🔰هدف از ایراد خطبه فدکیه
🔻از جمله سؤالاتی که راجع به این خطبه در اذهان وجود دارد این است که کدام ضرورت باعث شد، دخت گرامی پیامبراکرم ( صلی الله عليه وآله) بـه مسجد برود و این خطابه تاریخی را ایراد بفرماید؟» و «آیا غصب فدک در آن حد از اهمیت بود که فاطمه عليها السلام برای بدست آوردن آن به چنین اقدامی دست زد؟»
🔻در پاسخ به این سؤال باید گفت: اگر چه قصه پر غصه فدک اقدامی برخواسته از افکار جاهلی و ستم آشکارغاصبين بر فاطمه عليها السلام و اهل بیت پیامبرعليهم السلام بود اما درد و رنج و اندوه و از سویی ....
ادامه پاسخ را در مقاله زیر ملاحظه بفرمایید 👇👇
@BayaneNab-نگاهی به خطبه فدکیه (2).pdf
703.3K
🏴نگاهی به خطبه فدکیه
🏴#مناسبتی
🏴eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🌸✨﷽✨🌸
🔰وَ أَنْ يُطْمِعَ نَفْسَهُ فِي إِضْلاَلِنَا عَنْ طَاعَتِكَ، وَ اِمْتِهَانِنَا بِمَعْصِيَتِكَ ، أَوْ أَنْ يَحْسُنَ عِنْدَنَا مَا حَسَّنَ لَنَا، أَوْ أَنْ يَثْقُلَ عَلَيْنَا مَا كَرَّهَ إِلَيْنَا.
از این که خود را در گمراه کردن ما از راه بندگیات و خوار کردنمان بر اثر معصیتت، به طمع اندازد؛ یا نزد ما نیکو شود زشتیهایی که او(شیطان) در نظر ما نیکو جلوه میدهد؛ یا گران و سخت شود، خوبیهایی که او در نظر ما زشت نشان میدهد(دعای ۱۷ فراز ۲)
🔻منظور از " يَثْقُلَ " در این فقره از این فراز نورانی، ممکن است سختی در هنگام انجام دادن اعمال صالح باشد برای نمونه زمانی که انسان میخواهد مالی را انفاق کند که انفاق یک عمل صالح است وسوسه های شیطان شروع میشود که اگر انفاق کنی خودت فقیر میشوی تو آینده میخواهی به مال و اموال نیاز داری ، فرزندانت فقیر میشوند و موارد دیگر که در نهایت این وسوسه های شیطان به انفاق نکردن انسان منجر میشود و تیر شیطان به هدف میخورد شیطان او را منحرف میکند
👈 امام سلام الله علیه میفرماید: وَ إِنْ هَمَمْنَا بِعَمَلٍ صَالِحٍ ثَبَّطَنَا عَنْهُ " و چون قصد کار شایستهای کنیم، ما را از آن باز دارد؛(دعای ۲۵ فراز ۷)
و حال آنکه وعده الهی به مغفره و فضل و زیادی در اموال میباشد " ٱلشَّيۡطَٰنُ يَعِدُكُمُ ٱلۡفَقۡرَ وَيَأۡمُرُكُم بِٱلۡفَحۡشَآءِۖ وَٱللَّهُ يَعِدُكُم مَّغۡفِرَةٗ مِّنۡهُ وَفَضۡلٗاۗ وَٱللَّهُ وَٰسِعٌ عَلِيمٞ(سوره بقره آیه ۲۶۸)
👈ولی باید به این آیه شریفه هم توجه کنیم که وعدههای شیطان چیزی جزء فریب دادن انسان نیست " يَعِدُهُمۡ وَيُمَنِّيهِمۡۖ وَمَا يَعِدُهُمُ ٱلشَّيۡطَٰنُ إِلَّا غُرُورًا (سوره نساء آیه ۱۲۰)
و یا در این آیه شریفه : وَمَا يَعِدُهُمُ الشَّيْطَانُ إِلَّا غُرُورًا (سوره اسراء آیه٦٤)
امام سجاد سلام الله علیه که مفسر حقیقی قرآن کریم است میفرماید " إِنْ وَعَدَنَا كَذَبَنَا "اگر به ما وعده دهد، دروغ میگوید؛(دعای ۲۵ فراز ۷)
👈شیطان در سوره ابراهیم آیه ۲۲به کسانی که از او تبعیت کرده و او را ملامت میکنند خود را به این صورت معرفی میکند :
وَقَالَ الشَّيْطَانُ لَمَّا قُضِيَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَكُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَوَعَدتُّكُمْ فَأَخْلَفْتُكُمْ ...
ﻭ ﺷﻴﻄﺎﻥ [ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﻣﻠﺎﻣﺖ ﺑﻪ ﺩﻭﺯﺧﻴﺎﻥ] ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ: ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻭﻋﺪﻩ ﺩﺍﺩ
، ﻭﻋﺪﻩاﻯ ﺭﺍﺳﺖ. ﻭ ﻣﻦ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻭﻋﺪﻩ ﺩﺍﺩم، ﻭﻟﻲ ﺑﺎ ﺷﻤﺎ ﺧﻠﻒ ﻭﻋﺪﻩ ﻛﺮﺩم...." با این حال که شیطان خود را به این صورت معرفی میکند باز انسان از شیطان تبعیت میکند!!!!
✅در آخِر که انسان براساس وسوسههای شیطان عمل میکند این دشمن خدا و انسان، بخاطر اینکه انسان با او همراهی کرده و مصیبتهایی برانسان عارض میشود،خوشحالی میکند : اَللَّهُمَّ إِنَّ اَلشَّيْطَانَ قَدْ شَمِتَ بِنَا إِذْ شَايَعْنَاهُ عَلَى مَعْصِيَتِكَ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ لاَ تُشْمِتْهُ بِنَا بَعْدَ تَرْكِنَا إِيَّاهُ لَكَ، وَ رَغْبَتِنَا عَنْهُ إِلَيْكَ .(فراز ۶ دعای ۱۰)
بنابراین میتوان نتیجه گرفت که خوشحالی شیطان برابر با دوری از رحمت خدای متعال و مورد غضب الهی میباشد
لذا نباید به وسوسه ها و وعدههای شیطان اعتنا کرد ...
▫️اعاذنا الله بحوله و ايده من عداوه الشيطان و كيده.
🍀ادامه دارد...
#با_معارف_صحیفه
#دشمن
#شیطان
👇👇👇👇👇👇👇👇
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
19.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله حائری رحمه الله علیه
... ما ذلِکَ الظَّنُ بِکَ وَ لاَالْمَعْرُوفُ مِنْ فَضْلِکَ وَ لا مُشْبِهٌ لِما عامَلْتَ بِهِ الْمُوَحِّدینَ مِنْ بِرِّکَ وَ اِحْسانِکَ(۱)
۱)دعای کمیل
#پیشنهاد_ویژه
👇👇👇👇👇👇👇👇
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🌿نقش معنویت را دست کم نباید گرفت. با توجه به خدا و تقرب به خدا، با توسل به دامان قدس الهى و ذیل عنایت الهى مىتوان خیلى کارهاى دشوار را انجام داد. شماها جوانید. شما با ما فرق دارید. این را به شما بگویم. شما خیلى از این جهت جلوتر از ما هستید. دلهاى شما پاک، نورانى، بىتعلق، بىآلایش، مثل یک آیینهى روشن، بلافاصله نور را منعکس مىکند. آلوده نشدهاید؛ این را قدر بدانید. با خداى متعال رابطه برقرار کنید. با نماز، با نافله، با تلاوت قرآن، با دعا، با صحیفهى سجادیه. این #صحیفهى_سجادیه پر از معارف دینى است. با این کار بنیهى دینى و انقلابى خودتان را هم محکم مىکنید.
🌹مقام معظم رهبری(دامت برکاته)
#انس_با_صحیفه
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8
🔰اَللَّهُمَّ اِخْسَأْهُ عَنَّا بِعِبَادَتِكَ، وَ اِكْبِتْهُ بِدُؤُوبِنَا فِي مَحَبَّتِكَ ، وَ اِجْعَلْ بَيْنَنَا وَ بَيْنَهُ سِتْراً لاَ يَهْتِكُهُ، وَ رَدْماً مُصْمِتاً لاَ يَفْتُقُهُ.
خدایا! به عبادت و بندگی ما، او را از عرصهگاه زندگیمان طرد کن و بِران؛ و به سبب جدّیت و تلاشمان در راه محبّتت، او را ذلیل و خوار گردان؛ و بین ما و او پردهای قرار ده که آن را ندرد؛ و حجابی ضخیم برقرار کن که آن را نشکافد( دعای ۱۷ فراز ۳)
👈در مبارزه با دشمن در مرحله اول باید دشمن را شناخت در مرحله دوم به اهداف دشمن توجه کرد که دشمن چه چیزی را هدف خود قرار داده و در مرحله سوم باید مجهز به سلاح شد که با ابزارهای متناسب با آن به میدان مبارزه با او رفت
در فراز قبلی هدف دشمن منحرف کردن انسان از طاعات الهی بود و یا به خدمت گرفتن انسان بود همانگونه که قرآن کریم از زبان شیطان میفرماید" قَالَ فَبِمَا أَغْوَيْتَنِي لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَاطَكَ الْمُسْتَقِيمَ " (سوره اعراف آیه ۱۶ ) ویا " قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ "(سوره ص آیه۸۲)
در این فراز امام علیه السلام که به دشمنی شیطان آگاهی دارد از سلاح و ابزاری نام میبرد که مناسب با دشمنی با شیطان میباشد که میتوان بوسیله آن شیطان را از خود دور کرد و آن ابزار وسلاح ، عبادت است
🔻در اینکه مقصود از عبادت در این فراز نورانی چیست ممکن است دوقول مطرح باشد:
1⃣مراد از عبادت ، دعا باشد که امام سلام الله علیه در دعای ۲۵ فراز ۸ به آن اشاره فرمودند :"" اَللَّهُمَّ فَاقْهَرْ سُلْطَانَهُ عَنَّا بِسُلْطَانِكَ حَتَّى تَحْبِسَهُ عَنَّا بِكَثْرَةِ اَلدُّعَاءِ لَكَ فَنُصْبِحَ مِنْ كَيْدِهِ فِي اَلْمَعْصُومِينَ بِكَ "" خدایا! سلطهاش را نسبت به ما با سلطنتت مغلوب کن تا به سبب کثرت دعایمان به پیشگاهت، او را از ما باز داری؛ پس به وسیلۀ تو، از نیرنگش در زمرۀ حفظشدگان از شرّ او قرار گیریم
🔹 همانطور که در قرآن کریم اشاره شده است که به کمک دعا میتوان از خداوند استمداد جُست و از شرّ وسوسههای شیطانی رهایی یافت.و به این نکته باید توجه داشت که خداوند وعده داده که دعایِ داعی به سوی خود را اجابت میکند :
وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ
ﻭ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺗﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﻣﺮﺍ ﺑﺨﻮﺍﻧﻴﺪ ﺗﺎ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺍﺟﺎﺑﺖ ﻛﻨﻢ. ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺑﻨﺪﮔﻰ ﻣﻦ ﺳﺮ ﺑﺎﺯ ﻣﻰ ﺯﻧﻨﺪ ﻭ ﺗﻜﺒّﺮ ﻣﻲ ﻭﺭﺯﻧﺪ، ﺑﻪ ﺯﻭﺩﻱ ﺑﺎ ﺳﺮﺍﻓﻜﻨﺪﮔﻲ ﻭﺍﺭﺩ ﺩﻭﺯﺥ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ.» (سوره غافر آیه ٦٠)
در سوره مبارکه رعد آیه ۲۸ خدای متعال فرمود : "أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ "
دعا انسان را به یاد خدا میاندازد و یاد خدا غذای روح و جان انسان است و موجب آرامش و دور کننده وسوسه های شیطان میباشد...
💢ادامه دارد ...
📚پ ن :
عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) ، قَالَ: إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ: إِنَّ اَلَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبٰادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دٰاخِرِينَ ؟ قَالَ: «هُوَ اَلدُّعَاءُ، وَ أَفْضَلُ اَلْعِبَادَةِ اَلدُّعَاءُ». قُلْتُ: إِنَّ إِبْرٰاهِيمَ لَأَوّٰاهٌ حَلِيمٌ؟ قَالَ: «اَلْأَوَّاهُ: اَلدَّعَّاءُ».(البرهان في تفسير القرآن جلد۴صفحه۷۶۵)
#با_معارف_صحیفه
📣کانال انجیل اهل البیت علیهمالسلام
🆔eitaa.com/joinchat/3066036324Cc96665fed8