فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ تلاوت قرآن و اشکهای آیت الله جوادی آملی بر مزار همسرشان یک روز پس از خاکسپاری (۱۴۰۱/۰۲/۰۶)
@Arefane
❖ رهبر انقلاب: درباره کارهای سیاسی مرحوم آقای مصباح بحثی ندارم؛ اما ایشان در مسائل فکری، مرشد و مرجع بود
• به شما دانشجوها توصیه میکنم بنشینید روی مسئلهی فکر، کار کنید. فکر، «بایدها» و «نبایدها» را معیّن میکند، علم «واقعیّتها» را به ما میگوید. این فکر باید در مسیر درست قرار بگیرد؛ اگر چنانچه فکر را درست مدیریّت نکردید، ممکن است به راه خطا برود. حالا البتّه من کمتر اسم از افراد میآورم، [امّا] مرحوم آقای مصباح (رضوان الله علیه) یک استادِ فکر بود؛ البتّه ایشان کارهای سیاسی و فکرهای سیاسی هم میکردند، دربارهی آنها [یعنی] مسائل سیاسی بحثی ندارم، [لکن] دربارهی مسائل فکری یک راهنما و مرشدی بود که میتوانست مرجع و ملجأ باشد. این جور آدمها لازمند که استادِ فکر باشند؛ همچنانی که علم استاد میخواهد، فکر هم استاد میخواهد. (۱۴۰۱/۰۲/۰۶)
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ رقصی چنین میانهی بیت المقدس...
#روز_جهانی_قدس
@Arefane
❖ الهی! ماهِ مبارک ۱۳۹۰ ه.ق را حرام کردم، که نه قدرِ روزه را دانستم و نه قدرِ قدر را؛ نه قرآن خواندم و نه سحر داشتم و نه سَهَر. در لیلةُ الجوائز جز شرمساری چه میبرم. خوشا به حال صائم که «لَهُ فَرحَتان حین یفطِر و حینَ یلقی رَبَّه»، بدا به حالم که «لی حُزنَتان». بارالها، آهم جهنم سوز است...
✍ الهینامه؛ علامه حسن زاده آملی
@Arefane
عارفانه
❖ الهی! ماهِ مبارک ۱۳۹۰ ه.ق را حرام کردم، که نه قدرِ روزه را دانستم و نه قدرِ قدر را؛ نه قرآن خواند
¤ ترجمه واژهها:
• سهر: بیداری
• لیلةالجوائز: شب جوائز (شب عید فطر)
• له فرحتان.. : روزه دار دو خوشحالی دارد؛ یکی هنگام افطار و یکی هنگام ملاقات با پروردگار
• لی حزنتان: برای من دو ناراحتی است
❖ تصویر دکتر سید حسین نصر و جو بایدن در حال سِلفی گرفتن! (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱)
• به گزارش کانال عارفانه، حمیدرضا میررکنی در همین زمینه نوشت: در پنجاه سال اخیر کدام دولت به اندازه دولت ایالات متحده علیه مسلمین و هدم فرهنگ ما اقدام کرده است؟! خون چند کودک مسلمان، چند مادر، چند پدر، با واسطه یا بی واسطه به دست این دولت بر زمین جاری شده است؟! حساب نکنیم؛ حسابش سر به فلک میکشد! ما میراث اسلامی را میخواهیم برای حیات مسلمین. حالا کسی که عمری ادعای "میراث اسلامی" را حمل کرده، در تلاش است تا در عکس سلفی با بایدن بیفتد! چه دولت نایسی و چه جمع نایستری! در زمانی که عالَم اسلام مملوّ از جراحات است، دوستان با بایدن جشن گرفته اند! خود دکتر نصر هم همین تصویر را در صفحه اینستاگرام خود استوری کرده؛ دریغ از کمی حیا و غیرت! همین چند وقت پیش بود که بایدن در نشستی اعلام کرده بود: "من یهودی نیستم، اما یک صهیونیست معتقدم". ناراحتی ما را صرفا ناظر به نزاع ایران-آمریکا نبینید (گرچه من حق دارم در این چارچوب هم موضع بگیرم)؛ در واقع یک استاد اسلامشناس در کنار یک صهیونیست ایستاده است.
@Arefane
❖ یکی از مقامات شریفی که شیخ اکبر ابن عربی در کتاب فتوحات ذکر میکند، مقام سِراح است. یعنی در عین حال که انسان در نشیب و فراز هست، مشغول داد و ستد هست، گفت و شنود هست، درس و بحث هست، حالاتی که به اقتضای نشأه دنیا نمیتوانیم از آنها دست برداریم، اما در عین حال آن حالت حضورِ دائم (دوام توجه به خداوند) را دارد؛ فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِنْدَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ (قمر، ۵۵). با مجموع این نظام هستی، آدم همراه باشد و به شهود میبیند که تحت تدبیر جبروت است.
• از بیانات علامه حسن زاده آملی در درس مصباح الانس
• تصویر علامه حسن زاده آملی و آیت الله سبحانی در مراسم وفات آیت الله بهجت
@Arefane
❖ دیدار آقای عباس موزون (تهیه کننده برنامه زندگی پس از زندگی) با جناب استاد مؤیدی از شاگردان سلوکی آیت الله سعادت پرور (۱۴۰۱/۲/۱۸)
• به گزارش کانال «عارفانه»، برخی توصیه های استاد مؤیدی در این دیدار بدین شرح است:
« کار شما خیلی خوبه الحمدلله. خدا بیش از پیش صدق و اخلاص بهتون عطا کنه. این برنامه خیلیها را الحمدلله نجات داده، این کم نیست. صدق و اخلاصتون را در این زمینه تا میشه بالا ببرید. سلّمکم الله. معمولا برنامههاتون رو میبینم و دعاتون هم میکنم. برنامه شما باعث شده که خیلیها باورشان بیاد پس از این عالم هم خبری هست. هرچه خبر هست پس از این عالمه. در این عالم هیچ خبری نیست. کار، کار خیری است، فقط کوشش کن شیطان ازت نگیره؛ همین! این را خیلی مراقب باش. کار خوب و پر نورانیتی هم هست. خدا انشاءالله بیش از پیش توفیقتان بده. حسن ظن شما بوده اومدید سراغ ما؛ ما کسی نیستیم. از اینکه دیدمت خوشحالم، چون برنامهات رو دوست دارم. تا میشه این برنامهات رو ول نکن که به برنامه دیگهای بپردازی. همین کم نیست، انشاءالله همینجور ادامه بدید ».
• توجه: واضح است که منظور استاد، تایید کامل برنامه و تایید همه جزئیات مشاهدات مهمانها نیست؛ کما اینکه در بسیاری از بیاناتشان، به امکان تصرف خیال و شیطان در مشاهدات مثالی و برزخی اشاره نموده اند. لذا تایید ایشان نسبت به برنامه، بیشتر از باب ایجاد باورمندیِ آخرت در میان مردم بوده است.
@Arefane
عارفانه
متن گزارش کامل و رسمی بهزودی از «توحید تشیع» به آیدی @ShiaTowhid منتشر خواهد شد.
چالش های معرفتی مواجهه با تجربه های نزدیک به مرگ در صدا و سیما.mp3
21.58M
❖ نشست اول| چالشهای معرفتی مواجهه با تجربههای نزدیک به مرگ در صدا و سیما
• در این برنامه - که نگاهی داشت به برنامه تلویزیونی زندگی پس از زندگی که از شبکه چهار پخش می شود - نظرات اهل معرفت نسبت به مرگ و مسائل پیرامونی آن و نیز تجربیات تجربهگران توسط استاد امینی نژاد، محقق عرفان اسلامی بررسی شد.
@Arefane
چالش های معرفتی مواجهه با تجربه های نزدیک به مرگ - نشست دوم.mp3
37.74M
❖ نشست دوم| چالشهای معرفتی مواجهه با تجربههای نزدیک به مرگ در صدا و سیما
• در این برنامه - که نگاهی داشت به برنامه تلویزیونی زندگی پس از زندگی که از شبکه چهار پخش می شود - توضیح مختصری از مباحث جلسه قبل ارائه شد و سپس جناب استاد امینی نژاد به پاسخ پرسش های مطرح شده از سوی مخاطبین پرداختند.
@Arefane
❖ شیخ محمود شبستری، اثر قویم عرفانی و شاهکار هنریِ «منظومه گلشن راز» را در سنّ ۳۰ سالگی سروده و در سنّ ۳۳ سالگی (۷۲۰ ه.ق) وفات نموده است! پیکر وی در زادگاهش شهرستان شبستر در آذربایجان شرقی مدفون است.
• تصویر، مربوط به خوشنویسیِ آخرین مصرع گلشن راز شیخ محمود شبستری است:
غرض زین جمله آن کز ما کند یاد
عزیزی گویدم رحمت بر او باد
به نام خویش کردم ختم و پایان
الهی عاقبت محمود گردان
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ علامه طباطبایی(ره) میفرمود: گاهی راجع به یک آیه یا مطلبی سطرها و یا صفحهها مینویسم؛ بعد مراجعه میکنیم [میبینیم] که در یک بیت شعر اهل معرفت، با بیان لطیف و زیبایی ذکر شده است.
• در محضر ارباب معرفت، ص ۶۵۰.
(تأليف استاد رخشاد به نقل از آیت الله سعادت پرور)
• کلیپ| بیت شعری سرودهی علامه طباطبایی که توسط خود ایشان قرائت میشود:
من خَسی بیسر و پایم که به سیل افتادم
او که میرفت مرا هم به دل دریا بُرد
@Arefane
❖ خدا چون دریاست و ما چون موج؛ بود و نمودِ ما همه از اوست. خدا چون خورشید است و ما چون اشعهای از خورشید؛ چه نادان است کسی که شمعی به دست گرفته و روز روشن در بیابان به دنبال خورشید میگردد، یا شمعی به دست گرفته و در خورشید به دنبال خورشید میگردد.
• از بیانات علامه حسن زاده آملی در درس اسفار ملاصدرا
@Arefane | عارفانه