🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۱۰۸)
🕌#شهرتمحلی:سیّدون علی نقیا.
ظاهرا این بدان جهت بود که بقعه به مناسبت قرار گرفتن در جوار خانهای که صاحبش علی نقی نام داشته، بدین نام خوانده شده است.
🌍#نشانی:یزد، محله نوادان ابرکوه.
🕍#تاریخساخت: دوره ایلخانی.
📜#نسبشریف: سید قوام الدین المجتبی بن قطب الدین الهادی بن شمس الدین الرضا بن المهدی بن محمد بن اسماعیل بن المهدی بن اسحاق بن موسی بن اسحاق بن ابراهیم بن موسی ابی سبحه بن ابراهیم المرتضی بن امام موسی کاظم(ع).
🗓#ویژگیها:سیدی جلیل القدر و نیکوخصال که نقیب ابرقوه است که در قرن هفتم و ابتدای قرن هشتم نقابت سادات ابرقو و نواحی ان را به عهده داشته است.
👬#فرزندان:قطب الدین المرتضی که از او سید عزالدین ابومحمد عربشاه به وجود آمد و پشت اندر پشت نقیب سادات ابرقوه بودند.
📖#تاریخ_و_شماره_ثبت_در_آثار_ملی:
به شماره ۲۴۵۱ در تاریخ ۱۳۱۸/۷/۱۹.
👈کتاب هزار مزار ایران، استان #یزد
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۱۲۶)
حاج سید علی فهیم التجار رضوی(ره) ابن آقا سید عظیم ابن عبد الرحیم ابن عبدالکریم سرکشیک ابن عبد العظیم سرکشیک ابن محمد ابن احمد ابن عبد الرشید ابن موسی ابن عبداللّه ابن حسن ابن ابی طالب ابن محمد باقر ابن ابوالقاسم ابن جعفر ابن کاظم ابن حسین ابن علی ابن محمّد رضا ابن اسمعیل ابن التقی ابن محمد طاهر ابن ابی جعفر محمد ابن ابی الحسن موسی ابن ابو عبداللّه احمد ابن ابی علی محمد الاعرج ابن احمد ابن موسی المبرقع ابن الامام جواد(ع).
⏰️#ولادت:سال ۱۲۵۷ در قم.
🕰#وفات:در خرداد ۱۳۵۲ش.
🪦#مدفن:ضلع شمالی صحن عتیق حرم حضرت فاطمه معصومه(س).
🗓#ویژگیها: از آنجائیکه پدر ایشـــان آقا سید عظیــم خـــادم حــرم حضـرت معصومه(س) بودند افتخار خادمی حرم حضـرت معصومه را پیدا کرد. و علاوه بر آن وارد بازار شد و به کسب و کار هم پرداخت.به قولی آیت الله سید حسین قمی به خاطر فهم و درایتی که حاج فهیم داشته است، برای ایشان لقب حاج فهیم را عنوان می کند و از آن پس معروف به حاج فهیم التجار می شود. در انجام کارهای عام المنفعانه مشارکت می نمود نظارت بر ساخت بيمارستان فاطمی و بيمارستان سهاميه، همکاری در ساخت خانه های مبارک آباد برای سیل زدگان قم و...
👬#فرزندان: سه ازدواج داشته همسر اولش(مادر سید مرتضی)بود بعد از فوت ایشان، با خواهر آن مرحومه بانو عالیه (مادر سید محمد و صدیقه) ازدواج می کند، ازدواج سومش با بانو ام البنین محبی صبیه مرحوم جهانگیرخان محبی (مادر بانوان زهرا، فاطمه و خدیجه و آقای سید مهدی) بوده است.
👈به نقل از وبلاگ #فهیمالتجار رضوی
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۱۰۹)
🕌#شهرتمحلی: یحیی بن امام کاظم(ع).
🌍#نشانی:سمنان، در محلّه اسفنجان و در گوشه جنوب غربى تکیه معروف «پهنه».
🕍#تاریخساخت:قدیمىترین تاریخ موجود در ایوان مربوط به تعمیر و کاشیکارى آن است که سال 1338 را نشان مىدهد ولى طبق نوشته ایران پل فیروز، از احداث گنبد، قریب ششصد سال مىگذرد. پیازى شکل بودن آن که معرّف معمارى قرن هشتم و دوران مغول است نیز تأییدى بر این مطلب است.
📜#نسبشریف: مدرکى که دال بر مدفون بودن یحیى بن موسى کاظم(ع) در سمنان باشد وجود ندارد دلایلى در دست است که یحیى بن محمّد الدیباج در این منطقه سکنى گزیده و برخى از برادرزادگان و بنىاعمام او نیز در سمنان بودهاند. برخی نیز معتقدند که یحیی بن امام صادق در این بقعه آرمیده است. به هر حال، تا سند دیگرى معارض احتمال اقرب به صواب ما نباشد، نگارنده جزماً معتقد به مدفون بودن یحیى بن محمّد بن امام صادق(ع) در بقعه مذکور است.
📖#تاریخ_و_شماره_ثبت_در_آثار_ملی:
به شماره 5680 در تاریخ۱۳۸۰/۱۲/۲۵.
👈کتاب هزار مزار ایران، استان #سمنان
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۱۲۵)
آیت الله سیّد ابوالقاسم حسینی دِهکُردی(ره) بن سیّد محمّد باقر بن سیّد ابراهیم بن میر محمّد هادی بن میر شمس الدّین، به ابوالحسن محمّد بن عبداللّه بن امام زین العابدین(علیهالسّلام) منتهی می شود.
⏰️#ولادت:۱۵ رجب ۱۲۷۲ق در شهرکرد.
🕰#وفات:۶ شوال ۱۳۵۳ق، اصفهان.
🪦#مدفن: امامزاده زینبیه اصفهان.
🗓#ویژگیها:از فقها و عرفای شیعه، از ۳۷ سالگی در مدرسه صدر اصفهان به تدریس و فتوا مشغول شد، در مسجد سفره چی اقامه جماعت می نمود و مرکز فتوا و مراجعات مردم بود. اهالی اصفهان، از خواص و عوام به مجالس پرشور وعظ وی حاضر می شدند. جهانگیر خان قشقایی وصیت کرد کتابهایش به وی سپرده شود، او به همراه شماری از علمای اصفهان اعلامیه پنج مادهای را در حمایت از اجناس ایرانی صادر کردند و خود را متعهد به آن میدانستند.
👳♂️#استادان:محمدحسین فاضل اردکانی، میرزا محمد حسن شیرازی، میرزا حسین نوری، میرزا حبیب الله رشتی و...
👨🎓#شاگردان: سید حسن چهارسوقی، میرزا علی آقا شیرازی، محمدتقی موسوی و...
📚#تالیفات:رساله عملیه، منبرالوسیله، لَمَعات در شرح دعای سمات و...
👬#فرزندان:دو فرزند پسر به نام سید حسین و سید صدرالدین و سه فرزند دختر. #دهکردی
👈توضیحات بیشتر در ویکی شیعه
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha