🔹فهرست: همه آثار فروخته شده در بیستمین حراج تهران + تصاویر
بیستمین حراج تهران عصر روز جمعه ۱۵ تیرماه، با حضور جمع کثیری از مجموعهداران، هنرمندان و اصحاب رسانه برگزار شد؛ در حالی که عده زیادی از دنبالکنندگان این حراج، این رویداد را از طریق بستر آنلاین در سایتها و شبکههای اجتماعی مشاهده کردند.
در بیستمین حراج تهران ۱۱۵ اثر از ۱۱۱ هنرمند، عرضه شد که ۱۰۷ اثر یعنی ۹۳ درصد آثار به فروش رسیدند. در این دوره از حراج تهران ۴۴ اثر با ارزش بیش از یک میلیارد تومان برآورد قیمت به مجموعهداران ایرانی پیشنهاد شد، که در نهایت ۴۱ اثر، در حراج بیستم با قیمت میلیاردی چکش خوردند. رکورد این دوره از حراج به تابلو «پایان یک دوران» از آیدین آغداشلو به مبلغ ۱۲ میلیارد و ۳۲۰ میلیون اختصاص پیدا کرد و پس از آن تابلوی «شمارههای سیاه روی سفید» فرهاد مشیری ۱۱ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان و نقاشیخط محمد احصایی به قیمت ۱۱ میلیارد تومان در جایگاه دوم و سوم رکورداران این دوره حراج قرار گرفتند.
از دیگر ویژگیهای بیستمین حراج تهران این بود که علاوه بر آثاری از هنرمندان مشهور بازار هنر ایران، همچون حسین زندهرودی، آیدین آغداشلو، محمد احصائی، منصور قندریز و... تعداد زیادی از آثار هنرمندان معاصر ایران، بخصوص چهرههای جوانتر نیز به علاقهمندان هنر عرضه شد.
رویداد «حراج تهران» از سال ۱۳۹۱ هر ساله در دو نوبت، تابستان ویژهی هنر معاصر و زمستان ویژهی هنر مدرن ایران برگزار میشود.
متن کامل فهرست و گزارش آثار فروخته شده در حراج تهران را بخوانید.
#فهرست_آثار
#فهرست_هنرمندان
#مجله_میدان_آزادی
2⃣5⃣1⃣
@azadisqart
امروز، دهم جولای، روز تولد آلیس مونرو است. بزرگترین نویسندهی زندهی داستان کوتاه جهان در روزگار ما که دو ماه پیش مرد. حالا با نزدیک شدن به سالروز تولدش، نامش دوباره سرتیتر رسانههای ادبی جهان شده است اما نه برای نویسندهی ویژه بودنش و نه برای اولین سالگرد تولدش بعد از مرگش؛ تنها برای داستانی که توسط دختر مونرو، آندرهآ اسکینر در مقالهای در «تورنتو استار» گفته شد و توسط همان روزنامه گزارش شد، و بسیاری از تحسینکنندگان مونرو را متحیر کرد و در تعجب فرو برد که چگونه نویسندهای در قد و قامت او توانست چنین رازی را برای چندین دهه مخفی نگه دارد و چگونه این افشاگریها ممکن است بر میراث عظیم او تأثیر بگذارد.
زندگی مونرو همچون داستانهایش روندی آرام داشت اما همانگونه که در داستانهایش حادثهیی در زیر این سطح آرام جریان دارد که مونرو در طول داستان با ظرافت از آن رازگشایی میکند و در پایان خواننده را شگفتزده برجا میگذارد، ظاهرا زندگی او نیز چنین بود.
متن کامل یادداشت آلیس مونرو سه بار مرد را به مناسبت زادروز این هنرمند بخوانید.
#آلیس_مونرو
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#داستان
2⃣5⃣2⃣
@azadisqart
یکی از نکات برجستهی شخصیت حمید سمندریان که او را از سایر هنرمندان متمایز میکرد این بود که او تئاتر را صرفاً بهعنوان حرفه انتخاب نکرده بود، بلکه سبک زندگی او نیز دقیقاً بر پایهی نمایش و کار گروهی استوار بود. حتی زمانی که به دلایل سیاسی اجازهی فعالیت در تئاتر ایران را نداشت، باز از پای ننشست و با راهاندازی یک رستوران که تمامی عوامل آن تئاتری بودند به زندگی و معاش ادامه داد. این بخش از زندگی او باعث شد که نهتنها رابطهی او با تئاتر قطع نشود، بلکه پیوندی محکمتر میان او، دوستان و شاگردانش ایجاد شود. نکتهی جالب توجه اینکه هما روستا بهعنوان شریک زندگی و هنری او همواره و در هر شرایطی پشتیبان و همراهش بود و دوشادوش او حرکت میکرد.
🔹سمندریان با تأسیس کلاسهای آموزش بازیگری و کارگردانی و همچنین تدریس در دانشگاهها، بسیاری از بازیگران و کارگردانان برجستهی امروز ایران را تربیت کرد. ازجمله شاگردان او میتوان به پرویز پرستویی، عزتالله انتظامی، رضا کیانیان، آتیلا پسیانی، گوهر خیراندیش، هدایت هاشمی، احمد آقالو، ناصر هاشمی، امین تارخ، حمید فرخنژاد، سیامک صفری، علیرضا خمسه و... اشاره کرد.
در سالروز مرگ حمید سمندریان یادداشت حمید سمندریان در تئاتر ایران را بخوانید.
#حمید_سمندریان
#مجله_میدان_آزادی
#تئاتر
2⃣5⃣3⃣
@Azadisqart
🔹فهرست: ده آیین عزاداری عاشورایی در سراسر ایران که متکی بر هنرند
در تفکر اندیشمندان و نظریهپردازان تئاتر که جستوجو کنیم، بسیاری خاستگاه تئاتر را آیینهای مردمی میدانند؛ آیینهایی که پیرامون مرگ و رستاخیز به وجود آمدهاند. آیینها یا مراسمها، رفتارهایی هستند که همه معنای نمادین دارند و کارکردشان شناخت جهان است. ما در آیین یاد میگیریم که چگونه با جهان پیرامون ارتباط برقرار کنیم، سنتهای این جهان را بشناسیم و به نسل پس از خود منتقل کنیم.
از مسائل مهم آیینها ارتباط گرفتن با عوامل فراطبیعی و ماورایی جهان است. از همین رو آیینها ارتباط عمیقی با باورهای دینی و مذهبی ما پیدا میکنند.
کشور ما نیز که سابقهی طولانی در تاریخ و تمدن دارد از این آیینها بسیار بهره برده است. هرچه که تاریخ جلوتر آمده، تعداد آیینهای ملی ما بیشتر شده و با گذر زمان عمر آیینها هم طولانیتر شده است. آیینهای ملی ما همواره در راستای ستایش پاکی و زیبایی، مدد گرفتن از نیروهای ماورایی و تقبیح ظلم و ستم بوده است. در عین حال این نمادهای آیینی در طول تاریخ با اتفاقات واقعی که در جهان روی داده مرتبط شده و رنگ و بوی دین و تاریخ مردم ایران را گرفته است.
چمر و چایینه در شهر ایلام، علمبندان در درخشِ خراسان جنوبی و چغچغهزنی در انجدان اراک نیز برخی دیگر آیینهای عزاداری مبتنی بر هنرند.
شاید بپرسیم حالا که هنری مانند تئاتر فراگیر شده دیگر چه نیازی به ادامهی حضور آیینهاست؟ برای پاسخ این پرسش متن کامل یادداشت فهرست ده آیین عزاداری مبتنی بر هنر را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#تئاتر
#موسیقی
2⃣5⃣4⃣
@Azadisqart
یکی از ویژگیهایی که سریال را از نمونههای مشابه پیش از خود متمایز میکند این است که تنها روی شهید باکری متمرکز نیست و به رزمندگان دیگر لشکر که شاید هیچ کس نامشان را نشنیده باشد هم پرداخته است. مثلاً در چند قسمت راوی سایر رزمندههایی است که عموماً جوان و کمسنوسالاند و جنگ برایشان تجربهای تکاندهنده است؛ مثل جوانی که نمیتواند مهمات را به دیگران برساند چون باید از کانالی رد شود که با جنازههای رفقایش پوشیده شده و او که دلش نمیآید پا روی آنها بگذارد، وقتی مجبور میشود از کانال عبور کند پوتینهایش را درمیآورد؛ یا جوان دیگری که رفیق شهیدش را روی دوشش میگذارد تا از معرکه خارجش کند و وقتی به او یادآوری میکنند فرمانده اجازه نداد جنازهی برادرش را پیش از دیگران از جبهه بیرون ببرند، میگوید: «من مهدی باکری نیستم.»؛ یا حمید باکری را علاوهبر جانشین فرمانده و سرباز انقلاب، در نقش همسر و پدری روایت میکند که دلش پیش همسرش فاطمه است که دستتنها باید بچههای مریضشان را دکتر ببرد. حمید میخواهد جنگ که تمام شد برگردد و در کارهای خانه به فاطمه کمک کند. میخواهد بعد از جنگ با خانوادهاش دنیا را بگردد. فاطمه پلیور آبی قشنگی برای حمید بافته و حمید از لحظهای که میپوشدش آن را از تن درنمیآورد تا لحظهای که به شهادت میرسد و پیکرش با همان پلیور آبی قشنگ زیر آب میرود.
متن کامل ریویوی سریال عاشورا را بخوانید.
#عاشورا
#مجله_میدان_آزادی
#روزی_روزگاری_تلویزیون
#سریال
2⃣5️⃣5️⃣
@azadisqart
🔹فهرست: ۱۰ تصویرگری از بهترین آثار گرافیک عاشورا
در عالم گرافیک و هنرهای تجسمی، تصویرسازی از آن هنرهاییست که ایرانیان در چند دهه اخیر در آن درخشش و پیشرفت شگفتی داشتند؛ این موفقیت، موفقیتی است که به جز حضور استعدادهای بینظیر هنری در ایران به پیشینهی این هنر در تاریخ هنر ایران برمیگردد. نقاشی روایی تصویری در سنت نقاشی مینیاتور ایران همواره حضوری قدرتمند داشته، ریشههای این نقاشی مربوط به پیش از اسلام است و پس از اسلام اوجگیری و قدرتنمایی این هنر را در ایرانزمین میبینیم، با مکتبهای مهمی مثل شیراز، تبریز، هرات، قزوین و اصفهان. این زمینهی تاریخی و هنری، خمیرمایهی بروز استعدادهای قدرتمند و آثار درخشان هنری در تصویرگری و تصویرپردازی ایران به معنای مدرن کلمه شده است.
اما در هنر آیینی نیز درخشش و خلاقیت تصویرگران ایرانی تماشایی است. در ادامه فهرست ده تصویرگری برتر ایرانی از ده هنرمند توانمند با موضوع محرم را برای شما انتخاب کردیم. با نگاهی به این فهرست مروری خواهیم داشت بر بخشی از گنجینه هنری و آثار درخشان دهههای اخیر هنر تصویرگری با موضوع محرم، واقعه کربلا و سوگ حضرت امام حسین علیه السلام.
این ده تصویرگری عاشورایی را اینجا ببینید.
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
2⃣5️⃣6️⃣
@azadisqart
▪️تصویرگری حماسهٔ عباس بن علی علیهالسلام
با اقتباسی مدرن از سنت نقاشی قهوهخانهای
به روایت هاجر سلیمی نمین
ده تصویرگری برتر عاشورایی را اینجا ببینید
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
2⃣5️⃣7️⃣
@azadisqart
🔹فهرست: ۱۰ پوستر از بهترین آثار گرافیک عاشورا
پوستر پرکاربردترین و به نوعی پرمخاطبترین فرم گرافیک امروز است. از نظر اقتصادی هم شاید پرسفارشترین محصول گرافیکی امروز است که این موضوع باعث شده کمیت تولید پوستر چه تبلیغاتی و چه هنری در ایران بالا برود. در ایام محرم هم به تناسب زمان پوسترهای زیادی با موضوع عاشورا و محرم تولید میشود. چه پوسترهای هنری، چه پوسترهای اعلانی و سفارشی که بعضی ارزش هنری زیادی دارند و بعضی ضعیف یا تقلیدی هستند. در این مطلب سعی میکنم ده پوستر خوب این سالها از ده هنرمند مختلف را برای شما انتخاب کنم. چه از میان پوسترهای اعلانی که به یک برنامه یا رویداد اختصاص دارند چه پوسترهایی با موضوع آزاد و دلبخواهی. در این پوسترها تکنیکهای مختلف گرافیکی دیده میشود. بعضی سراغ تصویرسازی رفتهاند، بعضی سراغ تایپوگرافی، بعضی چراغ عکاسی چیدمان و بعضی دیگر سراغ تکنیکهای دیگر. ولی همه این تکنیکها در فرم پوستر انجام شده است.
این فهرست را اینجا ببینید.
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
2⃣5️⃣8⃣
@azadisqart
تجربهی نزدیک به مرگ اول برای علی درست زمانی رقم میخورد که کنترل ماشین هنگام بحث کردن او و عاطفه دربارهی نگهداشتن جنین، از دست میرود و عاطفه ضربه میخورد و جنین با خطر مرگ مواجه میشود؛ درست قبل از مرگ علی. تجربهی نزدیک به مرگ دوم هنگامی است که علی با موتور به دنبال آمبولانس میرود و در تونل با ضربهی شدید سر به زمین میخورد و تا لبهی مرگ میرود اما نه مرگی که دکترها برایش پیشبینی و نه در زمانی که برایش تعیین کردهاند. تجربهی نزدیک به مرگ سوم درست زمانی است که علی همچنان مرگ خودش را نزدیکترین مرگ میبیند و به همین خاطر خودش را در همه چیز محق میداند اما ناگهان فروزنده مقابل چشم او سکته میکند. تجربهی نزدیک به مرگ چهارم هم زمانی است که علی با حالی بد در جاده گم شده، برف و بوران مانع دید اوست و آخرین تلاشهایش برای تزریق دارو بینتیجه میماند.
این چهار تجربهی نزدیک به مرگ، هرکدام به مرور و به نوعی علی را که خشمگین، درمانده، آزرده و تا حدی بیانصاف شده به خود میآورند. علی دست تسلیم را در برابر مرگی که هرگز معلوم نیست کی و چگونه از راه میرسد بالا میبرد و به زندگی کردن میپردازد؛ به درست زندگی کردن.
متن کامل ریویوی فیلم عطرآلود را بخوانید.
#عطرآلود
#هادی_مقدم_دوست
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
#فیلم
2⃣5⃣9⃣
@azadisqart
🔹پربازدیدترین مطالب مجله میدان آزادی در تیرماه ۱۴۰۳
نخستین ماه تابستان پایان رسید و وقت مرور کارنامه است.
در پربازدیدهای این ماه مطالبی از پنج هنر معماری، گرافیک، شعر، داستان و سینما حضور دارد:
۱. تکبیتهایی زیبا از صائب تبریزی
۲. ده مرکز فرهنگی هنری غزه که به عمد ویران شد
۳. چرا همینگوی خودکشی کرد؟
۴. همه آثار فروخته شده در بیستمین حراج تهران + تصاویر
۵. ده تصویرگری از بهترین آثار گرافیک عاشورا
۶. نگاهی به ارزشهای هنری ترکیببند محتشم کاشانی
۷. نگاهی به زندگی و آثار مهدی آذریزدی
۸. ریویو: نگاهی به رمان «تنگسیر» اثر صادق چوبک
۹. ویدئو: سکانسهای خاطرهانگیز نویسندگی و نویسندگان در سینما و تلویزیون
۱۰. سومین اپیزود پادکست «رادیو خرمالو»
یادآوری میشود این آمار فقط مربوط به سایت است، سایر پلتفرمهای فعال میدان آزادی – در تلگرام و بله و ایتا– آمار بازدید متفاوت خودشان را دارند.
#مجله_میدان_آزادی
2⃣6⃣0⃣
@Azadisqart
مجله میدان آزادی
🔹کاغذ اخبار هنر: مهمترین اخبار هنر و ادبیات، تیرماه ۱۴۰۳
🔹آکادمی اسکار هر سال از سینماگران سراسر جهان که با آثار متفاوتشان، در سینما ماندگار شدهاند، دعوت به عضویت در این آکادمی میکند. امسال از میان ایرانیان، بهرام بیضایی سینماگر سرشناس ایرانی در دو شاخهی کارگردانی و نویسندگی برای عضویت در آکادمی اسکار دعوت شده است. او یکی از ۸ نفری است که امسال در بیش از یک شاخه به عضویت آکادمی درآمده است.
🔹خبر دیگر از سینمای غرب اینکه بالاخره پس از مدتها جزئیاتی از فیلم مسیح اسکورسیزی به رسانه درز پیدا کرد. در فصلنامهی کاغذ اخبار بهار ۰۲ به این اشاره کردیم که مارتین اسکورسیزی، بعد از درخواست پاپ فرانسیس از هنرمندان که «مسیح را به ما نشان دهید»، در دیداری با پاپ، اعلام کرد فیلمنامهای دربارهی «عیسی مسیح» در پاسخ به درخواست پاپ فرانسیس نوشته است. حالا خبر رسیده است که فیلمبرداری فیلم «زندگی عیسی»، پاییز امسال و به احتمال زیاد در ماه اکتبر (آبان) شروع میشود و اندرو گارفیلد از بازیگران آن است.
🔹خبر دیگر تیرماهی موسیقی که در حال و هوای محرم است اینکه محسن چاوشی به سنت نانوشتهی سالهای اخیرش، همزمان با تاسوعا و عاشورا، قطعهی تازهای را تقدیم به ساحت حضرت عباس کرد که با ۱۰۳ هزار بازدید در پنج روز، رکورد زد.«تکیه کوچیک» عنوان تازهترین قطعهی عاشورایی این خواننده است که براساس آمار ثبتشده در کانال رسمی محسن چاوشی در آپارات، بازدید از آن بعد از گذشت ۷۲ ساعت از انتشار، از ۱۰۳ هزار بازدید عبور کرد.
🔹تیرماه انیمیشنیها را باید ماه انیمیشن «Inside Out 2»نامید! این انیمیشن نخستین فیلم سال ۲۰۲۴ نام گرفت که فروش خود در گیشه جهانی را از مرز یک میلیارد دلار عبور داد. انیمیشن «Inside Out» یکی از ۱۱ فیلم انیمیشنی است که به کلوپ میلیارد دلاریها در تاریخ سینما پیوسته است اما در سریعترین زمان ممکن برای یک انیمیشن. «درون و بیرون 2» به تازگی فروش خود را از ۱.۲۴۲ میلیارد دلار عبور داد و به پردرآمدترین عنوان استودیو پیکسار در تمام دوران در گیشهی جهانی تبدیل شد و بدون احتساب تورم در رتبه چهارم پرفروشترین فیلمهای انیمیشن تاریخ سینما قرار گرفت.
متن کامل کاغذ اخبار تیر ۱۴۰۳ را بخوانید.
#کاغذ_اخبار_هنر
#مجله_میدان_آزادی
2⃣6⃣1⃣
@azadisqart