◽فهرست: بهترین فیلمها با حال و هوای درونگرایی
🎞️ با اینکه نمایش درونگرایی با کلمات راحتتر از تصویر است اما درونگراها ویژگیهای منحصربهفردی دارند که باعث شده اهالی تصویر به کندوکاو در دنیای آنها علاقهمند باشند و فیلمهای زیادی در سینما به افراد درونگرا بپردازد.
🎬 البته از آنجایی که نمایش احساسات و افکار درونی افراد به صورت دراماتیک کاری مشکل است، کم پیش میآید که یک شخصیت درونگرا، به عنوان تنها شخصیت اصلی یک فیلم انتخاب شود و معمولا اگر کارگردانی بخواهد فیلمش را به تمامی وقف چنین شخصیتی بکند، باید از ژانرها و فرمهای کمتر متداولی استفاده کند که شاید برای عموم مخاطبان سینما جذاب نباشد. اما اگر درونگرا هستید یا با اشخاصی درونگرا در ارتباط هستید میتوانید با تماشای فیلمهای این چنینی درک بهتری از درونگرایی پیدا کنید.
🔗 فردا (دوم ژانویه) روز جهانی درونگرایی است. به همین مناسبت فهرست ۱۰ فیلم از بهترین فیلمها با موضوع درونگرایی را ببینید و بخوانید.
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
4⃣9⃣0⃣
@azadisqart
◽ تکنگاری:نگاهی به زندگی و آثار آیزاک آسیموف
📕 اگر روی لینک یا هر جای دیگری کلیک کردهاید و به این صفحه رسیدهاید، به احتمال زیاد آسیموف را میشناسید. یا دستکم نامش را شنیدهاید و اگر داستان، مقاله یا کتابی از او نخوانده باشید، میدانید که او یکی از مهمترین نویسندگان علمیتخیلی و دستبرقضا یکی از اندیشمندترینهایشان بوده است. جدای از موضعگیریهای سیاسی، دینی یا جهانبینی او، باید بدانیم که او #داستان علمیتخیلی را مهم میدانست. از اینکه در دورهی زندگیاش داستانهای علمیتخیلی، بخش علمیشان، سبک میشد ناراضی بود؛ اما این تغییر را اجتنابناپذیر میدانست و آن را میپذیرفت.
🦾 با همه اینها و اهمیت او در جهان ادبیات، خیلی از ما او را بهعنوان کسی میشناسیم که دربارهی آینده و تغییراتی که پیش خواهد آمد گمانهزنی میکرد. او اعتقاد داشت که بسیاری از کارهای روزمره مثل منشیگری یا کارگری خطوط منتاژ با رباتها جایگزین خواهند شد. یا اینکه رایانهها شکل بسیاری از مشاغل را تغییر خواهند داد. او حتی آموزش مجازی بچهها در خانه را هم پیشبینی کرده بود. البته طبیعی است که بسیاری از پیشبینیهایش درست از آب درنیامد؛ یا تعدادی دیگر از آنها برای تحقق به زمان بیشتری نیاز داشت. مثلا انتظار داشت که حالایی که این متن را میخوانید حداقل یک شهر فضایی روی ماه بنا شده باشد، یا در حال استخراج مواد معدنی از دیگر سیارات باشیم.
🔗 متن کامل تکنگاری آیزاک آسیموف را در سالروز تولد این نویسنده بخوانید.
#آیزاک_آسیموف
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
4⃣9⃣1⃣
@azadisqart
◽تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار نیما یوشیج
«دوست من از من پرسید: دیگر چه چیزهای تازه که نوشته باشی؟ جوابی که من به او دادم این بود: باید اول ببینی دیگر به چه دردهایی در زندگانی خود مبتلا هستم.»
✒️ این جملات عصارهی شاعرانگی آن مرد تکیدهقامت با چشمانی فرورفته و صورتی استخوانی است که وقتی ایران تحولات اجتماعیسیاسی متفاوتی را تجربه میکرد و انسان ایرانی با مسائل و پدیدههایی متفاوت و جدید مواجه شده بود، لباسی نو بر تن بزرگترین سرمایهی او پوشاند؛ بر تن شعر ایرانی که همیشه بار همهی مسائل جامعه را به دوش کشیده بود. این مرد بر جادهی درازدامن شعر و ادبیات، چراغی دیگر تاباند تا راهی تازه را بهسوی مقصد واحد و خانهی اصلی ادبیات روشن کند.
🔗 متن کامل تکنگاری نیما یوشیج را در سالروز درگذشت این شاعر بخوانید.
#نیما_یوشیج
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#شعر
4⃣9⃣2⃣
@azadisqart
📸 گزارش تصویری: جلسهی اول «کارگاه نقد سینما» مدرسه میدان آزادی، با تدریس روبرت صافاریان
دوشنبه دهم دی ماه اولین کارگاههای دوره #ژورنالیسم_هنر «مدرسه میدان آزادی» برگزار شد. «کارگاه نقد سینما» با تدریس روبرت صافاریان، کارگاه پرشور دوشنبه بود. در این جلسه از کارگاه نقد سینما، بخشهای مهمی از اصول و کلیات نقد ژورنالیستی سینما توسط استاد دوره و با همراهی هنرجویان مطرح شد.
🔗 گزارش تصویری کارگاه نقد سینما را در سایت مجله مشاهده کنید.
#نقد_سینما
#روبرت_صافاریان
#مدرسه_میدان_آزادی
4⃣9⃣3⃣
@azadisqart
▫️ چرا کمدی هفتادسی یکبار مصرف و گذراست؟
مقدمهی تحلیل نقادانهی «#هفتادسی» اولین اثر #بهرام_افشاری پاسخ به یک سؤال است:
🔎 چرا باید به تحلیل انتقادی آثار سینمایی ژانر کمدی پرداخت؟
دادهها و آمار سامانهی مدیریت فروش و اکران #سینما و بررسی تعداد و نسبت فیلمهای کمدی اکرانشده به کل تولیدات سینمایی اکرانشده در چهار سال اخیر و سه فیلم پرفروش هر سال، حاکی از روند فزایندهی تولید و اکران آثار کمدی در سینمای ایران و مهجور ماندن سایر ژانرها در میان سه فیلم پرفروش سال است. نکتهی قابل توجه در باب فیلمهای کمدی این است که طی سه سال اخیر، تنها ژانر کمدی توانسته است سه جایگاه برتر فروش گیشه را فتح کند. نگاهی ساده به کیفیت و کمیت سالن و سانس نمایش آثار نیز این موضوع را تأیید میکند. با توجه به موارد بیانشده میتوان گفت بررسی نقادانهی تولیدات سینمایی ژانر کمدی ضرورت دارد. ژانر کمدی به هر دلیلی توانسته است سهم مهمی از سبد مصرفی سینمایی خانوار ایرانی کسب کند. این ژانر مهم است؛ چون در انتقال مضامین و محتوا بهنحو ناخودآگاه عمل میکند و بهراحتی میتواند یک هنجار یا ضدارزش را عرفیسازی کرده و بهعنوان یک باور و کنش نشان دهد.
🔗 متن کامل نقد و بررسی فیلم ۷۰سی را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
4⃣9⃣4⃣
@azadisqart
📸 گزارش تصویری: جلسهی اول «کارگاه نقد موسیقی» مدرسه میدان آزادی، با تدریس علیرضا میرعلینقی
🎶 «کارگاه نقد موسیقی» با تدریس میرعلیرضا میرعلینقی، از جمله کارگاههای مهم و خاص دورهی #ژورنالیسم_هنر است که جلسهی اول آن با حضور جمعی از هنرجویان برگزار شد. در این جلسه از کارگاه نقد موسیقی، تاریخ نقد موسیقی در ایران به همراه بخشی از مهمترین اصول و بایستههای نقد موسیقی حرفهای، توسط استاد کارگاه مرور شد.
🔗 گزارش تصویری کارگاه نقد موسیقی را در سایت مجله ببینید.
#نقد_موسیقی
#میرعلیرضا_میرعلینقی
#مدرسه_میدان_آزادی
4⃣9⃣5⃣
@azadisqart
▫️ پیشنهاد مطالعه: پرونده پرترهی «هایائو میازاکی»
درست در آبان ماه سال گذشته به بهانه روز جهانی انیمیشن بود که پروندهی پرترهی هایائو میازاکی را در سایت میدان آزادی باز کردیم. پروندهای پیرامون هایائو میازاکی، کارگردان و نویسندهی سرشناس ژاپنی.
انیمیشن میازاکی برخلاف بسیاری از انیمیشنهای غربی متداول، به سرکارگذاشتن کودکان یا سرکیسهکردن جیب پدرومادرهایشان فکر نمیکند، بلکه دنبال تعمیق و توانمندسازی و رویاسازی برای کودکان است؛ کودکان و نوجوانانی که پای انیمیشنهای میازاکی بزرگ میشوند کسانی نمیشوند که به راحتی تسلیم بنبستهای زندگی شخصی و حتی بنبستآفرینیهای سازوکارهای جهان مدرن در زندگی اجتماعی شوند.
🔗 در پرونده پرتره هایائو میازاکی هم با ریویوهایی گزارشی سراغ بهترین آثار میازاکی رفتیم، هم ضمن یادداشتها و جستارهایی به تحلیل و بررسی اندیشهها و انگارههای موجود در آثار میازاکی پرداختیم، هم با گزارشها و ویدئوهایی از حواشی جالب و جذاب میازاکی و استدیو جیبلی و جهان انیمشن برایتان گفتیم.
🎂 امروز به مناسبت روز تولد میازاکی عزیز شما را به خواندن این پرونده میدان آزادی دعوت میکنیم و پرونده را با مطالب جذاب تازهای بهروز میکنیم.
#هایائو_میازاکی
#مجله_میدان_آزادی
4⃣9⃣6⃣
@azadisqart
57.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #موشن_ویدئو: میازاکی و یک خداحافظی جذاب دیگر
👤 «هایائو میازاکی » امروز یعنی پنجم ژانویه ۲۰۲۵ تولد ۷۴ سالگیاش را جشن میگیرد. این جشن در حالی است که کمتر از یک سال پیش، میازاکی با انیمیشن «پسر و حواصیل» جوایز سینمایی معتبر را درو کرد. «پسر و حواصیل» آخرین انیمیشن میازاکی که سال گذشته منتشر شد خیلی از دوستداران آثار او را غافلگیر کرد! میازاکی قبل از «پسر و حواصیل» با یک خداحافظی سفت و سخت، بازنشستگی خود را اعلام کرده بود. با این وجود او نه تنها بازنشسته نشد که این بار سر و کلهاش با انیمیشنی پیچیدهتر از همیشه پیدا شد!
به بهانه زادروز هایائو میازاکی با موشنویدئوی تازه که توسط مجله میدان آزادی تولید شده پرونده پرتره هایائو میازاکی به روز میکنیم.
🔗 ویدئو با کیفیت اصلی: میازاکی و یک خداحافظی جذاب دیگر.
#هایائو_میازاکی
#مجله_میدان_آزادی
4⃣9⃣7⃣
@azadisqart
📆 ۱۷ دی
👤 روز گرامیداشت خواجوی کرمانی
✍ شاعر سرشناس قرن هشتم
#شعر
#خواجوی_کرمانی
#مجله_میدان_آزادی
4⃣9⃣8⃣
@azadisqart
📸 گزارش تصویری: جلسهی اول «کارگاه نقد انیمیشن» مدرسه میدان آزادی، با تدریس راضیه کاظمزاده ایرانشهر
🎬 «کارگاه نقد انیمیشن» با تدریس راضیه کاظمزاده ایرانشهر، از جمله کارگاههای متفاوت دوره #ژورنالیسم_هنر است که جلسه اول آن با حضور جمعی از هنرجویان برگزار شد. در این جلسه از کارگاه نقد انیمیشن، بخشی از مهمترین اصول و بایستههای حرفهایِ نقد انیمیشن، توسط استاد کارگاه تدریس شد.
🔗 گزارش تصویری کارگاه نقد انیمیشن را در سایت مجله ببینید.
#نقد_انیمیشن
#راضیه_کاظم_زاده_ایرانشهر
#مدرسه_میدان_آزادی
4⃣9⃣9⃣
@azadisqart
◽ریویو: نقد و بررسی فیلم سینمایی «تعارض» ساخته «محمدرضا لطفی»
🎬 اینکه ایدهی جذابی داشته باشید و برای اجرای آن بیشتر از این تلاش نکنید، شاید سینمای دههی هشتاد را بتواند شگفتزده کند اما سینمای امروز را به هیچ عنوان. فرق اصلی تئاتر با #سینما مگر همین نیست؟ آیا قرار است ما تئاتر را ضبط کنیم و اسمش را بگذاریم #فیلم؟ این مشکل بسیاری از فیلمهای شخصیتمحور است. بررسی لایههای شخصیتی و روانی کاراکتر نباید مانع جادوی سینما شود. از طرف دیگر کارگردانها با بهکارگیری بازیگران قوی، وظایف خود را بهعنوان یک کارگردان فراموش میکنند و متاسفانه کارگردانی #تعارض از همین جنس است.
🔗 متن کامل ریویوی فیلم سینمایی تعارض ساخته #محمدرضا_لطفی را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
5⃣0⃣0⃣
@azadisqart
📸گزارش تصویری: «کارگاه ایدهیابی در ژورنالیسم هنر» مدرسه میدان آزادی، با تدریس هادی مقدمدوست
🔍 کارگاه «ایدهیابی در ژورنالیسم هنر» با تدریس استاد #هادی_مقدم_دوست از جمله کارگاههای مهم و پرشور دوره #ژورنالیسم_هنر بود که در هفته گذشته برگزار شد. در این جلسه از کارگاه ایدهیابی، روشهای جذاب ایدهیابی پیرامون هنر با تدریس استاد دوره و مشارکت هنرجویان مرور شد.
🔗 گزارش تصویری کارگاه ایدهیابی در ژورنالیسم هنر را در سایت مجله مشاهده کنید.
#ایده_یابی_در_ژورنالیسم_هنر
#مدرسه_میدان_آزادی
5⃣0⃣1⃣
@azadisqart