امام سجّاد علیه السلام عده ای ریاست طلب را به شیر تشبیه کرده و فرمودند:
شیر، همان حاکمان و زمام داران دنيايند كه هر يك از آنها دوست دارد بر ديگرى غلبه كند و مغلوب كسى واقع نشود.
خصال صدوق، جلد۲، صفحه ۳۷۸
♨️رسانه مستقل خبرحوزه
🔻🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
امام سجّاد علیه السلام:
خدایا... فرمانبرداری از پدر و مادر و نیکی کردنِ من درحقّ ایشان را برای من... از آب خنک در کام تشنگان گواراتر ساز، تا...
از دعای 24 صحیفه سجادّیه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh2 🔜 #پدرفتنه
https://www.instagram.com/pedarefetneh2
✨﷽✨
🔴چهره حیوانی بعضی گناهکاران
✍حضرت علی علیه السلام می فرمایند که، روزی از پیامبر مکرّم اسلام صلےاللهعلیهوآلهوسلم سوال نمودم ،که کدامیک از حیوانات مسخ شده اند؟
حضرت فرمودند: فیل ؛ خرس ؛ خوک ؛ میمون ؛ مارماهی ؛ سوسمار ؛ خرگوش ؛ شب پره ؛ عقرب ؛ عنکبوت ؛ کرم سیاه آبی ؛ سهیل و زهره ( نام دو حیوان دریایی است)، از ایشان علت مسخ را پرسیدم ؟ که حضرت فرمودند :
❶ عقرب : مرد بد زبانی بود که ، هیچکس از نیش زبانش آسوده نبود .
❷ خوک : عده ای نصرانی بودند که ، از خدا خواستند غذای آسمانی برآنها بفرستد و با این که خواسته شان برآورده شد بر کفر خود افزودند.
❸ فیل : مردی بوده که ، اهل لواط بوده است .
❹ خرس : مردی بوده که ، مردان دیگر را به سبب مفعولیت به خود جلب می کرده است.
❺ عنکبوت : زنی بوده است ،که به شوهر خود خیانت نموده است .
❻ خرگوش : زنی بوده است ،که غسل حیض و غیره نمی کرده است .
❼ مارماهی : مردی بوده است ،که زن خود را در اختیار مردم می گذاشته است .
❽ سوسمار : بادیه نشینی بوده است ،که سر راه حاجیان را می گرفته و اموالشان را به غارت می برده است .
❾ میمون : کسی بوده است ،که در روز شنبه برخلاف دستور الهی ماهی گرفته است.
📚کتاب نصایح ص ۳۳۹
#پرسش_پاسخ
💢ﭼﺮﺍ ﺑﻌﻀﯽ آدمﻫﺎ ﺑﺎ ﮐﻮﭼﮏﺗﺮﯾﻦ ﮔﻨﺎﻫﯽ ﺗﻮ ﻫﻤﯿﻦ ﺩﻧﯿﺎ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﻣﯽﺷﻦ، ﺍﻣﺎ ﯾﻪ ﺳﺮﯼ ﻫﺮ ﮔﻨﺎﻫﯽ ﺩﻟﺸﻮﻥ ﻣﯽﺧﻮﺍﺩ ﻣﯽﮐﻨﻦ ﻭ ﺭﻭﺯ ﺑﻪ ﺭﻭﺯ ﻫﻢ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ. ﭘﺲ #ﻋﺪﺍﻟﺖ ﺧﺪﺍ ﮐﺠﺎﺳﺖ؟
ﺁﺩﻣﻬﺎ ﺳﻪ ﺩﺳﺘﻪﺍﻧﺪ:
۱. ﻋﯿﻨﮏ
۲. ﻣﻠﺤﻔﻪ
۳. ﻓﺮﺵ
🔸ﻭﻗﺘﯽ ﯾﮏ ﻟﮑﻪ ﭼﺎﯾﯽ ﺑﻨﺸﯿﻨﺪ ﺭﻭﯼ ﻋﯿﻨﮑﺖ، "ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ" ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ "ﺩﺳﺘﻤﺎﻝ" ﮐﺎﻏﺬﯼ ﭘﺎﮎ ﻣﯽﮐﻨﯽ!
🔹ﻭﻗﺘﯽ ﻫﻤﺎﻥ ﻟﮑﻪ بنشیند ﺭﻭﯼ ﻣﻠﺤﻔﻪ، ﻣﯽﮔﺬﺍﺭﯼ "ﺳﺮ ﻣﺎﻩ" ﮐﻪ ﻟﺒﺎﺱﻫﺎ ﻭ ﻣﻠﺤﻔﻪﻫﺎ ﺟﻤﻊ ﺷﺪ، ﻫﻤﻪ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺑﺎ "ﭼﻨﮓ” (مثل ﺯﻣﺎﻥ ﻗﺪﯾﻢ) ﻣﯽﺷﻮﯾﯽ!
🔸ﻭﻗﺘﯽ ﻫﻤﺎﻥ ﻟﮑﻪ ﺑﻨﺸﯿﻨﺪ ﺭﻭﯼ ﻓﺮﺵ، ﻣﯽﮔﺬﺍﺭﯼ "ﺳﺮ ﺳﺎل"، ﺑﺎ "ﺩﺳﺘﻪ ﺑﯿﻞ"ﺑﻪ ﺟﺎﻧﺶ ﻣﯿﺎﻓﺘﯽ!
🔸ﺧﺪﺍ ﻫﻢ ﺑﺎ ﺑﻨﺪﻩﻫﺎﯼ مؤﻣﻨﺶ ﻣﺜﻞ ﻋﯿﻨﮏ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻣﯽﮐﻨﺪ.
ﺑﻨﺪﻩﻫﺎﯼ ﭘﺎﮎ ﻭ ﺯﻻﻟﯽ ﮐﻪ ﺟﺎﯾﺸﺎﻥ ﺭﻭﯼ ﭼﺸﻢ ﺍﺳﺖ، ﺗﺎ ﺧﻄﺎ ﮐﺮﺩﻧﺪ، ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﺣﺎﻟﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﯽﮔﯿﺮﺩ (ﻭﺍﻟﺒﺘﻪ ﺩﺭ ﺩﻧﯿﺎ ﻭ ﺧﻔﯿﻒ).
🔹ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻌﺶ #ﺗﻨﺒﯿﻪ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﺁﻥ ﻫﻢ ﺑﺎ ﭼﻨﮓ!
🔸ﻭ ﺁﻥ ﮔﺮﺩﻥ ﮐﻠﻔﺖﻫﺎﯾﺶ ﺭﺍ ﻣﯽﮔﺬﺍﺭﺩ ﺗﺎ ﭼﺮﮎﻫﺎﯾﺸﺎﻥ ﺟﻤﻊ ﺷﻮﺩ; (ﻗﺮﺁﻥ ﮐﺮﯾﻢ: ﻣﺎ ﺑﻪ ﮐﺎﻓﺮﺍﻥ ﻣﻬﻠﺖ ﻣﯽﺩﻫﯿﻢ ﺗﺎ ﺑﺮ ﮐﻔﺮ ﺧﻮﯾﺶ ﺑﯿﺎﻓﺰﺍﯾﻨﺪ) ﻭ ﺳﺮ ﺳﺎﻝ (ﯾﺎ #ﻗﯿﺎﻣﺖ، ﯾﺎ ﻫﻢ ﺩﻧﯿﺎ ﻭ ﻫﻢ ﻗﯿﺎﻣﺖ) ﺣﺴﺎﺑﯽ ﺍﺯ ﺷﺮﻣﻨﺪﮔﯽ ﺷﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ.
📚حجت الاسلام والمسلمین #قرائتی
✨﷽✨
🌐فریب عبادت زیاد بعضی ها را نخورید
✍ #امام_علی علیه السلام به "کمیل بن زیاد" فرمود: ای کمیل! شیفته کسانی که نماز طولانی می خوانند و مدام روزه می گیرند و صدقه می دهند و گمان می کنند که آدمهای موفقی هستند، مباش و فریب آنها را نخور.
زیرا ممکن است که به این عبادات "عادت" کرده باشند یا بخواهند عمداً مردم را فریب دهند.ای کمیل! وشیطان وقتی قومی را دعوت به گناهانی مثل ، شراب خواری، ریا و آنچه شبیه این گناهان است می نماید. عبادات زیاد را با طول رکوع و سجود و خضوع و خشوع پیش آنان محبوب می گرداند.
وقتی خوب آنها را به دام انداخت. آنگاه آنان را دعوت به ولایت و دوستی پیشوایان ظلم و ستم می نماید.
📚بحارالانوار ، جلد ۸۱ ، صفحه ۲۲۹
🌸 احیاگرِ عالَم🌸
❓ سیره ی #امام_زمان چگونه است؟ یعنی وقتی آقا میاد وضعیت عالم چجوری میشه؟ برای قتل و خونریزی میاد یا وضعیت به گونه ی دیگری ست؟
سوره حدید آیه ۱۷ ام مارو رهنمون میکنه به حقیقت در این رابطه: "اعوذ بالله من الشیطان الرجیم؛ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا"؛ بدونید، خدا عالم رو بعد از مردنش زنده میکنه.
🔸 شاید اولین معنایی که به ذهن ما برسه اینه که خب این زمین، این درختان، این نباتات مرده در اثر سرمای زمستان با نسیم بهاری زنده میشن؛ گویا عالم به وجد و حرکت درمیاد، همه جا سرسبز و خرم و باطراوت میشه، برگ ها می روید، شکوفه ها می روید، سرسبزی و اون عطر شکوفه ها انسان رو نوازش میده. اما تمام معنای آیه همینه؟ یا معانی عمیق تری در دل این آیه نهفته است؟ خدا عالم رو احیا می کند بعد از مردنش؛ اصلاً حیات و مرگ واقعی چیه؟
🔹 شما وقتی به آیات قرآن مراجعه میکنی، حیات و مرگ واقعی رو در عرصه ای عمیق تر و وسیع تر میبینی. حیات واقعی در پرتو ایمانه و مرگ به معنای ظلم و ستم و فساد و تبعیض و بی عدالتی ست، لذا روایاتی داریم از امام باقر و از امام صادق که مقصود خداوند در این آیه اینه: خداوند عالمی را که با ظلم و فساد مرده است با عدالت حضرت قائم احیا و سرزنده میکنه، یعنی امام زمان برای احیا میاد، برای زنده کردن میاد، برای عمران میاد، برای آبادی میاد.
🔺 این مطلبی رو که در دعای عهد میخونید ریشه ش در همینجاست: "وَاعْمُرِ اللّهُمَّ بِهِ بِلادَکَ ، وَ أَحْىِ بِهِ عِبادَکَ"؛ خدایا شهرها را به واسطه ی حضرت مهدی آباد کن و دل های مرده رو بوسیله ی ایشون احیا کن، زنده کن.
🔸 یکی از تلاش های ناجوانمردانه ی دشمن، از قدیم بوده و امروزم ادامه داره منتها در هر زمانی به نوعی، با سبکی؛ یه زمانی احادیثی جعل شد به اسم پیامبر خدا، به اسم اهل بیت که حضرت مهدی هیچ کاری نداره جز شمشیر زدن، هیچ کاری نداره جز خونریزی، انقدر خون میریزه که جوی خون راه میوفته، ویران میکنه، نابود میکنه... خب یه ترسی، یه رعبی، وحشتی در دل ها ایجاد شد. امروز سینمای هالیوود فیلم هایی میسازه از حضرت مهدی با عنوان خدای جنگ، پادشاه وحشت، کسی که میاد ویران میکنه، نابود میکنه. این تلاش دشمن بوده برای اینکه من و شمارو از امام زمان جدا بکنه.
🔹 امام زمان براساس این آیه و آیات متعدد دیگر و روایات فراوانی که در این زمینه داریم، اصلاً منجی ست، رهایی بخشه، میاد بشریت رو، نه اینکه فقط مارو، انسان رو، در شرق عالم، در غرب عالم، انسان رو از دست ظلمِ ظالمین نجات بده، لذا از امام زمان بعنوان کهف العباد، یعنی پناهگاه بندگان، پناهگاه مردم، ملجا و ماوای مردم یاد شده و اگر سخن از شمشیر حضرت شده؛ بله شمشیر داره، تیزشم داره، خوبشم داره، حالا منظور از این شمشیر، آیا خودِ شمشیره یا قیام مسلحانه ی ایشونه، بحث دیگری ست که فعلاً بحث من نیست.
🔺 اما این شمشیر برای چیه؟ این شمشیر در راستای نجات بشریته، این به سان اون تیغ تیز جراحیِ پزشکه، یه پزشک متعهد برای نجات بیمارش، اگر یه غده ی چرکینی حیات این بیمار رو به خطر میندازه، این تیغ برای بریدن اون غده ی چرکینه نه اینکه شاهرگش رو بزنه، یعنی اتاق عمل و جراحی و تیغ تیز جراحی لازمه ی عافیت و درمانه، اونم در راستای رحمته. می فرمود: امام زمان رحمته برای جهانیان "رحمه للعالمین" و اگر از جلوه ی انتقام و قهر او سخن به میان آمده، این هم در راستای رفع موانع عزت و سعادت و کمال مادی و معنوی انسان خواهد بود.
🔆 پس پیوسته این رو داشته باشیم، به همدیگه گوشزد کنیم: "اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا"؛ بدونید خدا بواسطه ی حضرت مهدی این عالم مرده ی از ظلم و ستم را، با نور عدالت احیا و زنده میکنه، ما هم سعی بکنیم این دلهامون رو با همین نور عدالت، عبودیت و بندگی خدا، خیر و صلاح و دلسوزی نسبت به حل مشکلات دیگران زنده نگه داریم تا این سنخیت بین ما و امام زمان وجود داشته باشه، بتونیم در مسیر احیای عالم یار و یاور خوبی برای آقا و مولامون صاحب العصر والزمان باشیم. ان شاء الله
#استاد_اباذری
#سبک_زندگی
🔺سعی کنیم دائم الوضو باشیم:
🔸خواب با #وضو، عبادت است ؛
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : کسی که با #وضو بخوابد بستر او برایش #مسجد می شود، و خوابش (ثواب کسی را دارد که) به نماز مشغول است تا این که شب را به صبح رساند و اگر کسی #بدون وضو خوابید بسترش برای او قبر خواهد بود و مانند مرداری می ماند تا صبح شود....
🔹مرگ با #وضو، شهادت است؛
رسول خدا (صلی الله علیه واله وسلم) فرمود: اگر توانستی شب و روز با وضو باشی این کار را انجام بده، زیرا اگر در حال وضو از دنیا بروی #شهید خواهى بود...
🔅در قیامت نورانی می شوی؛ #پیامبر خدا می فرمایند: فردای #قیامت خدای متعال امّت من را بین بقیّه ی امّتها در حالی محشور میکند که به خاطر وضویی که در دنیا گرفتند روسپیدند و پیشانیهای نورانی دارند...
📚مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل؛ ج۱ ص۳۵۶
بحارالأنوار: ج۸۰، ص۳۱۴، روایت۲، باب۵
بحارالأنوار: ج۸۰، ص۳۱۴، روایت۳، باب۵
وسایل الشیعه: ج۱، ص ۲۹۷
ثواب الاعمال، شیخ صدوق
🔴 #تلنگر_مهدوی👇👇
🔹 یه زمانی توی این مملکت جنگ شد. خیلیها واسه دفاع از خاک و ناموسشون رفتن. اسمشونم بود «لشگر صاحب زمان»
🔸 از حال و هوای اونها خیلی شنیدیم و خیلیهامون به حالشون غبطه خوردیم.
🔹 حالا امروز، عرصهی جنگِ نرمه. خیلیهامون داریم می جنگیم. اسم خودمونم گذاشتیم «سربازِ #امام_زمان»
ولی چرا حال و هوامون شبیه رزمنده های زمانِ جنگ نیست؟
💢 چرا بصیرت و دشمن شناسی اونا رو نداریم و گاهی بجای دشمن خودیها رو می زنیم؟
مگه توی قرآن نخوندیم که اگه با هم نزاع کنیم، مشکلاتمون شروع میشه؟ (انفال/۴۶)
🔰 کاش جوری عمل کنیم که وقتی حضرت اومد، از ما به عنوان زمینه سازهای ظهورش یاد کنه، نه اینکه از داشتنِ شیعیانی مثل ما، شرمنده باشه...
☘ شرط یاری #امام_زمان(عج)
🔹 یعنی براستی روزی میاد که سراسر عالم رو عطر پاکی و نور عدالت در بر بگیره؟! کِی؟ توسط کی؟ وظیفه ی ما الان چیه؟ برای رسیدن به چنین دوره ای چه باید کرد؟ سوره ی مبارکه ی حج آیه ی ۴۱ ام از اون آیه هایی که باید تابلو بشه تو خونه ها، تو مساجد، تو حسینیه ها، تو ادارات، همه جا. اون آیه چیه؟
"اعوذ بالله من الشیطان الرجیم؛ الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الأُمُورِ"؛ اونایی که اگر به اونها قدرت و مکنت دادیم در روی زمین، نماز رو به پای میدارند، زکات میدن، امر به معروف میکنن، نهی از منکر میکنن و سرانجام امور از آنِ خداوند است.
🔸 روایات متعددی داریم در مورد این آیه از جمله؛ امام باقر میفرماید: این آیه برای آل محمد است. خداوند شرق و غرب عالم رو در اختیار و سیطره ی حضرت مهدی و یاران حضرت مهدی قرار میده، دین رو به واسطه ی ایشون غلبه میده بر همه ی دین ها، بدعت های باطل رو، نابخردی هارو، همه رو از بین میبره تا جایی که اثری از ظلم دیده نشه، یعنی با ظهور امام زمان هست که نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر، سراسر عالم رو در بر میگیره.
🔹 ببینید، «نماز» سنبل و نماینده ی ارتباط انسان با خالقشه، اگر ارتباط من و شما با خدای خودمون قطع بشه مثل لامپی می مونه که ارتباطش با کارخونه ی برق قطع بشه و این دیگه تاریکه دیگه. اثر نماز برای خودمونه، روح و روان ما، حقیقت وجودیِ ما در پرتو این پیوند و ارتباط با خالقمون و نجوا و ارتباط با خدای خودمون نیرو میگیره، رشد میکنه، به کمال میرسه. «زکات» سنبل ارتباط با همنوعه، اگر کسی فقط اهل مسجد و نماز و دعا و قرآن و اینا باشه، کاری به کار دیگران نداشته باشه؛ آقا جوونی میخواد ازدواج بکنه، نداره، به من چه! دختری میخواد ازدواج کنه جهیزیه اش ناقصه، به من چه! آقا کسی گرفتاره، مشکلی شده، زلزله نمیدونم بیماری امثال اینا، به من ربطی نداره!!! تمام فکر و ذکرش، خودش و دنیای خودش باشه، این نمی تونه به کمال برسه، لذا میبینید در سراسر قرآن، نماز با زکات دوشادوش همه. زکات سنبل ارتباط با همنوعه، یعنی به هر شیوه ای که میتونی، به هر مقداری که میتونی باید به همنوعت کمک بکنی، حالا یکی با مالش، یکی با علمش، یکی با آبروی خودش، یکی با تجربه ی خودش، یکی با هنر خودش، از هر طریقی که میتونه.
🔸 «ارزشها»، آنچه رو که عقل، آنچه رو که دین صحه برایش گذاشته، اینها باید در جامعه حفظ بشود، لذا اگر دیدید ارزش داره آسیب میبینه باید دیگران رو ترغیب و تشویق به اون بکنید، اگر بدی ها، گناه، نافرمانی در جامعه رواج پیدا بکنه، شما به منزله ی مسافران یک کشتی هستید، همه تون آسیب می بینید، بَدان روی کار میان، قدرت در دست نااهلان میوفته، دیگه خوبان هر چی دعا بکنن دعاشون به جایی نمیرسه، دعاشون اجابت نمیشه، یعنی دودش تو چشم همه میره.
🔆 پس این آیه ی نورانی، این وعده ای رو که میده، که زمانی می رسد که ارتباط انسان با خالقش بهترین و کامل ترین وضعیت برسه و شکل میگیره و انسان به اوج و قله ی سعادت و تعالی میرسه، در توجه انسان، اصلاً مسابقه ی خدمتگذاریِ به دیگران شروع میشه، لذا میگه طرف در به در صدقاتش رو برمیداره، از این شهر به اون شهر، از این محله به اون محله کمک کنه به دیگری، فقیری پیدا نمیکنه! این وضعیتِ پس از ظهور رو داره بیان میکنه، ارزشها تماماً بر جامعه حاکم میشه و منکرات و بدی ها از جامعه رخت برمیبندد، خب این به صورت تمام و کمالش در زمان ظهور شکل میگیره که عطر پاکی سراسر عالم رو در برمیگیره.
🔺 اما در دوران انتظار و در دوران غیبت امام زمان ما اگر ادعای یاری امام زمان رو داریم، شرط یاری امام زمان اینه که هر انسانی چه زن چه مرد، پیر و جوان در هر موقعیتی که هست، در هر مسئولیتی که هست نسبت به این ۴ مساله بی تفاوت نباشه، نه در فقط بُعد فردی بلکه در بُعد اجتماعی؛ یعنی نماز تو جامعه باید روز به روز آنچه که در توانمون هست کاری کنیم پر رنگ بشه، منِ جوون چیکار میتونم بکنم نماز پر رنگ بشه؟ دغدغه ی حل مشکلات دیگران باید تبدیل به یک فرهنگ بشود، چیکار میتونم بکنم این کار بشه؟ نسبت به حفظ ارزشها، نسبت به از بین رفتن منکرات باید دغدغه داشته باشیم، به میزانی که در این رابطه تلاش بکنیم دو اثر داره:
۱- در زمان ظهور تعجیل صورت میگیره
۲- ارزش و لیاقت خودمون رو با این تلاش و کوشش ثابت کردیم تا ان شاالله در زمره ی بهترین منتظران و بهترین یاران امام زمانمون قرار بگیریم به فضل الهی.
والسلام علیکم و رحمه الله
#استاد_اباذری
♨️ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺩﺭ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﻧﻊ #ﻇﻬﻮﺭ ﺍﺳﺖ...
⭕️ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻇﻬﻮﺭ ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﻧﺒﻮﺩ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﻭ ﺍﺗﺤﺎﺩ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﻭﻻﯾﺖﻣﺪﺍﺭ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ، ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺣﺪ ﺍﻋﻠﯽ ﻣﯽﺭﺳﺪ.
⭕️ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺍﺯ ﺭﺫﺍﯾﻞ ﺍﺧﻼﻗﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﯾﻦ ﻭ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﺛﺮﺍﺕ ﻣﻨﻔﯽ ﺩﺍﺭﺩ.
ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺑﻪ ﻫﻤﺎﻥ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮐﻪ ﺑﺮ ﻣﻌﻨﻮﯾﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﯽﮔﺬﺍﺭﺩ، ﺩﺭ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﺎﺩﯼ ﻭ ﺩﻧﯿﺎﯾﯽ ﺍﻭ ﻧﯿﺰ ﻣﻮﺛﺮ ﺍﺳﺖ.
⭕️ﺩﺭ ﺭﻭﺍﯾﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﮐﻪ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺳﺒﺐ ﺣﺰﻥ ﻭ ﺍﻧﺪﻭﻩ ﻣﺪﺍﻡ ﻣﯽﺷﻮﺩ. ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺍﺧﻼﻗﯿﺎﺕ ﺑﺪ ﻧﻈﯿﺮ ﻋﺼﺒﺎﻧﯿﺖ، ﮐﯿﻨﻪ ﺗﻮﺯﯼ، ﻧﺎﺷﮑﺮﯼ ﻭ ﻧﺎﺳﭙﺎﺳﯽ ﻭ ﺳﺎﯾﺮ ﺿﺎﯾﻌﺎﺕ ﺭﻭﺣﯽ ﺩﺭ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺩﻧﯿﻮﯼ ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺍﺳﺖ ﻭﻟﯽ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﭘﯿﭽﯿﺪﮔﯽﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﺩ ﻧﻤﯽﺗﻮﺍﻥ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﯽ ﺩﻗﯿﻖ ﺩﺭ ﺧﻮﺩ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﮐﺮﺩ.
⭕️ﺣﺴﺎﺩﺕ ﻋﺎﻣﻠﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﺮﺍﺗﺐ ﺍﻧﺴﺎﻥﻫﺎ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﻗﯿﺎﻣﺖ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﻗﯿﺎﻣﺖ ﻣﺮﺍﺗﺐ ﺍﻧﺴﺎﻥﻫﺎ ﺑﺮ ﺣﺴﺐ ﺣﺴﺎﺩﺕ، ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺩﺭﮔﯿﺮﯼ ﻭ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ ﻫﺮ ﻓﺮﺩ ﻋﻠﯿﻪ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺳﻨﺠﯿﺪﻩ ﻣﯽﺷﻮﺩ.
⭕️ﺍﻣﺎﻡ ﺑﺎﻗﺮ(ﻉ) می فرمایند:ﺭﻭﺯﯼ ﮐﻪ ﻣﺘﻘﯿﻦ ﺑﻪ ﺳﻮﯼ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺭﺣﻤﺎﻥ ﻣﺤﺸﻮﺭ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ، ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺑﻬﺸﺖ ﺳﻮﻕ ﺩﺍﺩﻩ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ. ﺩﺭ ﺩﺭﮔﺎﻩ ﺑﻬﺸﺖ ﺑﻪ ﺩﺭﺧﺖ ﺑﺎ ﻋﻈﻤﺘﯽ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﻫﺰﺍﺭﺍﻥ ﻧﻔﺮ ﺯﯾﺮ ﺳﺎﯾﻪ ﺁﻥ ﺩﺭﺧﺖ ﺟﺎﯼ ﻣﯽﮔﯿﺮﻧﺪ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺘﻘﯿﻦ ﺩﺭ ﺳﻤﺖ ﺭﺍﺳﺖ ﺍﯾﻦ ﺩﺭﺧﺖ ﻋﻈﯿﻢ ﭼﺸﻤﻪ ﭘﺎﮎ ﮐﻨﻨﺪﻩﺍﯼ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺗﺰﮐﯿﻪ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﻣﺘﻘﯿﻦ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻣﯽﻧﻮﺷﻨﺪ ﻗﻠﺐ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﮐﺎﻣﻞ ﺍﺯ ﺣﺴﺪ ﭘﺎﮎ ﻣﯽﺷﻮﺩ.
⭕️ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﻣﺘﻘﯽ ﻋﻨﺎﯾﺖ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﺳﯿﻠﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﭘﺎﮎ ﻧﻤﯽﮐﻨﺪ. ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﺯ ﺷﺮﺍﺏ ﻃﻬﻮﺭ ﺁﺏ ﭼﺸﻤﻪﺍﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﭘﺎﮎ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
⭕️ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺻﻔﺖ ﺭﺫﯾﻠﻪ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ ﺩﺭ ﺭﺷﺪ ﻭ ﺑﺎﻟﻨﺪﮔﯽ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ. ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﯽ ﻭ ﻣﺤﺒﺖ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﻢ.
⭕️ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺩﻧﯿﻮﯼ ﻭ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﺭﺍ ﺧﺮﺍﺏ ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﺭﻭﺍﺑﻂ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺑﺎﯾﺪ ﺭﺷﺪ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﺣﺘﯽ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺷﺮﻁ ﻇﻬﻮﺭ ﻗﻠﻤﺪﺍﺩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
⭕️ﺷﺨﺼﯽ ﻧﺰﺩ ﺍﻣﺎﻡ ﺑﺎﻗﺮ(ﻉ) ﺁﻣﺪ ﻭ ﭘﺮﺳﯿﺪ ﺷﻤﺎ ﺩﻧﺒﺎﻝ ۳۱۳ ﻧﻔﺮ ﺑﻮﺩﯾﺪ ﻭﻟﯽ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺣﺎﺿﺮ 50 ﻫﺰﺍﺭ ﺷﯿﻌﻪ ﺩﺍﺭﯾﺪ ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﻗﯿﺎﻡ ﻧﻤﯽﮐﻨﯿﺪ؟!
⭕️ﺍﻣﺎﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩند: ﺁﯾﺎ ﻣﺮﺯ ﻣﺎﻟﮑﯿﺖ ﺑﯿﻦ ﺷﻤﺎ ﺑﺮﺩﺍﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺍﺯ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺑﻪ ﺭﺍﺣﺘﯽ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽﮐﻨﯿﺪ، ﺷﺨﺺ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩ ﺧﯿﺮ؛ ﺍﻣﺎﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ ﭘﺲ ﺯﻣﺎﻥ ﻇﻬﻮﺭ ﻧﺮﺳﯿﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﯾﺎﺭﺍﻥ ﺁﺧﺮﯾﻦ ﺍﻣﺎﻡ ﻣﺮﺯ ﻣﺎﻟﮑﯿﺖ ﺑﯿﻦ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﯿﺴﺖ.
⭕️ﺭﻭﺍﺑﻂ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﻇﻬﻮﺭ ﺑﻪ ﺣﺪ ﺍﻋﻠﯽ ﻣﯽﺭﺳﺪ ﻭﻟﯽ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﺣﺪ ﻋﺎﻟﯽ ﻫﻢ ﻧﺮﺳﯿﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺍﺻﻠﯽ ﺁﻥ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺍﺳﺖ.
⭕️ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﯾﺘﯽ ﺁﻣﺪﻩ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻼ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻮﻣﻦ ﻣﻘﺮﺭ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﮑﺎﯾﺪ ﺍﺑﻠﯿﺲ، ﺩﺷﻤﻨﯽ ﮐﻔﺮ ﻭ ﮐﻔﺎﺭ، ﺩﺷﻤﻨﯽﻫﺎﯼ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻭ ﻣﮑﺮ ﻣﻨﺎﻓﻘﺎﻥ ﻭ ﺣﺴﺎﺩﺕ مومنان است.
⭕️ ﻋﻠﺖ ﻏﯿﺒﺖ ﮐﺮﺩﻥ ﭘﺸﺖ ﺳﺮ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺍﺳﺖ.ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﺑﺮﺩﻥ ﺍﯾﻦ ﺻﻔﺖ ﺭﺫﯾﻠﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﻫﺮ ﮐﺎﺭ ﺧﻮﺑﯽ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﻣﺎ ﺑﺮﻣﯽﺁﯾﺪ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺍﺯ ﺳﺮ ﻣﺤﺒﺖ ﻭ ﻟﻄﻒ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﻫﯿﻢ ﺗﺎ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺍﺯ ﻣﯿﺎﻥ ﻣﺎ ﺑﺮﻭﺩ. ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺑﺪﯼﻫﺎﯼ ﺍﻧﺴﺎﻥﻫﺎ ﻭ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭﯼﻫﺎﯼ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺁﮔﺎﻩ ﻧﯿﺴﺘﻨﺪ.
⭕️ﺍﮔﺮ ﻭﻻﯾﺖﻣﺪﺍﺭﯼ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﻮﺩ ﺗﻘﻮﯾﺖ ﮐﻨﯿﻢ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻟﺤﺎﻅ ﺍﺧﻼﻗﯽ ﮐﻨﺎﺭ ﺯﺩﻩﺍﯾﻢ ﻭ ﺍﺯ ﺁﺛﺎﺭ ﺁﻥ ﯾﮑﯽ ﺷﺪﻥ ﻭ ﻣﺘﺤﺪ ﺷﺪﻥ ﺑﺎ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﻭﻻﯾﺖﻣﺪﺍﺭ ﺍﺳﺖ؛ ﺑﻪ ﻃﻮﺭﯼﮐﻪ ﻫﻢ ﻭﻻﯾﺖ ﻃﻮﻟﯽ ﻭ ﻫﻢ ﻭﻻﯾﺖ ﻋﺮﺿﯽ ﭘﯿﺪﺍ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ. ﺟﻨﺒﻪ ﻃﻮﻟﯽ ﺁﻥ ﺗﺒﻌﯿﺖ ﺍﺯ ﺣﻀﺮﺕ ﻭﻟﯽ ﻋﺼﺮ(ﻋﺞ) ﻭ ﺗﺒﻌﯿﺖ ﻋﺮﺿﯽ ﺁﻥ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺍﺳﺖ، ﻣﺘﺎﺳﻔﺎﻧﻪ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﭼﺎﺭ ﭼﺎﻟﺶ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺍﺳﺖ.
⭕️ﻫﺮ ﻧﺎﻣﻬﺮﺑﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ۹۹ ﺩﺭﺻﺪ ﻣﯽﺗﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺣﺴﺎﺏ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﮔﺬﺍﺷﺖ. ﻣﺎ ﺑﻪ ﻟﺤﺎﻅ ﻋﺮﺿﯽ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺑﯿﻦ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ ﺗﺎ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺑﻪ ﻣﻮﻻ ﺩﺭ ﻗﻠﺐ ﻣﺎ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻃﺮﻑ ﺩﯾﮕﺮ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺑﻪ ﻣﻮﻻ ﺭﺍ ﮐﻨﺎﺭ ﻣﯽﮔﺬﺍﺭﯾﻢ ﺗﺎ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﻣﺎ ﺑﺎ ﻣﻮﻣﻨﺎﻥ ﺑﻪ ﺣﺪ ﻋﺎﻟﯽ ﻭ ﺍﻋﻠﯽ ﺑﺮﺳﺪ.
#استاد_پناهیان
#موانع_ظهور
✨﷽✨
#تعطروا_بالاستغفار
✍تا حالا دقت کردید که بعضی ها تا یه گرفتاری ومشکلی براشون پیش میاد میگن خـدایا مگه مـا چه گناهی کرده بودیـم که باید این طوری بلا سرمون میومد؟
واقعیت اینه که کسی که سیر خورده باشه، خودش بوی سیر رو احساس نمیکنه. کسی این بو رو حس می کنه که خودشون سیر نخورده باشه. گناه هم همینطوره. بوی بدی داره که خودِ گناهکارا، بوی اونو احساس نمیکنند
بـوی بدِ گناهِ ماها رو فقط #امـام_زمان کاملا احساس میکنه چون امام زمان گناه نکرده. اگر ما بخواهیم که بوی گناه از بین بره ، باید استغفار کنیم.
امیرالمومنین علیه السـلام ، از پیامبر اکرم صل الله علیه و آله نقل میکند: تعطروا بالاستغفار لاتفضحنکم روائح الـذنوب . با استغفار ، خود را #معطر و خوشبو کنید، تا بوی متعفن گناهان شما را رسوا نسازد.
📚وسائل الشیعه ،ج ۱۶ ،صفحه ۷۰