📷 #گزارش_تصویری
آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، عصر پنجشنبه (19فروردین)، با رعایت پروتکلهای بهداشتی، به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام مشرف شدند.
معظم له ضمن زیارت آن حضرت و اقامه نماز، بر سر مزار موسس حوزه قم آیت الله العظمی حائری یزدی و اساتیدشان (حضرات آیات عظام بروجردی،صدر و آیت الله داماد رضواناللهعلیهم) و همچنین بر سر مزار مرحوم والدشان آیتالله حاج سید احمد زنجانی و برخی دیگر از مراجع و علمای مدفون در حرم حاضر شدند و فاتحه قرائت کردند.
#زیارت #حضرت_معصومه ع
@zanjani_net
هدایت شده از آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
🔸سفارش حضرت رضا "علیهالسلام" درباره روزهای پایانی ماه شعبان:
...در باقیمانده ماه شعبان این دعا را بسیار بخوان:
«اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ»
خدایا! اگر تاکنون در این ماه، ما را نیامرزیده اى، در قسمت باقیمانده از این ماه، از ما درگذر!
به درستى که حقّ تعالى در این ماه، به حرمت ماه مبارک رمضان بندههاى بسیاری را از آتش جهنّم آزاد مىگرداند.
📚 وسائل الشیعه، ج10، ص301
@zanJani_net
🔹آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
توسل به معصومین (علیهمالسلام) کارگشاست/ توفیق کادر درمان را از خداوند خواستارم/مبلغان در ماه رمضان مطالبی که مؤثر در هدایت دینی مردم است را مطرح کنند/ اهل دانش در هنگام تعطیلی درسهای حضوری، از مباحث علمی فاصله نگیرند، مباحثه علمی محدود به زمان و مکان نیست و این از امتیازات حوزه است
آیت الله العظمی شبیری زنجانی از مردم خواستند در این ایام با دعا به پیشگاه خداوند متعال و توسل به حضرات معصومین علیهمالسلام، برای برطرف شدن خطر کرونا از جامعه بشری دعا کنند.
معظمٌ له در هنگام زیارت حرم حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) در پاسخ به این پرسش که در شرایط سخت کنونی چه توصیه ای به مردم دارید، تصریح کردند: امیدواریم خداوند متعال به پزشکان و کادر درمان توفیق دهد و هرچه زودتر خطر این ویروس رفع شود. وظیفه ما در این شرایط توسل به درگاه خداوند و حضرات معصومین علیهم السلام است.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی گفتند: حضرات معصومین، مقربان درگاه الهی هستند. در طول تاریخ، شیعه با توسل به آن حضرات از موانع زیادی عبور کرده است. امروز وظیفه همۀ ما دعا کردن است. بهویژه در ماه رمضان که ماه دعا و استغفار و عبادت است.
معظمٌ له در فرض عدم امکان برگزاری مراسم عمومی به دلیل شیوع کرونا، خاطر نشان کردند: ممکن نبودن برگزاری مجالس عمومی به خاطر شرایط خاصی مثل کرونا نباید موجب فاصله گرفتن از دعا و نیایش شود. و مردم باید تلاش کنند آنچه مورد تاکید ائمه معصومین علیهم السلام است را به صورت خصوصی دنبال کنند.
ایشان اخلاص و نیت برای قرب به پرودگار را لازمه استجابت دعا و عبادت دانستند و فرمودند: مسلمان باید رضایت خدا را در نظر بگیرد. سعی کنیم آنچه شرعا مفید است را مورد توجه قرار دهیم. در برخی از زمانها مسائلی رایج می شود. نفس رایج شدن یک موضوع نشانۀ صحیح بودن و اولویت آن نیست. نباید معیارمان چیزهای رایج و بدون پشتوانه باشد.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی با اشاره به وظیفه سنگین روحانیون در هدایت دینی جامعه افزودند: مبلغان دین هم باید این نکته را در نظر بگیرند. ببنیم چه چیزی در هدایت مردم بیشتر تأثیر دارد. مسائل و مباحثی که «بیّنالرُشد» است را مطرح کنیم نه مطالبی را که تأثیر آن در هدایت مردم واضح و روشن نیست. مطالبی که جای شبهه دارد یا در آن رضایت زید و عمرو نهفته است را نگوییم بلکه رضایت خداوند و حضرت ولی عصر (سلام الله علیه) را ملاک و معیار اعمال و سخنانمان قرار بدهیم. مباحث اخلاقی و احکام شرعی از موضوعاتی بوده که همواره مورد توجه بزرگان ما بوده است.
ایشان ادامه دادند: مؤمنین در این ماه، زیاد قرآن تلاوت کنند و سعی کنند به فقراء کمک کنند. کسی که نمی تواند روزه بگیرد کمک کند تا یک خانواده نیازمند بتواند روزه بگیرد. کمک به مردم بالاترین عبادت است.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی به طلاب و کسانی که اهل علم و دانش هستند، سفارش کردند تا از این فرصت برای تقویت داشته های علمی خود بهره ببرند. ایشان تصریح کردند: آن چیزی که احتیاج به برنامه ها و تشریفات خاصی ندارد بحثهای علمی است. طلاب مطالب علمی را که برایشان جای سؤال و ابهام داشته را مطرح و دنبال کنند. این نیازی به شرایط خاصی ندارد. مباحثهها می تواند در این شرایط هم دنبال شود. بحث علمی محدود به زمان و مکان نیست و این یکی از امتیازات حوزه است. تدریس حضوری الان مشکل دارد. اما می توان همان مطالب قبلی را با مباحثات دنبال کنند و از مباحث علمی فاصله نگیرند.
@zanJani_net
#استفتائات
🔸روزه و ترس از ابتلا به ویروس
❓پرسش:
چند ماه پیش بیمار شدم و به خاطر عوارض آن دیگر نتوانستم چند روز روزه قضا را که از سال گذشته بر عهده ام بود، بجا آورم. وظیفه ام نسبت به قضای روزه ها چیست؟ ماه رمضان امسال با توجه به ترس از ابتلای به ویروس کرونا چه تکلیفی دارم؟
✍پاسخ:
الف) قضای روزه را هر وقت توانستید بجا بیاورید و برای هر روز نیز یک مدّ طعام به مسکین (که از فقیر سختتر زندگی را میگذراند) بدهید.
ب) اگر احتمال قابل توجه ندهید که روزه ضرر داشته باشد یا با تغییر شرایط؛ مثلاً با ماندن در منزل، تحرک کمتر، رعایت نکات بهداشتی و مصرف غذاها و نوشیدنیهای تقویتی، بتوانید احتمال متعارف ضرر را از بین ببرید و ایجاد چنین شرایطی موجب مشقت شدید نشود، باید روزه تان را بگیرید و گرنه نباید روزه بگیرید.
🔺دفتر استفتائات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
#روزه #ماه_رمضان #کرونا
@zanjani_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🌙ماه میهمانی خدا
(ویژه استقبال از ماه مبارک رمضان) 🔺
#ماه_میهمانی
#ماه_خدا
#فضیلت_ماه_رمضان
#اعمال_ماه_رمضان
#اعمال_مشترک
#اعمال_وقت_سحر
#اعمال_وقت_افطار
[کاری از پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
و مرکز فقهی امام محمّد باقر علیه السلام]
@zanjani_net
#حدیث
● ماه رمضان، میدان مسابقه!
حضرت امام حسن عليهالسلام فرمودند:
🔹 «إنَّ اللّهَ جَعَلَ شَهرَ رَمضانَ مِضماراً لِخَلقِهِ فَيستَبِقونَ فيهِ بِطاعَتِهِ إلى مَرضاتِهِ»
🔸 همانا خداوند #ماه_رمضان را ميدان مسابقه اى براى آفريدگان خود قرار داده تا براى به دست آوردن خشنودى او، به وسیله بندگی و طاعتش از يكديگر پيشى گيرند.
📚 تحف العقول، ص 236
@zanjani_net
هدایت شده از آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
🌙 #ماه_خدا (شماره3)
❖اهتمام آیتاللهالعظمی بروجردی به روزه
🔸آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: ایشان یک وقتی فرمود من از اول تکلیف تا حالا -نه برای سفر و نه برای بیماری- روزهام قضا نشد... ایشان در همان سال وفات (در 86سالگی) تمام ماه رمضان را روزه گرفت.
@zanjani_net
#حدیث
روزه دار دشنام نمیدهد....
● رسول خدا صلیاللهعلیه وآله فرمودند:
🔹 «مَا مِنْ عَبْدٍ صَائِمٍ يُشْتَمُ فَيَقُولُ: إِنِّي صَائِمٌ سَلَامٌ علَيكَ لَا أَشْتِمُكَ كَمَا تَشْتِمُنِي إِلَّا قَالَ الرَّبُّ تَعَالَی: اِسْتَجَارَ عَبْدِي بِالصَّوْمِ مِنْ شَرِّ عَبْدِي قَدْ أَجَرْتُهُ النَّارَ»
🔸 بندۀ روزهداری نيست كه به او دشنام داده شود و او به دشنامدهنده بگويد:
«من روزه هستم. سلام بر تو! من دشنام نمیدهم چنانکه تو دشنام میدهی»؛
مگر اينكه پروردگار تعالي میفرمايد:
«بندۀ من بهوسيله روزه از شرّ بندهام، به من پناه جست. من به تحقيق او را از شرِّ آتش پناه دادم».
📚 من لا یحضره الفقیه، ج2، ص109
@zanjani_net
🔸رزقهای غیبی!
❖مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در کتاب #الکلام_یجر_الکلام مینویسد:
📝... آقاى حاج آقا روحاللّه خمينى نقل كرد كه:
شبى از شبهاى ماه مبارك، مطبوخى را كه براى سحری درست كرده بوديم، ديديم كه به كلّى سوخته. وقت هم تنگ بود كه تهيّۀ ديگر ببينيم. متحيّر بوديم كه چه كنيم!
از قضا، همان دم، شخصى، يك بشقاب پلو با خورشتش به منزل ما آورد، بى آن كه از سوختن طبخ ما اطّلاع داشته باشد، با اينكه طعام فرستادن در سحری مرسوم نبود.
اين را ما وسيله غيبى فهميديم كه خداوند نخواست ما بى سحرى روزه بگيريم.
❖ــــــــــــــ❖
چاره روزۀ بى سحرى نيز فراموشى است كه خداوند روزه را از ياد انسان بيرون بياورد تا كاملاً نهار خورده، شكم را از عزا بيرون بياورد، آبى هم از روى آن بخورد؛ آن گاه، خاطرش بيفتد كه روزهدار بوده؛ چون روزهاش عيبى نمىكند، در حالى كه غذايش را كاملاً خورده. در حقيقت، اين روزى هم از روزيهاى غيبى است.
@zanjani_net
#استفتائات
🔸روزه در مسافرت
❓پرسش:
از فتوای شما که وطن را جایی میدانید که از نظر عرف، محل زندگی شخص باشد، خبر نداشتم و در مسافرت یک هفتهای به منزل پدری -که زادگاهم است- چند روزی را تاکنون روزه گرفتهام. آیا روزههایی که گرفتهام صحیح است؟ حال که از حکم مسئله باخبر شدم آیا میتوانم در باقی روزها هم روزه بگیرم؟
✍️پاسخ:
از آن جا که از روی عدم اطلاع از جزئیات مسائل روزۀ مسافر، در سفر روزه گرفتهاید، روزههای گذشته که پس از پایان روز متوجه حکم مسئله شدهاید صحیح است ولی در روزهای باقیمانده، روزه صحیح نیست.
🔺دفتر استفتائات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
#روزه #ماه_رمضان #سفر #روزه_مسافر
@zanjani_net
#حضرت_خدیجه #ام_المؤمنین
▪️منزلت حضرت خدیجه کبری (س) در کلام پیامبر اکرم "صلی الله علیه و آله":
خدیجه! و کجا مانند خدیجه پیدا خواهد شد؟! در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، او مرا تصدیق نمود و مرا در پیشرفت دین خدا یاری داد...
@zanjani_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تشرف آیت الله العظمی شبیری زنجانی به حرم حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام👆
#زیارت #حضرت_معصومه ع
@zanjani_net
#حدیث_روز
● #افطاری
رسول خدا "صلی الله عليه و آله" فرمودند:
هر كه در این ماه، مومن روزهداری را افطاری دهد، در پيشگاه خداوند پاداشی برابر آزاد نمودن یک بنده دارد و مايۀ آمرزش گناهان گذشته وی نيز خواهد بود.
گفته شد: اي پيامبر خدا! همگی ما توان افطاری دادن به روزهداران را نداريم.
حضرت فرمود:
🔹 «إِنَّ اللَّهَ كَرِيمٌ يُعْطِي هَذَا الثَّوَابَ لِمَنْ لَمْ يَقْدِرْ إِلَّا عَلَى مَذْقَةٍ مِنْ لَبَنٍ يُفَطِّرُ بِهَا صَائِماً أَوْ شَرْبَةٍ مِنْ مَاءٍ عَذْبٍ أَوْ تَمَرَاتٍ لَا يَقْدِرُ عَلَى أَكْثَرَ مِنْ ذَلِكَ»
🔸 به راستی كه خداوند، کریم و بخشاينده است و اين پاداش را حتی به كسی كه يك جرعه شير يا آبی گوارا يا چند دانه خرما در اختيار روزهداری میگذارد تا روزۀ خود را افطار كند و بيش از اين نیز توانایی ندارد، عنايت میكند.
📚 کافی، ج4، ص66، ح4
@zanjani_net
#حدیث
🔸پاداش بینظیر برآوردن حاجت دیگران
ابن مهران میگوید:
نزد حسن بن علی(علیه السلام) نشسته بودم که مردی نزد ایشان آمد و گفت: «ای پسر رسول خدا! کسی از من طلبکار است و میخواهد مرا به زندان بیاندازد. به خدا سوگند که هیچ پولی ندارم. از تو میخواهم که با او سخن بگویی».
دیدم که حسن بن علی(علیه السلام) کفشهایش را پوشید که برود.
به او گفتم: «ای پسر رسول خدا! یادت رفته که در اعتکاف هستی؟!»
پاسخ فرمود: «نه فراموش نکردهام، اما از پدرم علی(علیه السلام) شنیدهام که از جدم رسول خدا(صلی الله علیه و آله) نقل میکرد که فرموده است:
«مَنْ سَعَى فِي حَاجَةِ أَخِيهِ الْمُسْلِمِ فَكَأَنَّمَا عَبَدَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ تِسْعَةَ آلَافِ سَنَةٍ صَائِماً نَهَارَهُ قَائِماً لَيْلَهُ»
هرکس در راه برآوردن نیاز برادر مسلمانش تلاش کند همانند این است که نُه هزار سال، خداوند را با زبان روزه و شبزندهداری عبادت کرده است.
📚کتاب من لایحضره الفقیه، ج۲ ، ص ۱۸۹
#امام_حسن ع #کریم_اهل_بیت ع
🔸کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#استفتائات
🔸تأخیر در انجام غسل و بیدار شدن پس از طلوع فجر
❓پرسش:
فردی که باید برای روزۀ ماه رمضان، قبل از طلوع فجر غسل نماید، با توجه به خستگی و خوابآلودگی خود بسیار بعید میداند که قبل از طلوع فجر بیدار شود. آیا در چنین شرایطی جایز است بخوابد؟ اگر بخوابد و بیدار نشود، حکم روزهاش چیست؟
✍️پاسخ:
جایز نیست قبل از غسل کردن بخوابد. چنانچه بخوابد و بیدار نشود، روزهاش باطل است و باید تا اذان مغرب امساک کند و علاوه بر قضا، کفّاره هم واجب میشود.
🔺دفتر استفتائات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
#روزه #ماه_رمضان #غسل
@zanjani_net
🔸خجسته زادروز کریم اهلبیت ریحانةالرسول حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام مبارک باد.
❖ حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام فرمودند:
اَلْخَیْرُ الَذّى لا شَرَّ فیهِ ألشُّکْرُ مَعَ النِّعْمَهِ، وَالصّبْرُ عَلَى النّازِلَهِ.
آن خیری که شرّ و آفتى در آن نباشد شکر در مقابل نعمتها و صبر و شکیبائى در برابر سختىها است.
🔺تحفالعقول: 234
@zanjani_net
◼️ #تسلیت
إنّا لله و إنّا إلیه راجعون
▪️در پی درگذشت آیتالله حاج سید محمد حسینی کاشانی، آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در تماس تلفنی با فرزند آن مرحوم، درگذشت ایشان را تسلیت گفتند و برای بازماندگان صبر و اجر، و برای آن عالم فقید، غفران الهی را از خداوند متعال طلب نمودند.
معظم له در این مکالمه ضمن اشاره به اخلاص و فضل علمی مرحوم آیتالله حسینی کاشانی گفتند: «وضعیت عمومی کنونی، ما را از بسیاری از فیضها و ادای خیلی از وظایف محروم کرده است و نمیتوانیم حضوری تسلیت بگوییم. شما تسلیت ما را به بیت مکرم ابلاغ کنید». (جمعه ۱۴۰۰/۲/۱۰)
@zanjani_net
#حدیث
شاخصِ ایمان
● حضرت امام باقر عليه السلام فرمودند:
«إِنَّ الله عَزَّ وَ جَلَّ نَصَبَ عَلِيّاً ع عَلَماً بَيْنَهُ وَ بَيْنَ خَلْقِهِ فَمَنْ عَرَفَهُ كَانَ مُؤْمِناً وَ مَنْ أَنْكَرَهُ كَانَ كَافِراً وَ مَنْ جَهِلَهُ كَانَ ضَالاًّ وَ مَنْ نَصَبَ مَعَهُ شَيْئاً كَانَ مُشْرِكاً وَ مَنْ جَاءَ بِوَلاَيَتِهِ دَخَلَ اَلْجَنَّةَ»
همانا خداي عز و جل، علی (عليهالسلام) را عَلَم و نشانهای ميان خود و آفریدگانش قرار داده است.
هر كه معرفت او را داشته باشد، مومن است، و هر كه انكارش كند كافر است و هر كه او را نشناسد گمراه است و هر كه برای دیگری در کنار او مقامی قائل شود، مشرك است، و هر كه ولايت او را [در قیامت] بیاورد، وارد بهشت میشود و هر که دشمن او باشد، وارد جهنم گردد.
🔺کافی، ج2، کتاب الایمان و الکفر، ص388، ح20
#معرفت #امیرالمومنین ع #ایمان
@zanjani_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
... ننگ بادا به تو ای دهر، که نشناختی اش
▪️السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللّٰهِ، أَنْتَ أَوَّلُ مَظْلُومٍ، وَأَوَّلُ مَنْ غُصِبَ حَقُّهُ...
📹 #کلیپ (ویژه شهادت #امیرالمومنین #علی علیه السلام)🔺
#اول_مظلوم
(پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
مرکز فقهی امام محمد باقر علیه السلام)
@zanjani_net
السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ أَشْهَدُ أَنَّکَ کَلِمَةُ التَّقْوَى وَ بَابُ الْهُدَى وَ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى وَ الْحَبْلُ الْمَتِینُ وَ الصِّرَاطُ الْمُسْتَقِیم
به جز او نيست دستاويز محكم در دل طوفان
به جز او نيست وقتی صحبت از حبلالمتين باشد
#امیرالمومنین ع #حبل_المتین
@zanjani_net
🏴 سالروز شهادت اول مظلوم عالم حضرت سیدالأوصیا امیرالمؤمنین علی "علیه السلام" را به ساحت مقدس حضرت ولی عصر "عجل الله فرجه" و همه پیروان و موالیان آن حضرت تسلیت می گوییم.
▫️ابو سعيد خدرى گويد:
رسول خدا "صلى الله عليه و آله" به امیر مؤمنان على "عليه السلام" فرمود:
«حُبُّكَ إِيمَانٌ وَ بُغْضُكَ نِفَاقٌ وَ أَوَّلُ مَنْ يَدْخُلُ الْجَنَّةَ مُحِبُّكَ وَ أَوَّلُ مَنْ يَدْخُلُ النَّارَ مُبْغِضُك»
دوستى تو ايمان و دشمنى تو نفاق است.
و اولین كسی كه داخل بهشت می شود دوستدار تو و اولین كسی كه داخل دوزخ گردد، دشمن توست.
🔺بحار الأنوار، ج39، ص267
@zanjani_net
💠 اشک، خاموشکنندۀ آتش!
❖مرحوم آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی در کتاب ارزشمند "أربعینیات"، جاری شدن اشک را از جملۀ آداب دعا بر میشمارد و مینویسد: 🔻
▫️حضرت صادق علیهالسلام فرمود:
«هیچ چیزی نیست مگر اینکه برای آن پیمانه و وزنی هست مگر اشکها که قطرهای از آن، دریاهایی را از آتش خاموش میکند. پس هنگامی که چشم با اشک خود پُر و در آب خود غرق شد، روی صاحب آن را غبار نمیگیرد و ذلّت بر او وارد نمیشود و وقتی که اشک به جریان افتاد، خداوند او را بر آتش حرام میکند و اگر یک نفر گریهکننده درباره امّتی گریه کند هر آینه آن امّت مورد رحمت میشوند.»
یعنی به جهت دعای او که با گریه نموده، خداوند امّتی را میبخشد.
▫️و در روایت دیگر فرمود: «وقتی که به یکی از شما رقّت عارض شد، دعا کند؛ چون قلب رقّت پیدا نمیکند مگر اینکه خالص و پاک باشد.»
پس، از جمله آداب دعا گریه و زاری و رقّت قلب است که با اشک و رقّت قلب، حوائج خود را از خدا بخواهد.
❖ــــــــــــــ❖
[.. عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: «مَا مِنْ شَيْءٍ إِلَّا وَ لَهُ كَيْلٌ وَ وَزْنٌ إِلَّا الدُّمُوعُ فَإِنَّ الْقَطْرَةَ تُطْفِئُ بِحَاراً مِنْ نَارٍ فَإِذَا اغْرَوْرَقَتِ الْعَيْنُ بِمَائِهَا لَمْ يَرْهَقْ وَجْهاً قَتَرٌ وَ لَا ذِلَّةٌ فَإِذَا فَاضَتْ حَرَّمَهُ اللَّهُ عَلَى النَّارِ وَ لَوْ أَنَّ بَاكِياً بَكَى فِي أُمَّةٍ لَرُحِمُوا» / کافی، ج 2، 481 ، ح 1
..عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إ«ِذَا رَقَ أَحَدُكُمْ فَلْيَدْعُ فَإِنَّ الْقَلْبَ لَا يَرِقُّ حَتَّى يَخْلُص» /کافی، ج2، ص477، ح5]
📚اربعینیات(اربعین سوم، حدیث 6)؛ ص185
#دعا #اشک #گریه #رحمت
@zanjani_net
#السلام_علیک_یا_اباعبدالله
فقط به تربت اعلات سجده خواهم کرد
که بندهی تو نخواهد گذاشت هر جا سر
#شب_جمعه #زیارت #امام_حسین ع
@zanjani_net
#استفتائات
🔸پرداخت زکات فطره از غذای غیر اصلی
❓پرسش:
کسی که غذای اصلیاش برنج است ولی نان را هم در کنار آن یا در بعضی وعدهها میخورد، آیا میتواند زکات فطره را بر اساس قیمت نان حساب کند؟
✍️پاسخ:
مانعی ندارد. شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم) از خوراکیهای رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج، خرما و ...) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.
🔺دفتر استفتائات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
#ماه_رمضان #عید_فطر #زکات_فطره #فطریه
@zanjani_net