مدیریت سوگ.docx
97.9K
مدیریت سوگ در گفتوگو با دکتر فرید براتی سده:
فضایی برای تخلیه عواطف #داغداران کرونا توسط سازمان بهزیستی و صداوسیما فراهم شود
۱ اردیبهشت، ۱۳۹۹
👈روان شناسي سوگ
👈سوگواري و مجالس ترحيم غيرحضوري و سايبري
👈دو نوع احساس گناه در فرد بلاديده و سوگوار
👈نقش دين در گذر سالم از مراحل سوگ
از پيوست بالا بخوانيد
🌸💡
گندم اعمال چهل ساله كجاست؟
خوشبختانه ما دقيقا برخلاف دستورات اسلام درباره مراعات فرد عزادار عمل مي كنيم. 😔 #چهل سال از انقلاب مي گذرد ولي هنوز در روان شناسي سوگ و زدودن مراسم استرس زا، از سوي نهادهاي ديني و نهادهاي روان شناختي كار نشده است به همين دليل مي بينيم كه فرد #عزادار در نهايت فقر و عزاي فقدان بايد رنج و عزاي رسيدگي به مردم و نزديكان را داشته باشند. بسياري از #اقوام_لر اينجا دقيق تر عمل ميكنند تا باري بر دوش صاحب عزا نباشد. يا مسؤولان مي فهمند شكم خالي بودن بد است و گاهي سبد معيشتي مي دهند ولي درك درستي ندارند كه تجهيز يك ميت براي خانواده فقير سوگ مضاعف و كمرشكن است. دولت مي تواند به خانواده ميت نيازمند قبر رايگان بدهد و از بيان خدا كمك بگيرد از سربازان كمك بگيرد در اين جهت.. همين طور كه به جوان بي بضاعت مي تواند سالني بدهد كه مراسم ازدواج برگذار كند اينها خودش مانند وام بلاعوض است. (م. ح قديري، روان شناس)
اخاذی #خواستگار-قلابی از دختر جوان به بهانه ازدواج
#دهم_فروردین ماه امسال دختری ۲۰ ساله ساکن خیابان وحدت اسلامی با در دست داشتن شکایتی از #دادسرای مبارزه با جرایم رایانهای (ناحیه ۳۱ تهران) ضمن مراجعه به پلیس فتا عنوان کرد: از سال ۹۷ در شبکه اجتماعی #اینستاگرام با آقایی آشنا شدم که در طول مدت آشنایی از کار و موقعیت اجتماعی خود صحبت میکرد و مدعی بود به من علاقه دارد و بین ما اعتماد و رابطه عاطفی عمیقی ایجاد شد تا آنجا که از من تقاضای ازدواج کرد.
شاکی ادامه داد: این گفتوگو در فضای مجازی به ملاقاتهای حضوری منجر شد، در یکی از ملاقاتهایی که با هم داشتیم، وی خواست لپتاپ شخصیام را به او دهم و من به دلیل اعتماد به وی و برای نشان دادن حسن اعتمادم، #لپتاپ شخصیام که حاوی فیلم و عکس و اطلاعات شخصی بوده را در اختیارش قرار دادم.
وی گفت: پس از مدتی متوجه دروغ بودن تمام صحبتهای وی شدم؛ قصد وی از ابراز علاقه سوءاستافده از اعتماد من بود، متأسفانه این فرد از طریق لپتاپ، به تمام عکسها، فیلمها و اطلاعات شخصی و خانوداگیام دسترسی پیدا کرده بود.
این دختر جوان در ادامه اظهاراتش به کارآگاهان گفت: بعداز گذشت مدتی چهره واقعی وی برایم نمایان شد و این فرد با ارسال #تصاویر و #فیلمهاي_شخصیام و تهدید به انتشار آن، شروع به آزار و اذیت و درخواست وجوه نقدی کرد و من در این مدت برای حفظ آبرو و جلوگیری از انتشار تصاویر سه میلیون تومان به وی پرداخت کردم، این شخص اخیراً خواستار 10 میلیون تومان دیگر شد و مدعی شده در صورت عدم واریز وجه، عکسهای من و خواهرم را در اینستاگرام منتشر میکند.
با توجه به اهمیت موضوع، پرونده در دستور کار مهندسان پلیس فتا قرار گرفت و مأموران تحقیقات خود را برای دستگیری متهم آغاز کرده و موفق شدند مخفیگاه وی را در حوالی اسلامشهر شناسایی کنند.
در نهایت متهم با هماهنگی قضائی، یازدهم فروردین ماه امسال دستگیر و به #پلیس_فتا انتقال یافت.
متهم با مشاهده شاکی چارهای جز به اعتراف نداشت و به جرم ارتکابی اعتراف کرد.
سرهنگ تورج کاظمی؛ رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اعلام این خبر گفت: متهم با تکمیل پرونده، برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.
وی یادآور شد: نتیجه اعتماد بیجا و کورکورانه کاربران منجر به دردسر و ناراحتی برای آنها و خانوادهشان میشود اما افرادی که پا را از قانون فراتر گذاشته و به دنبال منافع شخصی و غیر اصولی و خارج از چارچوب قانون و مقررات فضای مجازی باشند قطعاً با برخورد پلیس و دستگاه قانونگذار مواجه میشوند.
👈✍️باشگاه خبرنگاران جوان
🌸
هدایت شده از شوخ طبعيها و حكايات طلبگي
انا لله و انا اليه راجعون
آيت الله اميني نائب رئيس سابق خبرگان به لقاء الهي شتافت.
هنوز خطبه هاي جمعه اين مرد الهي در مصلاي قم پژواك دارند
ايشان #بسيار دغدغه #ازدواج جوانان را داشتند و در اين زمينه #كتابها نوشتند. خطبه ها خواندند و سخنراني ها كردند. بدون رودربايستي به تشريفات مسؤولان و رسوم غلط جامعه درباره ازدواج و خانواده پرداختند. به خصوص به #جوانان تسلت عرض ميكنم. كمتر ديدم كسي اين گونه دلسوزانه و پدرانه نگران امر ازدواج جوانان باشد.
همچون شهيد سردار سليماني بودند؛ #منصف و #متعادل در مسائل سياسي و پيونددهنده بين جناح ها و مردم و #ساده_زيست.
بعد از نماز شتابي براي رفتن به منزل نداشتند و با #كهولت سن مي نشستند و جوانان در صف طولاني يكي يكي نزدش مي نشستند و پاسخ پرسش هاي خود را مي شنيدند.
💡💡متن كتاب هاي ايشان درباره #ازدواج و #خانواده و.... در سايت ايشان سالهاست در دسترس مردم هست.
👈🌸خاطره طلبگي
ديوارهاي منزلم نم آلود بود و گج ها ورق مي كردند. گچها را تراشيدم و از كاشي كاري خواستم بيايد ديوارها را سراميك كند. خود هم كمك او بود. وقتي فهميد طلبه هستم گفت: روزي از سپاه آمدند دنبالم براي كار. وقتي رفتم متوجه شدم منزل آيت الله اميني است. آنها گفتند ميخواهيم ديوارها را سراميك كنيم تا نم مهار شود. مشغول توضيح بوديم كه آيت الله اميني رسيد. پرسيد داستان چيه؟ آنها توضيح دادند ايشان به من رو كردند و تواضع گفتند اينجا منزل من است اگر خودم خواستم خبرتان ميكنم.
#خوشا آنكه در اين صحن خاك
چو خورشيدي درخشيدند و رفتند
شادي روحشان #صلوات
🌸
7.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺ليلي و مجنون واقعي عصر ما
👆ماجرای #زوج_پیر در شهرخنداب استان مرکزی که عکسشان در #فضای_مجازی پخش شد چیست؟
💘نشانه هاي عشق سالم: ايثارگرانه، خودمهارگرانه، دلبستگي نه وابستگي، رشد دهنده شخصيت، احترام به خودمختاري طرفين
كانال زندگي آرام
https://eitaa.com/zendegiearam
🌸🌸💞
پرسش : با توجه به استفاده دائم فرزندان در اين روزهاى كرونايى از موبايل براى آموزش مجازى ، آيا لازم است گاهى گوشى هاى آنان را بررسى كنيم تا استفاده نادرست نكنند ؟
✍️ پاسخ : سلام عليكم . بله ؛ حتما لازم است ؛ البته براى اين كه بتوانيد گوشى فرزندانتان را بررسى كنيد ، بايد رمز گوشى آنان را بدانيد ؛ پس براى اين كار ، حتما فرهنگ سازى كنيد كه همه اعضاى خانواده ( زن ، شوهر و فرزندان ) از كد گوشى يك ديگر اطلاع داشته باشند ؛ البته كنترل شما بايد نامحسوس باشد ؛ چون بچه ها بويژه نوجوانان روى كنترل محسوس والدين حساسيت دارند . ناگفته نماند كه اين كار شما از نظر شرعى ، اشكالى ندارد ؛ چون شما سرپرست فرزندان هستيد و بر آنان ولايت داريد ؛ پس گاهى گوشى فرزندان را كنترل كنيد و اگر متوجه شديد ، خداى نخواسته در معرض انحرافات اخلاقى ( ديدن فيلم ها و تصاوير مستهجن ) يا آسيب هاى اجتماعى ( رابطه با جنس مقابل ) قرار گرفته اند ، بموقع به آن ها كمك كنيد . در پناه حق باشيد . 🌸
#پرسش_و_پاسخ
#کروناویروس
@ostadhoseindehnavi تلگرام
https://eitaa.com/hosein_dehnavi
هدایت شده از حجتالاسلام استاد دهنوی
7.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پرسش : اگر شرایط خانواده مطلوب نیست و هرچه خواستگار می آید ، برمی گردد ؛ دختر باید چه کند؟
#پرسش_و_پاسخ
@hosein_dehnavi
هدایت شده از طنز سیاسی دکترسلام
10.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جلوگیری از طلاق یک معتاد با مشاوره صلواتی در گلزار شهدا!
🔻مشاور گفت یک شهید برای خودت انتخاب کن!
کانال طنز «دکترسلام»:
@Drsalaam
#عادات_بد
📨پرسش: چگونه عادات بد را ترك كنم؟
✍️پاسخ مشاور:
سلام بر شما
ممنون از ارتباط و اعتمادتون
در پاسخ به پرسش بالا توجه به نكات زير مهم است:
1- نوع عادت و مدتي كه شكل گرفته در ترك عادت بايد در نظر گرفته شود. ترك عادت ابتدا سخت است ولي وقتي با مقاومت منظم و خودمراقبتي دائم، همراه شود موفقيت آميزتر است.
2- عادات مثبت و سازنده را جايگزين عادات بد كنيد.
3- از زمينه ها، مكان ها و افرادي كه شما را تشويق به عادات بد مي كنند فاصله بگيريد و در برابر به زمينه ها و مكان ها و افرادي كه شما را به عادات مثبت ترغيب مي كنند نزديك شويد.
مثلا سيگاري اگر پاكت سيگار و افراد سيگاري مشوق در دسترسش باشد انگيزه اش براي ترك سرد مي شود.
4- بسياري از عادات منفي براي ما لذت مقطعي و يا كاهش درد موقت به همراه دارد. بنابراين نبايد بگوييم دست خودم نيست و اراده ندارم بايد بگوييم مي خواهم از اين لذت و كاهش درد موقتي بگذرم تا به سود و فوايد خيلي بزرگي برسم.
5- ضررهاي عادات بد را فهرست كنيد و مرور كنيد. انسان فطرتا ضررگريز و سودگراست.
6- بر سر راه عادات منفي مانع ايجاد كنيد يا مانع بتراشيد تا راحت نتوانيد سراغش برويد. شان آشر (Shawn Achor)، روانشناس مثبتگرا، در کتابش «نعمت خوشحالی» میگوید «ایجاد مانع بر سر عادتها به ترک آنها کمک میکند.»
7- برنامه ترك و خودمراقبتي مكتوب داشته باشيد. براي ترك هدف كوتاه در نظر بگيريد بعد آن را تمديد كنيد. مثلا طبق برنامه بگوييد امروز تا ظهر اين عادت را مراقبت مي كنم انجام ندهم. باز دوباره ظهر تمديد كنيد. هر موقع با توجيه و خودفريبي عادت را تكرار كرديد خود را با چيزي كه براي تان معني جريمه داشته باشد جريمه كنيد مثلا مبلغي صدقه بدهيد يا نيمي از ناهار خود را نخوريد. همين طور با خود بگوييد اگر مثلا 5 بار موفق شدم خود را تشويق كنيد.
8- اگر مشكلاتي مثل اضطراب يا افسردگي يا وسواس يا بيماري جسمي داريد با كمك متخصص آن را رفع كنيد تا با قدرت زيادتري عادات را ترك كنيد.
تذكر مهم:
- هر عادت منفي علل و راهكارهاي خاص خود را دارد. با كشف علل بهتر مي توانيم متناسب با آن راهكار بيابيد و عادات را رفع كنيم.
- از دعا و توسل براي رسيدن به خواسته خود در كنار راهكارهاي بالا كمك بگيريد.
#پرسش_و_پاسخ
Useful and harmful habits
🌸ممنون از همراهي شما
♦️كانال زندگي آرام
🌸💡🌸💡🌸💡🌸
7.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈 مواجه شدن اسير و زندانبان عراقي در پياده روي اربعين
♦️ #هنر_بخشودن
♦️ #عفودرماني
Forgiveness Therapy
فرق عفو و صفح :
آیتالله جوادی آملی: « #عفو، گذشتن از مجازات و مؤاخذه خطاکار است. #صفح، صفحه خاطرات را ورقزدن و صفحه دیگری گشودن است. صفحکننده بر اثر بزرگواری و کرامت نفسانی به مسائل دیگری میپردازد و اشتباه خطاکار را از یاد میبرد. عفو، ترک پیگیری و رفع تعقیب را بهدنبال دارد، اما غباری از عفوشدگان در دل عفوکننده میماند؛ ولی گاهی با #تمرین و ممارست میتواند بر خود مسلط شود و برخی خاطرات عفوشدگان را نیز از #ذهن خود بزداید که این #محو نام دارد.»
_آیت_الله_حیدری_.mp3
1.73M
⛔️نقد سخن آيت الله سيد كمال #حيدري
دوستان عرب زبان ما معمولا نسبت به ايرانيان در تجزيه و تركيب ضعيف تر بودند. در ادبيات فارسي هم مي بينيم گاهي ترك زبان ها غني تر و قوي ترند.
طبق فرهنگ قرآن اگر زن يا شوهر ناسازگاري #مستمر (نشوز) داشته باشند توصيه شده به تدريج در سه مرحله #روانشناختي، رفتار همديگر را اصلاح كنند. مرحله آخر تنبيه بدني بسيار رقيق (نه ضرب و شتم) است، ولي همين جا نيز بر بعد روانشناختي تأكيد شده نه جسمي.
🔶واضْرِبُوهن فعل #متعدي است به معني #زدن ولي ضَرْب في الارض به معني #سفر_كردن است و فعل #لازم.
آيت الله حيدري با اين كه #عرب_زبان است از اين امر غفلت كرده اند كه در آيه مورد نظر فعل متعدي است. زن در مرحله آخر اگر بتواند شوهرش را تنبيه كند بايد در خلوت منزل انجام دهد، ولي اگر نتوانست بايد حاكم شرع رفتار مرد را با تعزير اصلاح كند.
✍️ر.ك: تفسير آيت الله جوادي آملي، 34 نساء.
🔺#نشوز: ناسازگاري #مستمر مرد يا زن= سه مرحله:1-موعظه، 2-كناره گيري در بستر، 3- زدن ملايم(در هر سه، بعد روانشناختي قوي است نه جسمي) ناسازگاري جدي مرد يا زن را در مرجله سوم با اجتناب و دوري كردن نمي شود حل كرد و بايد الزامي باشد.
🔺#شقاق: ناسازگاري مستمر زن و مرد = كمك از حَكَم
🔶مراحل و مراتب امر به معروف و نهي از منكر
🌸🍃🍃