❇️ گسترش قدرت چین در خاورمیانه
🔹 طبق اعلام #استاتیستا نقش اقتصادی چین در خاورمیانه گسترش یافته است.
🔹 بر این اساس شریک اول صادراتی و وارداتی کشورهای #ایران، #عربستان، کویت، بحرین، قطر، امارات و یمن چین است.
🔹 چین به صادر کننده اول به کشورهای مصر و الجزایر تبدیل شده است.
🔹 وارد کننده اول از کشورهای عمان و عراق، #چین بوده و این کشور جژء 5 شریک تجاری اول کشورهای مراکش، ترکیه و رژیم صهیونیستی است.
🔹 طبق این گزارش تجارت پکن از 180 میلیارد دلار در سال 2019 به 259 میلیارد دلار در سال 2021 افزایش یافته است و انتظار میرود این رشد بواسطه پروژه #یک_کمربند_یک_راه استمرار داشته باشد.
📎https://www.statista.com/chart/30275/ranking-of-china-as-trading-partner-of-mena-countries/
💟attacheintl.ir
❇️ محکومیت بمب خوشه ای
🔸 دولت آمریکا در جدیدترین اقدام خودش تصمیم گرفته با ارسال بمبهای خوشه ای از اوکراین حمایت کنه.
🔸 این موضوع نه تنها توسط روسیه بلکه توسط متحدان غربی آمریکا هم مورد نقد قرار گرفته.
🔸کانادا اعلام کرده «ما از استفاده از مهمات خوشه ای حمایت نمی کنیم. در این بیانیه آمده است: اتاوا متعهد به پایان دادن به اثرات مهمات خوشه ای بر غیرنظامیان - به ویژه کودکان است».
🔸نخست وزیر انگلیس هم گفته «انگلیس کنوانسیونی را امضا کرده است که تولید یا استفاده از مهمات خوشهای را ممنوع میکند و بدان پایبند است.»
🔸 اما مهمترین پیامدهای این اقدام آمریکا رو میتونیم تعمیق دشمنی روسیه با غرب، از بین رفتن وجهه صلح طلبانه آمریکا، طولانی شدن جنگ و بحرانی تر شدن شرایط جنگی برای طرفین بدونیم.
#بمب_خوشه_ای #جنگ_اوکراین
📎https://www.rt.com/news/579413-allies-cluster-bombs-us-kiev/
💟attacheintl.ir
❇️ یک بام و دو هوا
🔸 صادرات بمب خوشه ای به اوکراین جهت کشتار نیروهای روسیه آزاد و طبق دفاع مشروع اشکالی ندارد.
🔸 صادرات سلاح معمولی کلاش برای دفاع مردم یمن در برابر تجاوز عربستان جرم قطعی بوده و پیگیری قضایی می شود.
📎https://www.iranintl.com/202307087607
💟attacheintl.ir
❇️ شورای امنیت جدید
🔹 با بی اعتباری روزافزون #شورای_امنیت سازمان ملل، #اندیشکده_کارنگی به راهکارهای تقویت شورای امنیت و ایجاد صلح از این طریق پرداخته.
🔹 به این منظور پیشنهادات 11 اندیشمند که با این اندیشکده همکاری دارن ارائه شده؛ این اندیشمندان معتقدن حمله آمریکا به عراق و جنگ روسیه دلایل اصلی ناتوانی شورای امنیت فعلی هستن.
🔹 از طرفی کشورهای خواهان کرسی دائمی شورای امنیت هنوز توضیحی درباره اینکه چگونه این موضوع به بهبود عملکرد شورا میشود ارائه نداده اند.
🔹 علاوه بر 4 کشور ژاپن، آلمان، هند و برزیل کشورهای نیجریه، آفریقای جنوبی، مکزیک، ترکیه و سنگاپور هم پتانسیل ورود به اعضای دائمی شورای امنیت رو دارن.
🔹 چالش دیگر ناعادلانه دانستن نظم فعلی از سوی کشورهای آفریقایی و کشورهای در حال توسعه است.
🔹 پیشنهاد این اندیشکده افزایش روشهای غیررسمی میان قدرتهای کلاسیک و نوظهور برای حل بحرانهای فعلی است؛ علت این موضوع نیز نامشخص بودن امکان حضور اعضای جدید و سایر اصلاحات است. این پیشنهاد باعث ترغیب اعضای دائمی برای همکاری با منتخبان در میزبانی جلسات و تهیه پیش نویس قطعنامه می شود
🔹 پیشنهاد دیگر همکاری عمیق آمریکا، انگلیس و فرانسه با کشورهای خواهان کرسی دائمی در شورای امنیته تا با بکار گیری ظرفیت این قدرتها، بتونن بر مخالفتهای روسیه و چین غلبه کنن.
🔹 با وجود ناکارآمدیهای شورای امنیت همچنان این نهاد «یک نیروی تثبیت کننده ضروری» و «سنگ بنای نظم بین المللی» به شمار میرود که تهدید اصلی فعلی تشدید عدم مشروعیت این نهاد میان اعضای آن است.
🔹 با توجه به پیشنهادات ارائه شده، #ایران گزینه های همکاری با قدرتهای جدید، تلاش برای غلبه اعضا بر نظم فعلی شورای امنیت و عدم کنشگری در شرایط فعلی رو پیشرو دارد.
📎https://carnegieendowment.org/2023/06/28/un-security-council-reform-what-world-thinks-pub-90032
💟attacheintl.ir
❇️ توافق ترکیه و سوئد
🔹 در آستانه نشست کشورهای اتحادیه اروپا، ترکیه برخلاف گذشته قول داده تا از عضویت سوئد در ناتو حمایت کند.
🔹طبق بررسی اندیشکده شورای آتلانتیک، هر چند نمیتوان روی قول ترکیه حساب کرد اما در صورت موافقت ترکیه ناتو دیگر بهانه ای برای عدم عضویت سوئد نخواهد داشت.
🔹 از همین رو در اجلاس پیشرو ناتو باید به چگونگی حمایت از اوکراین بپردازد و یک برنامه دقیق را ارائه کند.
🔹 این در حالیست که دبیرکل ناتو به تازگی اعلام کرده تا زمانی که اوکراین در جنگ با روسیه پیروز نشود، از پذیرفتن آن در ناتو خبری نیست.
🔹 به نظر میرسد علت اصلی حمایت ترکیه از سوئد، حمایت این کشور از ترکیه برای عضویت در ناتو در سالهای پیشروست؛ رویایی که با گذشت بیش از یک دهه همچنان برای اردوغان محقق نشده است.
📎https://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/experts-react-erdogan-agrees-sweden-nato-accession/
💟attacheintl.ir
❇️ تاثیرات #هوش_مصنوعی بر شکاف آموزشی
🔍 طبق بررسی اندیشکده #بروکینگز:
🔹 اولین شکاف دیجیتال این بود که ثروتمندان از فناوری برخوردار بودند اما فقرا خیر.
🔹 شکاف دوم این است که ثروتمندان مهارت و ابزار استفاده از فناوری را دارند اما فقرا خیر.
🔹 جهان فعلی یک بحران جهانی یادگیری را تجربه می کند، جایی که 70 درصد از کودکان 10 ساله در اقتصادهای کم درآمد و متوسط نمی توانند متن اصلی را بخوانند و بفهمند، بیش از 244 میلیون کودک و نوجوان نیز از مدرسه بازمانده اند.
🔹 حتی در صورت ایجاد امکانات اتصال به فناوری های آموزشی، دانش آموزان قادر به یادگیری مهارتهای مورد نیاز نیستند.
🔹 به طور سنتی ریشه شکاف فعلی نیز ثروت و فقر است؛ جاییکه ثروتمندان به فناوری دسترسی دارند که به طور فزاینده ای توسط هوش مصنوعی تقویت می شود و معلمان برای کمک به آنها از این فناوری به عنوان بخشی از یادگیری خود استفاده می کنند، در حالی که بچه های فقیر فقط به آن دسترسی دارند.
🔹 «معلم متوسط می گوید. معلم خوب توضیح می دهد. معلم برتر نشان می دهد. معلم بزرگ الهام بخش است.»؛ طرفداران هوش مصنوعی معتقدند سه وظیفه اول را هوش مصنوعی انجام میدهد اما مورد چهارم مشخص نیست.
🔹 به عبارت ساده تفاوت بهره مندی از هوش مصنوعی در آموزش شبیه بهره مندی طبقات ثروتمند از معلم ها و ابزارهای کمک آموزشست که آنها را در #کنکور به موفقیت می رساند اما طبقات ضعیف به صرف دسترسی امکان استفاده را ندارند.
📎https://www.brookings.edu/articles/ai-and-the-next-digital-divide-in-education/
💟attacheintl.ir
❇️ برنامه ناتو برای اوکراین
⏪ طبق بررسی اندیشکده #رند، مهمترین برنامه #ناتو در نشست پیشرو حمایت از اوکراینه.
⏪ طبق این گزارش، کمک مالی برای بازسازی اوکراین مهمترین هدف نشست خواهد بود. در کنفرانس ماه قبل لندن، شرکای اوکراین 60 میلیارد دلار برای بازسازی وعده دادند اما اگر اهداکنندگان و سرمایه گذاران به امنیت اوکراین در آینده اعتماد نداشته باشند، چنین تعهداتی از بین خواهد رفت.
🔹این در حالیست که ناتو رسما پیروزی اوکراین در جنگ را شرط عضویت این کشور اعلام کرده و حمایت مالی صرفا مسکنی برای تداوم جنگ با روسیه است.
📎https://www.rand.org/blog/2023/07/natos-vilnius-summit-holds-the-key-for-ukraines-reconstruction.html
💟attacheintl.ir
7.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ اصرار بر ایجاد دشمنی
🔹 بالطبع اصل اساسی دانش روابط بین الملل، پیشبرد منافع ملی کشورهاست.
🔹 طی سالهای اخیر عمده رسانه های وابسته به غرب با طرح این موضوع که «ایران مستعمره چین و روسیه» شده، سعی در ممانعت از همکاری راهبردی و سوق دادن ایران به سوی غرب داشته اند.
🔹 حال یک سوال از این رسانه ها و روزنامه های به خط شده وجود دارد و آن هم این است که آمریکا به کدام تعهد خود با ایران پایبند بوده و آیا اقدامی وجود دارد که آمریکا علیه ملت ایران انجام نداده باشد؟
🔹 زوابط ایران با روسیه و یا چین طی چند دهه اخیر حداقل از موضع برابر و با اشتراک در حذف آمریکا از منطقه پیش رفته است. همچنین این کشورها با اقدامات آمریکا علیه ایران همکاری نداشته اند.
💟attacheintl.ir
❇️ آینده آشوب در ایران
🔍 اندیشکده شورای آتلانتیک بررسی می کند:
⏪ این اندیشکده با طرح انقلاب از بالا که در عربستان توسط بن سلمان رخ داده معتقد است این اتفاق در ایران رخ نخواهد داد.
⏪ طبق این گزارش رییس جمهور فعلی ایران و فرزند رهبر انقلاب گزینه های رهبری آینده در ایران هستند و با بررسی عملکرد آنها به این نتیجه می رسد که اصلاحات عربستان در ایران رخ نخواهد داد.
⏪ از همین رو این اندیشکده گزینه انقلاب از پایین و فشار بر مردم را جهت نابودی نظام اسلامی مطرح می کند که باید توسط مقامات غربی دنبال شود.
⏪ این قبیل گزارشات عمدتا کارکرد رسانه ای برای تحریک مردم را دارند؛ چرا که در مقطعی فرزند رهبر انقلاب را گزینه رهبری آینده می دانند و در مقاطعی دیگر همین موضوع نقض می شود.
📎https://www.atlanticcouncil.org/blogs/iransource/mojtaba-khamenei-iran-reform/
💟attacheintl.ir
majale souti atashe shomare 1.mp3
17.5M
❇️ اولین شماره مجله صوتی آتاشه
🎧 در این شماره می شنوید:
⏪ تفاوت جنگ عراق و کویت با جنگ روسیه و اوکراین از نظر اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا
⏪ قیام واگنرها
⏪ تداوم مذاکرات ایران آمریکا
⏪ دیدار مقامات مقاومت فلسطین با مقامات ایران از نظر اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی
💟attacheintl.ir
دام جنگ سرد.pdf
345.3K
❇️ دام جنگ سرد
📝 مترجم: سجاد عطازاده
⏪جاستین وینوکور، دانشجوی دکتری تاریخ در دانشگاه ویرجینیا و دستیار پژوهشی در پروژه تاریخ کاربردی مرکز بلفر، در مقاله " دام جنگ سرد؛ چگونه خاطرات دوران سلطه ایالاتمتحده مانع سیاست خارجی این کشور میگردد" که در وبسایت فارن افرز منتشر شده است، این گزاره را مطرح میسازد که سایه انداختن دوران تفوق آمریکا در عصر جنگ سرد بر محافل سیاست خارجی این کشور سبب گمراهی آنان در مقطع فعلی شده است؛ زیرا آنان به این نکته توجه ندارند که آمریکا رو به افول گذاشته است و جهان در آستانه ورود به یک دنیای چندقطبی است.
💟attacheintl.ir