📚 " هفت " سوال برای سنجیدن #سواد_رسانه:
1️⃣ می دانید تفاوت رخداد واقعی و رخداد رسانه ای چیست؟
2️⃣ می دانید رسانه ها چگونه اطلاعات را به صورت نامحسوس دستکاری می کنند؟
3️⃣ مغالطات رایجی که رسانه ها به کار می برند را می شناسید؟
4️⃣ می توانید قسمتی از داستان واقعی را که رسانه ها کتمان می کنند کشف کنيد؟
5️⃣ می دانید رسانه ها چگونه، با تکنیک های فیلم برداری، نورپردازی، موسیقی و ... می توانند تصور ما را از یک شخصیت یا واقعه دستکاری کنند و عواطف ما را از عشق به تنفر وبرعکس تغییر دهند؟
6️⃣ می دانید چرا آدم ها، برداشت های کاملا متفاوتی از یک پیام رسانه ای می کنند؟
7️⃣ برای انتشار یا فوروارد کردن مطلبی که خودم تهیه نکرده ام، چه نکاتی را باید برای رعایت مالکیت معنوی و اخلاق حرفه ای رعایت کنم؟
❓ اگر جواب تان به بیشتر هفت سوال بالا منفی است، باید به سواد رسانه ای خود شک کنید.
#سواد_رسانه
🌐 از معضل امنیتی تلگرام تا بحران اجتماعی اینستاگرام
خبر را همه شنیده و فیلم را دیدهایم. دختری به تنهایی و ظاهرا برای هوسبازی، از تهران راهی خانهباغی در حاشیه سیرجان میشود تا به قرار مجازیاش با پسری برسد.
از آن سو نیز آن جوان جانی سیرجانی که ظاهرا از جانب دختر در لایو مورد اهانت قرار گرفته، با رسیدن به طعمه، او را به انواع ضربوشتم و شکنجه مینوازد.
تا اینجای ماجرا، اتفاق اگرچه تلخ است، اما عجیب و بیسابقه نیست و صفحات حوادث پر است از ضرب و قتل و تجاوز.
اما آنچه من آن را زنگ خطر میدانم #زیست_گلخانهای مجازینشینان شبکههایاجتماعی، علیالخصوص اینستاگرام است که آنان را از محیط حقیقی به کلی کنده.
عجیب است که برای دختری، شناخت اکانت اینستاگرامی یک فرد، آنچنان اطمینانبخش و اعتمادآفرین است که از شهری به شهری دیگر میرود؛ و عجیبتر آنکه برای پسری، شکستن شاخ اکانت دیگر در اینستاگرام، آنقدر موضوعیت پیدا میکند که فیلم شکنجه کردن دختر را با افتخار و بدون توجه به تبعات قضایی آن در استوری خود قرار میدهد، فارغ از آنکه چه تبعاتی در انتظار او است!
چه چیز مخاطب شبکههایاجتماعی را تا این حد متوهم و غرق در مرداب و گرداب فضای مجازی کرده است؟ آنچنانکه براندازان فیک توییتری که حتی از گردوخاک در فضای حقیقی عاجزاند، به طوفان توییتری گاهوبیگاه خود میبالند و بر طبل توهم خودبیشمارپنداری میکوبند!
البته پاسخ واضح است، جذابیتهای متعدد این شبکهها و ایجاد بستر زندگیدوم و نمایش هویت و شخصیت دلخواه از خود در شبکههایاجتماعی، وقتی قرار میگیرد در کنار ناکامیهای اجتماعی، حکم افیون را پیدا میکند.
این اثر مخدرگون را خصوصا وقتی قرار میدهیم در کنار وقت گذرانی افراطی تقریبا تمام اعضای هیأت دولت در شبکههایاجتماعی و دستآوردسازی و قهرمانبازی در حوزه فضایمجازی، نتیجه میشود آنچه میبینیم؛ از معضل امنیتی تلگرام تا بحران اجتماعی اینستاگرام.
#سواد_رسانه
#تهاجم فرهنگی از ترکیه تا آمریکا:
ترک پرس: ترکیه طی چند سال گذشته بیش از 100 #سریال به بیش از 150 کشور صادر کرده است.
سریالهای تلویزیونی #ترکیه با فروش 350 میلون دلاری، سومین رتبه را از نظر درآمدزایی در جهان دارد.
در مجموع سریالهای ترکیه 500 میلیون بار دیده شده است.
روزنامه آمریکایی نیویورک پست:
🔸آمریکا باید یک تلوزیون ماهوارهای جدید فارسیزبان مانند شبکه #من_و_تو برای سرنگونی حکومت ایران و تاثیرگذاری بر مردم ایران راه اندازی نماید.
🔸این تلوزیون باید متفاوت از صدای امریکا و رادیوفردا باشد زیرا آنها علیرغم هزینههای زیادشان پیر و بیاثر شدهاند!
منبع: @medialogy1
1_43107307.pdf
5.75M
🔷 #سواد_رسانه_ای، مجموعهای از #مهارتها برای دسترسی، تحلیل و فهم بهتر پیامهای رسانهای است.
🔷 کارشناسان یادگیری سواد رسانهای را برای #والدین و آموزش مفاهیم مربوطه به #فرزندان را یکی از ضروریات دنیای جدید میدانند.
🔷 در این فایل pdf دکتر سید بشیر حسینی الفبای سواد رسانه ای را به زبان ساده برای والدین توضیح می دهد.
#سواد_رسانه
المانیتور:سیاست ترامپ ادامه سیاست اوباماست؛ فرقش چند موشک تامهاوک بود!
🔹وبگاه تحلیلی المانیتور در گزارشی به نقل از برخی منابع صهیونیست از سیاستهای رئیسجمهور آمریکا در غرب آسیا ابراز نگرانی کرده است.
🔹یک منبع ارشد دیپلماتیک به المانیتور گفته است: «اگرچه عجیب بهنظر میرسد اما در کل، سیاست ترامپ ادامه سیاست اوباما است؛ تنها با شکل و ابزار متفاوت. اوباما میخواست نیروهای آمریکایی را از خاورمیانه خارج کند و ترامپ هم همین را میخواهد. منفعت آمریکا همان است که بود: بازگشت به خانه.
👉 fna.ir/bqteou
#اندیشکده_های_غربی
جریان شناسی سیاسی ایران.pdf
713.2K
با مطالعه این نوشتار در جریان تاریخ 70ساله جریانهای سیاسی ایران شنا کنید!
مطالبی خواندنی از انواع جریانهای موثر، چگونگی شکلگیری و بسترهای اجتماعی آنها.
اگر فرصت مطالعه کتاب قطور آقای دارابی (جریانشناسی سیاسی در ایران) را ندارید، این جزوه 40 صفحهای کارتان را آسان میکند؛ چون بر آن اساس نوشته شده است.
#جریان_شناسی
#جریان_شناسی_سیاسی_ایران
#دارابی
#تاریخ
#کتاب
#PDF
#سواد_رسانه
#جنگ_نرم
🔴 #چرا_ماهواره_نه؟
💠 تماشای پشت سرِ هم برنامههایی که در آن ناهنجاریهای اخلاقی نشان داده میشود، آرام آرام، انسان را از قید #دین، خارج میکند.
💠 #رقص، شرابخواری، مهمانیهای مختلط، #مصرفگرایی، ترویج برهنگی و بسیاری از مسائل دیگری که هیچ سنخیتی با سبک زندگی #دینی ما ندارند، از خوراکهای روزمرّهی شبکههای ماهوارهای، است.
💠 شیوۀ زندگی در این شبکهها، به قدری با شیوۀ زندگی ما متفاوت است که بسیاری از بینندگان، بدون دلیل خاصّی از زندگی خود #خسته شدهاند و آرزوی داشتن یک زندگی مثل زندگیهای ماهوارهای را میکنند.
💠 دلزدگی از زندگی و افسردگی، کمترین نتیجۀ این نوع #مقایسه است.
🍃❤️
🚀یک منبع ارشد دیپلماتیک به المانیتور گفته است: «سیاست ترامپ ادامه سیاست اوباما است؛ تنها با شکل و ابزار متفاوت. اوباما میخواست نیروهای آمریکایی را از خاورمیانه خارج کند و ترامپ هم همین را میخواهد. تفاوت در شلیک موشکهای تامهاوک به سوریه بود که اوباما از آن خودداری کرد و ترامپ آن را انجام داد»
#اندیشکده_های_غربی
⭕️ همراه گوشی یا #گوشی_همراه؟
📝 روح الله مومن نسب، کارشناس #فضای_مجازی
◼️متاسفانه امروز گوشیهای همراه جای همسر را برای شوهر و بلعکس برای زن پر کرده است و در ادامه نیز این گونه رفتار در بین سایر اعضای خانواده نیز مشاهده میشود.
◾️در همه جای دنیا این فضا بخوبی کنترل میشود و افراد با داشتن کد شناسایی و میزان ساعتی معین امکان استفاده از فضای مجازی را دارند که در صورت تجاوز از میزان مصرف تعیین شده اعتیاد محسوب شده و با فرد برخورد میشود ولی متاسفانه در کشور ما این چنین نیست.
◾️باتوجه بر آمار ارائه شده ۹۹.۲ از کاربران ایرانی بصورت تفریح اوقات خود را در فضای مجازی سپری میکنند.افزایش سرعت #اینترنت در زمان اوج تحریمهای کشورمان، قاچاق گوشیهای همراه و دسترسی آسان در بازارهای داخلی در این مواجه بودیم.
◾️روزانه در دادگاهها شاهد حضور افرادی هستیم که قربانی فضازی کثیف و آلوده مجازی شدهاند و بدون داشتن #سواد_رسانه_ای و رعایت چارچوب استفاده از این فضا مرتکب اشتباهات خانمان سوز و بدون جبران شده اند که این افراد درس عبرت هستند.
#سواد_رسانه