خاصیت محبت ، این است که انسان را شبیه محبوب میکند .
اگر محبتی باشد و انسان شبیه محبوب نشود ، باید در محبتش شک کند .
حسین را دوست داری ؟ پس شبیهش شو !!
•••
مادر به اشک روضه مرا داده است شیر
در شیرم آب کرده، ولی سود با من است!
•••
سهم روز سیزدهم حکمت ۱۱۴ تا ۱۲۲ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز(38).mp3
زمان:
حجم:
2.8M
•••
ختم گویای نهج البلاغه بخش حکمت ها🌱
حکمت ۱۱۴ تا ۱۲۲
•••
https://eitaa.com/abotorabalhasan
‹ حکمت ۱۱۴ ›
🌱 هرگاه نيكوكاری بر روزگار و مردم آن غالب آيد، اگر كسی به ديگری گمان بد برد در حالی كه از او عمل زشتی سرنزده، ستمكار است و اگر بدی بر زمانه و مردم آن غالب شود و كسی به ديگری خوش گمان باشد، خود را فريب داد.
| جایگاه خوشبینی و بدبینی در جامعه- اخلاقی اجتماعی |
‹ حکمت ۱۱۵ ›
🌱 (شخصی از امام پرسيد حال شما چگونه است؟ حضرت فرمود:) چگونه خواهد بود حال كسی كه در بقای خود ناپايدار، و در سلامتی بيمار است، و در آنجا كه آسايش دارد مرگ او فرامی رسد!.
| توجه به پایانپذیری دنیا - اخلاقی |
‹ حکمت ۱۱۶ ›
🌱 چه بسا كسی كه با نعمتهایی که به او رسيده، به دام افتد، و با پرده پوشی گناه، فريب خورد، و با ستايش شدن، آزمايش گردد، و خدا هيچ كس را همانند مهلت دادن، نيازمود.
| انسان و انواع آزمایشها - اعتقادی اخلاقی |
‹ حکمت ۱۱۷ ›
🌱 دو تن به خاطر من به هلاكت رسيدند: دوست افراط كننده و دشمن دشنام دهنده.
| پرهیز از افراط و تفریط در دوستی با امام - اعتقادی اخلاقی |
‹ حکمت ۱۱۸ ›
🌱 از دست دادن فرصت، باعث اندوه می شود.
| استفاده از فرصتها - اخلاقی |
‹ حکمت ۱۱۹ ›
🌱 دنيای حرام چون مار سمی است، پوست آن نرم ولی سم كشنده در درون دارد، نادان فريب خورده به آن می گرايد و هوشمند عاقل از آن دوری گزيند.
| ضرورت شناخت دنیا - اخلاقی تربیتی |
‹ حکمت ۱۲۰ ›
🌱 (از قريش پرسيدند) فرمود: اما بنی مخزوم، گل خوشبوی قريشند، كه شنيدن سخن مردانشان، و ازدواج با زنانشان را دوست داريم، اما بنی عبد شمس (امويان) دورانديش، و در حمايت مال و فرزند توانمندند كه به همين جهت بدانديش تر و بخيل تر می باشند، و اما ما (بنی هاشم) آن چه در دست داريم بخشنده تر، و برای جانبازی در راه دين سخاوتمندتريم، آنها شمارشان بيشتر اما فريبكارتر و زشت روی ترند، و ما گوياتر و خيرخواه تر و خوش روی تريم.
| روانشناسی قبایل قریش - علمی تاریخی اجتماعی |
‹ حکمت ۱۲۱ ›
🌱 چقدر بين دو عمل فاصله دور است : عملی كه لذتش می رود و كيفر آن می ماند، و عملی كه رنج آن می گذرد و پاداش آن ماندگار است.
| ارزیابی عملها - اخلاقی |
‹ حکمت ۱۲۲ ›
🌱 ( امام در پي جنازه ای می رفت و شنيد كه مردی می خندد) فرمود: گویی مرگ بر غير ما نوشته شد، و حق جز بر ما واجب گرديد، و گويا اين مردگان مسافرانی هستند كه به زودی باز می گردند، در حالی كه بدنهايشان را به گورها می سپاريم، و ميراثشان را می خوريم. گويا ما پس از مرگ آنان جاودانه ايم! آيا چنين است؟ كه اندرز هر پنددهنده ای از زن و مرد را فراموش مي كنيم؟ و خود را نشانه تيرهای بلا و آفات قرار داديم؟
| عبرت از مرگ یاران - اخلاقی اجتماعی |