📨پرسش: با توجه به مشكلات اقتصادي و معيشتي و جواب هاي رد به درخواست هاي كودكان، آيا درست است كودكان را وارد مباحث اقتصادي و مشكلات مالي خانه كنيم؟ آيا بهتر نيست براي امنيت رواني او حاشيه باشد و اميدوار؟
✍️پاسخ: سلام بر شما ممنون از اعتمادتون
اين موضوع مثل مهارت و هنر شنا در استخر پلاستيكي، حوض خونه، جوي و رودخانه و استخر شهر و رودخانه و دريا است و بايد به تدريج كودك مهارت مديريت اقتصادي را ياد بگيرد. بر پرورش و آموزش پسر كه در آينده مدير اقتصادي منزل است و بايد نفقه بدهد بايد تأكيد بيشتري شود. بايد بين اميد منفعلانه passive hope و اميد فعال active hope تفاوت قائل بشويم همچنين بين خوش بيني واقع بينانه Realistic optimism و خوش بيني افراطي. نيز توجه داشته باشيم دوره كودكي تا 12 سالگي است و بايد متناسب به رشد كودك و به ويژه با نزديك شدن به دوره نوجواني شيوه هاي مديريت اقتصادي را يادش بدهيم و رياضي را كه در مدرسه يادگرفته اينجا عملا به كار بگيرد. پاسخ فوري به انتظارات و خواسته هاي كودك آنها را لوس و پر توقع و ناشكيبا بار مي آورد و عدم ارضاي خواسته سبب ناامني و يأس و ناكامي مي شود. بايد حد وسط رعايت شود با #كاميابيـبهينه كودك، اميدواري و واقع بيني را تجربه مي كند و دربرابر ناكاميها خويشتندار و شكيبا خواهد شد. پس يك دفعه هم تو دل كودك خالي شود نيز نبايد وعده هاي كاذب دهيم فرمودند كوكان وعده مي دهيد حتما وفا كنيد زير آنان گمان مي كنند روزي ايشان در درست شماست؛
إِذَا وَعَدْتُمُ الصِّبْیانَ فَفُوا لَهُمْ فَإِنَّهُمْ یرَوْنَ أَنَّکمُ الَّذِینَ تَرْزُقُونَهُمْ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَیسَ یغْضَبُ لِشَیءٍ کغَضَبِهِ لِلنِّسَاءِ وَ الصِّبْیانِ
(وسائل الشيعه، ج15، ص207)
🌸✍️ محمد حسين قديري، كانال تلگرامي دين و روان شناسي
همسرگزيني
🌼 پرسش:
سلام
من از الان بايد به فکر ازدواج باشم يا به فکر موفقيت در رشته تحصيلي و کارمرتبط با رشته تحصيلي؟
من پسري 18 ساله هستم و دليل من براي ازدواج اين است که دين خودم را حفظ کنم هم از لحاظ نياز هاي جنسي و هم روحي و رواني چون من تک فرزند هستم و نياز به آرامش دارم و همين طور نياز دارم يک نفر کنارم باشه به جز دوستان و پدر و مادر .
اگر من از الان به فکر مهيا کردن شرايط ازدواج باشم شايد نتونم در رشته اي که دارم در آن تحصيل مي کنم موفق باشم و نتونم موفقيت زيادي در کارم داشته باشم.
به نظر شما بايد چيکار کنم؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌼 پاسخ:
سلام بر شما
ممنون از اعتمادتون
بزرگوار هدف و انگيزه شما براي ازدواج به جا و نيكو است. همين طور كه براي ساختن خانه نياز به شرايط و امكانات متعددي داريم براي بنا كردن خانواده نيز نياز به شرايط و امكانات و بلوغ هاي مختلفي داريم. بنابراين براي زمان ازدواج نمي توان نسخه پيچيد بايد مجموع شرايط را در نظر گرفت. به طور معمول پسران در سن 25 الي 27 سالگي بالغ مي شوند مگر موارد خاص كه بايد بررسي شود.
براي ازدواج بايد در كنار توكل به خدا، برنامه اقتصادي، شغلي شما معين باشد. لازم است به بلوغ اجتماعي رسيده باشيد و مهارت هاي ارتباطي خوبي بلد باشي. بايد بتواند به موقع هيجان هاي خشم و نفرت خود را مهار كني. اختلافات را مديريت و رفع كنيد. همچنين بتوانيد زندگي مستقل با مرزهاي خاصي ترتيب دهيد و مانع رازگشايي و دخالت ديگران شويد.
در برابر بايد همسري گزينش كنيد كه او هم به بلوغ فكري و عاطفي و اجتماعي و مهارت هاي زناگي رسيده باشد. معمولا دختران در سن 25 سالگي به بلوغ مي رسند. البته مواردي هم هستند كه حدود بيست سال هم بالغ مي شوند.
مشاوره ازدواج براي معين كردن معيارها و كشف تناسب هاي دقيق لازم ست.
بنابراين حتي اگر شرايط ازدواج و بلوغ لازم را داشتيد بايد دقت كنيد تا همتاي سازگار و متناسب بيابيد تا در مسير تحصيل بال و هميار شما بشد نه وبال و بارتان.
پس اگر بلوغ شما مورد تأييد مشاور بود و همسر همتايي داشتيد و از حمايت هاي لازم اقتصادي برخورددار بوديد مي توانيد به ازدواج فكر كنيد. وگرنه با ورزش و گزينش دوستان با نشاط و معنوي و كوشا و مطالعه برنامه تحصيلي را در پيش بگيريد تا زماني كه شرايط فراهم شود در اين مدت مي توانيد درباره ازدواج هدفمند مطالعه كنيد و جلسات علمي شركت كنيد.
تذكر: در كنار توكل و باور به رازق بودن خداوند بايد كار و تلاش كرد و به فكر اقتصاد هم بود. حضرت شعيب حضرت موسي را داماد خود كرد و با او قرارداد بست كه 8-10 سال كار كند.
منبع براي مطالعه:
همسرگزيني با عشق يا خرد، يونس نابدل، نشر ارجمند
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️
https://ble.ir/pasokhgoo3
اینگونه #وسواس در وضو گرفتن آیت الله بروجردی رفع شد
آیت الله العظمی بروجردی(ره) میفرمودند از روز های اولی که باصفهان وارد شدم حوزه درس مرحوم دُرچه(آیت الله العظمی سید محمد باقر دُرچه ای) رفتم و این مرد عالیقدر با آن همه فضائل علمی و ملکات اخلاقی بقدری نسبت بمن اظهار مهر میکرد که حد نداشت و همین محبت های پدرانه بود که آیت الله بروجردی تا آخرین روزهای زندگی از مرحوم درچه بنام یک شخصیت بزرگ تجلیل نموده و برایش طلب مغفرت میفرمودند.
نقل میکردند در ابتدای ورودم به اصفهان در امر وضو وسواس بودم، هر روز مدتها باید کنار حوض بنشینم دست و صورتم را تمیز کنم و اینکار ساعتها از اوقاتم را ضایع میکرد. ابتدا در نظرم موضوع مهم نبود ولی بعدا دانستم که مبتلا شده ام ولی چاره هم نداشتم تا اینکه اتفاقا مرحوم درچه فهمید.
چندروز خود ایشان بالای سر من میایستادند تا وضو بگیرم و بعد که خیلی زود بخیال خودم وضوی باطلی می گرفتم مرا وادار می کردند که باهمان وضو نماز بخوانم وآن وقت بسایر طلاب مدرسه سفارش می فرمودند که از من مواظبت کنند که دوباره نماز نخوانم تاوقت بگذرد و بقدری در این موضوع مراقبت کردند که بکلی آن حالت را ترک گفتم.
منبع: شيعه نيوز♦️
#وسواس فكري و عملي
#نموار وسواس
#مواجهه شجاعانه
#اجتناب مصرانه از تكرار
.♦️🌸