🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۱۰۹)
🕌#شهرتمحلی: یحیی بن امام کاظم(ع).
🌍#نشانی:سمنان، در محلّه اسفنجان و در گوشه جنوب غربى تکیه معروف «پهنه».
🕍#تاریخساخت:قدیمىترین تاریخ موجود در ایوان مربوط به تعمیر و کاشیکارى آن است که سال 1338 را نشان مىدهد ولى طبق نوشته ایران پل فیروز، از احداث گنبد، قریب ششصد سال مىگذرد. پیازى شکل بودن آن که معرّف معمارى قرن هشتم و دوران مغول است نیز تأییدى بر این مطلب است.
📜#نسبشریف: مدرکى که دال بر مدفون بودن یحیى بن موسى کاظم(ع) در سمنان باشد وجود ندارد دلایلى در دست است که یحیى بن محمّد الدیباج در این منطقه سکنى گزیده و برخى از برادرزادگان و بنىاعمام او نیز در سمنان بودهاند. برخی نیز معتقدند که یحیی بن امام صادق در این بقعه آرمیده است. به هر حال، تا سند دیگرى معارض احتمال اقرب به صواب ما نباشد، نگارنده جزماً معتقد به مدفون بودن یحیى بن محمّد بن امام صادق(ع) در بقعه مذکور است.
📖#تاریخ_و_شماره_ثبت_در_آثار_ملی:
به شماره 5680 در تاریخ۱۳۸۰/۱۲/۲۵.
👈کتاب هزار مزار ایران، استان #سمنان
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۱۲۵)
آیت الله سیّد ابوالقاسم حسینی دِهکُردی(ره) بن سیّد محمّد باقر بن سیّد ابراهیم بن میر محمّد هادی بن میر شمس الدّین، به ابوالحسن محمّد بن عبداللّه بن امام زین العابدین(علیهالسّلام) منتهی می شود.
⏰️#ولادت:۱۵ رجب ۱۲۷۲ق در شهرکرد.
🕰#وفات:۶ شوال ۱۳۵۳ق، اصفهان.
🪦#مدفن: امامزاده زینبیه اصفهان.
🗓#ویژگیها:از فقها و عرفای شیعه، از ۳۷ سالگی در مدرسه صدر اصفهان به تدریس و فتوا مشغول شد، در مسجد سفره چی اقامه جماعت می نمود و مرکز فتوا و مراجعات مردم بود. اهالی اصفهان، از خواص و عوام به مجالس پرشور وعظ وی حاضر می شدند. جهانگیر خان قشقایی وصیت کرد کتابهایش به وی سپرده شود، او به همراه شماری از علمای اصفهان اعلامیه پنج مادهای را در حمایت از اجناس ایرانی صادر کردند و خود را متعهد به آن میدانستند.
👳♂️#استادان:محمدحسین فاضل اردکانی، میرزا محمد حسن شیرازی، میرزا حسین نوری، میرزا حبیب الله رشتی و...
👨🎓#شاگردان: سید حسن چهارسوقی، میرزا علی آقا شیرازی، محمدتقی موسوی و...
📚#تالیفات:رساله عملیه، منبرالوسیله، لَمَعات در شرح دعای سمات و...
👬#فرزندان:دو فرزند پسر به نام سید حسین و سید صدرالدین و سه فرزند دختر. #دهکردی
👈توضیحات بیشتر در ویکی شیعه
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۱۱۰)
🕌#شهرتمحلی:امامزاده سکینه خاتون.
🌍#نشانی: قم، نزدیک روستای جنّت آباد مقابل مسجد مقدّس جمکران.
🕍#تاریخساخت:به نظر میرسد، از آثار قبل از صفوی یا دورة آغازین صفویّه باشد.
🕰#وفات: قرن پنجم هجری.
📜#نسبشریف:او را «سکینه بنت امام موسی کاظم(ع)» و خواهر حضرت فاطمه معصومه(س) دانسته اند. که علی التحقیق فاقد ارزش و عدم مداقه در مدارک مستند می باشد. چرا که به اتفاق جمیع مورخین و علماء سیره و رجال، امام موسی کاظم(ع) را فرزندی به نام «سکینه خاتون » نبوده،پژوهشگران نسب شریف امامزاده سیّده سکینه خاتون را با هفت واسطه به امام هفتم(ع) منتهی میدانند که از قرار ذیل است: سیده جلیله سکینه خاتون بنت ابوعبدالله حسین بن محمد بن علی بن قاسم بن موسی بن قاسم بن عبیدالله بن امام موسی کاظم(ع).
🗓#ویژگیها: وی خاتونی فاضله و سیّدهای جلیلة القدر و عظیمة الشان بود. او همسر علی الزکی بن سلطان محمّد شریف(مدفون در چهار مردان قم) از نوادگان بزرگوار امام سجّاد(ع) است که نقابت و سرپرستی علویان شهر ری را به عهده داشته است.
👬#فرزندان:صاحب دو فرزند شد. یکی سیّد مطهّر و دیگری سیّد حسین.
📖#تاریخ_و_شماره_ثبت_در_آثار_ملی:
به شمارة 2496 و در سال۱۳۷۸/۸/۲۶.
👈کتاب هزار مزار ایران، استان #قم
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۱۲۶)
آیت الله سید حسن عاملی (حفظهالله) درخاندانی از خوشنام ترین سادات منطقه، از تبار سادات جبل عامل، که در زمان حکومت صفویه، جهت تصدی امر قضا از لبنان به ایران مهاجرت و منطقه ای به نام کلخوران واقع در حومه شهرستان اردبیل را که از کانون های اصلی تشیع و مجمع بزرگان عرفا، زادگاه و مدفن شیخ جبرائیل و مولد مؤسس خاندان صفوی بوده، برای سکونت برگزیدند در کتاب “الهجرة العاملية في الدورة الصفوية ” جعفر مهاجر، اول مهاجر این سلسله مرقوم است، مرحوم آیت الله مرعشی نجفی درباره اصالت نسب سادات کلخوران فرموده اند: ایشان اصحّ سادات آذربایجانند، حسباً و نسباً.
⏰️#ولادت:۱۵ خرداد ۱۳۴۱ در یکی از محلات قدیمی اردبیل (محله محمدیه).
🗓#ویژگیها:نماینده ولی فقیه و امام جمعه اردبیل، نمایندگی استان اردبیل در مجلس خبرگان رهبری،ضمن تحصیل در حوزه و در کنار آن، فوق لیسانس در رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی و سپس مقطع دکتری را با تدوین پایان نامه ای در زمینه “تأثیر متقابل عقد و شرط” به اتمام رساند.۱۴ سال در حوزه تدریس کردند، آثار صوتی و تصویری وی در بسیاری از مناطق قفقاز، جمهوری آذربایجان، گرجستان و داغستان دست به دست می گردد، از خدمات ایشان: تأسیس حوزه علمیه و موسسه امدادی میثاق و...میباشد.
👳♂️#استادان:آیات: نورانی، مکارم، سبحانی، وحید خراسانی، جوادی آملی، پهلوانی(سعادتپرور) و...
📚#تالیفات:نه بخشش نه جبران، مصیبت و خسران، آداب سلوک، آتش تأویل بر خرمن تنزیل،تأثیر متقابل عقد و شرط و...
👈وبگاه آیت الله سید حسن #عاملی
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha