هدایت شده از 🔰 گفتار های ماندگار🔰
12.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شاید بارها و بارها این فیلم رو دیدم و همیشه از خودم خجالت کشیدم و نمیدونم چی بگم
از نعمت هایی که خداوند به ما عطا فرموده غافل نشویم
و همیشه شکر گزار داشته هایمان باشیم
و ضمنا مأیوس هم نشویم
#دعا
#زیاد
قَالَ أَمِيرُاَلْمُؤْمِنِينَ الإمامُ عَلِيُّ بْنُ ابي طَالِبٍ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهما : اَلدُّعَاءُ تُرْسُ اَلْمُؤْمِنِ وَ مَتَى تُكْثِرْ قَرْعَ اَلْبَابِ يُفْتَحْ لَكَ .
حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب صلوات الله علیهما می فرمایند : دعاء سپر مؤمن است و هر زمانى كه بسيار در را كوبيدى به روى تو باز مىشود.
الکافي جلد۲ صفحه۴۶۸
#الحمدلله_که_مولایم_امیرالمومنین_است.
#امام_عسکری صلوات الله علیه
#ربیع_الاول
#شهادت
نگاهی کوتاه به زندگانی امام حسن عسكرى سلاماللهعلیه
مَرِضَ أَبُو مُحَمَّدٍ الْحَسَنُ فِی أَوَّلِ شَهْرِ رَبِیعٍ الْأَوَّلِ سَنَةَ سِتِّینَ وَ مَاتَ فِی یَوْمِ الْجُمُعَةِ لِثَمَانٍ خَلَوْنَ مِنْ هَذَا الشَّهْرِ فِی السَّنَةِ الْمَذْکُورَةِ وَ لَهُ یَوْمَ وَفَاتِهِ ثَمَانٌ وَ عِشْرُونَ سَنَةً فَدُفِنَ فِی الْبَیْتِ الَّذِی دُفِنَ أَبُوهُ مِنْ دَارِهِمَا بِسُرَّ مَنْ رَأَی وَ خَلَّفَ ابْنَهُ الْمُنْتَظَرَ لِدَوْلَةِ الْحَقِّ وَ کَانَ قَدْ أَخْفَی مَوْلِدَهُ وَ سَتَرَ أَمْرَهُ لِصُعُوبَةِ الْوَقْتِ وَ شِدَّةِ طَلَبِ سُلْطَانِ الزَّمَانِ لَهُ وَ اجْتِهَادِهِ فِی الْبَحْثِ عَنْ أَمْرِهِ لِمَا شَاعَ مِنْ مَذْهَبِ الشِّیعَةِ الْإِمَامِیَّةِ فِیهِ وَ عُرِفَ مِنِ انْتِظَارِهِمْ لَهُ فَلَمْ یُظْهِرْ وَلَدَهُ علیه السلام فِی حَیَاتِهِ وَ لَا عَرَفَهُ الْجُمْهُورُ بَعْدَ وَفَاتِهِ وَ تَوَلَّی جَعْفَرُ بْنُ عَلِیٍّ أَخُو أَبِی مُحَمَّدٍ علیه السلام أَخْذَ تَرِکَتِهِ وَ سَعَی فِی حَبْسِ جَوَارِی أَبِی مُحَمَّدٍ علیه السلام وَ اعْتِقَالِ حَلَائِلِهِ وَ شَنَّعَ عَلَی أَصْحَابِهِ بِانْتِظَارِهِمْ وَلَدَهُ وَ قَطْعِهِمْ بِوُجُودِهِ وَ الْقَوْلِ بِإِمَامَتِهِ وَ أَغْرَی بِالْقَوْمِ حَتَّی أَخَافَهُمْ وَ شَدَّدَهُمْ وَ جَرَی عَلَی مُخَلَّفِی أَبِی الْحَسَنِ علیه السلام بِسَبَبِ ذَلِکَ کُلَّ عَظِیمَةٍ مِنِ اعْتِقَالٍ وَ حَبْسٍ وَ تَهْدِیدٍ وَ تَصْغِیرٍ وَ اسْتِخْفَافٍ وَ ذُلٍّ وَ لَمْ یَظْفَرِ السُّلْطَانُ مِنْهُمْ بِطَائِلٍ وَ حَازَ جَعْفَرٌ ظَاهِرَ تَرِکَةِ أَبِی مُحَمَّدٍ علیه السلام وَ اجْتَهَدَ فِی الْقِیَامِ عَلَی الشِّیعَةِ مَقَامَهُ فَلَمْ یَقْبَلْ أَحَدٌ مِنْهُمْ ذَلِکَ وَ لَا اعْتَقَدُوهُ فِیهِ فَصَارَ إِلَی سُلْطَانِ الْوَقْتِ یَلْتَمِسُ مَرْتَبَةَ أَخِیهِ وَ بَذَلَ مَالًا جَلِیلًا وَ تَقَرَّبَ بِکُلِّ مَا ظَنَّ أَنَّهُ یَتَقَرَّبُ بِهِ فَلَمْ یَنْتَفِعْ بِشَیْ ءٍ مِنْ ذَلِکَ.
و لجعفر أخبار کثیرة فی هذا المعنی رأیت الإعراض عن ذکرها لأسباب لا یحتمل الکتاب شرحها و هی مشهورة عند الإمامیة و من عرف أخبار الناس من العامة و بالله أستعین .
حضرت امام حسن عسکری صلوات الله علیه در اول ماه ربیع الاول سال ۲۶۰ (بعلت سمی که به امام خورانیدند ) بیمار شدند و در روز جمعه ششم ماه همان سال از دنیا رفتند . در هنگام فوت ۲۸ سال داشتند . در خانه ای که پدرشان در سامرا دفن شدند و فرزند خود امام منتظَر را برای دولت حق به جای گذاشتند . دایهشان ولادت ایشان را مخفی نموده و پیوسته پنهان نگاهش میداشتند ، چون زمانهای مشکل بود و پیوسته خلیفه از فرزند امام جستجو میکرد و تمام سعی خود را در پیدا کردن او به کار میبست، چون بین شیعه امامیه این جریان مشهور بود و میدانستند که شیعه منتظِر آن جنابند. امام در طول حیات خود، فرزندشان را به اشخاص نشان نمی دادند و پس از وفات ایشان، عموم مردم اطلاعی از او نداشتند. بنابراین متصدی کار و وضع آن جناب، برادرش جعفر بن علی شد و میراثش را تصاحب کرد و در زندانی کردن کنیزان امام و به دام انداختن همسرانش خیلی کوشید و مرتب بر کسانی که انتظار فرزند ارجمندش را داشتند، خرده میگرفت و چنان آنها را اذیت کرد که از ترس متفرق شدند. به واسطه این اوضاع، کار بر بازماندگان امام حسن عسکری صلوات الله علیه [از نظر گرفتاری و زندان و تهدید و خواری و ذلت] بسیار سخت شد و سلطان بالاخره نتوانست بر آنها پیروز شود. جعفر اموال ظاهری امام حسن عسکری صلوات الله علیه را صاحب شد و خیلی کوشش کرد که شاید بتواند مقام برادر را در میان شیعیان به دست آورد؛ ولی احدی قبول نکرد و اعتقادی به او پیدا نکردند. پیش خلیفه وقت رفت و از او خواست که مقام برادرش را به او تفویض کند و متعهد شد که سالیانه مقدار زیادی به او بپردازد و بهر وسیلهای که امکان داشت خود را به سلطان نزدیک کرد، ولی ذرهای عایدش نشد. جعفر جریانهای زیادی دارد که صلاح ندیدم بیشتر توضیح دهم زیرا کتاب گنجایش آنها را ندارد ولی دوستان ِائمه از آن جریانها مطلعند و در تاریخ نیز ثبت شده است.
الإرشاد المفید ص ۳۲۵
#اللهم_العن_ابابکر_عمر_عثمان_معتمد
#شهادت_امام_حسن_عسکری علیه السّلام
#عالم_متعصب_سنی
#امام_یازدهم علیه السلام
#مسخرکننده_ملائکه
#حجت_برگزیده
در جوانی با رنج و بلا از دنیا رفت
فضل بن روزبهان خنجی (متوفای ۹۲۷ هـ) از علمای متعصّب شافعی مذهب، در شرح صلوات بر امام حسن عسکری علیه السّلام چنین مینویسد:
«اللهم صل و سلم علی الامام الحادی عشر، المقتدی الرضی المجتبی الوفی المقتفی فی العبادة آثار النبی و الولی و المسخر لعسکر الملائکة بالعزم القوی النور الجلی، البدر الوضی ذی القدر العلی و المجد البهی و العز السنی وارث الامامة من الوصی والد الحجة الصفی و ولد النبی الزکی ابیمحمد الحسن العسکری ابن علی النقی المتوفی فی شبابه بالبلاء المدفون عند ابیه بسر من رای.»
خدایا درود و صلوات فرست بر امام یازدهم، مقتدای مرضی الخصال و برگزیدهی صاحب وفا، پیروی کننده در عبادت به آثار حضرت نبی و حضرت ولی، تسخیر کنندهی لشکر ملائکه با عزم قوی. او نور روشن و ظاهر است و دارای قدر و مرتبت بلند و بزرگی و عزت در غایت بها و جلال است و آن حضرت صاحب میراث امامت از وصی است. و او پدر حجّت برگزیده و فرزند پیغمبر پاکیزه است و کُنیه او حضرت «ابومحمد» و لقبش عسکری است و وفات کننده در جوانی به بلا و زحمت، و مدفون در نزد پدر خود در شهر سُرّ مَن رأی. (سامرا)
وسیلة الخادم الی المخدوم در شرح صلوات چهارده معصوم (علیهمالسّلام)، ص ۲۶۵ _۲۷۰، به کوشش: رسول جعفریان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_و_فرجنا_بفرجه
#عهدامام علیه السلام
#دوری_ازمردم
#مجاورت_بیابان
يَابْنَ الْمَازِيَارِ ، أَبِی أَبُو مُحَمَّدٍ عَهِدَ إِلَیَّ أَنْ لَا أُجَاوِرَ قَوْماً غَضِبَ اللهُ عَلَيْهِمْ وَ لَهُمُ الْخِزْیُ فِی الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ ، وَ أَمَرَنِی أَنْ لَا أَسْكُنَ مِنَ الْجِبَالِ إِلَّا وَعْرَهَا وَ مِنَ الْبِلَادِ إِلَّا قَفْرَهَا.
إمام زمان عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَه الشّریف به پسر مهزیار فرمود ؛
پسر مهزیار ، پدرم ابو محمّد ( إمام حسن عسکری سلام الله علیه ) از من پیمان گرفت که مجاور قومی نباشم که خداوند بر آنها غضب کرده و در دنیا و آخرت مورد نفرت و مستحقّ عذاب دردناک هستند. و أمر فرمود که جز در کوه های سخت و بیابان های هموار نمانَم.
بحار الأنوار ۵۲ / ۱۲
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_و_فرجنا_بفرجه
#نهم_ربیع
#ذی_الحجه
#عمرکشون
#علماشیعه
پاسخی بر آنانکه که ذی الحجه را تاریخ به درک واصل شدن عمر خبیث می دانند
نظر برخی علمای شیعه نسبت به ۹ربیع الاول و وقایع آن
۱-شيخ محمد حسن نجفي رضوان الله علیه (صاحب جواهر):
ایشان ضمن بیان استحباب غسل روز نهم وبیان نظرات درباب قتل خلیفه، می گوید:
می گویم: ولی معروف الآن بین شیعه فقط همان روز نهم ربیع است.
۲-علامه محمد باقر مجلسی رضوان الله علیه:
در میان شیعیان این چنین مشهور است که عمر بن خطاب در روز 9 ربیع الاول به قتل رسیده است.
آنچه از کتب معتبره بدست می آید و در میان عوام شیعه نیز مشهور است این است که روز قتل عمر در روز 9 ربیع الاول می باشد و این مطلب نیز بین گروهی از محدثان سابق شیعه مشهور می باشد.
از سخنان سید بن طاوس اینگونه ظاهر است که روایتی دیگر با همین مضمون از قول امام صادق علیه السلام را شیخ صدوق روایت کرده است . و از کلام فرزند ارجمند ایشان نیز ظاهر است که گروهی از روایات وجود دارد که نشان می دهند روز به قتل رسیدن عمر بن خطاب در این روز – 9 ربیع الاول – بوده است . پس استبعاد ابن ادریس و دیگران – که رحمت خدا بر ایشان باد – صحیح نمی باشد . زیرا اعتبار این دسته از روایات با شهرتی که در میان علمای خلف و سلف شیعه دارند بخاطر گفته های مورخان اهل تسنن زیر سوال نمی رود . و چه بسا اهل تسنن تاریخ این روز را تغییر داده اند تا امر بر شیعیان مشتبه شده و این روز را بعنوان عید و روز شادی نگیرند.
۳-سيد هاشم بحراني رضوان الله علیه:
سلیم (راوی حدیث) می گوید: عبدالله را در آن مجلس دیدم در حالی که اشک در دیدگانش حلقه زده و گریه, او را دچار تنگی نفس کرده بود. سپس پدرش بعد از ساعتی نالی ای زد ودر آخر شب نهم ربیع اول سال23هجری مرد.وگفته میشود در بیست وشش ذی الحجه در سال مذکور،وقول اول صحیح تر است.سن او در آن روز،73سال بود.
۴-شيخ آقا بزرگ تهرانى رضوان الله علیه:
روز وفات عمر: آن روز نهم ربیع الاول می باشد و ۲۴ ذی الحجه نیست.
۵-ميرزا حبيب الله هاشمى خويى رضوان الله علیه:
ایشان ضمن بیان اقوال علما درباره ی قتل خلیفه دوم، در انتها می گوید:
من می گویم: قطعا دانستم که مشهور بین جمهور شیعه، قطعا همان در ماه ربیع بوده است و ادعای اجماع بر اتفاق در ذی الحجه ممنوع است. بر آن (نهم ربیع) دلالت می کند آنچه که در انوار از کتاب محمد بن جریر طبری که گفت: مقتل ثانی در روز نهم ربیع الاول است.
۶-شيخ حسين نوري طبرسي [محدّث نوري] رضوان الله علیه:
ایشان پس از نقل روایت مشهور احمد بن اسحاق قمی از امام حسن عسکری علیه السلام درمورد روز نهم ربیع الاول می نویسد:
شیخ مفید در کتاب مسارالشیعة می گوید: روز نهم ماه ربیع الاول، روز عید بزرگی است و برای این موضوع در جای دیگری توضیح داده شده است، روزی است که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در آن روز عید گرفتند، و امر کردند که مردم در این روز عید بگیرند، و در این روز طعامِ ترید (آبگوشت) درست کنند.
۷-رضی الدین علی بن سید بن طاووس ( فرزند سید بن طاووس رضوان الله علیهما):
فرزند بزرگوار سید بن طاووس پس از نقل روایتی طولانی در پنج صفحه به نقل از امام حسن عسکری علیه السلام از حذیفه یمان رضوان الله علیه از امیر المومنین علیه السلام و پیامبر صلی الله علیه و آله در تاریخ قتل عمر بن خطاب و فضائل و اسامی این روز و شادی و جشن در آن در تایید این روایت می گوید:
این حدیث را از خط علی بن محمد بن علی رحمت الله علیه نوشتم و در کتب دیگر تتبع کردم، روایات دیگری که موافق این روایت باشد، یافتم و به این روایت اعتماد نمودم، و سزاوار است شیعیان این روز را تعظیم نمایند و در این روز اظهار سرور و شادی کنند.
۸- سید جعفر مرتضی عاملی رضوان الله علیه:
پس هنگامی که به اقوال مورخین رجوع میکنیم، می یابیم که معظم مورخین اهل سنت اسرار دارند بر اینکه عمر قطعا در بیست وشش ذی الحجه سال بیست وسه هجری.....یا مانند آن......بلکه ادعای اجماع بر آن کرده اند.....وگفته شده: در روز نهم ربیع الاول کشته شده است.این قول متداول ومعروف از زمان ابن إدریس متوفی قرن ششم بوده است.
۹-شيخ عباس قمی رضوان الله علیه:
۱۰-آیت الله بهجت رضوان الله علیه:
۱۱-آیت الله صافی گلپایکانی رضوان الله علیه:
۱۲- آیت الله سید محمد صادق روحانی رضوان الله علیه
#اللهم_العن_ابابکر_عمر_عثمان_عایشه