#استفتائات
🔸وقت نیت روزۀ قضا
پرسش:
روزۀ قضا را تا چه زمان میتوان نیت کرد؟ اگر کسی نیت روزۀ قضا کند بعد منصرف شده و دوباره تصمیم روزه بگیرد، اشکالی دارد؟
پاسخ:
✍️ وقت نیت تا غروب است و در فرض سؤال اگر کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد و دوباره نیت روزه کند، روزهاش صحیح است.
🔺دفتر استفتائات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🔸امام، مشعل هدایت
حضرت امام رضا (علیه الصلوة والسلام) فرمودند:
«الْإِمَامُ النَّارُ عَلَى الْيَفَاعِ الْحَارُّ لِمَنِ اصْطَلَى بِهِ
امام آتشی روشن بر بلندای تپه است. گرمابخش سرمازدهای است که بخواهد از آن بهره گیرد.»
حضرت امام رضا علیهالسلام، زندگی معنوی انسان را به بیابان تاریک و ظلمانی، و وجود امام و راهنما را به شعلهی آتش بر بلندی تشبیه کردهاند؛ لذا هر که میخواهد گمراه نشود، باید از آن شعلهی نور و هدایت استفاده کند.
🔺الکافي، ج۱، ص۲۰۰
@zanjani_net
🔹در حضور آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، از دو اثر جدید مرکز فقهی امام محمد باقر علیهالسلام رونمایی شد
جمعی از محققین و پژوهشگران مرکز فقهی امام محمد باقر (علیهالسلام) شب گذشته (یکشنبه 13 اسفند) با حضور در دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی با معظم له دیدار کردند. در این مراسم از دو اثر جدید این مرکز رونمایی شد.
«ثلاث رسائل فقهیة» تألیف مرحوم آیت الله العظمی حاج سید احمد زنجانی و «کتاب نکاح» که تقریرات دروس خارج فقه آیت الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله میباشد، دو کتابی هستند که پس از سالها تحقیق و پژوهش توسط محققین مرکز فقهی امام محمد باقر علیهالسلام، بهتازگی توسط انتشارات مرکز فقهی امام محمد باقر علیهالسلام به زیور طبع آراسته شده است.
معظم له در سخنان کوتاهی با قدردانی از تلاش محققین این مرکز در تحقیق و نشر آثار فقهی، گفتند: «مرحوم حاج آقای والد به فقه مسلط بود و در جهات علمی بسیار پخته بود و با اینکه دروس سطوح عالی حوزه را چه در زنجان و چه در قم تدریس کرده بود ولی بیشتر وقت خویش را صرف تألیف کرد و غالب تألیفات ایشان نیز تألیفات ابتکاری و دارای نوآوری است و ایشان مایل بود کارهای بر زمین مانده که مغفول واقع شده را انجام دهد.»
در ابتدای این جلسه، گزارشی از فعالیتهای بخشهای مختلف مرکز فقهی امام محمد باقر علیهالسلام و همچنین روند تحقیق و نشر این دو اثر، ارائه شد.
@zanjani_net
🔸سفارش حضرت رضا "علیهالسلام" درباره روزهای پایانی ماه شعبان:
...در باقیمانده ماه شعبان این دعا را بسیار بخوان:
«اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ»
خدایا! اگر تاکنون در این ماه، ما را نیامرزیده اى، در قسمت باقیمانده از این ماه، از ما درگذر!
به درستى که حقّ تعالى در این ماه، به حرمت ماه مبارک رمضان بندههاى بسیاری را از آتش جهنّم آزاد مىگرداند.
📚 وسائل الشیعه، ج10، ص301
@zanJani_net
#استفتائات
🔸ترک روزه برای شیردهی با امکان تغذیۀ کمکی
پرسش:
آیا مادری که به بچه شیر میدهد، میتواند با وجود امکانات (شیر خشک، شیر پاستوریزه، و غیره) در مورد تغذیه کودک، روزۀ خود را افطار کند؟ و چنانچه افطار نمود و تا ماه رمضان آتی روزههای گذشته را قضا نکرد، آیا کفّارۀ او از لحاظ تأخیر، مضاعف نیز خواهد شد یا نه؟
پاسخ:
✍️ملاک اینکه مادر بتواند روزهاش را افطار کند، ضرر داشتن روزه است و در این صورت حتی اگر بتواند از راهی دیگر بچه را سیر کند، افطار روزه جایز است؛ و چنانچه روزه برای خودش ضرر داشته، پرداخت کفّاره لازم نیست؛ و اگر برای بچه ضرر داشته باید برای هر روز یک مدّ (حدود 900گرم) طعام به مسکین بپردازد. درهرصورت اگر روزهها را تا ماه رمضان بعد نگرفت، کفّاره تأخیر نیز بر او واجب است.
🔺کتاب استفتائات، ج2، ص105
@zanjani_net
#حدیث
🔸 سفارش حضرت امام رضا "علیه السلام" در جمعه آخر ماه شعبان
ابوصلت هَروى نقل کرده است که در جمعه آخر ماه شعبان به خدمت حضرت امام رضا (علیه السّلام) رفتم. حضرت فرمود:
▫️اى أباصلت! بیشتر ماه شعبان گذشت و این جمعه آخر آن است. پس در باقیمانده این ماه، تقصیرهایى را که در روزهای گذشته داشتهای، تدارک و تلافى کن. به آنچه که برایت سودمند است، روی آور، و از آنچه که نفعی به تو نمیرساند، بپرهیز؛
▫️بسیار دعا و استغفار کن و زیاد قرآن بخوان و از گناهان خود به درگاه خداوند توبه کن، تا ماه رمضان در حالی به تو روی آورد که تو خود را براى خدا خالص گردانیده باشی!
▫️امانت و حقی بر گردن خود باقی مگذار و آن را ادا کن، و کینهای از مؤمنین در دل نداشته باش، و گناهی را که مرتکب آن بودهای ترک کن.
از خدا بترس و در نهان و آشکار بر او توکّل کن و هر که بر خدا توکّل کند خداوند او را بس است.
📚 عیون أخبارالرضا، ج2، ص51
@zanjani_net