها وجود دارد که این بیانگر نوعی فرهنگ در میان آن هاست.
اما در میان گونه های مختلف جانوری تنها پرندگان می توانند نوعی موسیقی واقعی را اجرا کنند و از آن برای دفاع از قلمرو، جلب جفت خود و تظاهر استفاده می کنند. پیش از این محققین بر این باور بودند که تنها انسان قادر به ایجاد آهنگ بر پایه ریتم است اما در بررسی های اخیر بر روی طوطی های کاکل دار مشخص شد که این پرنده همچون انسان قادر به ایجاد ریتم در تولید صدای آهنگین خود است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#آموزش
خانهآرایی_نقطه مرکزی
اما نقطه تمرکز در چیدمان داخلی مهم است. شما هم آن را لحاظ کنید. هر موضوعی که شما بتوانید آن را مبنا قرار دهید و کوسن ها و بالش ها را نسبت به آن تنظیم کنید می تواند یک نقطه تمرکز باشد. برای نمونه تلویزیون یا شومینه دو نمونه بسیار ایده آل هستند. در صورتی که از این نقاط تمرکز کم دارید می توانید از یک فرش با جلوه خاص یا یک میز کوچک عسلی در وسط هال به عنوان نقطه تمرکز استفاده کنید.
اگرهم به نمادهای سنتی علاقمندید که چه بهتر! روی تشکچه ها پارچه قلمکار اصفهان یا گلابتون دوزی قزوین یا از انواع پارچه های سوزن دوزی ترکمن استفاده کنید و هماهنگ با آن از یک نماد اصیل ایرانی دیگر برای روی میز یا نصب روی دیوار استفاده کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان_هفته
آپارتماننشینها
مریم ابراهیمی شهرآباد
آپارتمان نشینها حکایت آدمهایی است که به اسم مِهر و امید، در حاشیهی شهر جمعشان کردهاند تا دور هم باشند، چون ژنشان خاص است، برای زندگی در مجتمعهای آپارتمانی با واحدهایی بیشمار که روی سر هم سوار شدهاند. آنهایی که داشتن یک خانهی ویلایی نقلی در مرکز یا حتی جنوب شهر برایشان، یک رویای شیرین و البته دستنیافتنیست...
هرهفته، پنجشنبهها با ما باشید و از خواندن ماجراهای آپارتماننشینها لذت ببرید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم✨
🌺🌿اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبح زیبای شنبه بهاریتون پر خیر و برکت. آروز میکنیم هفته خوب و پرتلاشی در پیش داشته باشی🌿🌺
امام محمد باقر علیهالسلام میفرمایند: «پیوند با خویشان، عملها را پاکیزه مینماید، اموال را افزایش میدهد، بلا را دور میکند، حساب آخرت را آسان مینماید، و مرگ را به تاخیر میاندازد.» (بحارالانوار، دار احیاء الترا العربی، ج 71، ص (111)
@zane_ruz
#پزشکی
گرما تا چه اندازه قابل تحمل است؟
برای فهمیدن این موضوع، در ابتدا باید یک تعریف درست از دمای هوای خشک و دمای هوای مرطوب داشته باشیم. دمای هوای خشک همان دمای معمولی است و دمای هوای مرطوب دمایی است که با تبخیر آب در آن تا حد اشباع (رطوبت نسبی ۱۰۰ درصد) سرد شده است. دمایی که بدن انسان بر اساس دمای حباب مرطوب توانایی تحمل آن را دارد ۳۵ درجه سانتی گراد است. زمانی که رطوبت کم و درجه حرارت زیاد باشد و برعکس آن، دمای حباب مرطوب به درجه حرارت آستانه تحمل انسان نزدیک نمی شود اما زمانی که هم رطوبت و هم دمای هوا بسیار بالا باشد، دمای حباب مرطوب می تواند به آستانه خطرناک برسد.
برای مثال، زمانی که دمای هوا ۴۶ درجه سانتی گراد و رطوبت ۳۰ درصد باشد، دمای حباب مرطوب تنها ۳۰ درجه سانتی گراد است و انسان توانایی تحمل آن را دارد. در سوی مقابل، اگر دمای هوا ۳۹ درجه سانتی گراد و رطوبت ۷۷ درصد باشد، دمای حباب مرطوب به ۳۵ درجه سانتی گراد و آستانه تحمل انسان می رسد. دانشمندان می گویند دلیلی که انسان توانایی زنده ماندن در دمای هوای بالا و رطوبت زیاد را ندارد این است که نمی تواند در این شرایط درجه حرارت داخلی بدن را برای طولانی مدت تنظیم کند. در حقیقت زمانی که دمای حباب مرطوب به بالاتر از دمای بدن برسد فرد همچنان به تعریق ادامه می دهد اما بدن نمی تواند به اندازه ای که برای فعالیت سلول ها و اندام ها مناسب است خنک شود. در این شرایط بدن دچار گرمازدگی شدید می شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
باد کاشتیم و طوفان درو کردیم
نیلوفر حاج قاضی
شاید این نوع آواز دهل، برای اقلیتی از زنان که سودای هم زیستی با رهآوردهای غرب را دارند جالب باشد اما بقیه اش تحمیل الگوی سرمایه داری به زن غیور و اصیل مسلمان است. این نوع مهندسی، نسخه تجویز شده برای تغییر زن ایرانی و رساندنش به استانداردهای زن غربی است که تاریخ مصرف دارد. همان جلوه گری های پوچ و بی مایه که با زن عفیف و پاک دامن ایرانی که کنار درخشش در مقام مادری برای جریان های تاریخی و اصیل ایرانی نیز تأثیرگذار بوده و در زمینه های فرهنگی و اجتماعی هم دستی بر آتش دارد، قرابتی ندارد. حالا این زن تاریخ ساز و عفیف انتظاراتی از مدیران و مسئولان نظامش دارد. این که جایگاهش بیشتر حفظ و تثبیت شود و بنیان خانواده اش تحکیم شود. با این مقدمه میخواهیم در «نگاه نو» این هفته نگاهی داشته باشیم به لایحه حجاب. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
مردم ایران دل در گروی اهل بیت دارند و در سراسر دنیا به عنوان مردمی با ریشه های عمیق اعتقادی شناخته می شوند. همین تقید به دین و شعائر دینی بود که زمینه را برای سقوط رژیم پهلوی پدید آورد چراکه مردم غیرتمند ایران، تاب بی پروایی و فساد علنی را نداشتند. اما روزگار درازی است که زمزمه های ولنگاری در ابعاد مختلف فرهنگی، زمینه ساز بروز و ظهور ناهنجاری های امروزه شده. و از همان آغاز و با مشاهده این بسترسازی ها، دلسوزان بارها و بارها این مهم را گوشزد می کردند اما توجهی نشد. کوتاه شدن و بی دکمه شدن مانتوها، سوء مدیریت در فضای مجازی و جولان استایلرها، حتی حجاب استایلرها در شبکه های اجتماعی، وارونه شدن فضای حاکم بر جشن های خصوصی و مجالس عروسی در تالارها، نبود دقت در جذب مدیران و مربیان آموزشی در نهاد مهم آموزش و پرورش و دانشگاه، بروز و تبلیغ بی اخلاقی و بی بندوباری گاه به گاه در صداوسیما، تولید انبوه بی اخلاقی و خیانت در فضای مسموم سینما و شبکه نمایش خانگی، تیرهای از چله رها شده ای بود که به جان جوانان و خانواده ها افتاد. از آن طرف فضاهای دینی هم به برخی سموم آغشته شد. مداحی های متفاوت مدل استودیویی، آرایش های زننده و عجیب برخی محجبه ها، عادی سازی کشف حجاب ها و دعوت از کشف حجاب کرده ها به جشن های دختران مذهبی، بی پروایی در استفاده از دختران رزمی کار در جشن های ملی مذهبی دست به دست هم دادند تا اغیار باد بکارند و طوفان درو کنند. دستگا ه هایی که قرار بود با گرفتن بودجه فرهنگ سازی کنند، نکردند و دستگاه هایی هم که لازم بود این ضعف مدیریتی را مورد مداقه قرار دهند و به موقع آن ها را بازخواست کنند بی تفاوت بودند و در نهایت کار به تضعیف فرهنگ و ارزش های اسلامی و دینی منجر شد.
ازتون دعوت میکنیم متن کامل این نوشتار رو در صفحههای ۸ و ۹ شماره این هفته مجله مطالعه کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#آموزش
خانه آرایی_بازی با مبلمان ال
با نقلی شدن آپارتمان ها مبلمان های ساده و ال مانند (L انگلیسی) هم طرفداران زیادی پیدا کرده است. خرید این مبل های چند بخشی، هم فال است و هم تماشا؛ هم جای کمتری می گیرد و هم برای تنوع می شود آن را در فضاهای بزرگ تر به صورت چند تکه استفاده کرد.از این نوع چیدمان می توانید در وسط اتاق، گوشه یا در کنار دیوار استفاده کنید. استفاده از چیدمان مبل ال در گوشه اتاق از اولین ایده هایی است که بعد از خریدن این نوع مبلمان به ذهنتان می آید. این نوع چیدمان به خاطر استفاده بهینه از فضا، برای فضاها و اتاق های کوچک مناسب است. می توانید برای چیدمان مبل ال روی دیوارها تکیه کنید و مبل خود را به دیوار بچسبانید. گاهی هم به خاطر داشتن فضایی بزرگ تر دستتان باز است و می توانید با تکه های مبل بازی کنید. مثلا کل ال را در وسط و مقابل شومینه یا تلویزیون قرار دهید و توسط مبل ها فضا را به چند قسمت تقسیم کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
افشاگری مینو صمیمی کارمند دفتر ملکه تاریکی ایران
یکی از بهترین کتاب ها برای روشن ساختن زوایای پنهان زندگی، شخصیت و کارنامه فرح پهلوی، خاطرات مینو صمیمی، کارمند دفتر اوست. صمیمی در کتاب پشت پرده تخت طاووس می نویسد: «هر روز نامه های مردم را در کیسه های برزنتی بزرگ برایمان می آوردند اما فرح از ما می خواست فقط نامه های خارجی را برایش ببریم و درخواست هایی که مردم رنج کشیده ایران داشتند، برایش بی اهمیت بود. البته درباری ها تقریبا همه شان همینطور بودند. اگر از کار خیر و عام المنفعه هم حرف می زدند، سرپوشی برای فعالیت های اقتصادی شان بود.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
مبنای بلاگری تو چشم بودنه ولی فلسفه حجاب تو چشم نبودن! رونوشت جدید به حاجیه خانمهای حجاب استایلی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97