قرآن ترجمه المیزان
سوره 59
سوره مبارکه الحشر
صفحه 548
فَكَانَ عَاقِبَتَهُمَا أَنَّهُمَا فِي النَّارِ خَالِدَيْنِ فِيهَا ۚ وَذَٰلِكَ جَزَاءُ الظَّالِمِينَ (17)
پس عاقبت آن دو (شيطان و کافر) اين است که هر دو در آتش اند و در آن جاودانه خواهند بود، و اين است جزاى ستمکاران. (17)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ (18)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! از خدا پروا داشته باشيد; و بايد هر کسى بنگرد که براى فردا چه پيش فرستاده است؟ و از خدا پروا داشته باشيد، همانا خداوند به آنچه مى کنيد آگاه است. (18)
وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ (19)
و مانند کسانى نباشيد که خدا را از ياد بردند و در نتيجه، خداوند خودشان را از يادشان برد، اينان همان فاسقان اند. (19)
لَا يَسْتَوِي أَصْحَابُ النَّارِ وَأَصْحَابُ الْجَنَّةِ ۚ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمُ الْفَائِزُونَ (20)
اهل آتش با اهل بهشت يکسان نيستند، اهل بهشت همان کاميابان اند. (20)
لَوْ أَنْزَلْنَا هَٰذَا الْقُرْآنَ عَلَىٰ جَبَلٍ لَرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُتَصَدِّعًا مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ ۚ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ (21)
اگر اين قرآن را بر کوهى نازل مى کرديم آن را از ترس خدا خاشع و از هم پاشيده مى ديدى; و اين مَثَل ها را براى مردم مى زنيم، باشد که به تفکّر پردازند. (21)
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ ۖ هُوَ الرَّحْمَٰنُ الرَّحِيمُ (22)
او است خدايى که معبودى جز او نيست، داناى نهان و پيدا است; او است رحمان و رحيم. (22)
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ ۚ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ (23)
او است خدايى که معبودى جز او نيست; [او ]فرمانروا، بسيار منزّه، داراى سلامت، امان دهنده، مراقب، عزّتمند، قاهر و صاحبِ کبريا است، خداوند منزّه است از اين که به او شرک ورزند. (23)
هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ ۖ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ ۚ يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (24)
او است خداىِ خالقِ نوآفرينِ صورت بخش که بهترين نام ها براى اوست; آنچه در آسمان ها و زمين است او را تنزيه مى کنند و او است عزّتمند و حکيم. (24)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحه ۵۴۸ مصحف شریف
سوره مبارکه حشر
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5908872536749246669.mp3
895.1K
🔸ترتیل صفحه ۵۴۸ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : نهاوند
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
نکته تفسیری صفحه ۵۴۸:
تأثیر فوقالعاده ی قرآن بر دلها:
از این آیات به سه نکته ی مهم می توان پی برد:
1ـ عظمت قرآن: کوه، نشانه ی بزرگی، سختی و استواری است. این آیه برای بیان عظمت قرآن می فرماید که اگر به فرض، قرآن بر کوهی نازل می شد، آن کوه تکه تکه میشد و از هم می شکافت؛ همانطور که در زمان حضرت موسی علیه السلام ، با آشکار شدن پرتوی از قدرت خدا به کوه، آن کوه بزرگ در برابر چشمان موسی علیه السلام تکه تکه شد[1]. قرآن نیز پرتوی از علم و قدرت خداست که برای ما زمینیان آشکار شده است. در حدیثی از امام صادق علیه السلام می خوانیم:
«به راستی خداوند در سخن خود، برای مخلوقاتش آشکار شده است؛ ولی آنان نمی بینند.»[2]
2ـ سنگدلی عجیب برخی از مردم: به فرموده ی این آیه، کوه در برابر آیات قرآن خرد می شود؛ امّا شگفت اینکه برخی از مردم چنان سنگدل هستند که آیات قرآن نمی تواند هیچ تأثیری بر دلهایشان بگذارد.
قرآن در باره ی افرادی که آیات و نشانه های خدا در آنها اثر نمی کند، می فرماید: دلهای شما، مانند سنگ سخت شده است؛ بلکه سخت تر از سنگ[3]! تاریخ بارها شاهد دگرگونی روحی افراد پس از شنیدن آیات قرآن بوده است؛ امّا آیات قرآن بر کسانی اثر دارد که دریچه ی قلبشان را برای دریافت نور حقیقت گشوده باشند؛ وگرنه آیات نورانی قرآن هیچگاه در دلهای سیاه و سختِ کافرانِ لجوج نفوذ نمی کند. آیه ی 25 سوره ی انعام در باره ی چنین افرادی می فرماید: هنگامی که قرآن می خوانی، برخی از آنها به تو گوش می کنند؛ ولی ما به کیفر لجاجتشان، بر دلهایشان پوشش هایی قرار می دهیم تا آن را نفهمند، و در گوشهایشان سنگینی قرار می دهیم تا سخن حق را نشنوند. چنین افرادی اگر تمام آیات و نشانه های خدا را هم ببینند، باز هم ایمان نمیآورند[4].
3ـ لزوم اندیشیدن در قرآن: خداوند در پایان آیه به این نکته اشاره می فرماید که هدف از بیان این مطالب مهم، «تفکّر و اندیشه» در آنهاست. آری، قرآن، کتاب اندیشه است، و بزرگترین خواسته ی این کتاب آسمانی و مهم ترین وظیفه ی ما در برابر آن، اندیشه و تدبّر در آیات آن است. تفکّر در آیات قرآن، باعث آشنایی انسان با این راهنمای سعادتبخش می شود و انسان را به عمل و به کارگیری آن وا می دارد. در حدیثی از پیامبر‹ میخوانیم که به اصحاب خود فرمود: به چشمانتان، بهره شان را از عبادت بدهید. اصحاب عرض کردند: بهره ی آنها از عبادت چیست؟ فرمود: نگاه در قرآن، و اندیشه ی در آن، و عبرت گرفتن در هنگام برخورد با شگفتیهایش[5].
[1] - ر.ک به 143 اعراف
[2] - بحارالانوار، ج 89، ص107
[3] - بر اساس آیه 74 بقره
[4] - آیه به صورت آزاد ترجمه شده است؛ لذا در گیومه ـ که نشانگر نقل قول مستقیم است ـ نیامده است.
[5] - مجموعۀ ورام، ج1، ص250
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
AUD-20210120-WA0006.mp3
1.98M
🔸ترتیل صفحه 548 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#نهج_البلاغه
🔆وَلاَ تَأْمَنَنَّ مَلُولاً
🔹«به انسانى که ملول و رنجیده خاطر است اعتماد مکن»
✍افرادى که به هر دلیل رنجیده خاطر شده اند، نشاط عمل در آنها مرده است به همین دلیل نمى توان به آنها اعتماد کرد. آنها منتظر بهانه اى هستند تا از کار فرار کنند و هرگز نمى توان استقامت و پشتکار را که لازمه پیشرفت است از آنها انتظار داشت.
📚#حکمت_211
@nahjol_balagheh
خطبه_۱۰۲.mp3
1.56M
🔉 #صوت بسیار زیبا و #دلنشین
🔴 #خطبه_۱۰۲ نهج البلاغه
🌺 کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
┄┅═✧یازهرا❁✧═┅┄
🔔 اعتدال در جدال و خصومت
#نهج_البلاغه
💥مَنْ بَالَغَ فِی الخُصومَةِ أَثِمَ، وَمَنْ قَصَّرَ فِیهَا ظَلَمَ، وَلاَ یَسْتَطِیعُ أَنْ یَتَّقِیَ اللّهَ مَنْ خَاصَمَ.
💠 کسى که در دشمنى با مخالفان افراط کند، آلوده گناه مى شود و کسى که کوتاهى کند بر خود ستم کرده (و حقش ضایع مى گردد) و کسى که در مقام خصومت برآید نمى تواند حق تقوا را رعایت کند.
📘 #حکمت_298
@nahjol_balagheh
#یا_مهدی
عشقآندارمڪهتاآیدنفـس
ازجمال دلبـرمگویمفقط
حـقپرستم،مقتدایممهـدۍاست
تاابدازسرورمگویمفقــط...❤️
#السلامعلیڪیابقیةاللہ🍃🌼
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
💥إنَّ الدُّنيا لَم تُخلَق لَكُم دارَ مُقامٍ ، بَل خُلِقَت لَكُم مَجازا لِتَزَوَّدوا مِنهَا الأَعمالَ إلى دارِ القَرارِ
💠دنيا آفريده نشده كه سراى ماندن شما باشد، بلكه آفريده شده، كه گذرگاه شما باشد
📚 #خطبه_132
@nahjol_balagheh
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🔴روز حساب بد و نيك همه
#نهج_البلاغه
💥ذلك يوم يجمع الله فيه الاولين و آلاخرين لِنقاش الحساب و جزاء الاعمال، خضوعا قياما، قد ألجمهم العرق، و رجفت بهم الارض، فأحسنهم حالا من وجد لقدميه موضعا، و لنفسه متّسعا.
🔹روز قيام، روزى است كه خداوند همگان را، از اولين نفر تا آخرين نفر، براى رسيدگى به حسابشان و جزاى اعمالشان گرد مى آورد، در حالى كه به فروتنى ايستاده اند و عرق از سر و رويشان مى ريزد و زمين آن ها را مى لرزاند. (در آن روز) نيكو حال ترين مردم كسى است كه جايگاهى بيابد و براى خود جايى پيدا كند!
📚#خطبه ۱۰۲
@nahjol_balagheh