هدایت شده از اندیشکده قصد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸تاریخچه حمایت از تولید داخلی در آمریکا
🔹خیلی ها تصور می کنند صنایع در غرب، بر اثر سازوکار بازار و بدون دخالتهای دولت رشد کرده اند. اما شواهد تاریخی چیزهای دیگری میگویند.
🔹حدود 230 سال پيش، زمانی که آمریکا تازه به استقلال رسیده بود و صنایع چندانی نداشت، الكساندر هميلتون، اولين وزير خزانهداری این کشور به کنگره قبولاند که دولت باید از صنایع نوپا حمایت کند.
🔹بر اساس طرح همیلتون، دولت آمریکا تعرفههای بسیار سنگینی بر واردات کالاهای صنعتی تولید داخل خود وضع کرد که برخی از این حمایتها تا اواسط قرن بیستم هم ادامه داشت.
🔹از اوائل قرن بیستم که صنایع آمریکا، بزرگ و قابل رقابت شدند و تولیدات انبوه شان به بازارهای خارج از آمریکا نیاز پیداکرد، دولت آمریکا با ایجاد توافقنامه تعرفه و تجارت و سپس سازمان جهانی تجارت، از دیگر کشورها میخواست که با وضع تعرفه از صنایع داخلی خود حمایت نکنند.
✳️هاجون چانگ، استاد اقتصاد دانشگاه کمبریج، این رفتار را سرنگون کردن نرده بان بعد از بالارفتن از آن نامیده است.
در سالهای اخیر و با عقب افتادن دوباره برخی صنایع آمریکا از رقبای شرقی، دولت این کشور، قواعد سازمان جهانی تجارت را کنار گذاشته و با افزایش تعرفه های وارداتی، حمایت شدید از صنایع داخلی را از سر گرفته است.
🆔 @Qasdway
Catalog-H-RIPI-Hosting-Students.pdf
3.21M
موضوعات #پایان_نامه ارشد و دکتری مورد حمایت پژوهشگاه صنعت نفت
با سلام خدمت دانشجویان #اقتصاد_خرد۱ و ۳
فایل کتاب و اسلایدها را از لینک زیر دریافت کنید:
http://www.qasdway.ir/fa/news/view/93/16
Olivier Blanchard - Macroeconomics-Pearson (2017).pdf
19.1M
فایل کتاب #اقتصاد_کلان
نوشتۀ اولیویر بلانچارد (۲۰۱۷)
داستان اقتصاد کلان- بلانچارد.pdf
156.1K
داستان #اقتصاد_کلان
مطلبی خواندنی دربارۀ تاریخ نظریات اقتصاد کلان
دارم اقتصاد نهادی را تصحیح میکنم. متأسفانه بعضی از دانشجویان که تعدادشان هم کم نیست فقط مباحث پیاده شده کلاس را عینا و بدون هیچ زحمتی کپی پیست کرده اند و حتی زحمت مرتب کردن جملات یا کوچکترین تغییر را به خود نداده اند. به عنوان نمونه متن زیر در پاسخ خیلی ها عینا آورده شده:
"اقتصاد نهاد گرا بحث را از مبادله شروع میکند و میخواهد ببیند که ای اقتصاد در زندگی روزمره چگونه شکل میگیرد و چگونه میتوان آن را کنترل کرد
در اقتصاد نهادی سوال اینه که همه طرفین به تعهدات خود عمل کرده اند و اقتصاد نهاد گرا به دنبال اینه که راهکاری به وجود بیاره که این تعهدات احرا بشن
در اقتصاد نهادگرا بحث اینه که همه افراد یک جامعه چه شخص چه بنگاه چه دولت و... در جایی که مبادله میکنند با یک سری ناکارامدی ها و مشکلاتی روبه رو هستند .
افراد در زندگی روزمره مبادله میکنند و انجایی که مبادله اتفاق میوفته موضوع بحث اقتصاد نهادی است اما اگر کسی خودش همه چیز رو برای خودش درست کنه و مبادله ای انجام نشه اقتصاد نهادی شکل نمیگیره و اقتصاد نهادی از جایی شروع میشه که مبادله شکل میگیره مثلا کار در مقابل پول یه مبادله است
هر جایی که انسان ها باهم زندگی کنند مبادله وجود دارد"
حالا شما خودتان قضاوت کنید که من چگونه باید نمره بدم؟!
محض اطلاع، آن جزوه ای که از مباحث کلاس با مشارکت همه شما آماده شده و پاسخ سوالها هم از آن کپی شده در اختیار بنده هم هست! ضمن اینکه تشخیص کپی پیست و تقلب احتمالی کار دشوارى نیست.
متن زیر، پاسخ یکی از دانشجویان اقتصاد کلان ۲ است به سؤال امتحان پایان ترم. این متن آنقدر قوی و مستدل است که دانشنامه ویکی پدیا آن را منتشر کرده است:
"بهره عبارت است از نرخی که بابت جلوگیری از کاهش ارزش پول پرداختی در امروز و دریافتی در آینده (به دلیل ارزش زمانی پول و نرخ تورم) از وامگیرنده دریافت میشود. همچنین در شرایط متعارف بازار، به منظور جبران فرصتهای سرمایهگذاری وامدهنده، ممکن است مبلغی به عنوان حداقل سود مورد انتظار وامدهنده به این نرخ اضافه گردد. اما فیشر نرخ بهره را اینطور تعریف میکند: نرخ بهره درصد پاداش پرداختی بر روی پول، برحسب پول در تاریخ معین که معمولاً یکسال بعد از تاریخ معین است، میباشد.
به اصطلاح «سیاست نرخ بهره صفر» (ZIRP)، نرخ بهره هدف بانک مرکزی بسیار نزدیک به صفر است. در این صفر پایین مرز بانک مرکزی با مشکلات پولی سنتی روبرو میشود، زیرا عموماً معتقد است که نرخ بهره بازار نمیتواند بهطور واقعی به قلمرو منفی منجر شود.
نرخ بهره اسمی معمولاً مثبت است، اما نه همیشه. در مقابل، نرخ بهره واقعی میتواند منفی باشد، زمانی که نرخ بهره اسمی زیر تورم است. هنگامی که این کار از طریق سیاست دولت انجام میشود (به عنوان مثال، از طریق الزامات احتمالی)، این سرکوب مالی محسوب میشود و توسط کشورهای مانند ایالات متحده و بریتانیا پس از جنگ جهانی دوم (از سال ۱۹۴۵) تا اواخر دهه ۱۹۷۰ یا اوایل دهه ۱۹۸۰ (در جریان و پس از توسعه اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم) در اواخر دهه ۱۹۷۰، اوراق خزانه داری ایالات متحده با نرخ بهره واقعی منفی گواهی مصادره بود."
البته پاسخ ایشان طولانی تر بود ولی من بیشتر از این وقت شما را نمیگیرم.
پی نوشت:
یعنی خوش انصاف حتی لینکهای داخل متن را هم حفظ کرده که مبادا سرقت علمی حساب شود .
موفق باشید!
❗️#تمرین اول #اقتصاد_اخلاقی
🔸با توجه به مباحث مطرحشده در سرکلاس، دربارۀ پدیدههای زیر استدلال کنید:
- چگونه آزادسازی سرقت میتواند به افزایش امنیت در جامعه منجر شود؟
- چگونه آزادسازی فساد میتواند به کاهش فساد و افزایش شفافیت منجر شود؟
- چگونه آزادسازی ظلم میتواند به گسترش عدالت منجر شود؟
—---------------------------------------------------------------------------------------
دانشجویان محترم پاسخهای خود را تا قبل از جلسۀ آینده برای من در ایتا بفرستید. @a_saeedi
این آقا که کتابهایش به عنوان کتاب های درسی در دانشگاه های کشور تدریس می شود مباحث مربوط به صد سال پیش علم اقتصاد را که الان هفت کفن پوسانده و منسوخ شده است را بهعنوان بحث روز می خواهد به خورد دانشجویان بدبخت فلک زده بدهد!
🆔@DrSaeedi
📣 دانشگاه امام صادق ع با همکاری #اندیشکده_اقتصاد برگزار می کند:
پنجمین5⃣ جلسه کمیته مطالعات #برنامه_هفتم_توسعه
✅ با موضوع:
پیشرفت و برنامه پیشرفت در #گام_دوم_انقلاب_اسلامی
🎙 با حضور :
♦️ استاد #دکتر_مسعود_درخشان
چهره ماندگار دانشگاه امام صادق ع
⏰ زمان:
چهارشنبه ۱۳ اسفند
ساعت 16:00_14:00
⚠️ جلسه به صورت #حضوری و #مجازی برگزار می شود.
🏢 مکان: کتابخانه دانشگاه امام صادق ع
🌐 نشانی👇
https://vc.isu.ac.ir/ch/researchevents
💢 برنامه ای 5 ساله برای تعیین جهت و قله حرکت کشور
#برنامه_هفتم_توسعه
#پیشرفت
#گام_دوم_انقلاب_اسلامی
#دکتر_مسعود_درخشان
#چهره_ماندگار
💠 @Profderakhshan
هدایت شده از حرکت قرن
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست دوم:
♦️مبنای فقهی اندازه حقوق کارکنان دولت♦️
ارائه دهنده:
✅ حجت الاسلام و المسلمین محسن خاکی
زمان:
🗓 پنجشنبه 14 اسفندماه 1399
⏰ ساعت 14 الی 16
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
هم اکنون در حال برگزاری است.
توصیه میکنم همه دانشجویان بهویژه دانشجویان #اقتصاد_کلان و #اقتصاد_اخلاقی شرکت کنند.
دکتر علی سعیدی
📌 سلسله نشست های حرکت قرن نشست دوم: ♦️مبنای فقهی اندازه حقوق کارکنان دولت♦️ ارائه دهنده: ✅ حجت
همچنین این جلسه به صورت آنلاین در کانال اینستاگرام قصد پخش میشود:
https://www.instagram.com/qasdway/
مذاکره با آمریکا عامل پیشرفت یا فلاکت؟ (1).pdf
6.16M
🔹 #پاورپوئینت_عالی
🔸مذاکره با آمریکا عامل رفاه یا فقر کشورها؟
🔺متندرس دوره تربیتمربی بیانیهگامدوم؛ دکتر ابوذر یاسری
@ANALYSTS
@schoolofeconomics
دکتر علی سعیدی
❗️#تمرین اول #اقتصاد_اخلاقی 🔸با توجه به مباحث مطرحشده در سرکلاس، دربارۀ پدیدههای زیر استدلال کنید
امیدوارم با توضیحات امروز در کلاس متوجه نکته مدنظر شده باشید.
برخی از متفکران ازجمله اقتصاددانان لیبرال، اینگونه استدلال می کنند که دنبال کردن و ترویج یک شر اخلاقی می تواند منجر به یک خیر عمومی در جامعه بشود. طبق استدلال آنها، که البته در کتابهای خرد و کلان به اندازۀ کافی با آنها آشنا هستید، اگر مثلا سرقت در جامعه زیاد شود و همه مردم به دنبال سرقت از یکدیگر باشند، این امر باعث می شود که تقاضا برای ابزارهای محافظتی ازجمله دوربین مداربسته، نگهبان، اسلحۀ شخصی، گاوصندوق، قفل و زنجیر در ابعاد و انواع مختلف و... افزایش پیدا کند. با افزایش این تقاضا، عده ای در جامعه که ازقضا آنها هم دنبال منفعت شخصی خود هستند (نه اینکه دلشان به حال جامعه سوخته باشد و بخواهند با سرقت مقابله کنند!) به فکر تولید و ارائۀ این کالاها و خدمات میافتند و انواع تجهیزات و خدمات نگهبانی را تولید و عرضه می کنند.
ابتدا ثروتمندان هستند که به تکنولوژیهای روز محافظتی مجهز می شوند اما به تدریج با افزایش عرضه، قیمت تجهیزات نگهبانی و امنیتی کاهش می یابد و همه مردم می توانند از این امکانات بهرهمند شوند.
استدلال آدام اسمیت این بود که رقابت بین تولیدکنندگان میتواند باعث افزایش تولید و کاهش هزینهها و ارتقای فناوری شود. با وفور تجهیزات امنیتی و ارتقای سطح حفاظت از اموال و داراییها، آمار سرقت کاهش پیدا خواهد کرد!
در بازار آزاد مورد دفاع نظام سرمایهداری هم این اتفاق میافتد یعنی عدهای که صرفا بهدنبال منافع شخصی خود هستند با عرضه و تقاضای کالاهای مختلف و صرفا با تکیه بر رقابت در چارچوب مکانیسم بازار و بدون مراعاتکردن هیچ فضیلت اخلاقی یا خیر و عدلی، در نهایت باعث ارتقای سطح تولید و نهایتا افزایش رفاه برای همگان میشوند؛ اگرچه این رفاه ممکن است به صورت نامتوازنی در جامعه توزیع شود اما هرقدر این رفاه بیشتر افزایش پیدا کند، کسانی هم که سهم کمتری از این رفاه دارند، بیشتر بهرهمند میشوند!
🆔 @DrSaeedi
#تمرین دوم #اقتصاد_اخلاقی
با توجه به نکات مطرح شده در کلاس دربارۀ افسانۀ زنبورها و این ادعای مندویل که دنبالکردن رذایل اخلاقی میتواند به فضیلت اخلاقی منجر شود، نظر خود را در تأیید یا رد این استدلال بنویسید.
برای این منظور میتوانید به کتاب «مغالطۀ آدام اسمیت» نوشتۀ دانکن فولی هم مراجعه کنید. (طبعاً جواب رونویسیشده از این منبع مورد قبول نیست؛ دریافت خود را به صورت مستدل بنویسید، هر چند به آن اشکال وارد باشد.)
مهلت ارسال تمرین تا قبل از جلسۀ هفتۀ آینده است.
🆔 @DrSaeedi
کتاب #عدالت نوشتۀ #مایکل_سندل توسط سه نفر و سه انتشارات مختلف به زبان فارسی ترجمه شده است که به نظر من این ترجمه از دیگر ترجمهها گویاتر و روانتر است:
ترجمۀ افشین خاکباز
انتشارات فرهنگ نشر نو
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از اندیشکده قصد
💠 اندیشۀ صدر
🔻 در چهلویکمین سالگرد شهادت شهیدصدر بهصورت وبینار برگزار میشود:
سلسلهنشستهای علمی «اندیشۀ صدر»
شهید صدر در جایگاه فقیه نظریهپرداز علوم انسانی، دیدگاههای گوناگونی را در شاخههای گوناگون علوم انسانی بیان کرده که هرکدام بهنوعی جریانساز حرکتهای فکری و علمی گستردهای در جهان اسلام شده است. بازخوانی و ترویج این اندیشهها، عمق و دامنۀ علوم انسانی و اجتماعی اسلامی را در میان دانشگاهیان، بهویژه جوانان و دانشجویان گسترش خواهد داد.
🔻 نخستین نشست از جلسات اندیشۀ صدر برگزار میشود:
🔷 بررسی پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی با توجه به متن پیشنهادی شهید صدر
🔹 دکتر محمدمهدی غمامی، عضو هیئتعلمی گروه حقوق دانشگاه امام صادق علیهالسلام،
🔸 چهارشنبه ٢٠ اسفندماه ١٣٩٩، ساعت: ١٩:٠٠
📺 پخش زنده از صفحۀ رسمی اینستاگرام پژوهشگاه شهیدصدر
و اسکای روم
http://vc.isu.ac.ir/ch/4766-30644
🆔@shahidsadr
🆔 @Qasdway
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حقوقت کمه؟
اینو ببین!
محقق و نویسنده این قسمت:
حسین عباسی فر
#بیناشو #مجلس #حقوقهای_نجومی
@alizakariaee1 :کانال تلگرام و ایتا
گروه تلگرامی بیناشو:
https://t.me/joinchat/AVh2VhpcqLzHmlywGZykwg
دکتر علی سعیدی
حقوقت کمه؟ اینو ببین! محقق و نویسنده این قسمت: حسین عباسی فر #بیناشو #مجلس #حقوقهای_نجومی @alizak
این کلیپ را همه ببینند خصوصا دانشجویان #اقتصاد_اخلاقی
جلسۀ این هفته درباره این موضوع بحث خواهیم کرد.
هدایت شده از اندیشکده قصد
💠 اندیشۀ صدر ۲
🔻 در چهلویکمین سالگرد شهادت شهیدصدر بهصورت وبینار برگزار میشود:
سلسلهنشستهای علمی «اندیشۀ صدر»
🔻 دومین نشست از سلسلهجلسات اندیشۀ صدر برگزار میشود:
🔷 جبران کاهش ارزش پول (بررسی انتقادی دیدگاه شهیدصدر)
🔹 حجتالاسلاموالمسلمین دکتر علی نعمتی، عضو هیئت اندیشهورز اقتصاد حوزه علمیه خراسان،
🔸 یکشنبه ۲۴ اسفند ١٣٩٩، ساعت: ۱۹:۰۰
📺 پخش زنده از صفحۀ رسمی اینستاگرام پژوهشگاه شهید صدر
و لینک سامانه آموزش مجازی:
https://eqtesad.lms2.hozehkh.com/ws/sadr
🆔 @shahidsadr
🆔 @Qasdway