❓در نمازهای مستحبی که میتوان در حال حرکت خواند, رعایت پوشش برای خانم ها و رعایت جهت قبله، رکوع، سجود و قنوت چگونه است؟
✅همه مراجع معظم تقلید : تمام شرائط نماز واجب، لازم است ولی در حال حرکت رعایت قبله واجب نیست ، و رکوع و سجود با اشاره سر انجام میشود.
📚منابع : تحریرالوسیله، ج1، ص141، قبله، م1 و ص128، م 1 (ساتر) و ص175 با استفاده از م 8 و ص170 ، با استفاده از م 2
توضیح المسائل، بحث قبله، ص108، م781
منهاج الصالحین، ج1، ص172، القبله و الستر و الساتر و العروةالوثقی مع تعلیقه، ج2، ص36، فصل فی ما یستقبل له
توضیح المسائل جامع، ج1، ص360 و 372، با استفاده از م 1230 و 1286 و ص520، م1852
❓آیا می توان نماز مستحبّی را به نیابت از حيّ خواند؟
🌸امام خمینی :جايز نيست، اما مي توان نماز مستحبي را خواند و ثواب آن را به زندگان هديه كرد
🌺ایت الله خامنه ای:نيابت از حيّ در نماز مستحبي صحيح نيست، مگر آنكه زيارت يا طواف مستحبي را به نيابت از حيّ بجا آورد و در اين صورت بخواهد نماز زيارت يا نماز طواف مذكور را بخواند كه مانعي ندارد.
🌷ایت الله سیستانی :جايز نيست مگر مثل نماز و طواف كه بعد از عمل نيابي آورده مي شود مي تواند نماز را براي خودش بخواند و ثوابش را هديه به شخص مورد نظرش نمايد.
🌹حضرات ایات زنجانی ومکارم : جايز نيست اما مي تواند نماز مستحبي بخواند و ثواب آن را به زندگان هديه نمايد.
🌸حضرات ایات بهجت و صافی : ظاهراً صحيح است و اشكالي ندارد چنانچه در زيارات و حجّ و عمرة استحبابي براي حيّ، نماز هم به نيابت خوانده مي شود.
کانال بیان احکام شرعی https://eitaa.com/zolalahkam1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥حقیقت فضای مجازی
آیت الله جوادی آملی
💢 اقسام طلاق
💠 طلاق بر دو نوع است: رجعی و بائن
1️⃣ طلاق رجعی، آن است که بعد از طلاق تا مدت معینی که زن در عده است مرد می تواند به او رجوع کند؛ یعنی بدون خواندن عقد مجدد می تواند او را به همسری قبول کند.
2️⃣ طلاق بائن، آن است که بعد از طلاق؛ مرد حق ندارد بدون خواندن عقد نکاح جدید به او رجوع کند.
❇️ این موارد طلاق بائن است:
🔹الف: زنی که به ادامه زندگی با شوهر مایل نیست و با بخشیدن مهر خود یا مال دیگر به شوهرش از او تقاضای طلاق می کند که به این، طلاق خلع گفته می شود.
🔸ب: زنی که به سبب بی میلی هر دو طرف به ادامه همسری طلاق داده می شود و زن، مالی به مرد بدهد که او را طلاق بدهد، به این طلاق مبارات گفته می شود.
💢 توضیح المسائل، مراجع، ج2، م 2522 و 2528و 2531
📎 #احکام
📎 #احکام_طلاق
📎 #طلاق_رجعی
📎 #طلاق_بائن
جشن میلاد پیامبر(ص) به مراسمهایی اشاره دارد که در سالروز ولادت پیامبر اسلام برگزار میگردد. شیعیان و اهلسنت، روز میلاد پیامبر(ص) را جشن میگیرند اما وهابیها آن را بدعت میدانند چراکه در زمان پیامبر(ص) و صحابه چنین جشنهایی برگزار نشده است. عالمان مسلمان در پاسخ وهابیان گفتهاند هرچند در زمان پیامبر(ص) و صحابه جشن میلاد پیامبر(ص) برگزار نشده اما در شرع از آن نهی نشده است از اینرو برپایی جشن میلاد برای پیامبر نه تنها بدعت نیست بلکه برای بزرگداشت او مطلوب هم خواهد بود. همچنین برای مشروعیت برپایی جشن میلاد النبی به آیاتی از قرآن و نیز مفاهیم قرآنی استناد شده که به بزرگداشت پیامبر و محبت به او سفارش کرده است.
گزارشهای تاریخی از قرن چهارم قمری و پس از آن وجود دارد که مسلمانان روز میلاد را جشن میگرفتند. همچنین اهالی مکه در سالروز ولادت پیامبر در محل ولادت او تجمع میکردند و به دعا و ذکر میپرداختند و به او تبرک میجستند تا اینکه در حکومت آل سعود این مکان تخریب شد.
شیعیان، ۱۷ ربیعالاول و اهل سنت، ۱۲ ربیعالاول را روز ولادت پیامبر اسلام میدانند. علمای شیعه صدقه دادن، انجام امور خیر، شاد کردن مؤمنان و... را در این روز مستحب میدانند. اهل سنت نیز هدیه دادن و اطعام فقرا را برای بزرگداشت پیامبر اسلام در این روز سفارش کردهاند. از این رو مسلمانان در کشورهای مختلف در روز میلاد پیامبر جشن برپا میکنند. این روز در ایران، افغانستان، عراق، هندوستان، پاکستان و مصر تعطیل رسمی است.
❓ایا روبه قبله بودن در سجده سهو لازم است ؟
1️⃣حضرات آیات امام ،سیستانی،مظاهری :احتیاط مستحب ان است که روبه قبله باشد .
2️⃣حضرات ایات زنجانی ،صافی ،مکارم،نوری،فاضل:احتیاط واجب ان است که روبه قبله باشد .
3️⃣حضرات آیات وحید ،سبحانی :باید روبه قبله باشد .
منبع :رساله 16مرجع م780 https://eitaa.com/zolalahkam1
💠 کرامت وحدت
🔸 بهترین دستوری كه دین به ما داده است، #اتحاد_و_با_هم_بودن است؛ هیچ وقت كینه كسی را در دل نداشته باشیم. به ما خدای سبحان فرمود من بهشت را خلق كردم، بهشت خصوصیاتی دارد، شما جامعه تان را می توانید؛ #مثل_بهشت بسازید؛ این را در قرآن مشخص كرد، بهشت جایی است كه دیگر معادل ندارد. فرمود بهشت اوصافی دارد, مردانی دارد, طرز زندگی هست؛ شما می توانید در دنیا آن شهرتان, آن محلّتان را یك بهشت كوچك بسازید. فرمود در بهشت هیچ كسی با هم اختلاف ندارند؛ اگر چنانچه مطلبی هست، آرام حل می كنند، كینه كسی در دل نیست، فرمود: هیچ بهشتی ای با بهشتی دیگر كینه ندارد, اگر یك اختلاف باشد، حل می كنند، آنجا اختلافی در كار نیست.
🔸 فرمود، مردان با نماز, #مردان_الهی، جامعه خود را مثل بهشت می سازند؛ فرمود اینها می گویند: «ربّنا»، ﴿لا تَجْعَلْ فی قُلُوبِنا غِلاًّ لِلَّذینَ آمَنُوا﴾،[1] این را در دنیا می گویند! #مردان_الهی با خدا مناجات می كنند، میگویند خدایا كینه هیچ كسی را در دل ما قرار نده! یعنی ما می خواهیم؛ مثل یک بهشت زندگی كنیم, از این بهتر! چرا قرآن كریم بهشت را آن طور معرفی كرد، بعد فرمود، یك عده در دنیا هستند كه همان #حرف_بهشتی_ها را می زنند. اگر ما نه بی راهه برویم و نه راه كسی را ببندیم، كسی با ما اختلاف ندارد، ما هم با كسی كینه نداریم، این زندگی می شود راحت! «ربّنا»، ﴿لا تَجْعَلْ فی قُلُوبِنا غِلاًّ لِلَّذینَ آمَنُوا﴾، این كم كرامتی نیست!
[1]. سوره حشر، آیه10.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هفته_وحدت