شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت چهارم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ e
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت چهارم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️مفهوم واژه علم در قرآن كريم
🔻در قرآن كريم حدود چهار هزار بار از كلمه علم و عالم و... استفاده شده است. عربها میگويند علم، فارسی زبانان میگويند دانش، انگليسیها میگويند سايِنس و زبانهای ديگر هم برای فهم علم از كلمات زبان خود استفاده میكنند. اما زمانی كه واژه علم در قرآن مطرح میشود از ماهيت محدود در لسانهای دنيايی خارج شده و به منظومه معارف وحيانی و كهكشانهای اسرار قرآن متصل میگردد. در آن صورت يك اقيانوس سخن لازم دارد تا آنرا بتوان ترجمه نمود. به عنوان مثال در اين روايت شريفه رسول خدا فرمودهاند: «اَلْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ الله فِی قَلْبِ مَنْ یشآء». دانشمندان اسلامی مثل پروفسور محمد نقيب العطاس در مالزی در مورد مفهوم و تعريف علم و انديشه و فرهنگ قرآنی چه میگويد؟ كتابهايش نيز در ايران ترجمه شده است. او نيز میگويد تعريف علم در اسلام غير از تعريف آن در فرهنگ غرب و نيز غير از عرف جوامع عرب است. او نيز میگويد منظور از علم در اسلام علوم حسی و آزمايشگاهی و علوم رياضی و علوم منطقی نيست، اين استاد تفاوت مفهوم علم در قرآن را با مفهوم علم در زبان عرفی اعراب و يا در فرهنگ غرب بررسی كرده و ثابت كرده است كه مفهوم علم غير از آن چيزی است كه در قرآن و اسلام مطرح گرديده است.
♦️مركز ادراكات عالی انسانی
🔻از همينجا در معنی علم با همه جهان اختلاف پيدا میكنيم. در مبانی تعليم و تربيت غربی و روانشناسی غربی، صاحبنظران همچون موريس دويس، ديويی، مان گران باخ و ديگران، معتقدند كه مركز دريافتها و ادراكات انسان، مركز ساينس، مركز دانش و مركز علم، مغز است. اما اسلام میفرمايد مركز اصلی ادراكات انسانی و الهی كه اصل فهم و معرفت است، قلب است. قرآن میفرمايد: «لا يُؤَاخِذُكُمُ اللَه بِاللَّغْوِ فِي أَيْمَانِكُمْ وَلَٰكِنْ يُؤَاخِذُكُمْ بِمَا كَسَبَتْ قُلُوبُكُمْ» (بقره:۲۲۵). يعنی خداوند متعال قسمهای شما را كه تنها به زبان جاری میسازيد (و از روی اكراه و بدون اعتقاد میگوييد) مؤاخذه نمیفرمايد ولی به قلوب شما نگاه میكند و آنچه كه قلوب شما پذيرفته است را مورد مؤاخذه قرار میدهد. بسياری از افراد هستند كه مؤدبانه صحبت میكنند ولی دارای قلبی خشن و سنگدل هستند. خداوند میفرمايد: ما قلب آنها را نگاه میكنيم. از ديدگاه قرآن مركز علم، "قلب" است ولی روانشناسی غربی میگويد مركز علم، "مغز(ذهن)" است. از ديدگاه قرآن، آن دستگاهی كه میگويد آتش گرم و يخ سرد است، مغز تو است. ولی آنكه بايد به تو بگويد كه اين آتش را كجا به جان مردم میاندازی كه اينگونه زندگیات آتش میگيرد، قلب تو است. آنكه به تو میگويد زيبايی زندگی در كجاست و به چه چيز بستگی دارد مغز نيست، قلب است. يعنی مراكز ادراكات عالی انسانی قلب است. آنكه دريچههای عشق و محبت را بر تو باز میكند، مغز نيست، قلب است. تمام آيات قرآن متوجه قلب است. خداوند با قلب كار دارد. اوامر و نواهی و عنايات خداوند با قلب سروكار دارد.
♦️شكايت رسول خدا از امت
🔻قرآن گلايه دارد و ناله سر میدهد و میفرمايد كه رسول خدا (ص) به پيشگاه حضرت حق عرض میكند: «يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا» (فزقان:۳۰). يعنی ای خدای من، من از دشمنی و ظلم كفار مثل انگليسیها و آمريكايیها به ستوه نيامدهام، «إِنَّ قَوْمِي» يعنی همين امت من، قرآن را مهجور كردهاند! زيرا نمیروند نظريه تربيتی اسلام و قرآن را ياد بگيرند! آن وقت آموزش و پرورش در جمهوری اسلامی به جای طراحی و برنامهريزی برای تربيت و تهذيب نفس و نيز به جای آموزش انديشه عميق سياسی اسلام، دموكراسی غربی را به دانشآموزان ياد میدهد و به جای تقويت و پيشبرد نهاد امور تربيتی، آنرا منحل میكند و به جای آن سازمان دانشآموزی میگذارد! به جای آموزش جهانیشدن با قرائت حضرت مهدی (عج)، جهانیشدن با قرائت غرب و پيش آهنگی جهانی را به بچهها ياد میدهند!
❇️پایان قسمت چهارم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت پنجم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت پنجم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ ei
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت پنجم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️السلام خود خداست!
🔻در اين آيه كريمه تدبر نمائيد كه میفرمايد: «هُوَ اللهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ» (حشر:۲۳). در اين آيه كريمه خداوند میفرمايد: السلام خود من هستم!! سلام اسرار ملكوت است! حضرت فاطمهزهرا (س) نيز میفرمايد سلام خود خداست: «اللَّهُمَّ أَنْتَ السَّلاَمُ». يعنی تو خود سلامی و میفرمايد «وَ مِنْكَ السَّلاَمُ». سلام از ناحيه توست و نيز میفرمايد «وَ لَكَ السَّلاَمُ» سلام فقط بر توست.
♦️قرآن به زبان عربی است نه زبان عربها!
🔻«سلام» واژه عربی است. ترجمه فارسی آن چه میشود؟ گرچه واژه سلام عربی است ولی مشكل عربها در فهم كلمه سلام در قرآن كريم بيش از ما ایرانیها است، زيرا فهم واژههای قرآن به معرفت نياز دارد. در كشور مصر در بسياری قهوهخانهها در حالی كه از راديو صدای تلاوت قرآن بلند است، مشروب هم میفروشند! فكر نكنيد عربها از ما قرآن را بهتر میفهمند. به رغم آنكه قرآن به زبان عربی است اما بيشتر عربها از قرآن دورند. چرا چنين است؟ چون قرآن لسان عربها نيست. لسان قرآن لسان معرفت به حقايق است و اختصاص به عربها، فارسها و تركها ندارد.
🔻توضيحات فوق بدان جهت آورده شد تا ثابت شود كه برای واژه «سلام» هم مانند ساير واژههايی كه متصل به اقيانوس معارف وحيانی در قرآن كريم شدهاند، نمیتوان كلمه معادلی قرارداد. پس تفسير و شرح سلام و ساير كلمات متصل به اقيانوس معارف وحيانی چه ميشود؟ پاسخ آن است كه برای فهم كلمات و معارف قرآنی بايد از خود قرآن كمك بگيريم و معنای آن را از خود قرآن استخراج كنيم. خود قرآن بايد دستمان را بگيرد. البته بايد بدانيم كه اگرچه از قرآن كريم كمك بگيريم ولی ميزان بهرهمندی از هدايتهای قرآنی، به تناسب معارف و آگاهی و نورانيّتی است كه قبلاً از قرآن كريم و نيز تهذيب نفس به دست آورده باشيم. بنابراين با توجه به بضاعت كم و سرمايه ناچيز معرفتی خود، تمام معارف نهفته در سلام را نمیتوان ارائه نمود، بلكه اينهايی كه میگوييم فقط كليد است برای فهم بعضی از جوانب مفاهيم سلام.
🔻اگر قرآن را رها كردی، اگر زيارت عاشورا را رها كردی، از قرآن و معارف قرآنی چيزی نخواهی فهميد و آن وقت است كه چهار نفر در هيئت تحريريه روزنامهها مینشينند و برای تو بافتههای خود را بخشنامه میكنند كه ما در مورد مثلاً مفهوم سلام و مفهوم قرآن و دين اينطور فكر میكنيم و تو بايد بنشينی و طبق بخشنامه آنان بفهمی و بخوانی، نتيجه آنهم همين میشود كه دين و ايمان خود را بايد از اين روزنامه يا آن روزنامه بگيريم! ما كه قرآن بلد نيستيم. ما كه نبايد قرآن بخوانيم تا بفهميم سلام يعنی چه؟! «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله» يعنی چه؟ در اين سلام به امام حسين (ع) چه میگوييم؟ آيا يعنی درود بر شما؟! كجايش درود است؟!
❇️پایان قسمت پنجم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت ششم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت ششم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت ششم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
🔻لازم است مفهوم سلام در چند نمونه از آيات مربوط به قرآن كريم مطرح گردد تا به معارف سلام نزديكتر شويم و به عظمت مفهوم آن معرفت پيدا كنيم.
♦️مفهوم سلام در قرآن
🔻۱- قرآن میفرمايد حضرت نوح (ع) هزار سال فقط مبارزه كرد، هزار سال سختی و بی کسی كشيد. آنوقت خداوند میفرمايد: «سَلَامٌ عَلَىٰ نُوحٍ فِي الْعَالَمِينَ» (صافات:۷۹)، سلام يعنی چه؟ عالمين يعنی چه؟ يعنی ای نوح! جهانهايی و مراتبی از عالمها را تسليم تو كرديم. اين سلامها یعنی اهداء و تسليم مرتبهای از سلطنت مُلک و ملكوت به حضرت نوح. اما چرا قيد «مرتبهای» را ذكر كرديم؟ زيرا میفرمايد: «سَلامٌ». در زبان عربی، هفت نوع تنوين داريم. تنوين «عوضاً عن جمله»، «عوضاً عن كلمه»، «عوضاً عن حرف»، «ترنم»، «الغالي» و... . حالا اينجا كه میفرمايد: «سَلامٌ» يعنی نوعی از مقامات نه همه آنها. مقاماتی متناسب با عظمت، ايثارها، بندگی و تلاش در راه خدا توسط حضرت نوح.
🔻۲- «سَلامٌ عَلى إِبْراهِيمَ» (صافات:۱۰۹)، حضرت ابراهيم (ع) كسی است كه تمام عمرش را به خاطر ترويج انديشه حق در راه مبارزه و تحمل سختیها صرف كرده است. دشمنان حضرت ابراهيم همواره در پی اعدامش بودهاند و يا میخواستند او را تبعيد و زندان و شكنجه نمايند. او به مقامات ملكوتی رسيده بود. آن بزرگوار به حدی از ارتباط و يقين و ايمان به عنايات حق رسيده بود كه حتی هنگامی كه در پيری فرزندی صالح و دوست داشتنی به او عطا كردند، به فرزند خود میگويد: اسماعيل، من در خواب ديدهام كه گلوی تو را ذبح میكنم. «قَالَ يَا بُنَيَّ إِنِّي أَرَىٰ فِي الْمَنَامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَىٰ» (صافات:۱۰۲). گويا میفرمايد: من پيامبرم، خوابهايم كاذب نيست به من گفتهاند سر تو را ببُرم. انديشهكن و نظرت را بگو. حضرت اسماعيل با معرفت و كمال و يقين و تسليم به پدر خود عرض میكند: «يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ» ای پدر آنچه را كه به تو دستور دادهاند انجام بده «سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَاللهُ مِنَ الصَّابِرِينَ». يعنی اگر خداوند متعال به من عنايت نمايد و در اين هنگامه آزمايش، مرا ياری نمايد، من نشان خواهم داد كه از صابران هستم. وقتی كه حضرت ابراهيم اينطور در راه رضای خدا تسليم شد، حالا حضرت حق میفرمايد: «سَلامٌ عَلى إِبْراهِيمَ»، يعنی تسليم عالمی از ملكوت از ناحيه حقتعالی به ابراهيم (ع) اهداء میگردد.
🔻۳- حقتعالی در قرآن از قول حضرت عيسی میفرمايد: «قالَ إِنِّي عَبْدُاللهِ آتانِيَ الْكِتابَ وَ جَعَلَنِي نَبِيًّا» (مریم:۳۰). يعنی من به مقام عبوديت پروردگار رسيدهام. حقتعالی علم را به من آموختهاند لذا سلام بر من. «وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدتُّ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا» (مریم:۳۳). سلام بر من آنگاه كه متولد شدم و سلام بر من آنگاه كه مرا به عالم پس از مرگ ببرند و سلام بر من آنگاه كه حيات حقيقی خود را متجلّی نمايم. من را یک نوزاد نبینید. من از طرف حق مبعوثم و همه عالم تسليم من است، همه مقامات عرفانی هم اكنون در چنگ من است. چرا همه مقامات؟ زيرا میفرمايد: «اَلسَّلَامُ». در زبان عربی دوازده نوع الف و لام (ال) داريم. الف و لام «استغراِ جنس»، «عهد ذهنی»، «عهد ذكری»، «بدل از كل» و... . بنابراين كلمه «اَلسَّلَامُ» چون با الف و لام آمده است، اسرار بسياری را در خود نهفته دارد كه به هيچوجه نمیتوان تمام آن معاني را در هنگام ترجمه در يك واژه معادل عرضه كرد.
❇️پایان قسمت ششم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت هفتم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت هفتم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ ei
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت هفتم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️ادامه مفهوم سلام در قرآن
🔻۴- سوره قدر، سوره عاشقی است. در سوره قدر خداوند میفرمايد هر خبری هست در ليلةالقدر نهفته است. زيرا ميفرمايد: «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ». يعنی همه اسرار، همه حقايق، همه علوم و همه معارف را در ليلةالقدر نازل كرديم! امام صادق (ع) میفرمايد: «والله ليلةالقدر مادر ما فاطمه (س) است». «وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ» يعنی تو از عظمت ليلةالقدر چه میدانی؟ و اگر در روايت حضرت صادق (ع) تدبر كنيم، معنی آيه چنين میشود: تو از مقامات و عظمت و مظلوميت حضرت فاطمه (س) چه میدانی؟ يعنی ای اهل عالم يك شب عمر فاطمه (س) از همه عمر شما بالاتر است! يعنی همه شما را خلق كردم تصدق خاك پای فاطمه (س)، يعنی همه عبادتهای جن و انس را با يك شب فاطمه (س) مساوی نمیدانم. در سينه فاطمه (س) چه خبر است كه قرآن میفرمايد: «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا» ملائكه بر او نازل میشوند روح در او نازل میگردد. «مِنْ كُلِّ أَمْرٍ سَلام» يعنی همه روح، همه ملائك، همه ملكوت، همه حقايق، همه اسرار و همه علوم را در سينه فاطمه (س) نازل میكنيم و تسليم او میكنيم! سلام يعنی اين. «هِيَ حَتَّىٰ مَطْلَعِ الْفَجْرِ» تا وقتی كه انوار فاطمه (س) طلوع كند و همه هستی را مسخر خويش گرداند و سينه همه عاشقانش را انفجار نور كند. اينها علم است كه بايد با نور فاطمه (س) در سينهات بريزند!
🔻۵- «سَلامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ» (یس:۵۸). يعنی يك معنای «سلام»، تسليم عالم رحمت است. در اين جمله، رحيميت حقتعالی متجلّی گشته است. در این آيه كريمه، سلام از ملكوت رحيميت نازل میشود و اسراری را در بردارد كه با سلامی كه از ملكوت عالم وَدود و يا عالم عزت و يا عالم جمال نازل میشود، متفاوت است.
🔻۶- خداوند متعال در جايی ديگر از قرآن ميفرمايد: «تَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ» (یونس:۱۰). بهشتيان وقتی كه میرسند به بهشت، در بهشت به عالیترين مرحله كمال میرسند. بهشت جايگاه كمال است به طوری كه بوی آن آگاه و ناطق و عارف به مقام خود شخص بهشتی است. درختش آگاه و عارف به مقام شخص بهشتی است. انهارش نيز آگاه و عارف هستند. انهارش كه مثل اين انهار دنيا نيست و شعور و آگاهی آنها از نوع شعور ملكوتی است. به طوری كه ذره ذره برنامههای فرد بهشتی كه اكنون وارد میشود را میشناسند و میدانند كه به او چه بگويند و نشانی اين حرف اين است كه خداوند متعال میفرمايد: «سَلامٌ عَلَيْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ» (رعد:۲۴). اين ملائك، آن درختها، آن در و ديوار، اين رودخانه، آن قصر، آن برگها، آن گلها، آن پرندگان كه ما نمیدانيم چه هستند، آنها جلوتر از شخص بهشتی از پروندهاش خبر دارند و آگاهتر از خودش به خودش هستند. آن وقت تازه به او اين سلام را میگويند. اين سلام چه نوع سلامی است؟ «سَلامٌ عَلَيْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ» اين سلام اعطای عالم صبر است. اين سلام اعطای عالم پيروزي و توفيق است. اين سلام به معنی «درود بر شما» نيست. «درود بر شما» يعنی چه؟! آيا عبارت «درود بر شما» خواهد توانست به عنوان جايگزين و معادل برای ترجمه «سلام عليكم» در بهشت گردد؟! در اين سلام، خادمان بهشت و اهل بهشت، عالم صبر را از جانب حقتعالی تسليم فرد بهشتی میكنند و مقام توفيق را اعطا مینمايند.
🔻ملاحظه میفرماييد در آيات كريمه قرآن كه حقتعالی اسرار سلام را نقل میفرمايد، چه معارف بزرگی از عرفان در مفهوم سلام نهفته است. آيا معنی سلام را باز هم بايد با كلمه درود ترجمه نمود؟!
❇️پایان قسمت هفتم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت هشتم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت هشتم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ ei
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت هشتم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️آنكه قلبش را مطهر كردهاند سلام حقيقی را ادا میكند
🔻حضرت امام باقر(ع) به اباخالد كه يكی از صحابه است میفرمايد: «وَاللهِ يَا أَبَاخَالِدٍ لَا يُحِبُّنَا عَبْدٌ وَ يَتَوَلَّانَا حَتَّى يُطَهِّرَ اللهَ قَلْبَهُ وَ لَا يُطَهِّرُ اللهَ قَلْبَ عَبْدٍ حَتَّى يُسَلِّمَ لَنَا وَ يَكُونَ سِلْماً لَنَا فَإِذَا كَانَ سِلْماً لَنَا سَلَّمَهُ اللهَ مِنْ شَدِيدِ الْحِسَابِ وَ آمَنَهُ مِنْ فَزَعِ يَوْمِ الْقِيَامَةِ الْأَكْبَرِ» (اصول کافی، کتابالحجه). ای اباخالد به خدا قسم هيچ بندهای ما را دوست نمیدارد و ولايت ما را نمیپذيرد مگر اينكه خداوند قلبش را تطهير كند و خداوند قلب هيچ بندهای را طاهر نمیكند تا آنكه مفهوم «و سَلِّموا تَسليماً» را در ظاهر و باطن خود متجلّی نمايد. معارف سلام را در اين مرحله از تسليم بشناسد و عارفانه و خاضعانه و خالصانه و آن به آن، خود را تسليم ما كند. فرد مؤمن اگر واقعاً تسليم باشد، آن وقت «سَلَّمَهُ الله»، یعنی خدا به او سلام میكند. خدا اگر به كسی سلام كرد و صلوات فرستاد، به معنی آن است كه او را همنشين با محبوب كل هستی، حضرت محمد (ص) خواهد نمود و تمام عالم، تسليم او خواهد شد و ملائكه خادم و مطيع او خواهند گشت و تمام اسرار هستی بر او مكشوف خواهد شد. در نهایت در روز قيامت همه میترسند ولی او عشق میكند. همه میلرزند در حالی كه او میخندد. زيرا جلو جلو تسليم شده است و از اولياء خدا شده و حالا خدا هم تمام عالم ملكوت را تسليم او كرده است و قيامت در چنگ اوست. حال چه كسی میتواند از او حساب بكشد؟ او خودش يكی از سلاطين است و از بقيه حساب میكشد و خودش شفاعت میكند. چقدر روايات داريم كه بسياری از اولياء خدا در روز قيامت شفاعت میكنند. مثلاً همين روايتی كه در مورد زيارت عاشورا خوانديم كه هركس حضرت حسين (ع) را با زيارت عاشورا، زيارت كند و آن را با همين مضامين از سر معرفت بخواند به او اجازه میدهيم كه در روز قيامت هر كس را كه بخواهد شفاعت كند.
🔻اين روايت ترجمه آيه «إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیما» (احزاب:۵۶) است. وقتی كه میگويی: «السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله»، اگر اباعبدالله (ع) به قلبت نگاه كند و به بگويد كه الان وسط آتش بپر، بايد بپری و يا بگويد مانند حضرت ابراهيم (ع) سر فرزندت را از بدنش جدا كن، باید اجابت كنی. مگر به اباعبدالله (ع) نگفتند كه گلوی علیاصغر را در راه وصال و دفاع از دين ما پاره پاره ببين؟ جگر علیاكبر را قطعه قطعه و «اِرباً ِاربا» ببين؟ حضرت أباعبدالله (ع) در راه ترويج انديشه وحيانی و كسب رضای حقتعالی دارای چنين مرتبهای از تسليم بود.
🔻داريم يكی يكی معانی «سلام» را بيان میكنيم تا به يك جمعبندی برسيم. داشتيم «سَلِّمُوا تَسْلیما» را میگفتيم چطور سَلِّمُوا؟ يك صورت خاصی كه نشانیهايش را ما در زيارت عاشورا دادهايم، آنگونه كه در رفتار خود، حقيقت تَسْلیما را متجلّی كند، آن طوری سلام كند كه خدا دستور داده است و آنگونه مسلمان بشود كه حقتعالی فرموده است «تَسْلیما». حقيقت سلام نزد خداست، يعنی كسی چيزی ندارد كه تسليم كند. اگر ما خود را تسليم كنيم وجود ما نيز از آن خداست. ما میخواهيم به خداوند بگوييم كه تسليمت هستيم، مگر غلام از خودش سرمايهای دارد كه تسليم بكند؟ همه سرمايهاش مال آقايش است، من كه چيزی ندارم كه به تو اعطاء كنم، هرچه دارم مال مولايم است. در این فراز زیارت عاشورا: «عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ الله» میگوييم ای حضرت أباعبدالله! ظرف سلام من كه محتوايی بر نمیدارد، در اين ظرف كه چيزی جای نمیگيرد، پس از حضرت حق التماس میكنم كه بر تو سلام كند و لذا سلام بايد «مِنّى سَلامُ الله» باشد.
❇️پایان قسمت هشتم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت نهم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت نهم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت نهم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️تفاوت مفهوم سلام و اَلسّلام
🔻آنچه ذكر كرديم به غير از دو مورد همه مفهوم «سلام» بود. يكی آنجا كه حضرت عيسی (ع) فرمود: «وَالسّلامُ عَلَيَّ»، يعنی مقامات ملكوت يكجا به من عطا شده است. يكی هم در زيارت عاشورا عرض میكنيم «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ»، يعنی سلام را با الف و لام میگوييم. نمیگوييم، سلام عليك يعنی حسينجان آن مقاماتی كه خدا در قرآن گفته است، آن عشق بازیهايی كه با همه انبياء و اولياء كرده است، همهاش نثار تو باد حسين جان! همه آن مقاماتی كه خداوند به نوح داده، به شمادهم داده است. در زيارت «وارث» میخوانيم: «اَلسَّلامُ عَلَيكَ يا وارِثَ آدَمَ صَفوَةِ اللهِ». يعنی سلام بر تو ای كسی كه همه اسرار و گنجينههای «عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ كُلَّها» (بقره:۳۱) را تو به ارث بردهای و اصطفاء و برگزيدگی را از حضرت آدم، تو به ارث بردهای و نور چشم هستی و گل سرسبد خلقت گشتهای. «اَلسَّلامُ عَلَيكَ يا وارِثَ نوحٍ نَبى اللهِ». يعنی سلام بر تو ای كسی كه همه مقاماتی كه خداوند متعال به نوح داده است به تو به ارث رسيده است حسينجان. نوحی كه پس از سه هزار سال مبارزه خدا به او فرمود: «سَلَامٌ عَلَىٰ نُوحٍ فِي الْعَالَمِينَ» يعنی تسليم كل هستی در مرتبه مقامات نوح به تو اهداء شده است. «اَلسَّلامُ عَلَيكَ يا وارثَ إبراهيمَ خَليلِ اللهِ». يعنی سلام بر تو ای كسی كه مقام حضرت ابراهيم (ع)، يعنی درجه نبوّت و رسالت در مرتبه اولوالعزم، را به ارث بردهای و هم درجه با حضرت ابراهيم (ع) شدهای. يعنی ای حسينی كه بالاتر از ابراهيم در عاشقی و تسليم با خدا عمل كردهای. اگر او تنها فعل شهادت فرزند و ايثار در راه خدا را تمرين كرد و به نمايش گذاشت، امّا تو حقيقت شهادت و ايثار و صورت تحققيافته شهادت و پرپر شدن و قطعه قطعه شدن علیاكبر و علیاصغر را به نمايش گذاشتی و به همين دليل به مقام خليلاللهی كه ويژه حضرت ابراهيم است رسيدی. وقتی ابراهيم حتی عشق فرزندش اسماعيل را از سينهاش بيرون كرد، خدا او را به دوستی انتخاب كرد، حسينجان! مقام ابراهيم را هم تو داری.
🔻واژه «اَلسَّلام» در زيارت وارث نشان ميدهد كه هر اعطايی مخصوص خداست. هرگونه حقيقتِ تسليم مخصوص خداست. انسان چيزی ندارد كه تسليم كند جز آنكه آنچه كه خداوند خود به او داده است، تسليم خدا نمايد. همه چيز مال خداست. بنابراين حقيقت سلام از طرف خودش است و بازگشت سلام هم به سوی خودش است و اگر كسی آنچه كه حقتعالی به او داده است خرج خود خدا كند، آن وقت ميليارد ميليارد برابر تحويل میگيرد. سلامی كه حقتعالی به حضرت اباعبدالله (ع) کرده، حالا حضرت حسين (ع) دارد خرج خود خدا میكند و وقتی خرج خود خدا كرد، آن وقت در عظمت و سلطنت و اعطای مقام به حضرت أباعبدالله (ع)، خبرهایی میشود كه از بالاترين قدرت خيال و تصوّر ما هم خارج است.
🔻پس حقيقت هر سلامی از ناحيه حق است. همه سلامها حقيقت حق است. هر چه سلام و تسليم هست بايد از طرف خدا باشد. هر چيزی هم كه بايد اعطاء شود و خرج شود بايد از طرف خدا باشد و به خدا برگردد چون مال خودش است و اگر به خودش برگردد و خرج خودش بشود، آن وقت خبرهايی میشود كه حتّی از درك آنها عاجزيم، امّا اگر سلام و تسليم را در راه شيطان خرج كنی، بسيار خطرناك، وحشتناك و هولناك است و عواقب وخيمی در پی دارد كه اين بحث ما، گنجايش طرح آن را ندارد.
❇️پایان قسمت نهم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت دهم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6