گاهی مجبور میشوم کتاب را زمین بگذارم و قدمی بزنم، تاب ادامه دادن را ندارم...
یا او سالها از دوران خود پیشتر میزیسته یا جامعه بعد از او دچار توقف شده و هنوز در تکاپوی پاسخ به پرسشهای اوست...
اینکه شهید زنده است درست اما زنده بودن قلم چگونه شدنی است؟! مگر حلول و تجلی وحی باشد! آری وقتی دل را صاف کرده باشی آینه حق میشوی.
آزادی و آزادگیش و قدرت تفکرش رشک برانگیز است، بارها کتاب را با درود و رحمت بر روحش بستهام.
او میپرسد و میپرسد و فکر میکند و تو را برای پرسیدن و تفکر و تأمل خطاب قرار میدهد.
پاسخ همه دغدغههای امروز را در خود دارد! عجیب بود که هر مسئله سیاسی و فرهنگی روز را اندیشیده بود و گویا زنده است و امروز دارد قلم میزند!
تبیین حکیمانه و شاعرانه «دفاع ابدی از نظریه نظام انقلابی» پایان این سیر شیرین و تعالی بخش بود.
رحمت خدا بر #سید_شهیدان_اهل_قلم
رحمت خدا بر #سید_مرتضی_آوینی
پینوشت: دو کتاب «توسعه و مبانی تمدن غرب» و «آغازی بر یک پایان» پیشنهاد #وحید_یامینپور عزیز برای سیر مطالعاتی شهید آوینی بود.
یکی از الزامات تحقق اهداف بلند جمهوری اسلامی در #گام_دوم_انقلاب_اسلامی تدوین #برنامه_توسعه متناسب با گفتمان و آرمان انقلاب اسلامی است.
این الزام در شش برنامه توسعه گذشته تحقق نیافته است؛ در این برنامهها همه چیز حول اقتصاد تعریف، تبیین و برنامهریزی شده است. یکی از چرخشهای ضروری در تدوین #برنامه_هفتم چرخش از محور بودن اقتصاد به رشد و تعالی فرهنگی و انسانی است.
برنامه هفتم به دلیل موقعیت ویژهای زمانی که در آن قرار گرفته است ظرفیت ایجاد این چرخش را دارد و از طرفی برای تحقق اهداف گام دوم این چرخش ضروری است. لذا تدوین برنامه هفتم میتواند نقطه عطف نظام برنامهریزی در کشور باشد.
برای تدوین یک برنامه #موقعیت_محور و #تعالی_جو باید مختصات نیازها و شرایط مطلوب جامعه ایرانی (به مثابه یک انسان کامل) در پایان برنامه تعریف و تبیین گردد و الزامات سیاستی، تقنینی، اجرایی و نظارتی آن در برنامه منعکس گردد. در این فرآیند آنچه باید محور باشد رشد و تعالی آحاد جامعه است که با #تربیت شدنی است و اقتصاد زمینهساز نه هدف.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
تعلیم و تربیت کشور و وزارت آموزش و پرورش از لحاظ داشتن اسناد تحولی، نقشه راه و برنامه بی شک غنیترین دستگاه و نهاد کشور است.
اجزاء و ارتباط این اسناد در تصویر احصاء و نشان داده شده است. این اسناد حاصل حدود 15 سال تلاش مدیران، برنامهریزان، اساتید و پژوهشگران عرصه تعلیم و تربیت کشور از طیفها، جناحها و جریانهای گوناگون کشور است.
اما نتایج حاصل شده علیرغم پیشرفتهای غیرقابل کتمان در دوران انقلاب متناسب با اهداف نظام جمهوری اسلامی نیست. قصد داشتم با انتشار این تصویر برخی دلایل عدم تحقق را از دیدگاه خود بنویسم اما بهتر دیدم در این زمینه نظر مخاطبین را جویا شوم.
در صورت امکان نظرات خود را به @Abbasbayat1 ارسال کنید:
رهبر امت اسلامی شخص امام خمینی است. و هیچ فرقی بین ملت ایران و [سایر] ملت[ها] در ولاء امام و در لزوم تبعیت از خط امام نیست. هر کس جز این بگوید، معنای فقاهت، معنای ولایت فقیه، معنای ولایت امام را درک نکرده.
آنی که مال یک مرز جغرافیایی است، یک رئیس جمهور است، یک نخستوزیر است، آنی که عرف بینالمللی یا فرض کنید قراردادهای سنتی و غیره وادار میکند که بایستی دخالت نکند، آن رئیس جمهور است، آن نخستوزیر است، آن دولت است، نه امام.
*امام یعنی آن کسی که از اسلام سخن میگوید، او مرز جغرافیایی نمیشناسد. آنچه که تبعیت از او را ایجاب میکند، او اسلام است. اسلام که مال یک مرز جغرافیایی نیست. مگر اسلامِ ایران، غیر از اسلام عراق و غیر از اسلام افغانستان و غیر از اسلام پاکستان و غیر از اسلام سوریه و غیر از اسلام جاهای دیگر است* اگر «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولیالامر منکم» با فهمی که ما از این آیه داریم، با فهمی که اجتهاد و فقاهت ما از این آیه دارد، مال همه مسلمانهای است، پس ولایت امام امت هم مال همه امت است. امت اسلامی که فقط ملت ایران نیستند. معنی ندارد توی یک جامعه اسلامی بزرگ، دو امام، دو واجبالاطاعه. بنابراین همان نسبتی که امام با ملت ایران دارد، همان نسبت را عیناً امام با ملت عراق دارد.
کتاب ولایت فقیه سایه حقیقت عظمی جلد۳ صفحه۶۵
هدایت شده از خلق دنیای آینده - عباس بیات
دوست دارم فریاد شوم و بر سر هر بلندی و کوهی فریاد بزنم اشهد أن علی ولی الله...
دوست دارم سجده شوم، همیشه و همهجا:
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ
کمتر از یکماه دیگر پنج سال خواهد شد که به وزارت آموزش و پرورش آمدهام و در دفتر آموزشهای فنیوحرفهای به عنوان کارشناس مشغول فعالیت هستم.
*احتمالا درست در سالگرد پنجمین سال حضورم در وزارت آموزش و پرورش، پنجمین سکاندار وزارت آموزش و پرورش را درک خواهم کرد!*
آیا میتوان استنتاج و تحلیل نکرد:
یک جریانی در کشور تعمداً به دنبال بی قدر و منزلت کردن آموزش و پرورش و معلم است!
آیا میتوان استدلال و تحلیل نکرد:
فرهنگ و تربیت نه تنها اولویتی نداشته بلکه تعمدی برای عقب نگه داشتن آن وجود داشته است و یا...
واقعاً میتوان امید داشت خروجی این گونه مدیریتها تمدن سازی شود؟!
آیا نمیتوان گفت مهمترین زمینه ساز اجرای ۲۰۳۰ تزلزل مدیریت است و نمیتوان شک کرد این یک برنامه باشد یا اطمینان حاصل کرد از وجود یک حماقت تام!
حرف از اجرایی کردن و شدن سند تحول شوخی تلخی است وقتی حتی نمیتوان به تداوم یک سیاست و برنامه امید داشت.
باید راهی برای ثبات مدیریت وزارت آ.پ پیدا کرد...
یا *باید مدلی از انتخاب وزیر دادگستری را طراحی کرد یا باید انتخاب رئیس دولت را از مسیری همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی عبور داد.*
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
امیدوارم نمایندگان مجلس فارغ از وابستگی و جناحبندی سیاسی و بدون تحت فشار قرار گرفتن محدودیت زمانی شروع سال تحصیلی و با توجه به #برنامه و #کارنامک #حاجی_میرزایی در موردش قضاوت کنند و رأی دهند.
همچنین فرصت محدود دوساله باقی مانده نباید از اهمیت و حساسیت رأی بکاهد! بزرگی و اهمیت آموزش و پرورش باید مد نظر باشد و این اهمیت را نمایندگان باید به جامعه فرهنگیان و دانشآموزان و اولیاء نشان دهند.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
خلق دنیای آینده - عباس بیات
آقای وزیر پیگیر و پاسخگوی وظایفتان باشید!
جای مسائل را عوض نکنید! وظایفتان را پیگیری کنید! دنبال غبار آلودکردن فضا نباشید که مطالبات فرهنگیان و دانشآموزان فراموش شود!
آمار توسعه کمی و کیفی پردیسهای تربیت معلم را ارائه دهید؛ ساعت دورههای بازآموزی معلمان را اعلام کنید! امسال هر معلم چند ساعت آموزش ضمن خدمت با کیفیت طی خواهد کرد؟
راستی از شهریه مدارس غیردولتی چه خبر؟ سرانه مدارس دولتی در آستانه مهر واریز شده است؟
از اعتبار تجهیز هنرستانها چه خبر؟! مهارت که با شعار ایجاد نمیشود، کارگاه، تجهیزات و هنرآموز ماهر میخواهد!
مدارس کپری و خشت و گلی سیستان و کرمان جمع میشود؟ از وضعیت مدارس سیل زده در لرستان، خوزستان و گلستان چه خبر؟
پاییز و زمستان امسال چند کلاس درس هنوز با بخاری نفتی گرم خواهد شد؟
آموزش با کیفیت گره خورده به معلم باکیفیت است. البته معلم باکیفیت محصول «تربیت معلم» باکیفیت است، محصول فراهم آوردن زمینه تحقیق، پژوهش و یادگیری مدام معلمان است که یکی از الزاماتش حقوق و دستمزد مکفی و در حد شأن اجتماعی معلمان است. این را دنبال کنید: معلم #خرید_خدماتی که ماهها حقوق ناچیزش به تعویق افتاده است.
امروز اگر #حق_تحصیل عدهای از نونهالان و نوجوانان جامعه ضیق شده باشد به خاطر داشتن عقیده نیست بخاطر وضعیت اقتصادی است که عدهای با تزویر شعار چرخش آن را داده بودند و خلافش عمل کردند.
جناب آقای وزیر! مدرسه و #تفتیش_عقاید، آن هم در ایران؟!! نکند خواب دیدهاید در یکی از کشورهای اروپایی قرون وسطی وزیر شدهاید؟!
پوشاندن دو جمله دو پهلو که نه امروز، که هیچگاه در آموزش و پرورش ایران وزنی نداشته است و بازگویی #2030 است در دو جمله کلی که فقط جنبه شعاری دارد کار امامان جبهه باطل است که البته به اندازه تاریخِ درگیری حق و باطل پیشینه دارد.
البته سخنی هم با معلمان و جامعه فرهنگیان دارم؛ایشان باید مطالبهگر #شفافیت_رأی_نمایندگان باشند، اگر این امر برای عموم مردم مطلوب است برای جامعه بزرگ و فهیم فرهنگیان الزامی است؛ باید معلمان هر منطقه بدانند نمایندگان مجلس، به وزیرِ بزرگترین و مهمترین و حساسترین دستگاه کشور با چه معیارهایی رأی دادهاند؟
🆔 https://eitta.com/abbasebayat
یکی از آفتهای مدیریت گیر افتادن در استثناءهاست...
گاهی موارد استثناء تعمداً توسط برخی از رسانهها بزرگ میشود تا هم سرآغاز مناقشهای در جامعه شود و هم وقت و اهتمام مدیران را به خود جلب کرده و از خدمت به عموم مردم و انجام وظایف اصلی خود غافل سازد.
یکی از ضرورتهای مدیریت خصوصاً در مدیریتهای ملی شناخت و اهتمام نسبت به اولویتهای «جامعه اسلامی» است:
🔹برای تمدن سازی هر مدیری باید از خود بپرسد این مسئله مشکل چند درصد جامعه است سپس نسبت به آن اعلام موضع و اظهار نظر کند و در صورتی که نیاز بود دست به اقدام لازم بزند.
🔹 البته گاهی مسئله هر چند گسترده نیست اما به غایت عمیق است و ارتباط خیلی مهم و دقیقی با صلاح یا شداد جامعه و تمدنسازی برقرار میکند اینجا هم جای حضور رهبران و مدیران کلان است.
🔹 طیف سوم مسائلی که رهبران و مدیران جامعه باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند مسائل طبقه محروم و مستضعف است که باید بر مسائل تمام گروههای دیگر جامعه رجحان داده شود.
این سه محور میتواند همچون شاخصی برای عمل و همچنین ارزیابی برنامهها و عملکرد مدیران کلان جامعه مورد توجه قرار گیرد.
🆔 https://eitta.com/abbasebayat
#اربعین
احساس میکنی تحت مدیریت هستی...
این تو نیستی که خواستهای و حرکت کردهای، هم انگیزه، هم جرأت و توان حرکت از تو نیست...
همچون پری در نسیم تو را برمیدارند و میچرخانند و میرسانند...
سفری که شوق دوگانه آدم را حیران میکند، بیشتر در مسیر بمانم یا زودتر برسم....
غم و شادی در هم آمیخته...
شور و شوق، حیرت و حسرت....
همه چیز زیباست...
وقتی هم کلام میشوی با یک ایرانی در مبیت و میبینی هیچ نقطه اشتراک سیاسی نداری جزء این راه و حسین علیهالسلام...
یا وقتی در موکب میبینی جوان عراقی که پایش را از زخم سفر بسته و طرفدار بن سلمان است و تو باز هیچ اشتراکی با او نداری جزء این راه و حسین علیهالسلام...
و راه کربلا و حسین و اربعینش چه نقطهی اشتراک بزرگی است که در آن همه اختلافها رنگ میبازد...
باید اعتراف کرد که #الحسین_یجمعنا
و ان شاء الله این نقطه اشتراک چنان بزرگ میشود که همه زندگی را و همه جهان را در برخواهد گرفت و همه در همه حال حسینی خواهند بود ان شاء الله...
https://www.instagram.com/p/B3q9wLInUVd/?igshid=9136can50p09
روند تصویب حذف تنوع مدارس دولتی خلاف سیاستهای کلی نظام قانونگذاری است
در یادداشتی به موضوع حذف تنوع مدارس دولتی پرداختهام:
🔹 یکی از چالشها و موضوعات گلوگاهی کشور بیشک نظام قانونگذاری کشور است.
🔹وقتی برای تحول در آموزش و پرورش توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی سندی بالادستی تدوین شده است، هرگونه قانونگذاری در مجلس و دولت باید در راستای اجراییشدن سند مذکور و در انطباق با آن باشد.
🔹 حذف مدارس «شبانهروزی» خلاف عدالت آموزشی است.
🔹حذف مدارس استعداد درخشان خلاف صریح بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اهمیت مدارس استعدادهای درخشان و عدم تضعیف این مدارس است و لذا با بند ۱۵ سیاستهای کلی نظام قانونگذاری نیز مغایریت دارد.
برای مشاهده متن یادداشت به لینک ذیل مراجعه فرمائید:
https://rabnews.ir/11296/