یکی از تفاوت های بارز انسان های موفق و ناموفق در این است که افراد موفق معمولا زندگی متعادلی دارند، در حالیکه زندگی افرادی که در رسیدن به اهدافشان با مشکل مواجه می شوند، متعادل نیست.
ادامه ...
https://eitaa.com/zendegiearam/624
یکی از تفاوت های بارز انسان های موفق و ناموفق در این است که افراد موفق معمولا زندگی متعادلی دارند، در حالیکه زندگی افرادی که در رسیدن به اهدافشان با مشکل مواجه می شوند، متعادل نیست.
انجام تمرین چرخ تعادل به شما کمک می کند تا متوجه شوید آیا زندگی متعادلی دارید یا خیر تا در صورت لزوم اصلاحاتی در آن ایجاد کنید. برای انجام این تمرین حداقل به مدت یک هفته هر شب یک دایره مانند آنچه در شکل بالا می بینید بکشید. دایره را به بیست و چهار بخش مساوی تقسیم کنید. هر یک از این بخش ها نمایانگر یک ساعت از شبانه روز هستند. همانطور که در شکل می بینید، برای هر یک از فعالیت های روزانه شما رنگی در نظر گرفته شده، شما باید هر بخش از دایره را بر حسب اینکه ان ساعت مشغول انجام چه کاری بوده اید رنگ کنید. تصویری که می بینید مربوط به داشن آموزان است، اگر دانشجو یا شاغل هستید، باید بخش قرمز را تغییر داده و زمانی که در دانشگاه یا محل کار می گذرانید را قرمز کنید. به علاوه در صورت تمایل می توانید رنگ ها را به دلخواه تغییر دهید. اگر هم در طول روز به فعالیت دیگری می پردازید که در تصویر بالا ذکر نشده، خودتان آن را اضافه کرده و رنگ دیگری برایش در نظر بگیرید.
نکته: حدود ۷ ساعت هر چرخ باید سبز باشد. به علاوه زندگی تعادل یعنی آنکه برای پر کردن هر چرخ از تمام رنگ ها استفاده کنید.
پس از یک هفته چرخ هایتان را بررسی کید. ببینید چرخ های تعادلتان چه شکلی هستند. آیا قسمت سبزآنها کم است؟ بخش عمده آنها قرمز و آبی است؟ شاید هم رنگ بنفش در چرخ هایتان خودنمایی می کند. رنگ بنفش یا صورتی در چرخ هایتان دیده نمی شود؟
در این صورت بهتر است قبل از آنکه دیر شود تغییری در برنامه روزانه تان ایجاد کنید.
پیشنهاد: بهتر است یک رنگ را هم به زمان تلف شده اختصاص دهید.
منبع: مجموعه مهارت های زندگی نوجوان، مدیریت استرس، نوشته ایوان پیرسون، ترجمه دکتر زهره قربانی، انتشارات سایه سخن.
https://eitaa.com/zendegiearam/624
رانندگی در مسیر زندگی.pdf
1.91M
رانندگی در مسیر زندگی
زندگی کلاس است که درسها و عبرتهاش رایگان به ما مهارتهای زندگی را آموزش میدهند. فقط کافی است، « #توجه_کنیم»، « #بخواهیم»، « #ببینیم»، « #بشنویم» و « #بکار_ببریم». وقتی جمعه گذشته از پارک بر می گشتیم، دخترم اصرار کرد که او کمی بیرون شهر رانندگی کند. با اشاره همسرم قبول کردم و او پشت فرمان نشست. همه چیز تو مسیر به خوبی میگذشت تا این که در مسیر متوجه شدم، ماشین به سمت شانه خاکی جاده می رود. به دختر نگاه کردم با این که خواب نبود فرمان را نمی چرخاند. ناخودآگاه، داد زدم آهای! چه کار می کنی؟
با خنده و خونسردی گفت: هیچی! میبینین که دارم رانندگی میکنم.
✍️ادامه 👆👆👆 فايل ضميمه
پيامبر اعظم ( صلّي الله عليه و آله و سلَّم ) :
لا تَصْحَبَنَّ أَحَداً لايَري لَكَ كَمِثْلِ ماتَري لَهُ.
با كسي كه تو را هم سنگ خود نمي داند ، هم نشيني مكن .
نهج الفصاحة ، ش 2461.
🌸🔆
ذكر و آرامش
1- اطمينان مقابل اضطراب است (مؤمن آرام است و آرامبخش)
2- راه هاي رسيدن به آرامش: الف: حقيقي و كاذب / اصلي و فرعي
3- قرآني مي فرمايد ذكر (زباني و قلبي و عملي) راه انحصاري براي رسيدن به آرامش حقيقي است (ذكر شاه راه رسيدن به آرامش)
4- چرا برخي اهل نماز هستند ولي آرامش ندارند؟ چون به قدر ذكر واقعي كه دارند بهره مي برند.
#تمثيل: ذكر مانند چاه است. سه فاز دارد تا به آب گوارا برسيم (فاز اول ذكر زباني - فاز دوم ذكر قلبي - فاز سوم ذكر عملي) گاهي ما با ذكر زباني چاه را حفر مي كنيم ولي با گناه دوباره پرش مي كنيم و اين چاه عميق نمي شود
👈خشيت و وجلت = افتادگي و حالت تواضع در برابر بزرگي حضرت حق
👈خوف مقابل رجا است: عبادت به خاطر ترس ازجهنم/ عبادت به خاطر اميد به بهشت / عبادت به خاطر خود خدا (اولياء الهي ازگذشته و آينده غمي ندارند).
👈🔆پرستار با تجويز پزشك به بيماري كباب مي دهد به بيماري سوپ مي دهد به يكي سرم و به آخري كتلت.
همه بيماران چون به پزشك باور دارند اعتراضي هم نمي كنند و اگر دلشان هم غذاي بهتري بخواهند خود را با حكيمانه بودن كار پزشك و اهميت سلامتي آرام مي كنند. حضرت يعقوب شكوه خودش را نزد خدا مي كرد گريه هم مي كرد ولي به مقدارات الهي راضي بود.
#ازدواج فرد ذاكر + فرد ذاكر = آرامش مضاعف 💞( لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا )💞
✍️م ح قديري، كانال ايتا، زندگي آرام
🌸
🔴 راهکار #روان_شناختي #پیامبر اكرم (ص) در مورد همسایه آزارگر
🔹شخصی آمد حضور رسول اکرم(ص) و از همسایهاش شکایت کرد که مرا اذیت میکند و از من سلب #آسایش کرده. رسول اکرم(ص) فرمود: «تحمل کن و سر و صدا علیه همسایهات راه نینداز، بلکه روش خود را تغییر دهد».
🔸بعد از چندی دومرتبه آمد و شکایت کرد. این دفعه نیز رسول اکرم(ص) فرمود: «تحمل کن».
🔹برای سومین بار آمد و گفت: «یا رسولالله! این همسایه من، دست از روش خویش برنمیدارد و همانطور موجبات ناراحتی من و خانوادهام را فراهم میسازد».
🔸این دفعه رسول اکرم(ص) به او فرمود: «روز جمعه که رسید، برو اسباب و اثاث خودت را بیرون بیاور و سر راه مردم که میآیند و میروند و میبینند بگذار، مردم از تو خواهند پرسید که چرا اثاثت اینجا ریخته است؟ بگو از دست همسایه بد، و شکایت او را به همه مردم بگو».
🔹شاکی همین کار را کرد. همسایه موذی که خیال میکرد پیغمبر برای همیشه دستور تحمل و بردباری میدهد، نمیدانست آنجا که پای دفع ظلم و دفاع از حقوق به میان بیاید اسلام #حیثیت و احترامی برای #متجاوز قائل نیست. لهذا همینکه از موضوع اطلاع یافت به التماس افتاد و خواهش کرد که آن مرد اثاث خود را برگرداند به منزل. و در همان وقت متعهد شد که دیگر به هیچ نحو موجبات آزار همسایه خود را فراهم نسازد.
📗 م ح قديري، عروس كشون (آيين مهرورزي با عروس، نشر مهرستان، به نقل از استاد مطهری، داستان راستان، ج ۱، ص۳-۱۳۲
❌كليد واژه ها:
نياز به قدرت، نياز به تأييد و تعلق اجتماعي، آزارگر، آزارديده، دادخواهي، حرمت و حيثيت انسان
#🌸⛔️