🔹فهرست: برندگان تمام بخشهای جشنواره کن ۲۰۲۴
هفتاد و هفتمین دورۀ جشنوارۀ کن از تاریخ ۱۴ می (۲۵ اردیبهشت) با نمایش فیلم «پرده دوم» ساختهی کوئنتین دوپیو آغاز شد و ساعاتی پیش، ۲۵ می برابر با ۶ خرداد، به پایان رسید.
جشنواره کن امسال با حاشیههایی روبهرو بود؛ از اعتصاب کارکنان آن تا حمایت بسیاری از کارگردانان و بازیگران این جشنواره از مردم فلسطین و درخواست پایان جنگ در غزه.
جایزهی نخل طلای هفتاد و هفتمین دورۀ این جشنواره به فیلم «آنورا» به کارگردانی « شان بیکر» رسید و اولین فیلم هندیایی که در ۳۰ سال اخیر به بخش رقابتی کن راه یافت، فیلم «همه آنچه ما به عنوان نور تصور میکنیم» ساخته «پایال کاپادیا» توانست جایزه بزرگ دورۀ هفتاد و هفتم را از آن خود کند.
متن کامل فهرست برندگان تمام بخشهای جشنواره کن ۲۰۲۴ را بخوانید. همچنین سایر یادداشتهای پرونده جشنواره کن در سال گذشته را اینجا ببینید.
#فهرست_آثار
#جشنواره_کن
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
#فیلم
2⃣2⃣1⃣
@azadisqart
🔹یک صفحه روایت: روایت سوگ در کتاب تکنگاری «سوگ مادر» نوشته شاهرخ مسکوب
به گورستان رسیدیم و پیاده شدیم. من دیگر خودداری نتوانستم. هایهای گریه میکردم. چند نفر دویدند جلوی ما یکی به صدای بلند گریه میکرد. دیدم جهانگیر است. یکی زیر بازویم را گرفت. هیچجا را نمیدیدم. فقط تشخیص میدادم که جمعی زنهای سیاهپوش و عدهای مرد هاج و واج ماندهاند. رفتیم دم غسالخانه، مادرم توی تابوت رو به قبله دراز کشیده بود... تا رسیدم تابوت را بلند کردند. زیر تابوت را گرفتم می خواستم سنگینی جسمی را که تا دیروز مادر من بود حس کنم. مرا از زیر تابوت به کناری کشیدند، در راه زانوهایم تا میشد. دو سه بار نزدیک بود زمین بخورم. یکی دو تا زیر بغلم را گرفتند و تا کنار قبر بردند. به هیچ چیز فکر نمیکردم فقط احساس میکردم که انگار فروریختهام. مخصوصاً که پیکرم به فرمان من نبود، تبدیل به جسدی شده بود که از وی بیگانه بودم و احساسش نمیکردم، بالای سر قبر روی خاکها نشستم و در حقیقت خودم را رها کردم چون دیگر یارای ایستادن نداشتم. چقدر دلم میخواست برای آخرینبار صورت مادرم را ببینم. هرگز این قدر مشتاق دیدار کسی یا چیزی نبودم.
متن کامل روایت سوگ در کتاب تکنگاری «سوگ مادر» نوشته شاهرخ مسکوب را بخوانید.
#بازخوانی_سوگواره_های_مهم_هنر_و_ادبیات
#شاهرخ_مسکوب
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#کتاب
2⃣2⃣2⃣
@azadisqart
🔹تا که بماند درون حافظهی آب
نقش کنید ای خطوط موج به دریا:
در وزشِ وحشت و تلاطم پاییز
نسترن از شاخ و برگ خویش
پلی ساخت
بهر عبوِر شکوفه: کودک فردا
این شعر که «از سرزمین زیتون» نام دارد، تصویری است استعاری از جانفشانی و ایثار به وقت حادثه، تا زندگی نمیرد و استمرار یابد.
راوی/ شاعر، این رخداد را شایستهی ماندگاری میداند، آنقدر که پیش از حکایت، در مطلع، بر نگاشتن و نگاه داشتن آن تأکید میکند و سپس به ایجاز، شرح ماوقع میدهد.
ظاهراً حرف بر سر ازخودگذشتگی نسترن (نماد والد و بزرگتر) است، اما از وجهی دیگر، سخن از شکوفه است که کودک فرداست و حیات باغ در گرو سلامت اوست. زندگی باید ادامه یابد و به هنگام بلا، میدانداری عشق سبب میشود بزرگان، جان خویش را سپر کنند تا نسل نو که فرصت زیستن و ساختن فردا را دارند، بمانند و در عین حال، از همین کردار، آیین مهرورزی و بزرگی بیاموزند.
متن کامل یادداشت نگاهی به حضور نمادین کودک در شعر شفیعی کدکنی را بخوانید.
#محمدرضا_شفیعی_کدکنی
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#شعر
2⃣2⃣3⃣
@azadisqart
میرباقری علاوه بر آنکه قصهها، نوشتهها و شنیدهها را دیداری کرد و به نمایش درآورد، بر تن برخی از مفاهیم انتزاعی هم لباس تصویر پوشاند و تصاویر بسیار بدیع و بینظیری خلق کرد که میتواند سرمشق هنرمندان در همۀ حوزههای هنری باشد؛ مثل سکانس درخشان برخواستن ققنوسوار و معجزهگون حضرت عبدالعظیم حسنی از ویرانۀ مزار تخریب شدۀ امام حسین، پس از مقاومت و مبارزه در دفاع از حرم در برابر تخریب؛ این تصویر بیبدیل نشستن خاک کربلا بر سر و روی حضرت عبدالعظیم، چنین تداعی میکند که این یادگاری از آن وادی، حالا در این دیار آرمیده و ترجمان هنری و تصویری آن حدیث معروف امام هادی است: «بدان که اگر قبر عبدالعظیم را در ری زیارت کنی مانند کسی هستی که حسین بن علی علیهالسلام را در کربلا زیارت کرده باشد». میرباقری در یک مصاحبه با لطافت و عشق خاصی از اینکه چطور برای تصویرسازی این حدیث به این سکانس رسیده یاد میکند.
متن کامل تکنگاری داود میرباقری را در روز سالروز تولد این کارگردان بخوانید.
#داود_میرباقری
#مجله_میدان_آزادی
2⃣2⃣4⃣
@azadisqart
به گزارش مجله میدان آزادی به نقل از گاردین، کن لوچ و مایک لی، دو کارگردان بزرگ و صاحبسبک انگلیسی که از حامیان سینما فینیکس لندن بودند، در اعتراض به برگزاری جشنوارهی فیلم تحت حمایت دولت اسرائیل در محل این سینما، سینما فینیکس لندن را ترک و از مقام خود استعفا کردند.
گروههای همبستگی طرفدار فلسطین، کارکنان و مدیران سینما فینیکس، از مدیران و متولیان سالن خواستهاند تا نمایش فیلمهای این جشنواره را به دلیل ارتباط جشنواره سرت با وزارت فرهنگ و سفارت اسرائیل، در انگلستان لغو کنند.
معترضان خواستار تحریم این جشنواره به دلیل حملهی نظامی اسرائیل به غزه هستند. شبکه Artists for Palestine UK گفت که جشنوارهی سِرِت «بخشی از استراتژی گستردهتر هنرشویی» توسط دولت اسرائیل برای «سفید کردن و سرپوش گذاشتن بر جنایات خود علیه مردم فلسطین» است.
متن کامل خبر استعفای «کن لوچ» و «مایک لی» در مخالفت با جشنواره اسرائیلی را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
2⃣2⃣5⃣
@azadisqart
میتوان گفت که آثار قادرینژاد بهدلیل بازنمایی هیجانات و احساسات درونی انسانی با استفاده از خطوط و رنگهای متضاد در دستهبندی مکتب نقاشی اکسپرسیونیسم قرار میگیرد.
در آثار او، هیچ چیز مهمتر و برجستهتر از خط خودنمایی نمیکند و بهعکسِ بسیاری از آثار که رنگ بر خط برتری دارد، در آثار او خط و ریتم و حرکت از عناصر مهم و جلوهگر هستند و بعد از آن رنگ، بهعنوان عنصر دوم استفاده میشود.
کریم نصر، نقاش و تصویرساز، در یادداشتی دربارهی آثار نیلوفر قادرینژاد میگوید: «نیلوفر قادرینژاد چند سالی است که به اسطورهها علاقه نشان میدهد. همهی نمایشگاههای اخیر او موضوعی اسطورهای داشته است. او با سلیقهای که در نقاشی آکادمیک دارد، در هر نمایشگاه اشتیاقش برای بازنمایی رفتار، حرکات و احساس انسانی را با تصویرسازی داستانهای اسطورهای نشان میدهد. بیشترین تلاش او برای به تصویر کشیدن افسانههای قهرمانی، معطوف به احساس بیننده است.»
متن کامل تکنگاری نیلوفر قادرینژاد را در سالروز تولد این هنرمند بزرگ بخوانید.
#نیلوفر_قادری_نژاد
#مجله_میدان_آزادی
#نقاشی
2⃣2⃣6⃣
@azadisqart
نیلوفر قادرینژاد از نمایشگاهی یاد میکند که در سال ۱۳۵۹ در دانشکدهی هنرهای زیبا تحت عنوان «همبستگی» برگزار شده بود که بینظیرترین نمایشگاه از لحاظ کثرت بازدید عمومی بوده است. در همان سالها او شروع به ترسیم دیوارنگارههای فیگوراتیو از مردمی میکند که نقش اصلی انقلاب را به دوش میکشیدند. افرادی در حال حرکت، خمشده، درمانده و خونین، به پاخاسته و راستقامت که نشان از برداشت او از وقایع آن روزگار دارد. قادرینژاد از نقاشیهای دیواری و آثاری که بدون واسطه در معرض دید عموم قرار میدادند تحت عنوان نمایشگاه خیابانی یاد میکند که در آن مردم رهگذر از تصویر دیوارنگارهها بازدید کرده و حتی در مورد آنها بحث و گاهی جدل میکردند.
ازجملهی این نقاشیها، دیوارنگارهای بود که او بههمراه مسعود سعدالدین و الخاص بر روی دیوار دانشکدهی هنرهای زیبا اجرا کرده و نقاشیهایی در کوچهی دربند عزیزی، که اکنون عکسهایی از آنها باقی مانده است...
🔹متن کامل تکنگاری نیلوفر قادرینژاد را در سایت بخوانید.
#نیلوفر_قادری_نژاد
#مجله_میدان_آزادی
#نقاشی
2⃣2⃣7⃣
@azadisqart
🔹از آنجایی که این وجه از رابطهی شمس و مولوی هم ظرفیت عاشقانه (ازدواج شمس با کیمیاخاتون)، هم ظرفیت جنایی (احتمال قتل شمس) و هم ظرفیت داستانپردازی اجتماعی (کینهی اطرافیان مولوی از اینکه شمس کاملاً توجه مولوی را به خود جلب کرده) دارد احتمالاً هر کارگردانی وسوسه میشود برای نوشتن فیلمنامهای پرتعلیق از همهی این ظرفیتها استفاده کند و ظاهراً حسن فتحی هم تسلیم این وسوسه شده است. اما آنچه قربانی ساخته شدن یک فیلم پرتعلیق دربارهی این شاعر و عارف بزرگ ایرانی شده، خود عرفان است.
🔹رازوارگی عنصر مهمی است که یک فیلم عرفانی باید از آن برخوردار باشد. مگر اینکه بگوییم این فیلم قرار نبوده است فیلمی عرفانی باشد و فقط قرار بوده روایتگر یک برش از زندگی یک عارف ایرانی باشد. پذیرفتن این تعریف سخت است، مخصوصاً با پایانبندی همراه با موسیقی و سماع فیلم. اما حتی اگر قرار بود این فیلم دربارهی عرفان باشد باز هم نیاز بود فضای رازآلود و عمیقتری را شاهد باشیم. این فیلم در دکوپاژ و نورپردازی اصلاً عمیق نیست و مصداق این مسئله صحنهی حملهی اوباش به شمس است که در نیمهشب رخ میدهد ولی فضا چنان نورانی است که گویی مهتاب قونیه از قویترین پروژکتورهای قرن بیست و یک کمک گرفته است!
متن کامل نقد و بررسی فیلم مست عشق را بخوانید.
#مست_عشق
#حسن_فتحی
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
2⃣2⃣8⃣
@azadisqart
17.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹روایت هوشنگ جاوید از مدیریت فرهنگی
و خلق یک اثر ماندگار در موسیقی کرمانجی
سال گذشته در پرونده شاخههای درخت باربد (ویژه بازخوانی میراث موسیقی نواحی ایران) گفتگوی جذاب و مفصلی با استاد هوشنگ جاوید داشتیم درباره زیباییها و مشکلات موسیقی نواحی. متن مشروح این گفتگو سال گذشته در پنج قسمت منتشر شد.
اما امروز چهاردهم خرداد زادروز استاد هوشنگ جاوید است و هیچ گرامیداشتی برای اهالی فرهنگ بالاتر از شنیدن حرفهای ارزشمندشان نیست، به همین مناسبت تصمیم گرفتیم یک بریدهی تصویری از یک بخش ارزشمند آن گفتگو را با شما در میان بگذاریم.
در این ویدئو هوشنگ جاوید پشت صحنه ساختهشدن آهنگ سوزناک «له چیه مامه» را روایت میکند.
▪️ویدئو با کیفیت اصلی را میتوانید در سایت مجله ببینید.
#هوشنگ_جاوید
#موسیقی_نواحی
#مجله_میدان_آزادی
#بازخوانی_سوگواره_های_مهم_ادبیات_و_هنر
2⃣2⃣9⃣
@azadisqart
🔹فیلم سینمایی «عطرآلود» ۱۶ خرداد اکران میشود + رونمایی از پوستر
به گزارش مجله میدان آزادی، در آستانهی اکران فیلم سینمایی «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدمدوست و تهیهکنندگی یوسف منصوری، از جدیدترین پوستر رسمی این اثر که طراحی آن برعهدهی محمد شکیبا بوده است، رونمایی شد.
آخرین ساختهی هادی مقدمدوست عاشقانهای متفاوت با روایتی گرم و معطر از یک زندگی است که برای نخستینبار در چهل و یکمین جشنوارهی بینالمللی فیلم فجر به نمایش درآمد. «عطرآلود» در ۶ رشته نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن چهل و یکمین جشنوارهی فیلم فجر را دریافت کرد.
این اثر به نویسندگی حسین حسنی با شعار «عشق، هر لحظه عطر خودشو داره» از چهارشنبه ۱۶ خردادماه در سینماهای سراسر کشور به نمایش در میآید.
متن کامل خبر اکران آخرین ساخته هادی مقدمدوست را بخوانید.
#عطرآلود
#هادی_مقدم_دوست
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
2⃣3⃣0⃣
@azadisqart
بسیاری از ما نادر ابراهیمی را به داستانهای پرآوازهی بزرگسالش میشناسیم. با این حال، با مطالعهی دقیق کارنامهی ادبی این نویسندهی بیشفعال، به توجه و دلبستگی ویژهاش به ادبیات کودک و نوجوان پی خواهیم برد. او آثار داستانی و پژوهشی متعددی در این زمینه به یادگار گذاشته که در سالهای اخیر برخی از آنها از سوی نشرهایی چون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انتشارات روزبهان تجدید چاپ شدهاند.
ابراهیمی در پژوهشهایی که در حوزهی ادبیات کودک داشته، شرط اول توفیق هر اثر را سادگی و قابل فهم بودن زبان آن میداند. او در سبک داستاننویسیاش خود را به این مؤلفهها پایبند کرده است. بیان گنگ و نامفهوم موضوعات آموزشی و تربیتی از نظر او کاری بیهوده است. همچنین توجه او به مصورسازی کتابهای کودک و دستاوردهایی که در این زمینه داشته، باعث دیده شدن داستانهای کودک ایرانی در برخی جشنوارههای بینالمللی شده است. نمونهی این موفقیت داستان «کلاغها» به قلم او و تصویرگری نورالدین زرینکلک است که در ادامه دربارهی آن خواهید خواند.
در سالروز درگذشت نادر ابراهیمی متن کامل یادداشت میراث نادر ابراهیمی در ادبیات کودک و نوجوان را بخوانید.
#نادر_ابراهیمی
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#کتاب
2⃣3⃣1⃣
@azqdisqart
42.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ویدئو
موشن ویدئو:
به مناسبت ۱۷ خردادماه، سالروز تولد کارگردان دوستداشتنی شهر موشها، دوسیه مرضیه برومند را تماشا کنید.
ویدئو با کیفیت اصلی را اینجا ببینید.
#مرضیه_برومند
#مجله_میدان_آزادی
#دوسیه
2⃣3⃣2⃣
@azadisqart