سلسله مراتب روان شناختي
پيامبر (ص) وقتي مي خواستند عادات منفي را كه رسوخ كرده است اصلاح كنند از شيوه بيان گام به گام و سلسله مراتبي استفاده مي كردند
به همين دليل وقتي به آيات قرآن تأمل مي كنيم مي يابيم:
1- #شراب در سه مرحله جداگانه تحريم شد و يك دفعه تحريم نشد.
2- جامعه كشش #حجاب و پوشش اسلامي را نداشت و با مشكلاتي كه پيش مي آمد مرحله به مرحله پيامبر دستور به رعايت حجاب دادند تا وجوب آن را در نهايت اعلام كردند.
3- برخلاف تصور عوام، اسلام به داشتن #همسران_متعدد قيد زد و آن را مشروط و محدود كردند نه ترويج. پيامبر (س) آن را محدود به حداكثر چهارتا كردند ولي با ظرافت روان شناختي از چهار به سه و دو و يك رساندند. تأكيد كردند تو كه نمي تواني در حق يك همسر #انصاف را رعايت كني #نبايد زن دوم بگيري.
سهميه بندي بنزين و گران شدن آن (با هم) بسيار #ناشيانه بود. اين امر نياز به سلسله مراتب روانشناختي و تدريجي داشت. بماند روحاني گفت ما به عقب بر نميگرديم حداقل در اين مورد به عقب برگشت اما #ناشيانه. مسكن را هم مي خواهد به گذشته باز برگردد ولي با اين مديريت افليج كشور به عمر اين دولت بعيد است كفاف دهد.
😉
حكيمي را پرسيدم:
#انتقاد كردن بدون ظرائف روان شناختي به چه ماند؟
گفت:
به سزارين شدن به وقت هشياري آن هم بدون بخيه زدن و مسكن دادن.
تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل
✍️ر.ك: محمد حسين قديري، #عروس_كشون (آيين مهروزي به عروس)، ص35- (مهرستان نشر قبسات)
😳🌸😍
خانواده درمانگران مي گويند
بايد به هر خانواده اي نگاه سيستمي كرد و خانواده را بيش از تك تك اعضا دانست. همان گونه كه موتور ساعت مساوي با مجموعة قطعات آن نيست، بلكه سيستم آن موتور عبارت است از مجموعه قطعات به اضافه هيأت كلي با كاركرد معين.
همچنين گردنبند مرواريد شما مساوي يك نخ به اضافه مهرههاي مرواريد نيست بلكه گردنبند شامل مهرهها و نخ و هيأت منظم و كلي آن است.
تغييرات جزيي به يك عضور روي كل سيستم اثر دارد؛ پس با گوشه كنايه زدن به عروست كل سيستم زندگي زناشويي او را به هم مي ريزيد از جمله فرزندت را.
✍️ر.ك: محمد حسين قديري، عروس كشون، ص35-
😳🌸😍
#كم_گويي مبلغ و محبوبيت مردمي
افرادي كه در گفتگوها به طرف مقابل دل مي دهد و « #شنواي-فعالي» اند هر چند كم گو باشد #محبوبيت بالايي دارد. ز سوي ديگر خداوند قول داده كه مهر مؤمن واقعي عمل گرا را به دل مردم بيندازد (سوره مريم،96) يكي از سخنران مشهور مي گفتند ما سي دها و سخنراني هاي زيادي داريم ولي آيت الله بهجت فقط بين خواص حوزوي تدريس داشت. بين مردم رفتار عادي و متعارف داشته است ولي محبوبيت ايشان سرآمد همه است.
روحاني مسني در زمان فعاليت تبليغي روش خاصي در جلساتش داشت و بين مردم محبوب بود. روش ايشان در جلساتش مختصر گفتن بود. بعد افراد حرف مي زدند يا مي پرسيدند. از او درباره روشش پرسيدند گفت: زماني كه طلبه جواني بودم روزي بر فراز منبر مشغول سخنراني بود كه يك روحاني مسن وارد شد. ظاهرا سخنراني ام طولاني شده بود. وقتي پايين آمد آن پيرمرد به من گفت: كم صحبت كن اگر مردم تشنه باشند درخواست مي كنند بيشتر صحبت كنيد. اگر مردم ميل نداشته باشند بي جهت خودت و ديگران را خسته نكرده ايد. اين سخن سبب شد روشم را تغيير دهم.
کم گوی و به جز مصلحت خویش مگوی
چیزی که نپرسند تو از پیش مگوی
دادند دو گوش و يک زبان از آغاز
یعنی که دو بشنو و یکی بیش مگوی [1]
🔆🌸
پ ن
1- شرح حال حاج شيخ محمد صادق كريميان [نوكابادي] به نقل از نرم افزار شوخ طبعي ها و حكايات طلبگي،
🔆🌸