هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
📜 عاشورا و نظم نوين جهانی!
▪️ما مىبينيم كه چگونه مردان راه نشستند و بازگشتند و خود فروخته سر بر هر دامانى گذاشتند و با هر طاغوت و پفيوزى پيمان بستند و به حكومت خدا و محمد صلى الله عليه و آله و على عليه السلام پشت كردند و از زندگى و مرگ محمدى گريختند.
▪️همانطور كه وحشت از لشكر شام و طمع گندم رى و فريب و نيرنگ ابن زياد، خيلىها را در تاريخ از حسين عليه السلام و عاشورا و كربلا جدا كرد و از بركت روز حسين عليه السلام محروم گرداند، وحشت از قدرت و ابر قدرت امروز كه نظم نوين را فرياد مىزند و قدرت و صنعت و علم و ثروت و رفاه و لذت را يدك مىكشد و از تمامى راههاى تبليغى و رسانههاى جهانى و ماهوارههاى مسلط و تصويرهاى مسموم بهره مىبرد.
▪️ وحشت و طمع از اين قدرتها و وادادگى در برابر آنها و سر نهادن بر فرمان آنها و بريدن از دين و از حسين زمان و ولى عصر (عج)، از وحشت اهل كوفه كم ندارد.
▪️و راستى كه بركت روز حسين عليه السلام مىتواند، ما را به بيدارى بكشاند و با يارانى كه در محاصره افتادهاند و انتظارهاشان به نااميدى رسيد و هيچكس به يارى آنها نشتافت تا آنجا كه در روز تاسوعا دوست و دشمن تنهايى را باور كرد و دشمن تصميم به تمام كردن كار گرفت، با يارانى كه بدون انتظار نتيجه و با يقين به شكست اينگونه استوار ماندند، با اين ياران و اصحاب حسين عليه السلام به مقايسه بكشاند.
❛❛ عینصاد
📚 #وارثان_عاشورا | ص ۸۸
#⃣ #متن #بریده_کتاب #امامت
▫️@einsad
دلتون بزرگ ، زندگيتون آرام🌹
أَ لَمْ نَشْرَحْ لَکَ صَدْرَکَ
آیا ما سینه تو را گشاده نساختیم،
وَ وَضَعْنَا عَنْکَ وِزْرَکَ
و بار سنگین تو را از تو برنداشتیم؟!
@TafsireRuzane
🔵 مراد از بار سنگین كه بر دوش پیامبر سنگینى مى كرد و خداوند با دادن شرح صدر، آن را ازدوش پیامبر برداشت، 👈🏻مسئولیّت رسالت و دعوت مردم به توحید و مبارزه با فساد و شرك و خرافات است.
شرح صدر نشانه لطف ویژه الهى است چنانچه در آیه ۱۲۵ سوره انعام میخوانیم : 👈🏻«فمن یرد اللّه ان یهدیه یشرح صدره للاسلام» یعنى هر كس را خداوند اراده كند که هدایت یابد، روح او را براى پذیرش اسلام باز مى كند.
🟤 «نشرح» از ماده شرح در اصل به گفته راغب در مفردات به معنى گسترش دادن قطعات گـوشـت و تـوليد ورقه هاى نازكتر است سپس مى افزايد منظور از شرح صدر گسترش آن بـه وسـيـله نـور الهـى و سـكـيـنـه و آرامش خداداد مى باشد همانطورکه شرح دادن مـشـكـلات سـخـن، بـه مـعـنـى گـسـتـرش آن و تـوضـيـح مـعـانـى مـخـفـى اسـت
🔵 بـه هـر حال شك نيست كه منظور از شرح صدر در اينجا معنى كنائى آن است و آن توسعه دادن به روح و فكر پيامبر است و اين توسعه مى تواند مـفـهـوم وسـيـعـى داشـتـه بـاشـد كـه هـم وسـعـت عـلمـى پـيـامبر را از طريق وحى و رسالت شـامـل گـردد و هـم بـسـط و گـسترش تحمل و استقامت او در برابر لجاجتها و كارشكنيهاى دشمنان و مخالفان .
🟤 و لذا هنگامى كه موسى بن عمران مأموريت دعوت فرعون طغيانگر را پيدا مى كند؛ و به او گفته میشود:👈🏻«اذهب الى فـرعـون انـه طـغـى»
بـلافـاصـله عـرض مـى كند :👈🏻«رب اشرح لى صدرى و يسر لى امرى» خداوندا سينه ام را گشاده ساز و كار را بر من آسان كن (۲۵و۲۶طه).
🔵 شرح صدر در حقيقت نقطه مقابل «ضيق صدر» است چنانكه در آيه۹۷ سوره حجر مى خوانيم 👈🏻«و لقـد نـعـلم انـك يـضـيـق صدرك بما يقولون »: ما مى دانيم كه سينه تو بخاطر گفتگوهاى (مـغـرضـانه ) آنها تنگ مى شود!
🟤 اصولا هيچ رهبری نمى تواند بدون شرح صدر به مبارزه با مشكلات رود و آن كس كه رسالتش از همه عظيم تر است، شـرح صدر او بايد از همه بيشتر باشد تا طوفانها آرامش اقيانوسِ روح او را بر هم نزند. مـشـكـلات، او را بـه زانـو در نـيـاورد كـارشـكـنـيـهـاى دشـمنان مأيوسش نسازد، سؤ الات از مـسـائل پـيـچـيـده او را در تـنـگـنـا قـرار نـدهـد و ايـن عـظـيـم تـريـن هـديـه الهـى بـه رسول الله بود.
🔵 از آنجا كه غم و غصه ها را نمى توان كم كرد، پس باید ظرفیّت ها را بالا برد تا بتوان مشكلات را تحمّل كرد و كم نیاورد. از نظر روانى هم ، هنگام برخورد با مشكلات نباید تمام ذهن متوجه آن شود، بلكه باید به سهولت هاى پس از آن كه مورد وعده و سنت الهى است توجه نمود.
@TafsireRuzane
🌸🍃🌸🍃🌸