eitaa logo
بیان احکام ومعارف دین
307 دنبال‌کننده
1.5هزار عکس
260 ویدیو
97 فایل
با ما همراه باشید پاسخگوی مسائل شرعی شما هستیم شماره تماس 03142511000
مشاهده در ایتا
دانلود
صدا ۰۸۹_sd.m4a
6.44M
احکام 🔹احکام و نکات مهم که باید توجه داشته باشیم 🔸جمع اوری زکات فطره توسط خیریه https://eitaa.com/zolalahkam1
سلام علیکم.بسم الله الرحمن الرحیم.درآستانه عید سعید فطر هستیم و یکی از واجباتی که در عید فطر با مورد توجه قرار بگیرد زکات فطره است که در این زمینه چند نکته را اشاره می کنم: 1️⃣فردی که فقیر نیست باید فطريه خودش و همچنین کسانی را که در شب عید فطر نان خور او حساب می شوند پرداخت كند.البته طبق نظر مشهور فقها مهمان یک شبه نانخور محسوب نمی شود (رساله مراجع م1993) 2️⃣مقدار فطریه ای که برای هر نفر واجب است سه کیلو از غذای معمول شهر است یا محاسبه قیمت سه کیلو از غذای معمول شهر برای هر نفر است و اگر همه عزیزانی چه آنهایی که بیشتر در طول سال نان مصرف می کنند یا برنج مصرف میکنند، قیمت گندم را پرداخت کنند یا قیمت برنج را حساب کنند، صحیح است و مانعی ندارد و لازم نیست انسان فطریه را بر اساس غذای غالب خودش بدهد. و بهتر این است سه کیلو خرما یا قیمت سه کیلو خرما را به فقیر پرداخت کند.(تحریر، زکات الابدان، جنس زکات مساله 3) 3️⃣زمان پرداخت فطريه براي كسي كه در نماز عيد شركت كرده تا قبل از نماز‌ عيد ‌فطر ‌بوده‌ و ‌كسي ‌كه‌ در ‌نماز عید فطر شرکت نکرده تا اذان ظهر روز عيد فرصت‌ پرداخت زکات فطریه را دارد یا اینکه مقدار زکات فطره را به نیت زکات فطره از اموالش جدا کند. (رساله مراجع مساله 2030 ،2031 ،2029 ، 2032العروه الوثقي، زكات الفطره، وقت وجوبها و العروة الوثقى؛ ج‌2؛ زکات فطره) 4️⃣کسی که پول فطریه را کنار بگذارد باید همان را پرداخت نماید و نمی تواند آن راعوض کند. (رساله مراجع , ج2,م 2032- عروه الوثقی , ج2, الزکات ,فصل فی وقت وجوبها ,م6 استفتائات , ج2, س3354) 📚خداوند متعال عيدي ما را استجابت همه دعاها بوي‍‍ژه فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار دهد به بركت صلوات بر محمد و آل محمد https://eitaa.com/zolalahkam1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠وقت پرداخت زکات فطره: 🌺وقت اداى زکات فطره، روز عید فطر قبل از انجام نماز است; بنابراین، کسى که نماز عیدفطر را مى خواند باید فطره را پیش از نماز عید بدهد، ولى اگر نماز عید را نمى خواند مى تواند تا ظهر روز عید تأخیر بیندازد.
❓پرداخت فطریه سربازها و دانشجوها برچه کسی واجب است؟ 🌸آیت الله خامنه ای سیستانی وگلپایگانی مکارم صافی فاضل: فطریه (سربازها و دانشجوها) بر دولت واجب نیست واگرنان خور کسی مانند پدر می باشند پدر باید پرداخت کند واگر نان خور کسی نیست ومخارج سالش را خود تامین می کند باید پرداخت کند. 🌺آیت الله وحید خراسانی : بنابراحتیاط هم خودش بدهد هم دولت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔶مستحبات نماز عیدین ❓پرسش :در نماز عید فطر و قربان چه اموری مستحب است؟ ✅:مستحب است در نماز عید فطر و قربان امور زیر را به امید ثواب پروردگار رعایت کند: 1⃣قرائت نماز عید را بلند بخواند. 2⃣بعد از نماز دو خطبه بخواند مانند خطبه‏ های نماز جمعه با این تفاوت که در نماز جمعه قبل از نماز و در نماز عید بعد از نماز خوانده می‏شود (و این خطبه در صورتی است که نماز را با جماعت بخواند). 3⃣در این نماز سوره مخصوص شرط نیست، ولی بهتر است در رکعت اوّل سوره «سَبِّحِ اسْمَ رَبِّکَ الْأعْلی‏» و در رکعت دوم سوره «وَ الشَّمْس» بخواند.4⃣در روز عید فطر قبل از نماز عید با خرما افطار کند و در عید قربان بعد از نماز قدری از گوشت قربانی بخورد. 5⃣پیش از نماز عید غسل کند و دعاهایی که قبل از نماز و بعد از آن در کتب دعا آمده بخواند. 6⃣-در نماز عید بر زمین سجده کند و در موقع گفتن تکبیرها دستها را بلند کند. 7⃣-بعد از نماز مغرب و عشا در شب عید فطر و بعد از نماز صبح و ظهر و عصر روز عید و نیز بعد از نماز عید فطر این تکبیرها را بگوید: «اللَّهُ اکْبَرُ، اللَّهُ اکْبَرُ، لا إلهَ إلَّااللَّهُ وَ اللَّهُ اکْبَرُ، اللَّهُ اکْبَرُ وَ لِلَّهِ الْحَمْدُ، اللَّهُ اکْبَرُ عَلی ما هَدانا». 8⃣در عید قربان بعد از ده نماز که اوّل آنها نماز ظهر روز عید و آخر آنها نماز صبح روز دوازدهم است، همان تکبیرها را بگوید و بعد از آن اضافه کند: «اللَّهُ اکْبَرُ عَلی‏ ما رَزَقَنا مِنْ بَهِیمَةِ الْأنْعامِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلی ما ابْلانَا»، ولی اگر روز عید قربان در منی باشد این تکبیرات را بعد از پانزده نماز می‏گوید که اوّل آن نماز ظهر روز عید و آخر آن نماز صبح روز سیزدهم ذی الحجّه است. 9⃣نماز عید را در فضای باز بخواند نه زیر سقف.