48.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در قسمت سوم از برنامه #فانوس_آذربایجان با دکتر سلیمانزاده از فعالین سیاسی اجتماعی شهرستان نقده در مورد انتخابات پیش روی مجلس صحبت کرده ایم...
@fanoos_azarbaijan
جایگاه انتخابات در نظام های سیاسی مردم سالاری و تحلیل نگاه و اقدام شورای محترم نگهبان از محورهای گفتگوی ما با ایشان است...
با ما همراه باشید...
ما را به دوستان خود معرفی کنید...
ایده ها و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
@fanoos_Azarbaijan
@fanoos_Azarbaijan
دکتر ایرج سلیمانزاده
رییس شورای اسلامی استان آذربایجان غربی
مدیر مسئول هفته نامه ارمغان آذربایجان
@fanoos_Azarbaijan
جناب آقای مصطفی بیگ زاده
فعال سیاسی و اقتصادی شهرستان نقده..
از شما دعوت می کنم در صفحه اینستاگرام #فانوس_آذربایجان بیننده ویدئوی کامل این گفتگو باشید..
47.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@fanoos_Azarbaijan
در قسمت چهارم از برنامه #فانوس_آذربایجان به سراغ جناب آقای #مصطفی_بیگ_زاده از فعالین سیاسی و اقتصادی استان و شهرستان نقده رفته ایم...
محور بحث ما در این نشست، نگاه به انتخابات به عنوان یک امر سیاسی از نگاه اهل سنت بوده است...
شما را به تماشای این گفتگو دعوت می کنیم...
با ما همراه باشید...
ما را به دوستان خود معرفی کنید...
با نقدهای سازنده خود ما را در ارتقای کمی و کیفی برنامه #فانوس_آذربایجان یاری دهید...
#فانوس_آذربایجان
#سیاسی
#مشارکت_حداکثری
#انتخابات_مجلس_شورای_اسلامی
@fanoos_azarbaijan
41.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@fanoos_Azarbaijan
در قسمت #پنجم از برنامه #فانوس_آذربایجان در خدمت جناب آقای دکتر #ایرج_سلیمانزاده رئیس شورای استان آذربایجان غربی بوده ایم...
ایشان معتقدند که نمایندگان مجلس از وظایف خود عدول کرده و خارج از چارچوب قانون عمل کردهاند و دخالت نمایندگان در وظایف سایر قوا به معنای عدم وفاداری به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه است...
- رای دادن حق قانونی یک شهروند در جمهوری اسلامی است...
- قومیت یک فرصت است ...
- سرنوشت همهی ما وابسته به حضور در صحنه انتخابات میباشد...
شما را به دیدن کامل این گفتگو دعوت می کنیم...
با ما همراه باشید ...
ما را نقد کنید...
با پیشنهادات سازنده خود در بهتر شدن برنامه به ما کمک کنید...
@fanoos_azarbaijan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فلسفه تولید برنامه فانوس آذربایجان
#فانوس_آذربایجان متعلق به هیچ جریان طیف گروه و یا فردی نیست...
معتقدیم که بحث بین نخبگانی و رسیدن به الگوی عمل مشارکتی، بهترین راهکار برای طراحی الگوی توسعهی آذربایجان غربی و شهرستان نقده است...
@Fanoos_Azarbaijan
هدایت شده از برساخت
آشنایی با
«پیوریتنویسم»
سنگ بنای نظام آمریکا بر چه چیزی استوار است؟
@barsakht
برای رسیدن به پاسخ این سؤال باید حدود سه قرن در زمان به عقب رفته و به چند هزار کیلومتر آن طرفتر از اقیانوس اطلس یعنی انگلستان بازگردیم.
پروتستانتیزم (نهضت اصلاح دینی قرن ۱۶ اروپا) با هدایت مردانی چون «مارتین لوتر» و «کالوین» موجب ویرانی نظام اروپایی تحت اقتدار کلسیای کاتولیک شد و با تقدیس نظام فکری سکولار، پیشاهنگ حرکتی شد که حیات دنیوی را به اساسیترین هدف انسان مبدل ساخت چنانکه در پی آن، دین از مسئولیت ایجاد و تأسیس نظام مخصوص خود منفک و تابعی از نظام سکولار گردید.
چندی بعد پروتستانتیزم با انشعاب به کالوینیسم و سپس در هیئت انقلاب پیوریتنها – در اولین سالهای کشف قارهٔ آمریکا – از انگلستان جدا و در آن سرزمین جدید مبدل به ادب و فرهنگ مهاجرانی شد که انگلستان را در هوای «سرزمین موعود» و دسترسی به ثروت و آمال دور و دراز خود ترک کرده بودند.
پیوریتنیسم به مجموعهای از فرق مذهبی نوین در دورهٔ اصلاحات دینی اطلاق میشد که در حدود قرن هفدهم در انگلستان پدید آمدند و شامل گرایشهای فرعی مانند استقلالطلبها (در دوران جنگهای استقلال آمریکا)، پاپتیستها (Paptist) و کوپکِرها (Copker) بودند.
پیوریتنیسم با تأکید بر ویژگیهایی مانند«ثروت اندوزی»، «مشروعیت دادن به سرمایهداری و تجارت»، «تأکید بر کار تصرفگرانهٔ ماشینی» و «توصیه به صرفهجویی و انباشت سرمایه در انطباق با نظام سرمایهداری قرون هفدهم و هجدهم تبدیل به یکی از عوامل ایجاد سرمایهداری در اروپا و به ویژه آمریکا شد.
ریشهٔ این فرقه را میتوان در عالم یهودیت پیدا کرد. در واقع پیش از آن تاریخ یهودیان از نظر کلیسای مسیحی، قاتلان عیسی (علیهالسلام) شمرده میشدند و مثلث «یهود، یهودا و شیطان» مورد لعن مسیحیان بود. اما با نفوذ مزورانه و برنامهریزی مدبرانهٔ یهودیان دنیا طلب در طول قرون ۱۶-۱۴ ، پروتستانیسم یهودگرا در مسیحیت سر برآورد و در مقابل کلیسای رم قد علم کرد و با همکاری ثروتمندان متنفذ یهودی و خوانین و پادشاهان محلی مسیحی قدرت طلب، علیه کلیسا قیام کرد و سپس از دل پروتستانیسم، کالوینیسم زاده شده و پس از آن پیوریتنیسم یهودگرا متولد شد و با توسعهٔ فرهنگ آنگلوساکسون در انگلستان و سپس آمریکا، تمدن اومانیستی معاصر توسط مسیحیت یهودیزه رشد و توسعه یافت و نهایتاً به لیبرال دموکراسی رسید.
طبق تعریف دایرهالمعارف یهود “پیوریتنیسم، مسلکی ذیل مذهب پروتستانیسم است که احکام اعتقادی و عبادی آن منطبق با مفاهیم توراتی است”.
پیوریتنها چنان بر “عمل بر تورات” اعتقاد و اصرار دارند که وقتی کرامول -که خود یک پیوریتن بود- بر انگلستان حاکم شد، پیشنهاد کردند که “تورات” به عنوان قانون اساسی انگلستان پذیرفته شود.
پیوریتنیسم نیز همانند یهودیت، حامل فلسفهای دنیامحور و نه آخرتگرا بود. این آیین در قوام و قدرت گرفتن کاپیتالیسم، نقشی کلیدی بازی میکرد. این مذهب هوادار یهود، ثروت را به عنوان یکی از شاخصهای تعیین کننده تلقی نمود و از پیدایی و قدرت گرفتن بورژوازی کاپیتالیستی و شکلگیری رژیمهای پارلمانی حمایت به عمل آورد. پیوریتنیسم، همچنین به شکلگیری و نضج پروتستانتیسم لیبرال نیز یاری رسانیده بود. وابستگی پیوریتنیسم به یهودیت در حدی بود که از تمامی دیگر مذاهب و فرق پروتستان، در این رابطه پیشی گرفت و در واقع بینشی یهودی در پوششی مسیحی بود. قدرت گرفتن پیوریتنیسم، موجب پیدایش نگاه جدیدی نسبت به یهودیان گردیده و قوم یهود مورد احترام قرار گرفتند، چرا که آنها بر مبنای تئولوژی پیوریتنیسم، حافظان فرهنگ و زبان تورات بودند و بایستی قبل از رجعت مسیح به سرزمینهای مقدس، باز گردند.
با سرایت تفکر پیوریتنیسم از طریق مهاجران انگلیسی به ایالات متحده، اولین کلنی پیوریتانی در ایالت ماساچوست آمریکا و در قرن هفدهم شکل گرفت.
دایره المعارف بریتانیکا در ارتباط با پیوریتنهای آمریکا چنین آورده است: “در تاریخ کلونیزاسیون اروپا، هیچ یک از کلنیهای پیوریتن، نتوانستند به اندازه کلنی ماساچوست ثروتمند گردند. هدف پیوریتنهای بنیانگذار این کلنی، تأسیس صهیونی جدید در سرزمین پهناور آمریکا بود. میراث پیوریتنیسم بدون شک به عنوان یک فاکتور مهم در شکلگیری روح آمریکا، نقشی مهم و اساسی ایفا کرد.
پیوریتانها چنان بر اجرای دقیق احکام عهد عتیق ایمان داشتند که به دنبال نامگذاری نیواسرائیل (اسرائیل جدید) به جای نیوانگلند برای آمریکا بودند”.
به همین دلیل پیوریتنها که از لحاظ تاریخی اولین و مهمترین مهاجران انگلیسی به سرزمین جدید بودند، به طریق رمانتیکی سرنوشت یهودیان و نژاد انگلوساکسن را در آمریکا به یکدیگر پیوند داده و خود را همانند یهودیان، مردم برگزیده تلقی کردند.
هدایت شده از برساخت
از همین رو در مراحل ابتدایی انقلاب آمریکا، رهبران مذهبی فرقهٔ پیوریتن عنوان میکردند که «ما آمریکاییها مردمی خاص و برگزیده هستیم، ما اسرائیل عصر خود هستیم» و «ما سرنشینان کشتی آزادیهای جهان هستیم» از همین رو پیوریتنیسم به اصلیترین عنصر فرهنگی و مذهبی تشکیل دهندهٔ تمدن آمریکایی تبدیل شد.
@barsakhr
در مکتب پیوریتنیسم سرمایهدارها «آیات و نشانههای برکت خدا» تلقی شده و به دلیل تفسیرهای عقلانی و سرمایهسالارانهٔ آن که به خوبی با روح سرمایهداری در حال تکوین همخوانی داشت تبدیل به عامل مهمی در تشکیل دموکراسی مدرن شد.
در این نگرش به اصطلاح مذهبی با تأکید افراطی بر انضباط در رعایت برخی ظواهر، روح متعالی و معنوی و ملکوتی دین –که در اتصال آدمی با ساحت مقدس تجلی مییابد- تابع منطق سوداگری و عقل معاش و روش زندگی سرمایهداری تجاری و کار از خود بیگانهٔ صنعتی قرار میگیرد.
یکی دیگر از ارکان فکری پیوریتنیسم اعتقاد به «جدایی امور دین از دنیا» است. این امر خود را در تلاشی که فرقه پیوریتن در ساده کردن دین کردهاند، خود را نشان میدهد که رهاورد آن سودی است که به نظام سرمایهداری میرسد، زیرا سرمایهدار پروتستان رعایت اصول اخلاقی مثل خودداری جنسی را برای رستگاری خود کافی میدانستند و با خیال راحت به بهرهکشی ناروا و بیدادگری اجتماعی خود ادامه میدادند. بنابراین کالوینیسم، نظام اجتماعی را از آرامش برخوردار میساخت و بهرهکشی بی رحمانهٔ سرمایهداران را تسهیل میکرد.
پیوریتنیسم ضمن شکل دادن به روح و شکل آمریکا، پروسهٔ یهودیسازی ساختارهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آن را عملیاتی کرد و به سرعت و با استمداد از کشیشان و مبلغان خود و استفاده از ابزارهای جدید و تکنولوژیهای نوین رسانهای کلیت آمریکا را زیر سلطهٔ نظام عقیدتی خود قرار داد.
@barsakht
#برساخت
#پیوریتنیسم
#محمد_رضوی_قره_قشلاق
هدایت شده از برساخت
28.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@barsakht
در این ویدیوی کوتاه از حملهی پیش دستانه محور مقاومت به پایگاه آمریکایی الرکبان در اردن که بخش اعظمی از نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه را در خود جای داده است صحبت کرده ام و اینکه چرا امریکا با ارسال دو بمب افکن به منطقه به دنبال انزوای ایران و محور مقاومت است...
تاثیر این اقدام بر سیاست داخلی آمریکا و سیاست منطقه ای ایران چیست؟
برنده واقعی این منازعه چه کسی است ؟؟
با ما همراه باشید...
@barsakht
#برساخت
#محمد_رضوی_قره_قشلاق
هدایت شده از برساخت
28.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@barsakht
در این ویدیوی کوتاه از حملهی پیش دستانه محور مقاومت به پایگاه آمریکایی الرکبان در اردن که بخش اعظمی از نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه را در خود جای داده است صحبت کرده ام و اینکه چرا امریکا با ارسال دو بمب افکن به منطقه به دنبال انزوای ایران و محور مقاومت است...
تاثیر این اقدام بر سیاست داخلی آمریکا و سیاست منطقه ای ایران چیست؟
برنده واقعی این منازعه چه کسی است ؟؟
با ما همراه باشید...
@barsakht
#برساخت
#محمد_رضوی_قره_قشلاق
هدایت شده از فانوس آذربایجان
28.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اولین بخش از نخستین قسمت برنامه فانوس آذربایجان را مشاهده میکنید..
در این برنامه نشستی داشتیم با جناب حجت الاسلام والمسلمین فصیح نیا امام جمعه محترم شهرستان نقده و از ایشان در مورد سولدوز، انتخابات نماینده و شاخص های انتخاب نماینده پرسیدیم ..
با ما همراه باشید..
ما را اینستاگرام و ایتا دنبال کنید ..
ما را به دوستان خود معرفی کنید
و با نقدها و پیشنهادات خود ما را در بهبود برنامه فانوس آذربایجان یاری دهید..
@fanoos_Azarbaijan
51.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز جمعه ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ و با اعلام اسامی نامزدهای مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه نقده و اشنویه ، نکاتی را در مورد سنخ حرکت نخبگان، نیازمندیهای جامعه شهرستانی و فلسفه برنامه فانوس آذربایجان با شما در میان گذاشته ایم...
@fanoos_Azarbaijan
https://www.instagram.com/reel/C3IP345MD6U/?igsh=MWxjZWwwbGJucXJhaA==
برنامه زنده اینستاگرامی با عنوان
مجلس دوازدهم
بایسته ها و لازمه های انتخابات
در حوزه نقده و اشنویه
با حضور :
محمد رضوی قره قشلاق
کارشناس مسائل سیاسی اجتماعی
عباس سلیمانزاده
کارشناس مسائل سیاسی
یکشنبه ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۰ شب
در صفحه اینستاگرامی #فانوس_آذربایجان
آدرس:
@fanoos_Azarbaijan
41.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در قسمت ششم از برنامه #فانوس_آذربایجان با حاج #ماموستا_سنار_تمرنژاد امام جمعه اهل سنت شهرستان نقده در مورد انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی به بحث و گفتگو نشسته ایم...
@fanoos_azarbaijan
خواسته های اهل سنت از نماینده منتخب، انتظارات از مسئولین و گفتگویی به زبان کردی با جامعه اهل سنت، از مهمترین محورهای گفتگوی ما با ایشان است...
با ما همراه باشید...
ما را به دوستان خود معرفی کنید...
ایده ها و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
@fanoos_Azarbaijan
آذربایجان غربی و نقده
هنوز نمیدانیم مسئله اصلی ما در توسعه جیست؟
تا بحال مباحث مختلفی در مورد توسعه¬ی شهرستان نقده و در کل، استان آذربایجان غربی مطرح شده است. اما هر بحثی بر دامنه سوالات ذهنی ما بیش از پیش افزوده است. برخی سوالات اما ذهن من را بیشتر درپیر خود کرده است: راه رسیدن به توسعه چیست؟ اساسا ما توسعه را در شهرستانی مثل نقده چگونه تعریف می کنیم؟ از کدام نوع توسعه صحبت می کنیم؟ توسعه اقتصادی؟ فرهنگی؟ سیاسی؟ مشکل اصلی ما درپیشرفت همه جانبه¬ی شهرستانی مثل نقده چیست؟ آیا تا بحال درک ما از این مشکلات موجب عمیق تر شدن فکر و نگاه نخبگان شهرستان شده است؟ جایگاه نخبگان در این روند چیست؟ چرا روندهای ما، ما را یک قدم به جلوتر نمی برند؟
اینها تنها چند مورد از سوالاتی است که در روزهای اخیر ذهن ما و متولیان برنامه فانوس آذربایجان را به شدت به خود مشغول کرده است؟ در این یک ماه اخیر با افراد زیادی به گفتگو نشسته ایم. هر کدام از یک زاویه خاص به بحث اشاره کرده اند اما تضاد آرا و اندیشه های طرح شده ما را به یک هدف منسجم رهنمون نشده و علیرغم طرح دیدگاه های مختلف، تا کنون راهکار جامعی نیز دست نیامده است. به نظر می رسد تنوع در فهم مسئله اصلی توسط نخبگان و افراد ذی نفوذ و صاحب منزلت استان و شهرستان موجب شده که تا بحال در پارادوکس های متنوعی درگیر شویم و حتی به بن بست نظری برسیم. ما معتقدیم که باید به الگو و راهکاری برسیم که هم نخبگان و هم حکمران منطقه¬ای، فهم مشترکی از اصل مسئله و مکانیزم حل مسئله را بدست بیاورند!! اینکه چگونه به مسائل قومی نگاه کنیم و البته در نگاه خودمان نیز راسخ و راستگو باشیم هم بخش مهمی از بحث ماست! و اینکه فهم ما از توسعه چیست!؟ آیا میشود در جهانی که دنبال تحکیم نظریه هایی مانند شهروندی چند فرهنگی است یا از وحدت در کثرت صحبت می کند، بحثی از توسعه قومی به میان آورد که نتیجه آن احترام به اقوام مختلف باشد! چگونه باید به توسعه برسیم در عین اینکه به دیگر اقوام هم حقی برای زیست سیاسی اجتماعی و فرهنگی قائل شویم! این سوال منشا تعارضات ما در بحث توسعه است. تا زمانی که این تعارض ها را حل نکنیم خبری از پیشرفت نیز نخواهد بود. تازه بعد از آن ها میرسیم به این سوال که چرا روندهای سیاسی ما را به توسعه و پیشرفت نمی رسانند!
اینها تنها اولین جملات از طرح مسئله من در این سلسله یادداشت ها هستند! خیلی علاقمند هستم که قلم به دستان شهرمان از هر دو قوم ، با نگاه فراقومی دغدغه های خود را در یک صفحه روی کاغذ بیاورند. هم منتشر خواهیم کرد و هم سعی میکنیم به سراغ آنها برویم برای بحث بیشتر!!
در برنامه فانوس آذربایجان، بستری برای برای این کار مهیا کرده ایم. با ما در اینستاگرام و ایتا و تلگرام همراه باشید.
ارادمتند شما: محمد رضوی قره قشلاق
@fanoos_azarbaijan
هدایت شده از اخبار بسیج اساتید
32.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ دعوت دکتر محمد رضوی قره قشلاق عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به حضور پرشور مردم در انتخابات ۱۱ اسفند با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب
🔹 امروز نه تنها اساتید دانشگاهی بلکه باید همگان در انتخابات شرکت بکنیم تا بتوانیم از چالش های موجود عبور کنیم.
🔹تمامی آحاد مردم باید در انتخابات بصورت پرشور شرکت بکنند تا موجب سربلندی کشور عزیزمان ایران و سرافکندگی دشمن بشویم.
@basijasatidk
✅ دفتر رسانه و ارتباطات نهضت استادی بسیج آذربایجان غربی
هدایت شده از برساخت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزی در همین مجلس نمایندگان خودمان، آدم هایی داشتیم که...
@barsakht
هدایت شده از برساخت
34.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روز شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۲ در سالن جلسات دانشگاه آزاد نقده میزبان تعدادی از نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی بودیم . به نظرم آمد بیشترین عیب نامزدهای این دوره ، عدم شناخت جامع از مسئله کلی پیشرفت در سطح کشوری و منطقه ای است.
در این کلیپ ، کتابی را از مرکز مطالعات راهبردی در زمینه مسئله شناسی پیشرفت و امنیت در استان آذربایجان غربی معرفی کرده ام که مسایل مطرح شده در آن می توانست بهترین سند مطالعاتی نامزدها در بحث از شهرستان های نقده و اشنویه باشد . اما صد حیف که در پروسه انتخابات ما،جائی برای کتاب و کتابخوانی نیست...
دیدن این فیلم کوتاه را به همه عزیزان پیشنهاد می کنم..
@barsakht
هدایت شده از برساخت
دکتر محمد فاضلی در کتاب ایران بر لبه تیغ، معتقد است که دکتر محمود سریع القلم در نوشته ها و مباحث خوددر مورد ایران و ایرانی، دچار نوعی «گفتمان خود زنی» می شود.
بدین صورت که ایشان ویژگیهای ذاتی ایرانیان را بسیار سخیف و آنها را موجب عقب ماندگی ما در طول تاریخ میدانند که نوعی نظام عشیرگی را بر تاروپود سیاست و اجتماع ما حکم کرده و همواره و در طول تاریخ، استبداد را در زندگی عشیره ای ایرانیان بازتولید کرده است.
دکتر فاضلی معتقدند که در کل ، دکتر سریع القلم پیکر ظاهر فریب بیرونی از توسعه غربی را در کنار نقصان های عمیق درونی ایرانی قرار داده و به نتایجی رسیده است که غیرواقعی، غیر مستدل ، غیرمنصفانه و خودکم بینانه هستند!
در نگاه دکتر سریع القلم این خصلت های تاریخی ایرانیان نگذاشته اند که ایران و ایرانی ، ساختارمند ، قانون محور، فرهنگ ساز و دارای نظام حزبی شوند... در حالیکه نقدهای روش شناختی و محتوایی و فکت های تاریخی و نوین دکتر فاضلی به زیباترین وجه، گفته های ایشان را نقد و نفی می کند!
کتاب ایران بر لبه تیغ، یک عینک است برای ما!! عینکی برای دیدن و نقد کردن با نگاهی ساختارمند و علمی!
من از دوران کارشناسی با نوشته های دکتر سریع القلم آشنایی نسبی داشته ام اما عالمانه ترین و منصفانه ترین و بهترین نقدها بر نوشته های ایشان را در نوشته های دکتر محمد فاضلی یافتم.
همواره فایل های صوتی و اپیزودها و پادکست های دکتر فاضلی، رفیق پیاده روی های صبحگاهی من بوده و هست. از تمام علاقمندان به جامعه شناسی سیاسی نیز دعوت می کنم به هر نحوی که می توانند این مباحث را دنبال کنند! داخل ماشین! رانندگی! پیاده روی! صف نانوایی! و ...
@barsakht
هدایت شده از برساخت
آذربایجان غربی، نقده و توسعه
بخش دوم
هنوز نمیدانیم مسئله اصی ما در توسعه آذربایجان غربی و شهرستان نقده جیست!
@barsakht
در بخش نخست از راهکار توسعه در مناطق چند قومی و شهرستانهایی مانند نقده، از تنوع در فاصله «فهم مسئله¬ی توسعه» سخن گفتیم. بدین صورت که تا کنون فرمول پیش برندهای برای سیستم شهرستانی توسعه در نقده طراحی نشده و حداقل ما بدان نرسیدهایم و نخبگان سیاسی و اجتماعی نیز در همان قالب ساختارهای سنتی و بر اساس عرف سیاسی درگیر فعالیتهای فصلی و موسمی میشوند و تا زمانیکه فهم مسئله به درستی صورت نگیرد، روش و سیستمی نیز برای حل مسئله طراحی نخواهد شد.
گفتار اصلی این بخش از نوشتار ما ادامه ای از همان مسئله و کاوشی در این سوال مهم است که آیا اساسا مسئله اصلی ما در انتخابات دوازده دوره گذشته، توسعه و پیشرفت بوده است یا برتریطلبی قومی؟ ما در هر دورهای با کدام پارادایم دست به انتخاب زدهایم؟ به نظرم جواب کاملا روشن است. رفتارهای سیاسی ما تابعی از گرایشات قومی محض بوده و توسعه هیچ نقش در این گونه رفتارها نداشته است. معنای سخن این است که ما دو قالب فکری و رفتاری در شهرستان نقده داریم: قالب قومی و قالب توسعه محور فراقومی. االبته جایگاه گزارهی دوم در بین اذهان عمومی و نخبگان شهرستان ما به شدت ضعیف است. ما باید بین این دو گزینه تفکیک کرده و مرزهایمان را به وضوح روشن کنیم! توسعه با تعارف و لاپوشانی بیگانه است. ما باید به برخی از سوالات ذهنی خودمان پاسخ قانع کنندهتری پیدا کنیم.از یک طرف نماینده ای را تنها بر اساس شاخص های قومی و زبانی انتخاب می کنیم و از طرفی دیگر امیدوار به توسعه و پیشرفت و تغییر روزافزون هستیم!
به نظرم ما میبایست در مورد برخی سوالات به پاسخ های قانع کننده تری برسیم! اینکه چرا برخی پدیدهها و اکثر رفتارهای سیاسی ما تبدیل به بحران میشوند؟ اینکه چرا روند انتخابات به عنوان یکی از مظاهر توسعه و مردم سالاری در شهرستان ما تا این اندازه حساس میشود یا نخبگان این روند را حساس میکنند تا از آب گل آلود ماهی بگیرند؟ و اینکه اساسا در جنبهی ایجابی مسئله، کدام روندها و کدام حرکتها میتوانند ما را به توسعه برسانند؟
به نظر میرسد نخبگان استان وشهرستان، مهمترین نقش را در پاسخگویی به این سنخ سوالات بر عهده دارند. این نخبگان هستند که باید به مسئله سازی درست در افکار عمومی بپردازند. آنها باید مشخص کنند که مسیر فکری و عملی یک جامعه در ایام سرنوشت ساز می بایست به کدام سو برود. نخبگان جامعه باید به جامعه یاد دهند که چگونه با منشی آزادانه فکر کنند. آزادی در تفکر و تامل در روند ها اولین گام لازم برای توسعه است. البته منظور ما از نخبگان، افراد دارای سوابق علمی، دارای تفکر نظام مند و برخوردار از تجربه فعالیت های سیاسی منطبق با شرایط زمانی و مکانی است.
آمارتیاسن در کتاب مشهور خود به نام " توسعه به مثابه آزادی" در این مورد سخنان ارزشمندی دارد. او معتقد است منظور از آزادی به عنوان پیش شرط توسعه این است که در ابتدا، افراد درک درستی از یکدیگر برای همکاری و مشارکت اجتماعی داشته باشند و تعامل اجتماعی تمامی شهروندان در مسیر نیک بختی همگان باشد.
او معتقد است که راهکار این تعامل اجتماعی، نقد یکدیگر است در عین احترام و پذیرش متقابل هم. تنها در این صورت است که میتوان تجربههای جدید را در متن سنتها و ساختارهای اجتماعی یافت و نخبگان نیز در این روند مهمترین نقش را بر عهده دارند. این نخبگان هستند که با توجه به بافت هویتی ، فرهنگی، تاریخ و جغرافیایی یک ملت، روند توسعه آن را مشخص می کنند. این نخبگان هستند که اصل مسئله را مشخص می کنند. تا زمانیکه مسئله به درستی فهم نشود، صرف پرداختن به افراد مختلف و ناآشنا به مسئله، باری را از روی دوش ما بر نخواهد داشت.
بر اساس آنچه که در بخش دوم از این سلسله مباحث مطرح شده است این نتیجه را می گیریم ما اولا نقدی عادلانه و عاقلانه بر روند های گذشته نداریم و ثانیا هنوز نتوانسته ایم مسئله را به درستی درک کنیم و ثالثا فایده انتخاب قومی را بر اساس عقلانیتی که مورد پذیرش همگان باشد، به خوبی تشریح و تبیین نکرده ایم! راه حل این مسئله نیز از درون اجتماعات نخبگی و گفتگوی بین قومی عقلای جمع می گذرد! به نظرم گفتگوی بین نخبگانی در جوامع چند قومی ( هم گفتگوی درون قومی و هم گفتگوی برون قومی)، مهمترین راهکار توسعه و توسعه سیاسی در استان آذربایجانغربی و شهرستانهایی مثل نقده است. با چنین روندی است که میتوان از تبدیل یک پدیده به بحران یا کشمکش های ناثواب جلوگیری کرد و مانع از این شد که روندهایی مانند انتخابات تبدیل به بستری برای واگری های قومی شود. گفتگوی قومی عقلانیت محور پیش شرط توسعه شهرستان نقده است.
@barsakht
پایان بخش دوم
38.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در قسمت هفتم از برنامه فانوس آذربایجان در خدمت دکتر محمدی حسنلویی از نخبگان شهرستان نقده، ساکن تهران و از کارشناسان رسانه و دانش آموخته مدیریت بازرگانی هستیم. ایشان معتقدند که راه توسعه در نقده تعریف نشده و هنوز نمیدانیم نقطه توسعه یافتگی ما کجاست!؟ هیچ مزیتی برای نقده در نقشه توسعه استان و ایران مشخص نشده و نقده به راحتی از مدار توسعه به کنار رفته است. ریشه اینها هم به مردم بر می گردد.
شما را به دیدن بخش اول این نشست در صفحه مجازی فانوس آذربایجان @fanoos_azarbaijan دعوت می کنیم.
@fanoos_Azarbaijan
از دوستان عزیزم آقایان دکتر رضا مهدی هادی و علی مرسلی که زحمات ضبط و تدوین و پخش این نشست را متحمل شدند نیز تشکر می کنم.
با ما همراه باشید...
@fanoos_Azarbaijan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@Fanoos_Azarbaijan
بخشی کوتاه از گفتگو با دکتر محمدی حسنلویی در برنامه فانوس آذربایجان...
با ما همراه باشید
@fanoos_azarbaijan
یادداشت 500 کلمهای شماره یک
۱۴۰۳/۱/۹
پروسه ای به نام توسعه در نقده !!
@barsakht
شهرستان نقده از دوران بعد از انقلاب اسلامی ایران، به عنوان یکی از مهمترین مراکز قومی کشور با سابقه درگیریهای امنیتی شناخته شده است.البته باید گفت که در بازهی زمانی سالهای اولیه انقلاب، دفاع شیعیان ترک زبان از جان و مال و خاک و ناموس خود در مقابل هجوم و کشتارجمعی ضد انقلاب کردی امری کاملا منطقی و مشروع و مقبول بوده است.
اما مشکل کجاست؟ امروزه 45 سال از انقلاب اسلامی ایران گذشته و هنوز هم در افکار عمومی مردم این شهر، تمامی رفتارها با معیار همان 45 سال اخیر سنجیده میشوند.
این عمل باعث شد که حتی در زمانه فعلی، رفتارها و انتخابهای ما در برهههای حساس سیاسی مانند انتخابات نیز با شاغول ترک و کرد بودن مشخص شوند.
روال کار هم اینگونه است که عدهای به اصطلاح نخبه در روند انتخابات ثبت نام میکنند و با همان معیارها و رفتارهای قوم گرایانه رقابت میکنند و بعد از اینکه مردم به جان هم افتادند و انتخابات تمام شد و مردم به جان هم افتادند، دیگر نه خبری ازمنافع مردم و نه خبری از وظایف و کارکرد نماینده منتخب باقی میماند و نه خبری از توسعه و پیشرفت!!
@barsakht
اما ریشه مشکل ما کجاست؟ کمی که منطقی بنگریم، به نظرمیرسد ما در یک پارادوکس سخت، گیر افتاده ایم و درجا میزنیم.
از یک طرف صرفا فردی را بر اساس قومیت آن انتخاب میکنیم و برایمان فرقی نمیکند که آن شخص چه تخصص و چه شایستگی هایی دارد و از طرف دیگر از همان فرد می خواهیم که ما را سریعا به توسعه برساند و شهر ما بوستان و گلستانی شود در گسترهی ایران!
غافل از اینکه این یک روند آنتاگونیستی آشکار است. یعنی یک روند متضاد و آشتی ناپذیر! یعنی یک روندی که آخر آن میرسد به چرخه باطل توسعه نیافتگی!
هیچ کجای دنیا هیچ دانشمندی را پیدا نمی کنید که توسعه را امری بیرونی بداند! یعنی یک نفر از بیرون برای یک خانه، یک شهر، یک استان و یا یک کشور توسعه بیاورد.
همه میدانیم که توسعه نیازمند عقلانیت، آینده نگری، برنامه ریزی، آموزش و شفافیت است! یعنی توسعه یک پروسه است، نه یک پروژه! دقیقا مشکل ما در شهرستان نقده نیز در همین نقطه است.
هنوز فکر می کنیم که اگر نگذاریم یک ترک یا یک کرد به مجلس برود بهترین کار را برای پیشرفت کرده ایم اما بعد از چهار سال این سوال را تکرار می کنیم که چرا به پیشرفت نرسیدیم؟؟
ما هنوز نمیدانیم کجای کار ما می لنگد!
هنوز محدوده راه ما برای توسعه مشخص نیست غافل از اینکه ما راکب و مرکوب را به شاغول قومی انتخاب کرده ایم و سودای حرکت در مسیری سخت اما دلچسب را در سر داریم!!
مخلص کلام اینکه ریشه تمام مشکلات و عقب ماندگی های ما بر می گردد به همین مسئله! مسئلهی انتخاب! انتخاب بین توسعه یا قوم گرایی افراطی. یعنی همان پروژه ای که برایمان تعریف کرده اند! البته این امر جدا از احترام عقلایی به هویت و قومیت و مذهب افراد است.
@barsakht
✅️ یادداشت (۱۴۰۳/۱/۸)
🔴 تبارشناسی نمایندگان مجلس (بخش اول)
✍️ عباس سلیمانزاده
نمایندگان مجلس شورای اسلامی را می توان بر اساس نوع و حیطه عملکرد و کنش نمایندگی، به چهار دسته اصلی تقسیم کرد:
1️⃣ نمایندگان بی خاصیت:
🔸️این نمایندگان که تعدادشان در هر دوره مجلس بسیار اندک است، اساسا شایستگی جلوس بر کرسی سبز را ندارند اما معمولا از روی خوش شانسی، ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم می دهند و این فرد پیروز انتخابات می شود.
🔸️ این نمایندگان معمولا بسیار کم حرف و ساکت و آرام هستند، آهسته می آیند و می روند، نه با کسی و چیزی کاری دارند، نه کسی به اینها بها می دهد.
🔸️میکروفون این نمایندگان معمولا در چهار سال هیچ وقت روشن نمی شود، چون اینها حرفی برای گفتن ندارند.
🔸️اینها نه نگاه ملی دارند که در بررسی طرح و لوایح مشارکت داشته باشند، نه آن قدر جربزه و حوصله و پشتکار دارند که برای حوزه انتخابیه خود فعالیت کنند، نه آن قدر عرضه دارند که حتی برای خود و نسل بعد از خود، پشتوانه سازی کنند!
🔸️البته هر چه جلوتر می رویم از تعداد چنین نمایندگانی در مجلس کاسته می شود!
2️⃣ نمایندگان خود محور
🔸️این نمایندگان عمدتا با حمایت باندهای ثروت و صرف هزینه تبلیغاتی فراوان، پیروز انتخابات می شوند.
🔸️اینها، چهار سال دوره نمایندگی را نه فرصتی برای خدمت، بلکه چالشی برای بستن بار و بندیل خود تا هفت نسل بعد می دانند و از هر فرصتی برای افزودن بر سرمایه خود استفاده می کنند.
🔸️این نمایندگان، مجلس را به مثابه بنگاه معاملاتی می بینند و رسما از نماینده تبدیل به یک دلال و پورسانت بگیر می شوند.
🔸️اینها نیز عموما مثل طیف اول، نگاه ملی ندارند، اساسا در آن حد فکر ندارند که نظری بدهند. اکثر اینها اصلا با وظیفه اصلی مجلس یعنی قانونگذاری کاری ندارند.
🔸️اما، این نمایندگان برای حوزه انتخابیه خود کمی فعالیت می کنند، در حد چند پروژه عمرانی! اشتباه نکنید، هدفشان، توسعه منطقه نیست، بلکه دو منظور اصلی دارند:
اول، تبلیغات بسیار بر روی اهمیت و حیاتی بودن این پروژه ها. معمولا هم، پروژه ها بلندمدت هستند، برای اینکه در انتخابات بعدی، تبلیغ کنند بار دیگر به من رای بدهید تا پروژه ها را به اتمام برسانم.
دوم، هدف دیگر که شاید هدف اصلی باشد، ایجاد بستری برای کارآفرینی به نزدیکان خود و پولشویی و پورسانت گیری های کلان است. معمولا تمام یا بخش مهم آن پروژه را به یکی از نزدیکان خود واگذار می کنند یا پورسانت های حداقل ۱۰ درصدی از وام های کلانی که با لابیگری آنها برای آن پروژه یا طرح های دیگر در منطقه تصویب و واریز شده، دریافت می کنند.
🔸️این نمایندگان، هرچه در بُعد ملی بی خیال هستند، در بُعد منطقه ای برای تامین منافع شخصی و تمدید نمایندگی خود فعال هستند.
🔸️معمولا این نمایندگان به واسطه لابی، باند بازی، مهره چینی و با خرج پول های کثیف، یک دوره دیگر نیز نماینده می شوند اما در دور دوم نمایندگی دستشان برای همه رو می شود و برای همیشه حذف می شوند.
ادامه دارد...
@fanoos_azarbaijan
🔴 تبارشناسی نمایندگان مجلس (بخش دوم)
3️⃣ نمایندگان منطقه ای
🔸️این نمایندگان معمولا از افراد سرشناس مالی، علمی، یا اجرایی حوزه انتخابیه خود هستند و مردم شناخت کافی دارند و معمولا راحت و بی دردسر برای چندین دوره انتخاب می شوند.
🔸️اینها یا تمکن دارند و نیازی به مال اندوزی و چپاول و دلالی ندارند یا بخاطر تعهد و سلامت نفس، حرص مال دنیا را ندارند.
🔸️این نمایندگان دوره نمایندگی را نه فرصتی برای جیب پر کردن بلکه غنیمتی برای خدمت به حوزه انتخابیه می دانند.
🔸️اینها معمولا نگاه ملی ندارند به این علت که آن چنان فکر راهبردی ندارند یا اولویت خود را خدمت به حوزه انتخابیه می دانند، از این رو، عمده وقت آنها صرف ارتباط گیری و تعامل با سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه ها برای تخصیص بودجه و اخذ اعتبارات و اختصاص امکانات و سفر مقامات کشوری به حوزه انتخابیه می شود. به همین دلیل، و به واسطه خدماتی که برای کمک به توسعه منطقه خود می کنند، بسیار محبوب می شوند.
🔸️این نمایندگان، از آن جهت که اولویت اصلی شان توسعه حوزه انتخابیه خود است، تمرکز و وقت اصلی خود را در آن سطح صرف می کنند لذا در بررسی طرح ها و لوایح آن چنان وقت نمی گذارند.
🔸️اینها از آن جهت که برای توسعه منطقه خود تلاش می کنند، مثبت است، اما از جهت اینکه مشارکت در روند قانوگذاری در مجلس تضعیف می شود آسیب جدی است.
🔸️هرچه بر تعداد چنین نمایندگانی در مجلس افزوده شود، وظایف اصلی مجلس و نمایندگان (قانونگذاری و نظارت بر دولت) بر زمین می ماند و مجلس تضعیف خواهد شد و پیامدهای منفی آن در بلندمدت بر کل حوزه های انتخابیه کشور اثر خواهد گذاشت.
🔸️ممکن است گفته شود همین که کل نمایندگان برای حوزه های انتخابیه خود فعالیت کنند، به مرور زمان موجب توسعه کل کشور خواهد شد. اما تجربه نشان داده تضاد منافع حوزه های انتخابیه همجوار، منجر به درگیری و کشمش شده و پروژه ها ناقص و ابتر می ماند.
4️⃣ نمایندگان ملی
🔸️این نمایندگان معمولا سابقه چندین دوره نمایندگی یا رزومه اجرایی قوی دارند یا در حوزه خاصی تخصص کافی و بالایی دارند.
🔸️اینها نگاه ملی دارند و معمولا آدم های خوش فکر با نگاه راهبردی و کلان هستند.
🔸️این نمایندگان کاملا در خدمت مجلس بوده و مشغول انجام وظایف نمایندگی هستند.
🔸️اینها عمدتا روسای کمیسیون ها یا فراکسیون های مختلف مجلس بوده و از نمایندگان با نفوذ و جریان ساز هستند.
🔸️این نمایندگان به دلیل اینکه عمده وقت و انرژی خود را صرف قانونگذاری و موضوعات کلان و ملی می کنند، اغلب به انتظارات و مطالبات محلی و منطقه ای نمی توانند رسیدگی جدی داَشته باشند.
🔸️از این رو، بعد از یکی دو دوره نمایندگی، در انتخابات شکست می خورند، چون مردم درست یا نادرست انتظار دارند نماینده فرشته نجات آنها باشد و تمام کاستی ها و مشکلات را از او مطالبه می کنند.
🟢 به نظر می رسد اگر نمایندگان به وظایف اصلی نمایندگی (قانون گذاری و نظارت بر دولت) بپردازند، مجلس قدرتمند و بااعتبار بالا شکل خواهد گرفت که خیر آن به عموم کشور و مردم خواهد رسید. این امر مستلزم آنست که مردم نیز بدانند مطالبات خود را از کدام مسئول باید پیگیری کنند.
@fanoos_azarbaijab
1_8476177255.pdf
5.86M
کتاب دنیای سوفی
نوشته یوستن گاآردر
@barsakht
دنیای سوفی (به نروژی: Sofies verden)، یک رمان فلسفی اثر یوستین گردر و داستانی است که تاریخ فلسفه را به زبان ساده برای نوجوانان تشریح میکند.
یوستین گردر در 1952 در نروژ به دنیا آمد. سالها در برگن فلسفه تدریس کرد و پیوسته در فکر متن فلسفی سادهای بود که به درد شاگردان جوانش بخورد و چون متن مناسبی نیافت، خود نشست و دنیای سوفی را در سال 1991 نوشت.
خلاصه ی کتاب از این قرار است:
@barsakht
داستان از آنجا شروع می شود که، دنیای سوفی با دریافت نامه ای عجیب و جذاب زیر و رو می شود.نامه ای که پر از محتوا و مفهوم بود اما تنها در دو کلمه «تو کیستی» خلاصه میشود!
بله درست است متن تمام نامه همین دو کلمه بود و همین کافی بودتا ذهن سوفی را به اندازه چند برابر سؤالهایی که داشت مشغول خود کند.
اما داستان این نامه ها به همین راحتی تمام نشد چرا که مدتی بعد سوفی نامه های طولانی تر از قبلی دریافت کرد با این مضمون که: جهان چگونه به وجود آمد!
معمای این نامه های مرموز سرانجام با لو رفتن نام ارسال کننده نامه حل شد.
آلبرتو کناکس شخصی است که این نامه ها را برای سوفی ارسال می کرد و قصدش از این کار تدریس فلسفه به سوفی 15 ساله بود!
در ادامه داستان، نامه ها کم کم از حالت چند کلمه ای خارج شده و سوفی را برای پیدا کردن جواب مناسب دو سؤالی که از او پرسیده شده کمک می کند.
در این بین مخاطب کم کم با نظریه های فیلسوفان مختلف دنیا آشنا می شود.چرا که هدف نویسنده بیان ساده فلسفه در قالب داستانی است که برای مخاطب قابل فهم باشد...
و ادامه داستان...
@barsakht