🌴👈 حکمت ۴۲ نهجالبلاغه👉 🌴
✅ بیماری سبب ریزش گناهان
🔸و قَالَ عليه السلام
💠 جَعَلَ اللَّهُ مَا كَانَ [مِنْكَ] مِنْ شَكْوَاكَ حَطّاً لِسَيِّئَاتِكَ،
فَإِنَّ الْمَرَضَ لَا أَجْرَ فِيهِ وَ لَكِنَّهُ يَحُطُّ السَّيِّئَاتِ وَ يَحُتُّهَا حَتَّ الْأَوْرَاقِ،
وَ إِنَّمَا الْأَجْرُ فِي الْقَوْلِ بِاللِّسَانِ وَ الْعَمَلِ بِالْأَيْدِي وَ الْأَقْدَامِ.
وَ إِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ يُدْخِلُ بِصِدْقِ النِّيَّةِ وَ السَّرِيرَةِ الصَّالِحَةِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ الْجَنَّةََ.
💠آقا امیرالمؤمنین علی علیه فرمود:
🔸خداوند بيمارى تو را كه از آن شكوِه مىكنى، سبب كاستن از گناهانت قرار داده.
🔹زيرا در بيمارى اجر و ثوابى نيست، ولى گناهان را مىريزد، آنسان كه برگ درختان مىريزند.
🔹اجر و ثواب، حاصل گفتار به زبان است و كردار به دست و پاى.
🔸خداوند به سبب صدق نيت و باطن پاك، هر كس را كه خواهد، به بهشت مىبرد.
حضرت محمد صلی الله علیه وآله و سلّم:
❣️هر لحظهای که بر فرزند آدم بگذرد و او یاد خدا نباشد؛ روز قیامت حسرتش را خواهد خورد.
📚 نهج الفصاحه، ص ۷۰۷، ح ۲۶۷۷
#نهجالبلاغه
▫️وَتَمَسَّکْ بِحَبْلِ الْقُرْآنِ وَاسْتَنْصِحْهُ، وَأَحِلَّ حَلاَلَهُ، وَحَرِّمْ حَرَامَهُ، وَصَدِّقْ بِمَا سَلَفَ مِنَ الْحَقِّ
🟠به ريسمان قرآن چنگ زن و از آن اندرز بخواه، حلالش را حلال بشمر و حرامش را حرام و آنچه را از حقايق زندگى پيشينيان در قرآن آمده باور کن.
✍ اوّل اينکه گوش جان به نصايح قرآن بسپارد و اندرزهايش را استخراج کرده به آن عمل نمايد.
دوم اينکه حلال و حرامش را به رسميت بشناسد؛ يعنى به آن عمل کند و هرگز از آن منحرف نشود.
سوم اينکه آنچه در قرآن درباره اقوام پيشين آمده از عوامل پيروزى و شکست و مجازات هاى الهى نسبت به اقوام سرکش و گنهکار را مورد توجّه قرار دهد و از آنها عبرت بگيرد، زيرا هدف قرآن تاريخ نويسى يا داستان سرايى نبوده، بلکه اين بوده که آينده مسلمانان را در آيينه تاريخ گذشتگان به آنان نشان دهد همان گونه که قرآن مجيد مى فرمايد: «لَقَدْ کانَ في قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لاُِولِي الاَْلْبابِ ما کانَ حَديثاً يُفْتَرى، به راستى در سرگذشت آنها عبرتى براى صاحبان انديشه بود اينها داستان دروغين نبود».
جمله «وَصَدِّقْ بِمَا سَلَفَ مِنَ الْحَقِّ» در واقع اشاره به تصديق عملى است يعنى حقايقى را که از احوال گذشتگان و سرنوشت اقوام پيشين به دست مىآيد، مورد توجّه قرار ده و از آن درس بياموز و عمل خود را با آن هماهنگ ساز.
📘#نامه ۶۹
🌴👈 حکمت ۴۳ نهجالبلاغه👉 🌴
✅ بیماری سبب ریزش گناهان
🔸 وَ قَالَ علیه السلام فِي ذِكْرِ خَبَّابِ بْنِ الْأَرَتِّ:
💠 [رَحِمَ] يَرْحَمُ اللَّهُ خَبَّابَ بْنَ الْأَرَتِّ، فَلَقَدْ أَسْلَمَ رَاغِباً، وَ هَاجَرَ طَائِعاً، وَ قَنِعَ بِالْكَفَافِ، وَ رَضِيَ عَنِ اللَّهِ، وَ عَاشَ مُجَاهِداً.
💠 هنگامى كه از خبّاب بن ارت ياد مىكرد؛ چنين فرمود:
خداوند خبّاب بن ارت را رحمت كند.
به رغبت اسلام آورد
و در عين اطاعت، مهاجرت كرد
و به آنچه روزيش داده بودند، قناعت نمود
و از خدا راضى بود
و مجاهدانه زندگی کرد.
☀️امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
✨خداوند هنگامی که بندگانش گناه را ادامه میدهند؛ آنها را مبتلا میکند به کمی میوههایشان و برکات را از آنها باز میدارد و معادن خیر را از آنها منع میکند برای اینکه توبهکنندگان توبه کنند و گناهکاران از گناه باز ایستند و استغفار را سبب رزق و موجب رحمت خلق قرار داده است و می فرماید: از خدای خود طلب آمرزش کنید به درستی که او آمرزنده است و استغفار سبب می شود که خدای تعالی از آسمان بر شما باران ببارد و مال و فرزندان شما را زیاد کند.✨
📚ارشادالقلوب، ج۱، ص ۳۲
#نهجالبلاغه
▫️مَا الْمُجَاهِدُ الشَّهِيدُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفَّ؛ لَكَادَ الْعَفِيفُ أَنْ يَكُونَ مَلَكاً مِنَ الْمَلَائِكَةِ.
🟠پاداش مجاهد شهيد در راه خدا، بزرگتر از پاداش عفيف پاكدامنى نيست كه قدرت بر گناه دارد ولی خود را آلوده نمىگرداند، همانا عفيف پاكدامن، فرشتهاى از فرشتههاست.
✍قرآن مجيد و روايات، درباره شهيدان راه خدا و مقام والاى آنها سخن بسيار گفتهاند. با اين حال، امام عليه السلام مسأله عفت و پاكدامنى و چشمپوشى از گناه را به هنگامى كه انگيزههاى شديد آن در وجود انسان زنده مىشود كمتر از شهادت در راه خدا ندانسته است و اين نشان مىدهد كه اسلام براى مسائل اخلاقى مخصوصاً عفت نفس به ويژه در مقابل انگيزههاى شديد جنسى چه اندازه اهميت قائل است. امام عليه السلام در تأييد اين مطلب و تأكيد بر آن، در پايان اين سخن، عفيف و پاكدامن را همچون فرشتهاى از فرشتگان خدا مىشمرد و مىفرمايد: چنين كسى نزديك است به مقام فرشتگان مقرّب الهى برسد. بخشى از مقاماتى كه بسيارى از اوليا و انبيا پيدا كردهاند مرهون عفت نفس آنها بوده است. حضرت يوسف عليه السلام گرچه به دليل عفت و پاكدامنى سالها در زندان به سر برد و رنجهاى فراوانى تحمل كرد اما علاوه بر مقامات معنوى و اخروى، در دنيا سربلند و سرافراز شد و عزيز كشور پهناور و بزرگ مصر گشت.
📘#حکمت ۴۷۴
🌴👈 حکمت ۴۴ نهجالبلاغه👉 🌴
✅ خوشا به حال اینان
🔸 و قَالَ علیه السلام:
💠 طُوبَى لِمَنْ ذَكَرَ الْمَعَادَ، وَ عَمِلَ لِلْحِسَابِ، وَ قَنِعَ بِالْكَفَافِ، وَ رَضِيَ عَنِ اللَّهِ.
💠 خوشا به حال كسى كه همواره به ياد معاد باشد
و براى روز حساب عمل كند
و به آنچه روزيش دادهاند، قانع باشد
و از خدا راضى.
🟢#داستانی از زندگانی حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹ورود به مسجد از درهاى خصوصى
پس از هجرت به مدينه و ساختن مسجد، پيامبر اعظم صلى الله عليه و آله و سلم و اصحاب خانههاى خود را در اطراف آن ساختند و هر كدام از خانهها درى به مسجد داشت كه از همان درها وارد مسجد مىشدند.
روزى جبرئيل بر رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم نازل شد و گفت: خدايت امر كرده است كه همه بايد درهاى خصوصى به سوى مسجد را ببندند، مگر على عليه السلام و فاطمه سلام الله عليها.
سبط الجوزى مىنويسد:
اين عمل سر و صدايى در ميان عدهاى پديد آورد و گمان كردند اين استثنا از جنبه عاطفى است، رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم همه را گرد آورد و آن گاه براى روشن شدن اذهان خطبهاى ايراد نموده، فرمود: من از جانب خود هرگز دستور باز ماندن و بسته شدن درى را ندادهام، بلكه اين امرى بود از جانب خدا، و من هم از آن پيروى كردم.
📚چشمه در بستر، صص ۱۰۴ _ ۱۰۵