11.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️🚫⚠️🚫⚠️🚫⚠️🚫⚠️
#ابتذالات_مداحی
#آسیب_های_مداحی
#آسیب_شناسی_مداحی
#غلو #غلات #تصوف #صوفیه
🎥قسمت0️⃣3️⃣ :
ادعای الوهیت این بار برای حضرت زینب(سلام الله علیها)!
♨️متن شعر :
«من ز روز ازل، غرق آگاهی ام
اهل عالم به گوش، زینب اللهی ام!»
🎤 #امیر_حسین_حضرتی
✍ببینید چطور آیین نصرانيت در تشيع خودنمايى می کنه؟ اینا تقلید نیست؟ چون مسیحیان هم اعتقاد داشتند که حضرت مریم(سلام الله علیها) هم به مقام الوهیت رسیده!!
آیا این مداحان از محتوا و مضمون شعری خودشون آگاهند؟!!
اگر آگاهند و عمدا میخوانند، مطمئنا مقصرند و در گناه آن شریک!
اگر جاهلند و میخوانند، باز مقصرند چون مداحی که فقط تکیه بر صوت و لحن نیست، قدری خوبه اهل مطالعه و پرس و جو و تحقیق هم باشند.
غالب مداحان در مجالسشون، بلافاصله بعد از اتمام منبر وارد مجلس میشن، یعنی کم پای منبر می نشینند، از طرفی هم به خاطر مشغله ی مداحی و گرفتن چندین مجلس در روز و هفته و ماه اصلا فرصت مطالعه ندارند.
به خاطر همین برخی مداحان از سواد خوب حتی در حیطه ی فعالیت خود، برخوردار نیستند.
@AsnadolMasaeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙بیانات #مقام_معظم_رهبری :
«عظمت امام حسین(علیه السلام) در لخت شدن و بالا و پایین پریدن جوان که باعث سبک شدن مجلس عزای سیدالشهدا(علیه السلام) می شود، نیست!
باید در نوحه خوانی ها، مضامین اسلامی و انقلابی و قرآنی گنجانده شود.
«حسین وای» گفتن هیچ فایدهای ندارد!»
#سخن_علماء
#آداب_مداحی
#آداب_عزاداری
#آداب_روضه_خوانی
@AsnadolMasaeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙بیانات #مقام_معظم_رهبری :
«اینکه ما مجلس عزاداری و مدح سیّدالشهدا(علیه السلام) را که عظمت او بهخاطر شهادت است، عظمت او به خاطر فداکاری در راه خدا است، عظمت او بهخاطر گذشت است؛ گذشت از همه چیز، از همهی خواستهها، از همهی مطلوبها تبدیل کنیم به یک نقطهی سبک، به یک جایی که یک تعدادی جوان لخت بشوند، بپرند هوا، بپرند پایین و ندانند چه میگویند، درست است؟
این شکر این نعمت است که خدا به شما داده؟
این صدای خوش نعمت است؛ این توانایی ادارهی مجلس نعمت است؛ اینها چیزهایی است که خدا به همه نداده است، به شما داده؛ باید این نعمتها را شکر بگزارید.
بنابراین من جامعهی مدّاح را از ته دل دوست میدارم؛ برایتان دعا میکنم؛ خداوند انشاءالله به شماها توفیق بدهد، به شماها کمک کند؛ امّا این را هم عرض میکنم که انتظارات از جامعهی مدّاح، امروز در جامعهی ایرانی و در کلّ نگاه منطقهای، انتظار بالایی است.»
#سخن_علماء
#آداب_مداحی
#آداب_عزاداری
#آداب_روضه_خوانی
🎙بیانات مقام معظم رهبری در جمع مداحان، ۱۳۹۴/۰۱/۲۰
@AsnadolMasaeb
6️⃣ #موضوع_مطلب : «ارزشهای شهدای کربلا در ظاهر آنها خلاصه نشود!»
👤#مقام_معظم_رهبری
#آداب_منبر
#سخن_علماء
#مطالبه_سند
#آداب_مداحی
#آداب_روضه_خوانی
#باید_و_نباید_های_روضه_خوانی
@AsnadolMasaeb
✅«چیز دیگری که بنده در بعضی از خوانندگان جلسات مداحی اطلاع پیدا کردم، استفادهی از مدحها و تمجیدهای بیمعناست، که گاهی هم مضر است.
فرض کنید راجع به حضرت اباالفضل(س) صحبت می شود؛ بنا کنند از چشم و اَبروی آن بزرگوار تعریف کردن؛ مثلاً قربون چشمت بشم!
مگر چشم قشنگ در دنیا کم است؟
مگر ارزش اباالفضل به چشمهای قشنگش بوده؟!
اصلاً شما مگر اباالفضل را دیدهاید و می دانید چشمش چگونه بوده؟!
[یا در مورد قد رشید ایشان!]
قد رشید که خیلی در دنیا هست؛ ورزشکارهای زیبایی اندام که خیلی هستند؛ اینها که در معیار معنوی ارزش نیست.
گاهی روی این تعبیرها تکیه هم میشود! حالا یک وقت شاعری در یک قصیده سی، چهل بیتی اشاره ای هم به جمال حضرت اباالفضل(ع) میکند؛ آن یک حرفی است؛ ما نباید خیلی خشکی به خرج دهیم و سختگیری کنیم؛ اما اینکه ما همهاش بیاییم روی ابروی کمانی و بینی قلمی و چشم خمار این بزرگواران تکیه کنیم، اینکه مدح نشد؛ در مواردی ضرر هم دارد؛ در فضاهایی این کار خوب نیست.
اینها سطح معارف دینی ما را پایین میآورد.
ارزش اباالفضل العباس(ع) به جهاد و فداکاری و اخلاص و معرفت او به امام زمانش است؛ به صبر و استقامت اوست؛ به آب نخوردن اوست در عین تشنگی و بر لب آب، بدون اینکه شرعاً و عرفاً هیچ مانعی وجود داشته باشد.
ارزش شهدای کربلا به این است که از حریم حق در سختترین شرایطی که ممکن است انسان تصورش را بکند، دفاع کردند.»
🎙بیانات مقام معظم رهبری در جمع مداحان، ۱۳۸۴/۵/۵
@AsnadolMasaeb
✅اما جای سوال اینجاست که در ابیات مدحی امروزی ما، به طور مثال برای حضرت عباس(علیه السلام) با وجود این همه فضائل و مناقب برای ایشان از جنب معصومین(علیهم السلام)، چرا باید روی برخی ویژگیهای ظاهری ایشان مانند؛ چشمهای خوشگل، قد و بالایِ رعنا و ابروی کمانی و ماه و .. مانور داده شود؟!!
جالب آن جاست که در برخی نقلها آمده است که؛
هنگام نبرد قمر بنی هاشم حضرت عباس(علیه السلام) و «مارد بن صُدیف» در کربلا، مارد به آن حضرت(علیه السلام) گفت :
«إنِّي نَصَحتُكَ إِنْ قَبلَتَ نَصيْحَتِي
حَذَرَاً عَلَيْكَ مِنَ الحُسَام القَاطِع
وَ لَقَد رَحِمتُكَ إِذ رَأيْتُك يَافِعَاً
وَ لَعَلَّ مِثلِي لاَ یُقَاسُ بِیَافِعِِ..»
♦️من تو را نصيحت می کنم اگر آن را بپذيری، برای اينکه از تيزی شمشير برّان من در امان بمانی! من وقتی که تو را جوانی زیبا و ملیح چهره يافتم دلم نسبت به تو نرم شد، و گويا مثل من نبايد با مثل تویی هماورد گردد.
حضرت عباس(علیه السلام) در جواب فرمود :
«يَا عَدُوَّ اللهِ! ..امَّا مَا ذَكَرتَهُ مِن مَلاحَةِ وَجهِي وَ حِداثِهِ سِنِّي فَلَيسَ ذَلكَ بِضَارّّی لِانِّي اُعرَفُ مِن شَرِيفِ نِسبَتِي وَ ذُكاءِ عَقلِي وَ مَا قَد استفَدتهُ فِي دِيني مَعَ رِياضَةِ نَفسِي وَ مَعرِفَتها وَ الصُّرُ عَلى مُلَاقاةِ الرِّجَالِ وَ مُواجِهةِ الَابطَالِ و الخُبرَةِ بِالضِّربِ والطِّعانِ وَ مُعَالِجةِ الفُرسَانِ والصَّبرِ عَلى البَلَاءِ وَالشُّكرِ عَلَى الرَّخَاء وَ التَّوكُلِ عَلى اللهِ»
♦️ای دشمن خدا! اما آن چه در مورد زيبايى چهره و جوانى من گفتى، بدان که اين امور به من زيان نمى رساند ولی مُعرِّف من حسب و نسبم، تیز هوشی و درایت عقلم و هر آن چیزی که دینم از آن مستفاد است از قبیل ریاضت نفسم و معرفت به آن است.
و همچنین جرات مقابله با مردان جنگجو و پهلوانان و خبرگان این امر، آنهم به واسطه مبارزات و دلاوری ها و صبر بر بلا و مصیبت و شکر هنگام آسایش و توکل من بر خداست.(۱)
🔰یعنی ما با سخنی، حضرت عباس(علیه السلام) را مدح میکنیم که دشمن، او را این چنین مدح کرده است، در حالی که حضرت(علیه السلام) این جمله را به عنوان شماتت و تحقیر تلقی کردند!
📚منبع :
۱)نور العین اسفراینی، ص۳۹
@AsnadolMasaeb