✅ فضای مجازی در ایران
▫️۸ مهر ۱۴۰۳
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 ۲۵۰ هزار استعلام الکترونیکی بین دستگاهی در سازمان ملی زمین و مسکن پاسخ داده شد
🔸 رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کرد: با هدف تحقق اهداف توسعه دولت الکترونیک، این سازمان با اتصال به مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور از طریق گذرگاه خدمات دولت، گام بزرگی در جهت بهبود خدمات به شهروندان برداشته است./پایگاه اطلاعرسانی دولت
🔷 خبر آمادهباش سایبری از طرف سازمان پدافند غیرعامل «جعلی» است
🔸 روابط عمومی سازمان پدافند غیرعامل کشور اعلام کرد: خبر اعلام آماده باش سایبری از طرف سازمان پدافندغیرعامل «جعلی» است./مهر
🔷 نقاط قوت ICT را تقویت میکنیم
🔸 حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس رگولاتوری گفت: امیدوارم در مسیر سربلندی نظام جمهوری اسلامی ایران گام مؤثری برداریم و نقاط قوت ICT را تقویت کنیم./مهر
🔷 هشدار نماینده مجلس نسبت به تأثیر فضای مجازی بر تغییر هویت
🔸 حجت الاسلام و المسلمین قاسم روانبخش، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه فضای باز مجازی به مثابه ابزاری شده است که دشمن از آن برای تأثیرگذاری فرهنگی و تغییر هویت جامعه اسلامی استفاده میکند./ایرنا
🔷 سلامت دیجیتال، آخرین اولویت فرهنگستان علوم پزشکی
🔸 رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، در نامهای به رئیس جمهور، اولویتهای بخش سلامت دولت چهاردهم را برشمرده است. او در این نامه، از لزوم توجه به توسعه سلامت دیجیتال و استفاده از هوش مصنوعی در ارتقای سلامت به عنوان آخرین اولویت این حوزه یاد کرده است./پیوست
🆔 @zaviehmag
☑️ نقش پایگاههای داده مقیاسپذیر در برنامههای مبتنی بر هوش مصنوعی
🔹 هان هلویر، معمار ارشد راهکارهای هوش مصنوعی مولد منطقه اروپا، غرب آسیا و آفریقا در سیستم مدیریت پایگاه داده«MongoDB» ، دیدگاههای خود را درباره آینده کاربردهای مبتنیبر هوش مصنوعی و نقش پایگاههای داده مقیاسپذیر در پشتیبانی از هوش مصنوعی مولد و بهبود فرآیندهای کسب و کار ارائه کرده است.
🔹 هلویر در مورد چالشهای اصلی سازمانها در ادغام هوش مصنوعی در عملیات خود میگوید: «چالشهای متنوعی وجود دارد، از جمله حجم عظیم دادهها از منابع مختلف که برای ساخت برنامههای هوش مصنوعی مورد نیاز است. مقیاسپذیری این ابتکارات نیز میتواند زیرساختهای فناوری اطلاعات موجود را تحت فشار قرار دهد و پس از ساخت مدلها، آنها نیاز به تکرار و بهبود مداوم دارند.»
🔻 هلویر در مورد رویکرد «MongoDB» برای پشتیبانی از برنامههای مبتنیبر هوش مصنوعی گفت: «برای ساخت برنامههای کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی، پایگاه داده زیربنایی باید قادر باشد که کوئریها را بر روی ساختارهای داده غنی و انعطافپذیر اجرا کند. با هوش مصنوعی، ساختارهای داده میتوانند بسیار پیچیده شوند. این یکی از بزرگترین چالشهایی است که سازمانها هنگام ساخت برنامههای مبتنیبر هوش مصنوعی با آن روبرو میشوند و دقیقاً همان چیزی است که «MongoDB» برای مدیریت آن طراحی شده است.»
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ عرضه پردازنده جدید Ascend 910C شرکت هوآوی در بازار چین
🔹 شرکت فناوری چینی هوآوی، در حال عرضه پردازنده جدید «Ascend ۹۱۰C» برای رقابت با انویدیا در بازار تراشههای هوش مصنوعی چین است.
🔹 بر اساس گزارش روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست، این شرکت شروع به ارسال نمونههای این پردازنده به سازندگان بزرگ سرور چینی برای آزمایش کرده است. پردازنده «Ascend 910C» بر پایه تراشه قبلی هوآوی، مدل «Ascend 910B» ساخته شده است. این شرکت قصد دارد، محصول خود را به شرکتهای بزرگ چین که از مشتریان کلیدی انویدیا بودهاند، عرضه کند.
🔻 هوآوی ادعا میکند که تراشههای «Ascend» در سال گذشته برای آموزش حدود نیمی از ۷۰ مدل زبانی بزرگ و قدرتمند چین مورد استفاده قرار گرفتهاند. گزارشها حاکی از آن است که شرکت بایدو، یکی از شرکتهای فناوری بزرگ چین، ۱۶۰۰ تراشه «Ascend 910B» به ارزش ۶۲ میلیون دلار سفارش داده است تا برای محدودیتهای احتمالی آینده در خرید محصولات انویدیا آماده باشد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ فرماندار کالیفرنیا لایحه ایمنی هوش مصنوعی را وتو کرد
🔹 گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، روز یکشنبه لایحه ایمنی هوش مصنوعی این ایالت را وتو کرد و بدین ترتیب جاهطلبانهترین طرح ایالتی برای مهار رشد بیضابطه این فناوری نوظهور را متوقف ساخت. وی از قانونگذاران ایالتی خواست که این لایحه را بازنویسی کنند.
🔹 نیوسام در بیانیهای اعلام کرد که این لایحه معیوب است؛ زیرا بیش از حد بر تنظیم مقررات برای سیستمهای بزرگ هوش مصنوعی و مدلهای پیشرو تمرکز کرده و برخی خطرات و آسیبهای بالقوه این فناوری را در نظر نگرفته است.
🔻 انتظار میرود تصمیم به رد این لایحه انتقادات شدیدی را از سوی برخی کارشناسان فناوری و دانشگاهیان مدافع این لایحه، برانگیزد. از سوی دیگر، فرماندار دموکرات کالیفرنیا، با فشار شدیدی برای وتوی این لایحه مواجه بود که به بحثی ملی و داغ درباره چگونگی تنظیم مقررات هوش مصنوعی تبدیل شده است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
26.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌐 لزوم توسعه مرزهای 5G+ برای تحقق ارتباط مستمر و پرسرعت
📱 کنگره جهانی موبایل بارسلونا (MWC2024)
#ویدیو با زیرنویس فارسی
🎙 جی یانگ (مدیر عامل گروه ارتباطات چاینا موبایل)
🔻 نسل جدید فناوری اطلاعات امکان استفاده از نسل نوین دیگر فناوریها را ممکن میسازد.
1️⃣ با این حال سه مسئله همچنان پابرجاست. مسئله اول، تفکیک و تکهتکه بودن داده است. اندازه و کیفیت داده و توانایی اشتراکگذاری داده در میان صنایع مختلف متفاوت است.
2️⃣ موضوع دوم آن است که توان پردازش نیز یکسان نیست. منابع پردازشی با کارآمدی بالا در مناطق و سازمانهای مختلف به نحو یکسان توزیع نشده و تعادلی در این خصوص وجود ندارد.
3️⃣ سومین مورد، گسستگی و چندپارگی هوشمندی است. گروههای کاری مختلف تواناییهای متفاوتی در بهکارگیری فناوریهای هوش مصنوعی دارند.
🔻 بنابراین، فناوری اطلاعات و شرکتهای مخابراتی همچنان باید به توسعه مرزهای 5G+ ادامه دهند تا ارتباط مستمر و پرسرعت فراهم آید. آنها همچنین به هدف والاتر توجه داشته باشند و برای ترویج جریان ایمن داده با کیفیت و با سرعت بالا در میان صنایع و مناطق مختلف مسئولیت بیشتری را برعهده گیرند.
🆔 @Zaviemag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️۹ مهر ۱۴۰۳
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 جلسه «شورای عالی فضای مجازی» در دولت چهاردهم فردا برگزار میشود
🔸 نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم فردا با حضور رئیس جمهور و اعضای حقیقی و حقوقی برگزار میشود./مهر
🔷 وظیفه و تعهد اپراتورها اتصال سریع فیبر نوری است
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اپراتورها وظیفه و تعهد قراردادی دارند که در سریعترین زمان ممکن اتصال فیبر نوری را برقرار کنند و این میزان از انتظار اصلاً قابل قبول نیست./مهر
🔷 کشورهای عضو ITU باید برای تنبیه رژیم صهیونیستی تصمیمگیری کنند
🔸 رئیس سازمان رگولاتوری گفت: کشورهای عضو ITU باید برای جلوگیری از بدعت خطرناک اعتراض خود را اعلام کرده و تصمیم لازم برای تنبیه رژیم متخلف گرفته شود./مهر
🔷 تعداد کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند چقدر شد؟
🔸 بر اساس آخرین اظهارات مسئولان پنجره واحد دولت هوشمند (my.gov.ir) با شمول عمده دستگاههای دولتی بیش از ۵۲.۷ میلیون کاربر با حداقل یکبار استفاده دارد./ایسنا
🔷 بررسی رویدادهای پیش روی حوزه فناوری
🔸 در نشست شانزدهمین جلسه کمیسیون تحول، نوآوری و بهرهوری اتاق بازرگانی تهران اعضا پیرامون چندین رویداد و موضوع با هم به بحث و گفتوگو نشستند و موضوعاتی مانند آیندهپژوهی با محوریت فناوری و نوآوری، رویدادهای ایرانی و نمایشگاه آتی جیتکس ۲۰۲۴ دبی پرداختند./سیتنا
🔷 لزوم توجه ویژه به اپراتورها در حوزه اقتصاد دیجیتال
🔸 محمدصادق کریمی، عضو هیئت مدیره رایتل گفت: توسعه کسب و کار در صنعت فاوا در کشور مقرون به صرفه نیست. از سوی دیگر قوانین خوبی در کشور داریم، اما به لایه اجرا نمیرسد که با کمک شرکتها مشکلات رفع شود، لذا توجه به اپراتورها در حوزه اقتصاد دیجیتال حائز اهمیت است./سیتنا
🔷 سهم اقتصاد دیجیتال در توسعه اقتصادی محدود در نظر گرفته شده است
🔸 حاضران در رویداد نقشآفرینی صنعت ICT در توسعه اقتصاد دیجیتال عنوان کردند که گرچه سهم کمی برای اقتصاد دیجیتال در توسعه اقتصادی کشور در نظر گرفته شده است؛ اما همین سهم نیز فرصتهای بسیاری برای این صنعت ایجاد میکند، به شرط آن که صنعت ICT به سمت حل مسائل عمومی حرکت کند./پیوست
🆔 @zaviehmag
✅ بهکارگیری دوربینهای نظارتی مجهز به هوش مصنوعی در سان فرانسیسکو
🔹 سان فرانسیسکو در اقدامی بیسابقه به منظور مبارزه با جرم و جنایت، سه دوربین نظارتی متحرک مبتنی بر هوش مصنوعی جدید را در این شهر مستقر میکند. این ابتکار بخشی از یک استراتژی گستردهتر برای بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته جهت اجرای قانون و بهبود امنیت عمومی در سراسر شهر است.
🔹 مقامات شهر بر این باورند که این واحدهای نظارتی متحرک نه تنها به بازدارندگی از فعالیتهای مجرمانه کمک میکنند، بلکه شواهد ارزشمندی برای تحقیقات و پیگردهای قانونی فراهم میآورند. این تصمیم در میان بحثهای جاری درباره امنیت عمومی و رفاه جامعه اتخاذ شده است.
🔹 شهردار سان فرانسیسکو طی اظهارنظری در خصوص استقرار سامانههای نظارتی تأکید کرد که از زمان به کارگیری پهپادها و دوربینهای ترافیکی با قابلیت خواندن پلاک خودروها، شهر شاهد کاهش قابل توجه ۷۰ درصدی سرقت از خودرو نسبت به سال گذشته بوده است.
🔻 با این وجود، بنیاد مرزهای الکترونیکی (Electronic Frontier Foundation) هشدار داده است که سان فرانسیسکو به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از شهرهای تحت نظارت شدید در ایالات متحده است. متیو گواریلیا، تحلیلگر ارشد سیاستگذاری در این بنیاد، نسبت به آن چه رویکرد ملغمهای از راهکارها برای امنیت عمومی مینامد، هشدار داد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ برنامه شرکت بایتدنس برای توسعه هوش مصنوعی با تراشههای هوآوی
🔹 شرکت فناوری بایتدنس چین، قصد دارد با استفاده از تراشههای ساخت هوآوی، یک مدل هوش مصنوعی جدید توسعه دهد. کارشناسان معتقدند که این اقدام در پاسخ به محدودیتهای صادراتی ایالات متحده صورت میگیرد.
🔹 طبق اعلام برخی منابع آگاه، شرکت بایتدنس قصد دارد از تراشه «Ascend ۹۱۰B» هوآوی برای آموزش یک مدل زبانی بزرگ هوش مصنوعی استفاده کند. این در حالی است که شرکت مذکور در حال حاضر از همین تراشه برای وظایف نیازمند توان محاسباتی کمتر، نظیر استنتاج بهره میبرد.
🔻 شرکت بایتدنس علیرغم این برنامهریزی همچنان با چالشهایی در تأمین تراشههای مورد نیاز خود روبرو است. بر اساس گزارشهای منتشر شده، این شرکت امسال بیش از ۱۰۰ هزار تراشه «Ascend ۹۱۰B» سفارش داده؛ اما تا ماه ژوئیه تنها کمتر از ۳۰ هزار عدد از میزان درخواستی را دریافت کرده است. از همین روی، به نظر میرسد که این سرعت تحویل برای تأمین نیازهای شرکت کافی نیست.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ انتخاب کارشناسان برای نظارت بر قوانین هوش مصنوعی اتحادیه اروپا
🔹 اتحادیه اروپا گروهی از متخصصان هوش مصنوعی را برگزیده است تا درباره میزان سختگیری مقررات جدید این فناوری برای کسبوکارها تصمیمگیری کنند. این اقدام در راستای اجرای بهتر قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا صورت میگیرد.
🔹 بر همین اساس، چهار گروه تشکیل شده است که بر مسائلی مانند حق نشر و کاهش ریسک تمرکز دارند. شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل و مایکروسافت نیز در این گروهها نماینده خواهند داشت. همچنین تعدادی از سازمانهای غیرانتفاعی و کارشناسان دانشگاهی نیز در فرایند مذکور حضور خواهند داشت.
🔻 بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، گروههای مذکور سه جلسه دیگر تشکیل خواهند داد و انتظار میرود که در جلسه نهایی در ماه آوریل ۲۰۲۵، نسخه نهایی آیین نامه را به کمیسیون ارائه کنند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ مشارکت امارات با آمریکا در حوزه توسعه هوش مصنوعی
🔹 چند ماه پس از عقبنشینی امارات متحده عربی از سرمایهگذاری در شرکتهای فناوری چینی تحت فشار کاخ سفید، این کشور به منظور هدایت پیشرفتهای جهانی در زمینه هوش مصنوعی به توافقی جدید با ایالات متحده دست یافت.
🔹 بر اساس مفاد این توافق، شرکتهای فناوری دولتی اماراتی باید ضمن گسترش همکاری با طرف آمریکایی، از مشارکت با شرکتهای هوش مصنوعی چینی اعلام شده از سوی ایالات متحده اجتناب کنند. دولت آمریکا بسیاری از شرکتهای فناوری چین را به بهانه نگرانیهای امنیت ملی، در لیست سیاه خود قرار داده است.
🔻 با این حال، تحلیلگران انتظار دارند همکاری امارات متحده عربی با شرکتهای چینی در زمینههای سیاسی خنثی از جمله توسعه انرژیهای تجدیدپذیر همچنان ادامه یابد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
11000513982202.pdf
1.6M
📘دومین شماره فصلنامه فناوری حکمرانی
🔸 شورای اجرایی فناوری اطلاعات
🔹 تازهترین شماره فصلنامه فناوری حکمرانی، به همت شورای اجرایی فناوری اطلاعات و با همکاری گروه پژوهشی زاویه منتشر شد.
اهم یادداشتها در این شماره عبارتاند از:
1️⃣ انسجام بخشی به تحول هوشمند دولت
🖌 احسان کیانخواه (دبیرشورای اجرایی فناوری اطلاعات)
2️⃣ مسئله هوشمندسازی دولت
🖌 حسین بابایی مجرد (استادیار گروه مدیریت و حکمرانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
3️⃣ استانداردسازی لایه تبادل داده پیش نیاز دولت الکترونیک
🖌 حسن نادری (دانشیار گروه نرمافزار دانشگاه علم و صنعت ایران)
4️⃣ ابعاد حقوقی قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی
🖌 سیدعلی حسینی (پژوهشگر حقوق فناوری اطلاعات)
5️⃣ چهارچوب نظارت بر سامانههای دستگاهی
🖌 حسن حقیقی (استاد تمام دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی)
🌐 در وبگاه رسمی شورای اجرایی فناوری اطلاعات بخوانید.
🆔 @Zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️۱۰ مهر ۱۴۰۳
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 سه انتصاب جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
🔸 بهزاد اکبری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، طی احکام جداگانهای، تقی محمدی را به سمت سرپرست معاونت توسعه منابع شرکت ارتباطات زیرساخت، کیوان معظمی را به سمت سرپرست اداره کل تأمین تجهیزات فنی و خدمات پیمانکاری و سجاد آزادی را به عنوان سرپرست اداره کل توسعه سرمایه انسانی منصوب کرد./مهر
🔷 توسعه اقتصاد دیجیتال و نقش محوری اپراتورهای تلفن همراه
🔸 در رویداد نقشآفرینی صنعت ICT در توسعه اقتصاد دیجیتال به استراتژی و تاکتیک اپراتور اول تلفن همراه کشور در مسیر شکلگیری و توسعه اکوسیستم اقتصاد دیجیتال پرداخته شد./مهر
🔷 فراخوان ارسال مقاله به هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات
🔸 دریافت چکیده مقاله هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات با شعار هوش مصنوعی: «کسب و کار، جامعه و دولت» آغاز شد./مهر
جلسه شورای عالی فضای مجازی برگزار شد
جلسه شورای عالی فضای مجازی، عصر سهشنبه (۱۰ مهر ۱۴۰۳) به ریاست «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور، در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد./ایرنا
🔷 جزیره بوموسی دارای اینترنت پرسرعت نسل پنجم شد
🔸 استاندار هرمزگان با تأکید بر ادامه مسیر هوشمندسازی جزایر خلیجفارس، گفت: جزیره بوموسی به اینترنت پرسرعت نسل پنجم متصل شد./ایرنا
🔷 تأکید عارف بر ضرورت دیجیتالسازی کریدورهای حملونقل
🔸 معاون اول رئیسجمهور در نشست روسای دولتهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بر ضرورت دیجیتالسازی کریدورهای حملونقل تأکید کرد و گفت: ایران تمایل دارد مشارکت خود با کشورهای عضو را در سطح دوجانبه و چندجانبه به شکلی نظاممند گسترش دهد./ایرنا
🔷 ثبت بیش از چهار میلیارد تراکنش در مرکز ملی تبادل اطلاعات
🔸 تعداد تراکنشها در مرکز ملی تبادل اطلاعات که از سال ۱۳۹۵ در دستور کار سازمان فناوری اطلاعات ایران قرار گرفت، در کل سال ۱۴۰۲ به حدود ۸.۶ میلیارد و در شش ماه نخست سال جاری به بیش از چهار میلیارد رسیده است./ایسنا
🔷 تبادل تجارب با بانکهای مرکزی کشورهای اسلامی در زمینه هوش مصنوعی
🔸 رئیس کل بانک مرکزی گفت: ایران در زمینه هوش مصنوعی تجارب خوبی دارد و واحد هوش مصنوعی در بانک مرکزی راه اندازی شده که در موضوعاتی مانند پولشویی، پیگیری معاملات مشکوک و… قابل استفاده است و در این موضوع هم از تجارب کشورهای دیگر استفاده میکنیم و هم تجربه بانک مرکزی ایران خواهد شد./سیتنا
🔷 شناسایی ۱۴۵ بدافزار، ۲۲ آسیبپذیری و ۲۲ فیشینگ طی ماه گذشته در کشور
🔸 آمار رخدادها و آسیبپذیریهای کشور مندرج در سایت مرکز ماهر (وابسته به سازمان فناوری اطلاعات ایران)، حاکی از شناسایی ۱۴۵ بدافزار، ۲۲ آسیبپذیری و ۲۲ فیشینگ در یک ماه گذشته است./سیتنا
🔷 اولین جلسه وزیر ارتباطات با اعضای کمیسیون صنایع مجلس برگزار شد
🔸 اولین جلسه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعضای کمیسیون صنایع مجلس برگزار شد؛ اما به دلیل همزمانی این دیدار با نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم، موضوعات مختلف صنعت ICT به صورت کامل بررسی نشدند./پیوست
🔷 رد شکایت اسنپ در دیوان عدالت اداری؛ حق کمیسیون تاکسیهای اینترنتی مشمول مالیات بر ارزشافزوده شد
🔸 دیوان عدالت اداری شکایت شرکت اسنپ مبنی بر معافیت از مالیات بر ارزشافزوده را رد کرد. بر اساس این رأی، حق کمیسیونی که اسنپ میگیرد، مشمول مالیات خواهد بود./دیجیاتو
🆔 @zaviehmag
🧠 با کدام مؤلفهها میتوان به کشورهای پیشرو در هوش مصنوعی پیوست؟
🖌 راهکارهای رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی برای ورود به عرصه رقابت جهانی
🔹 دکتر محمد سعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، در یادداشتی کوتاه در خبرگزاری مهر، به بررسی مؤلفههای تبدیل شدن به کشور پیشرو در هوش مصنوعی پرداخته است.
🌐 متن کامل یادداشت را در زاویه بخوانید.
🆔@Zaviehmag
زاویه
🧠 با کدام مؤلفهها میتوان به کشورهای پیشرو در هوش مصنوعی پیوست؟ 🖌 راهکارهای رئیس سازمان ملی هوش مصن
🧠 با کدام مؤلفهها میتوان به کشورهای پیشرو در هوش مصنوعی پیوست؟
🖌 راهکارهای رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی برای ورود به عرصه رقابت جهانی
🔹 دکتر محمد سعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، در یادداشتی کوتاه در خبرگزاری مهر، به بررسی مؤلفههای تبدیل شدن به کشور پیشرو در هوش مصنوعی پرداخته است.
🔹 حدود یک ماه قبل و در نخستین دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با هیئت محترم دولت چهاردهم، ایشان با اشاره به اینکه «صرف بهرهبرداری از هوش مصنوعی امتیاز نبوده و لازم است تا کشور بر لایههای عمیق این فناوری مسلط شود»، به بیان راهبردی کلان برای توسعه هوش مصنوعی در کشور پرداختند. به نظر میرسد این راهبرد در امتداد چشماندازی قرار گرفته که ایران را در باشگاه ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی دنیا تصویر مینماید.
🔹 توجه به توسعه پژوهشها و فناوریهای پایه و راهبردی، شرط لازم برای حضور در عرصه رقابتهای جهانی حوزه هوش مصنوعی است. توسعه این علوم و فناوریها، هرچند در نگاه اول، اقدامی هزینهبر و فاقد توجیه کاربردی نزدیک محسوب میشود، اما در عمل یک سرمایهگذاری ملی و بلندمدت است که باید توسط دولت و حاکمیت حمایت شود.
🔹 دلایل متعددی در بین کارشناسان به عنوان چرایی این اولویت مطرح شده است. فناوریهای این دسته (که امروز محل نزاع غولهای فناوری دنیا نیز میباشند) عمق نفوذ بالایی داشته و تاثیر زیادی بر توسعه فناوریها و محصولات دیگر دارند. همچنین شرط توسعه اقتصادی و خلق بازارهای جدید (به طور خاص بازار بینالملل) داشتن فناوریهای متعلق به این دسته است. علاوه بر این، تنها با بهرهگیری از لایههای عمیق فناوری، میتوان اثرات بزرگ گذاشته و برخی ابرچالشهای اساسی کشور را حل نمود.
🔴 متناسب با توصیف ارائه شده و با توجه به نکات بالا، به نظر میرسد موارد زیر، لوازم و راهکارهایی است که برای تحقق چشمانداز مورد نیاز است:
🔻 شکلدهی به بازار داخلی داده (بورس داده) و دسترسپذیرسازی دادههای دولتی
🔻 توسعه زیرساخت پردازشی
🔻 توسعه دستیارهای هوشمند
🔻 توسعه سرمایه انسانی
🔻 تاسیس و حمایت از موسسات تحقیقاتی پیشرو در حوزه هوش مصنوعی
🔻 نقشآفرینی فعال در شکلدهی به مجامع و پیمانهای بینالمللی
🔑 سرافراز در بخش پایانی یادداشت خود نوشت: تدقیق این چهارچوب به منظور در دستور کار قرار گرفتن آن برای کشور، نیازمند بررسی عموم متخصصین است و امید آن میرود که با مشارکت و همفکری نخبگان و صاحبنظران، مسیر کشور برای دستیابی به لایههای عمیق و کاربردی هوش مصنوعی و حضور در باشگاه ۱۰ کشور برتر این حوزه، روز به روز شفافتر شود.
🌐 متن کامل یادداشت را در زاویه بخوانید.
🆔@Zaviehmag
☑️ برنامه مالزی برای تدوین سیاست ملی فناوری ابری و تنظیمگری هوش مصنوعی
🔹 انور ابراهیم، نخست وزیر مالزی، روز سهشنبه، مورخ ۱ اکتبر، اعلام کرد که این کشور تدوین سیاست ملی فناوری ابری و مقرراتی برای تشویق استفاده اخلاقی از هوش مصنوعی را در دستور کار دارد. این تصمیم در پی موج سرمایهگذاری شرکتهای فناوری بزرگ جهانی در مالزی طی سال گذشته اتخاذ شده است. شرکتهای مذکور به دنبال ایجاد زیرساختهای حیاتی برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد خدمات ابری و هوش مصنوعی خود هستند.
🔹 انور گفت که سیاست ملی فناوری ابری مالزی بر چهار حوزه اصلی متمرکز خواهد بود و این حوزهها عبارتند از:
▫️ نوآوری و کارایی خدمات عمومی
▫️ رقابتپذیری و رشد اقتصادی
▫️ تقویت اعتماد کاربران و امنیت دادهها
▫️ توانمندسازی شهروندان از طریق فراگیری دیجیتال
🔻 انور در مراسم کلنگزنی مرکز داده و منطقه ابری جدید ۲ میلیارد دلاری گوگل در این کشور گفت: «هدف ما تبدیل مالزی به قطب هوش مصنوعی مولد است و سرمایهگذاریهای شرکای فناوری در ایجاد یک زیرساخت دیجیتال قوی و امن بسیار حیاتی خواهد بود.»
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ تمرکز کنفرانس جهانی اینترنت ۲۰۲۴ ووژن بر هوش مصنوعی
🔹 کنفرانس جهانی اینترنت (WIC) سال ۲۰۲۴ ووژن در ماه نوامبر در این شهر جنوبی چین برگزار میشود. بر اساس اعلام برگزارکنندگان، این رویداد بین المللی بر موضوع هوش مصنوعی تمرکز خواهد داشت.
🔹 بر اساس گزارشهای منتشر شده، بیش از ۲۰ نشست فرعی با موضوعاتی از جمله طرح توسعه جهانی، هماهنگی توسعه دیجیتال و سبز، اقتصاد دیجیتال، نوآوری فناوری هوش مصنوعی و حکمرانی این فناوری نوظهور، در حاشیه این اجلاس سالانه برگزار خواهد شد
🔻 گزارشها حاکی از آن است که رویداد امسال همچنین شامل فعالیتهای جدیدی از جمله جایزه مشارکت برجسته کنفرانس جهانی اینترنت خواهد بود؛ جایزهای که به افراد و شرکتهای دارای سهم قابل توجه در بخش جهانی اینترنت و حوزههای مرتبط، اعطا خواهد شد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ تسهیل قوانین صادرات تراشههای هوش مصنوعی آمریکا به غرب آسیا
🔹 وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا طی روزهای اخیر طرحی را معرفی کرد که ارسال تراشههای هوش مصنوعی از جمله محصولات شرکت انویدیا به مراکز داده در منطقه غرب آسیا را تسهیل میکند.
🔹 بر همین اساس، دولت آمریکا در راستای تأمین و تضمین ایمنی و امنیت فناوری، با مراکز داده خارجی که برای حضور در این برنامه درخواست دهند و همچنین دولتهای میزبان آنها همکاری خواهد کرد.
🔻 طبق گزارشهای منتشر شده، مراکز دادهای که برای این برنامه درخواست میدهند، تحت فرآیند بررسی دقیقی قرار خواهند گرفت تا اطمینان حاصل شود که تدابیر لازم برای جلوگیری از دستیابی رقبا به فناوری آمریکایی یا استفاده از آن به روشهای مغایر با امنیت ملی این کشور، وجود دارد. متقاضیان همچنین باید با الزامات گزارشدهی و بازرسیهای محلی توسط نمایندگان دولت آمریکا موافقت کنند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ میزبانی فاکسکان از مدیران شرکتهای فناوری انویدیا، گوگل و بیامو
🔹 شرکت فاکسکان، بزرگترین تولیدکننده قراردادی محصولات الکترونیکی در جهان، روز سهشنبه اعلام کرد که مدیران ارشد شرکتهایی از جمله انویدیا، گوگل و بیامو در همایش سالانه فناوری این شرکت که هفته آینده برگزار میشود، سخنرانی خواهند کرد.
🔹 شرکت فاکسکان که بزرگترین مونتاژکننده تلفنهای همراه هوشمند آیفون محسوب میشود، هر ساله در ماه اکتبر این همایش فناوری را برای رونمایی از محصولات و مشارکتهای جدید خود برگزار میکند.
🔻 به عقیده بسیاری از کارشناسان، این خبر نشاندهنده اهمیت فزاینده فاکسکان در صنعت فناوری جهانی و تلاشهای این شرکت برای گسترش حوزههای فعالیت خود فراتر از تولید قراردادی تجهیزات الکترونیکی است. حضور مدیران ارشد از شرکتهای پیشرو در زمینههای مختلف فناوری، احتمال معرفی نوآوریها و مشارکتهای جدید در این رویداد را افزایش میدهد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ بهروزرسانی قابلیتهای هوش مصنوعی کوپایلوت
🔹 مایکروسافت در جدیدترین بهروزرسانی دستیار هوش مصنوعی خود، کوپایلوت، صدایی دوستانهتر به آن بخشیده است. این چتبات همچنین اکنون قادر است صفحات وب را برای کاربران علاقهمند تحلیل کند.
🔹 با وجود همه چالشها، سلیمان امیدوار است با کوپایلوت که سال گذشته راهاندازی شد، تأثیر بیشتری در رونق کسبوکار مایکروسافت ایجاد کند. وی همچنین افزود که قابلیتهای صوتی جدید کوپایلوت آن را بسیار بیشتر شبیه به یک شنونده فعال میکند. به گفته او، محصول جدید بر اساس مدلهای هوش مصنوعی مایکروسافت (MAI) و استارتاپ «OpenAI» طراحی و عرضه شده است.
🔻 هنگامی که پرسشی از سلیمان درباره نظر بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، درباره تلاشهای این شرکت در زمینه هوش مصنوعی مطرح شد، وی پاسخ داد که گیتس هیجانزده است و افزود: «او همیشه از من میپرسد که چه زمانی کوپایلوت میتواند ایمیلهایش را بخواند و تجزیه و تحلیل کند. این یکی از موارد مورد علاقه اوست. ما در حال کار روی این قابلیت هستیم.»
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️۱۱ مهر ۱۴۰۳
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 دستور پزشکیان برای رسیدگی جدی به فروش فیلترشکن و زمینههای رواج آن
🔸 رئیس جمهور با اشاره به موضوع فروش فیلترشکن توسط عدهای سودجو، با بیان اینکه برخی با فیلترشکن فروشی پولهای میلیاردی کسب میکنند که این برای کشورمان خوب نیست، دستور داد تا این مسئله حتماً به شکل دقیق و جدی مورد رسیدگی قرار گرفته و تصمیم مقتضی در این مورد و به طور کلی زمینههای رواج چنین کسبوکاری اتخاذ شود./پایگاه اطلاع رسانی دولت
🔷 مقابله با استفاده از تجهیزات ارتباطی برای اهداف تروریستی
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هرگونه استفاده از تجهیزات الکترونیکی و ارتباطی برای اهداف تروریستی و کشتار غیرنظامیان را محکوم کرد و خواستار مقابله با این اقدام خلاف مقررات بینالمللی شد./مهر
🔷 وزارت ارتباطات در حال تدوین آییننامه هوش مصنوعی است
🔸 سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس به نقل از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این وزارتخانه در حال تدوین برخی آییننامهها در زمینه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال است./ایرنا
🔷 برگزاری نشست «دستیابی به عمق هوش مصنوعی در لایه زیرساخت» در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات
🔸 نخستین نشست از سلسله نشستهای «دستیابی به عمق هوش مصنوعی» با حضور متخصصان و نمایندگان دستگاههای اجرایی کشور، شرکتها و دانشگاهیان در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد./پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات
🔷 حکیم جوادی: مذاکره با شرکتهای برتر فناوری، زمینهساز گسترش تعاملات بینالمللی است
🔸 رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور گفت: حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان در اجلاسها و نمایشگاههای منطقهای و بینالمللی، زمینهساز مذاکره با شرکتهای برتر فناوری دنیاست و پشتوانه خوبی برای بخش خصوصی است تا تعاملات خود را با این شرکتها ادامه دهد./سیتنا
🔷 عضو هیئت عامل صندوق نوآوری: جایگاه مناسبی در حوزه مشارکت مردمی نداریم
🔸 ایران جایگاه مناسبی در حوزه مشارکت مردمی طبق گزارشهای بینالمللی ندارد اما عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی معتقد است میزان مشارکت مردمی در ایران بالاست./پیوست
🔷 توسعه همکاری ایرانسل و شهرداری تبریز در توسعه فیبر نوری با امضای قرارداد جدید
🔸 فاز دوم عملیات اجرایی شبکه فیبر نوری منازل و کسبوکارهای ایرانسل در شهر تبریز آغاز شد./دیجیاتو
🆔 @zaviehmag
☑️ ابزارهای جدیدی OpenAI برای تسهیل توسعه برنامههای هوش مصنوعی
🔹 استارتاپ «OpenAI»، روز سهشنبه مجموعهای از ابزارهای جدید جهت تسهیل ساخت برنامههای کاربردی مبتنیبر فناوری هوش مصنوعی این شرکت را برای توسعهدهندگان ارائه کرد.
🔹 این استارتآپ تحت حمایت مایکروسافت اعلام کرد که ابزار جدید به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا با استفاده از یک مجموعه دستورالعمل واحد، برنامههای کاربردی صوتی مبتنیبر هوش مصنوعی ایجاد کنند.
🔻 این شرکت همچنین اعلام کرد که استفاده از تصاویر برای تنظیم دقیق مدلها، قابلیتهای درک تصویری قویتری به آنها میدهد و امکان کاربردهایی مانند جستجوی تصویری پیشرفته و تشخیص بهبود یافته اشیاء برای خودروهای خودران را فراهم میکند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ ادعای آمریکا مبنی بر تلاش روسیه، ایران و چین برای تأثیرگذاری بر انتخابات
🔹 بر اساس گزارش سالانه ارزیابی تهدیدات آمریکا، این کشور بار دیگر مدعی تهدید فزاینده از سوی روسیه، ایران و چین برای تأثیرگذاری بر نتایج انتخابات ۵ نوامبر، با استفاده از هوش مصنوعی برای انتشار اطلاعات نادرست و اخبار جعلی شده است.
🔹 طبق ادعای مطرح شده در گزارش وزارت امنیت داخلی، عوامل نفوذی روسیه اخباری درباره ورود مهاجران به آمریکا را برجسته کردهاند تا اختلافات را دامن بزنند. همچنین این عوامل از هوش مصنوعی مولد برای ایجاد وبسایتهای جعلی شبیه به رسانههای معتبر آمریکایی، استفاده کردهاند.
🔹 این گزارش همچنین ادعا میکند که عوامل منسوب به ایران نیز در زمینه انتشار اخبار جعلی فعال هستند و با جعل هویت فعالان آنلاین، سعی در تشویق اعتراضات در مورد حوادث غزه داشتهاند.
🔻 گزارش سالانه ارزیابی تهدیدات آمریکا همچنین میافزاید که در میان این عوامل، مهاجمان تنها یا گروههای کوچکی که با انگیزههای نژادی و مذهبی یا دیدگاههای ضد دولتی برانگیخته میشوند، بزرگترین تهدید را برای امنیت ملی این کشور ایجاد میکنند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ افتتاح اولین مرکز داده کوانتومی IBM در اروپا
🔹 شرکت فناوری آمریکایی «IBM» با افتتاح رسمی اولین مرکز داده کوانتومی خود در اروپا، واقع در اینینگن آلمان، گامی جدید در توسعه این فناوری نوظهور برداشت. مرکز داده جدید، دو سیستم کوانتومی «Eagle» را در خود جای داده و به زودی یک سیستم جدید «Heron» نیز به آن اضافه خواهد شد.
🔹 سیستمهای کوانتومی موجود در این مرکز، به منظور پردازش محاسبات پیچیدهای طراحی شدهاند که رایانههای سنتی قادر به انجام آنها نیستند.
🔻 مرکز داده کوانتومی «IBM» در اروپا از طریق پلتفرم «IBM Quantum» قابل دسترسی خواهد بود و بیش از ۸۰ سازمان اروپایی عضو شبکه کوانتومی این شرکت، میتوانند از منابع این مرکز بهرهمند شوند. از جمله این سازمانها میتوان به گروه فولکسواگن و بوش و همچنین مؤسسات پژوهشی برجسته اروپا مانند «Fraunhofer-Gesellschaft» اشاره کرد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ همکاری متا با بانکهای بریتانیایی برای مبارزه با کلاهبرداری
🔹 شرکت فناوری متا، روز چهارشنبه مورخ ۲ اکتبر اعلام کرد که در حال همکاری با دو بانک پیشرو بریتانیا برای ایجاد یک سیستم تبادل اطلاعات در راستای محافظت از مصرفکنندگان در برابر کلاهبرداری است.
🔹 بر اساس گزارشهای منتشر شده، شرکت متا در حال گسترش سیستم تبادل متقابل اطلاعات کلاهبرداری (FIPE) است تا بانکهای بریتانیایی بتوانند مستقیماً اطلاعات را با این غول رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارند. هدف از این اقدام، کمک به شناسایی و حذف حسابهای متخلف و طرحهای کلاهبرداری سازمانیافته است.
🔻 در حال حاضر، نَتوِست و مترو بانک تنها بانکهای بریتانیایی هستند که در این توافق تبادل اطلاعات کلاهبرداری شرکت دارند، اما به گفته متا، بانکهای بیشتری در آینده به این برنامه خواهند پیوست.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ سرمایهگذاری ۶.۵ میلیارد دلاری اوراکل در مالزی
🔹 شرکت اوراکل، غول نرمافزاری آمریکایی، قصد دارد ۶.۵ میلیارد دلار برای ایجاد یک مرکز خدمات ابری در مالزی سرمایهگذاری کند. این مرکز شامل شبکهای از مراکز داده برای ارائه خدمات به مشتریان شرکتی خواهد بود.
🔹 اوراکل هنوز جدول زمانی مشخصی برای این پروژه ارائه نکرده است. گرت ایلگ، معاون اجرایی و مدیر بخش ژاپن و آسیا اقیانوسیه اوراکل درباره این پروژه گفت: «مالزی فرصتهای رشد منحصر به فردی را برای سازمانهای متقاضی تسریع گسترش با آخرین فناوریهای دیجیتال، ارائه میدهد.»
🔻 انور ابراهیم در مصاحبه اخیر با CNBC، بر تعهد خود برای بازگرداندن اعتماد سرمایهگذاران با رسیدگی به حکمرانی ضعیف و فساد فراگیر تأکید کرد. وی همچنین به تکمیل قریبالوقوع منطقه ویژه اقتصادی جوهور سنگاپور اشاره کرد؛ منطقهای که به گفته او برخی شرکتها پیشاپیش علاقه خود را به سرمایهگذاری و حضور در آن نشان دادهاند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag