🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۱۰۷)
🕌#شهرتمحلی:امامزاده محمد دیباج.
🌍#نشانی:خراسان رضوی، در روستاى شیلگان از توابع لطف آباد شهرستان درگز.
🕍#تاریخساخت:گمان مىرود دورة صفویّه.
🕰#وفات:در اواخر قرن سوّم.
📜#نسبشریف:نگارنده جزماً معتقد است که در اینجا محمّد الأصغر بن جعفر الملک بن محمّد بن عبداللَّه بن محمّد بن عمر بن امام على(ع) است.محمّد الأصغر بن جعفر الملک، ظاهراً با محمّدبن جعفر الصادق(ع) اشتباه شده چرا که هر دو ملقّب به دیباج بودهاند.
👬#فرزندان: داراى دو فرزند بود که در طبرستان و استر آباد مىزیستهاند.
📖#تاریخ_و_شماره_ثبت_در_آثار_ملی:
به شمارة 8265 و در تاریخ۱۳۸۲/۱/۲۴.
👈کتاب هزار مزار ایران، #خراسانرضوی
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۱۲۵)
آیت الله سید حسن رضوی موسوی اصفهانی (معروف به سید حسن مَسقَطی) بن سید اسدالله بن سید محمدباقر موسوی قزوینی اصفهانی از احفاد سید عبدالله قزوینی بود شهرت اصلی وی اصفهانی است و خاندانش اهل اصفهان بودند؛ اما به خاطر مسافرت به مسقط در کشور عمان و سکونت در آنجا، به مسقطی مشهور گردید. نسب سید با ۲۶ واسطه به امام موسی کاظم(ع) میرسد.
⏰️#ولادت:۱۲۹۷ق در کربلا.
🕰#وفات:۱۳۵۰ ق، زمانی که در بمبئی بود در یکی از مساجد حیدرآباد سکونت داشت یک روز صبح او را دیدند که در حال سجده است و سر از سجده برنمیدارد. سرانجام متوجه شدند در حالت سجده از دنیا رفته است.
🪦#مدفن: مقبرة المومن حیدرآباد دکن.
🗓#ویژگیها: #مسقطی از اعاظم شاگردان مرحوم قاضی بود سید هاشم حداد میفرمودند: آتش قویای داشت. توحیدش عالی بود در تدریس حکمت، استاد و در مجادله چیرهدست بود. وی در صحن مطهر امیرالمومنین(ع) مینشست و حکمت و عرفان تدریس میکرد همین مهارت عدهای را نگران کرد و برخی گفتند: اگر او به درس خود ادامه دهد، حوزه علمیه به یک حوزه عرفانی تبدیل میشود! به سید امر کردند برای تبلیغ دین به مسقط برود چون به مسقط رسید، چنان تبلیغ نمود که عدهای از اهل مسقط را موحّد ساخت اسم سید حسن در مسقط پیچید و تا هند رسید و به هند نیز سفر کرد.
👳♂️#استادان:ایشان در عرفان از محضر آیت الله سید علی قاضی(ره) بهره برد.
👨🎓#شاگردان:رشید ترابی، سلمان لالانی، محمد خمیس، جواد خابوری...
👬#فرزندان:یک پسر و چهار دختر.
👈توضیحات بیشتر در دانشنامه اسلامی
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۱۰۸)
🕌#شهرتمحلی:سیّدون علی نقیا.
ظاهرا این بدان جهت بود که بقعه به مناسبت قرار گرفتن در جوار خانهای که صاحبش علی نقی نام داشته، بدین نام خوانده شده است.
🌍#نشانی:یزد، محله نوادان ابرکوه.
🕍#تاریخساخت: دوره ایلخانی.
📜#نسبشریف: سید قوام الدین المجتبی بن قطب الدین الهادی بن شمس الدین الرضا بن المهدی بن محمد بن اسماعیل بن المهدی بن اسحاق بن موسی بن اسحاق بن ابراهیم بن موسی ابی سبحه بن ابراهیم المرتضی بن امام موسی کاظم(ع).
🗓#ویژگیها:سیدی جلیل القدر و نیکوخصال که نقیب ابرقوه است که در قرن هفتم و ابتدای قرن هشتم نقابت سادات ابرقو و نواحی ان را به عهده داشته است.
👬#فرزندان:قطب الدین المرتضی که از او سید عزالدین ابومحمد عربشاه به وجود آمد و پشت اندر پشت نقیب سادات ابرقوه بودند.
📖#تاریخ_و_شماره_ثبت_در_آثار_ملی:
به شماره ۲۴۵۱ در تاریخ ۱۳۱۸/۷/۱۹.
👈کتاب هزار مزار ایران، استان #یزد
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۱۲۶)
حاج سید علی فهیم التجار رضوی(ره) ابن آقا سید عظیم ابن عبد الرحیم ابن عبدالکریم سرکشیک ابن عبد العظیم سرکشیک ابن محمد ابن احمد ابن عبد الرشید ابن موسی ابن عبداللّه ابن حسن ابن ابی طالب ابن محمد باقر ابن ابوالقاسم ابن جعفر ابن کاظم ابن حسین ابن علی ابن محمّد رضا ابن اسمعیل ابن التقی ابن محمد طاهر ابن ابی جعفر محمد ابن ابی الحسن موسی ابن ابو عبداللّه احمد ابن ابی علی محمد الاعرج ابن احمد ابن موسی المبرقع ابن الامام جواد(ع).
⏰️#ولادت:سال ۱۲۵۷ در قم.
🕰#وفات:در خرداد ۱۳۵۲ش.
🪦#مدفن:ضلع شمالی صحن عتیق حرم حضرت فاطمه معصومه(س).
🗓#ویژگیها: از آنجائیکه پدر ایشـــان آقا سید عظیــم خـــادم حــرم حضـرت معصومه(س) بودند افتخار خادمی حرم حضـرت معصومه را پیدا کرد. و علاوه بر آن وارد بازار شد و به کسب و کار هم پرداخت.به قولی آیت الله سید حسین قمی به خاطر فهم و درایتی که حاج فهیم داشته است، برای ایشان لقب حاج فهیم را عنوان می کند و از آن پس معروف به حاج فهیم التجار می شود. در انجام کارهای عام المنفعانه مشارکت می نمود نظارت بر ساخت بيمارستان فاطمی و بيمارستان سهاميه، همکاری در ساخت خانه های مبارک آباد برای سیل زدگان قم و...
👬#فرزندان: سه ازدواج داشته همسر اولش(مادر سید مرتضی)بود بعد از فوت ایشان، با خواهر آن مرحومه بانو عالیه (مادر سید محمد و صدیقه) ازدواج می کند، ازدواج سومش با بانو ام البنین محبی صبیه مرحوم جهانگیرخان محبی (مادر بانوان زهرا، فاطمه و خدیجه و آقای سید مهدی) بوده است.
👈به نقل از وبلاگ #فهیمالتجار رضوی
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha