هدایت شده از پاسخ به شبهات
سفارش امام صادق(ع) به شيعيان در مورد مسائل اجتماعی
✍️ متن اجمالی:
امام صادق(ع) در ديدار با يكى از شيعيانشان در مورد مسائل اجتماعي سفارش كردند كه: «سلام مرا به دوستانم برسان و آنها را به تقواى الهى سفارش و وصيّت كن و اينكه اغنيا به فكر فقيران باشند و قوىها به ضعيفان كمك كنند و زندهها به تشييع جنازه مردهها بروند [و احترام يكديگر را حتّى بعد از مرگ رعايت كنند] و اينكه همديگر را در خانههايشان ملاقات كنند كه اين ملاقات نمودن، زنده كردن مكتب اهل بيت(ع) است».
#امام_صادق(ع) #شيعيان #مسائل_اجتماعی #امور_اجتماعی #تقوا #یاری #فقرا #اغنیا #فقیران #ضعیفان #کمک #احسان #انفاق #صله_رحم #مكتب_اهل_بيت(ع) #احترام #تشييع_جنازه
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0407674
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 وجوب برطرف کردن مانع در غسل
🔹 حکم داشتن گوشواره در حین غسل
🔹 حکم شستن باطن بدن در هنگام غسل
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "غسل":
http://mk6.ir/KiNmM
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 اهمّیّت «جهاد» در نگاه امام علی علیه السلام
🔸 تجلیل امام علی علیه السلام از مقام «شهداء»
🔸 سیره پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم در جنگ های «دفاعی»
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "جهاد":
http://mk6.ir/NuCkW
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🔰 فرزند آوری در آئینه آیات قرآن
✍️ اشاره:
این روزها یکی از مهم ترین موضوعات مربوط به رفتارشناسی خانواده ها، پایین آمدن نرخ «فرزندآوری» است و پایین آمدن نرخ جمعیّت در جوامع دینی مذموم شمرده می شود. با این حال ممکن است عده ای این ایده را مطرح کنند که لزوم فرزندآوری به هیچ وجه قابل استنباط از هیچ کدام از آیات قرآن نیست و نمی توان به پشتوانه آموزه های کتاب مقدس مسلمانان، از آنها خواست که بچه دار شوند؛ به خصوص در شرایط سخت اقتصادی جامعه امروز که تأمین ابتدایی ترین لوازم مراقبت و تربیت کودکان با چالش مواجه می شود. این مقاله جایگاه فرزند و فرزند آوری در قرآن را بررسی و از شبهه عدم توصیه و دغدغه مادی مطرح شده، پاسخ می دهد.
✍️ عناوین مقاله:
دغدغه ای به نام فرزند آوری / آیاتی که فرزندان و فرزندآوری را با تعابیر و توصیفاتی زیبا ستوده اند / جایگاه مهم فرزندآوری با توجه به دعای برخی از انبیاء الهی برای فرزند داشتن / شبهه تعبیر از فرزندان به عنوان «فتنه» در قرآن و پاسخ آن / پاسخ قرآن به دغدغه های اقتصادی فرزندآوری
#فرزند_آوری #آیات_قرآن #قرآن #جمعیّت #خانواده #اقتصاد #نسل #پیری_جمعیت #ایران
📖 مطالعه مقاله:
makarem.ir/maaref/l/0416546
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از پاسخ به شبهات
⁉️ حکمت آفرینش میکروب های خطرناک، و مسئله عدل الهی؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
اولا: شرور اموری «عدمی» هستند، یعنی مثلا وقتی می گوییم بیماری، منظورمان عدم سلامت است. امر عدمی نمی تواند منتسب به خالقی باشد.
ثانیا: شرور اموری «نسبی» هستند نه مطلق. یعنی از آنجا که بدی ذاتی آن امر نیست، برای صدق وصف بدی برای آن نمی توان به صورت کلی و مطلق حکم داد. به تعبیر دیگر برای صدق وصف «بد» برای هر پدیده، پای عنصری به عنوان «ملاک مقایسه» به میان می آید که چیزی جز دیدگاه و منافع شخصی ما نیست.
ثالثا: میکروب ها نیز مثل همه آفریده های الهی بنا به ضرورتی خلق شده و فعال شدن دستگاه ایمنی بدن و تقویت آن منوط به فعالیت میکروب هاست. خارج از بدن نیز میکروب ها فواید بسیار زیادی در تجزیه فضولات و لاشه های حیوانات مرده و تبدیل و بازیابی آنها به عناصر حیاتی ای چون ازت و هیدروژن و اکسیژن دارند.
#آفرینش #خلق #حکمت #میکروب #عدل_الهی #شرور #سلامت #بیماری #نسبی #عدمی #ایمنی #بازیابی #بازیافت #چرخه_طبیعت #ذاتی #مطلق #مخلوقات
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415679
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ سلاح های کشتار جمعی از منظر اسلام؟
پرسش: آیا قرآن با عبارت «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ»، «اجازه مطلق» برای ساخت هر نوع سلاحی - حتی سلاح کشتار جمعی - را داده است؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
اولا: در آموزه های دین اسلام صریحا تجاوز از حدود در جنگ مانند جنگ پیش از پیشنهاد مصالحه یا کشتن زنان و کودکان یا سوزاندن سربازان دشمن یا انتشار سم در شهرهای آنها یا حتی قطع درختان میوه صریحا مورد نهی قرار گرفته است. امام صادق(ع) از پیامبر اکرم(ص) نقل کرده اند که: «مسلمانان حق ندارند برای از بین بردن کفار، سم را در بلاد مشرکین قرار دهند». بدیهی است چنین دینی نمی تواند اجازه استفاده از سلاح هایی را بدهد که به صورت کور افراد نظامی و غیرنظامی را از بین می برد و محیط زیست را تخریب می کند. دستور به عدم تعدّی در آیات قرآن، روشن بودن آداب جنگ و جهاد اسلامی و محدود کردن اعمال قدرت و خشونت جنگی در روایات و فقه اسلامی نشان از مخالفت اسلام با کشتار جمعی و سلاح آن است.
ثانیا: نوع سلاح های قابل دسترسی برای سربازان سپاه اسلام در آن زمان ساده و کم کشتار بوده اند و خواه ناخواه با سلاح معاصران خود مقایسه می شدند و ذکر شدن یکی از مصادیق «قوّه» با عطف تفسیری «وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْل» به آن، مشخص می کند که مراد از «قوة» در این آیه کریمه همان طور که در زمان نزول آیه نیز چنین بوده، نوع سلاح های متعارف در جنگ هاست، نه سلاح های کشتار جمعی.
#سلاح #کشتار_جمعی #بمب_اتم #سلاح_اتمی #بمب_شیمیایی #سلاح_اتمی #قتل_عام #تجاوز #جنگ #محیط_زیست #سمّ #انتشار_سمّ #قوّه #رِباطِ_الْخَيْل #سلاح_متعارف
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0411859
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🔰 نگاهی به حیات علمی و سیاسی رئیس مذهب تشیّع، امام جعفر صادق(ع)
✍️ اشاره:
از نظر امام صادق(علیه السّلام) تعرض نظامی علیه حاکمیت، بدون فراهم آوردن مقدمات لازم - که مهمترینش کار فرهنگی بود - جز شکست و نابودی نتیجه دیگر نداشت. برای این کار به راه انداختن یک جریان شیعی فراگیر با اعتقاد به امامت، لازم بود تا بر اساس آن قیامی علیه حاکمیت آغاز و حصول به پیروزی از آن ممکن باشد و گرنه یک اقدام ساده و شتابزده نه تنها دوام نمی آورد، بلکه فرصت طلبان از آن بهره برداری می کردند. گذر تاریخ نیز هوشمندی امام(ع) را در انتخاب این استراتژی نشان داد. فقه «جعفری»، بنیانگذار تشیع نیرومندی گشت که روز به روز اوج بیشتری گرفت، اما زیدیه و خوارج که منحصراً در خط سیاست کار می کردند، طولی نکشید که دچار محدودیت فرهنگی شده و کم کم موضع نسبتاً نیرومند خود را از دست دادند و رو به افول گذاشتند. در نتیجه بنی عباس به پیروزی سیاسی - نظامی رسیده و زمام امور کشور پهناور اسلامی را به دست گرفتند.
✍️ عناوین یادداشت:
جايگاه علمی و اخلاقی امام صادق(ع) / نقش امام صادق(ع) در توسعه و پیشرفت فقه شیعه / تاکید امام صادق(ع) بر کتابت و حفظ حدیث / رخدادهای مهم سیاسی عصر امام صادق(ع) / فشار سياسی بر شيعيان در عصر امام صادق(ع) / شهادت امام صادق(ع)
#حیات_علمی #حیات_سیاسی #رئیس_مذهب #امام_جعفر_صادق(ع) #امام_صادق(ع) #شیعه #شهادت #حدیث #فقه #مذهب_جعفری #عباسیان #شهادت_امام_صادق(ع)
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0419641
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 مانع نبودن جوهر خودکار
🔹 مانع نبودن کرم های معمولی
🔹 وظیفه مکلف در صورت وجود چرک زیر ناخن هنگام غسل
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "غسل":
http://mk6.ir/DqXlT
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 «شکرگزاری» در سيره معصومين علیه السلام
🔸 راه های تقویت روح «شکرگزاری» در انسان
🔸ارتباط تشکر از «مخلوق» با شکر «خالق»
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "نعمتهای دنیوی":
http://mk6.ir/XfVpX
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ شیوه های «شکرگزاری» از پروردگار چگونه است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
شکرگزاری دارای سه مرحله است: 1- شکر قلبی: شناخت نعمت و ارزش و اهميت آن. 2- شکر زبانی: سپاسگزاری زبانی از خداوند، با کلماتی که از عمق دل و جان بر می خیزد. 3- شکر عملی: این مرحله، مهم ترين شيوه شکرگزاری است؛ زيرا بسياری از افراد، زبان شاکری دارند اما در عمل کفران می کنند. شكر عملى نسبت به افراد متفاوت است و در هر جا به شكلى خواهد بود، مثلا: شکر پروردگار به ثنا و ستایش او، قدردانی از مافوق به پيروى صادقانه از او، و در مورد هم رديف به رعایت حق برادری در مورد او است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415518
هدایت شده از پاسخ به شبهات
منظور از آیه «لایُسْئَلُ عَمّا یَفْعَلُ؛ از کار خدا سؤال نمی شود» چیست؟
پرسش: چرا ما نمی توانیم از هیچ کار خدا سؤال کنیم؟ آیا این ممنوعیّت خفقان و بی عدالتی نیست؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
تمام افعال خدا حکیمانه بوده و سؤالات اعتراضی از او موضوعیت ندارد، زیرا فعل حكيمانه نزد عقلا مؤاخذه ندارد، اما اگر سؤالی از روى ايمان كامل به خدا صادر گردد و انگيزه سؤال آگاهى يافتن باشد، سؤال مشروعى است و اشكالى ندارد. چنين سؤالى از سوى نيكان نيز صادر شده و در قرآن نمونه هاى فراوانى از اين قسم ديده مى شود، مانند سؤال حضرت ابراهیم درباره چگونگی زنده شدن مردگان. این گونه سؤال ها در افعال خدا نه تنها جائز است، بلکه جهت دانش افزایی به آن سفارش شده است. پس در دین الهی جای هیچ خفقانی نیست.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0421040
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🔰 فرزندآوری در آئینه روایات اسلامی
✍️ اشاره:
با ترویج اندیشه «زندگی بهتر با فرزند کمتر» طی دو دهه گذشته، منابع دینی نادیده گرفته شده و در حال حاضر با بی خبری های فراگیر، گاهی این سئوال طرح می شود که آیا منابع دینی ما در موضوع فرزند آوری نگاهی اثبات گرایانه دارند؟! و آیا می توان مستظهر به آن، از مؤمنین به اسلام خواست که فرزند بیاورند؟ آیا این منابع توصیه ای صریح و مستقیم در این باره دارند؟ این مقاله در صدد پاسخ به این سئوال از منظر روایات است.
✍️ عناوین مقاله:
احادیث صریح و صحیح السند مشوّق فرزندآوری / معنای صحیح احادیث نکوهش کننده فرزندآوری و رفع شبهه از آنها / پاسخ به دغدغه های مالی فرزندآوری در احادیث اهل بیت(علیهم السلام)
📖 مطالعه مقاله:
makarem.ir/maaref/l/0416641