8⃣2⃣2⃣📌چرا عیار و ملاک دیندارتر بودن جامعۀ دینی به امر به معروف است؟ بالاترین مصداق امر به معروف الان چیست؟
👈پاسخ
1⃣گرچه عباداتی همچون نماز، روزه، زکات و حج ارزشهای والایی هستند، ولی باید گفت که امر به معروف و نهی از منکر، بالاترین ارزش است. معروف، هر چیزی است که ما را به خدا نزدیک، و منکر نیز هر چیزی است که ما را از خدا دور می سازد.
2⃣کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند، در حقیقت، موجب رسیدن مردم به کمال می شوند. آن کس که نماز می خواند، خودش به کمال میرسد، ولی آن کس که امر به معروف می کند، می تواند دیگران را نیز به کمال برساند و نمازخوان کند.
3⃣جامعه ای که اهل امر به معروف و نهی از منکر باشد، بهترین جامعه است؛ چراکه با وجود امر به معروف و نهی از منکر، جامعه اصلاح و به خدا نزدیک تر می شود. قرآن کریم می فرماید: «شما بهترين امتى بوديد كه به سود انسانها آفريده شدهاند (چه اينكه) امر به معروف و نهى از منكر می كنيد و به خدا ايمان داريد».(آل عمران، 110) یعنی بهترین امت بودن، به واسطۀ امر به معروف است.
4⃣ حضرت علی علیه السلام می فرماید: «تمام کارهای نیکو و جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهی از منکر، چونان قطره ای بر دریای موّاج و پهناور است» (نهج البلاغه، حکمت 374) و نیز فرمود: «خداوند، مردم روزگاران گذشته را از رحمت خود دور نساخت، مگر به خاطر ترک امر به معروف و نهی از منکر» (خطبۀ 15)
5⃣بنابراین، عیار دیندارتر بودن جامعه به کثرت نمازخوانان و روزه داران و ... نیست، بلکه به کثرت آمران به معروف و ناهیان از منکر است.
6⃣شرکت در انتخابات و رای به اصلح یک واجب دینی است که موجب تقویت حکومت دینی برای اجرای دین در جامعه است. اما این تنها وظیفه ما نیست، بلکه در شرایط کنونی، امر به معروف نسبت به این واجب الهی همچون خود شرکت در انتخابات واجب است. بنابراین بالاترین مصداق امر به معروف ، در این شرایط دعوت مومنان به شرکت در انتخابات و رای به اصلح است.
#امر_به_معروف
#ملاک_دینداری
#انتخابات
#بالاترین_مصداق_امر_به_معروف
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
🆔@faryab110
9⃣2⃣2⃣📌قیام عاشورا تاکید بر ویژگی «مصباح الهدی» بودن امام حسین علیه السلام است یا «قتیل العبرات» بودن؟
✍ پاسخ
1⃣در برخی زیارتنامه ها، بر ویژگی «قتیل العبرات» امام حسین علیه السلام تاکید میشود. به این معنا که او کشته ی اشک است. ازاینرو، ممکن است خواننده، رویکرد عزادار بودن برای امام حسین علیه السلام را در خود تقویت میکند.
2⃣از سوی دیگر، در روایات امام حسین علیه السلام را «مصباح الهدی» نامیدهاند. یعنی چراغ هدایت.
3⃣پرواضح است که جنبهی هدایتی ایشان بر جنبههای دیگر برتری دارد؛ چراکه اگر به هدایتگری امام حسین علیه السلام توجه نشود، گریه بر ایشان نیز میتواند بیارزش شود. چنانکه کوفیان نیز بر امام حسین علیه السلام گریستند، گریهای که هیچ ارزشی نداشت.
4⃣باور به اینکه امام حسین علیهالسلام مصباح الهدی است و صرفاً «قتیل العبرات» نیست، برکات فراوانی دارد. انسان در مقام حیرت، با نگریستن به قیام ایشان، میتواند مسیر را تشخیص دهد. ضمن آنکه، او را به محرم و صفر محدود و خلاصه نمیکند. کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا.
5⃣از سوی دیگر، «مصباح الهدی» بودن امام حسین علیهالسلام برگرفته از عملکرد ایشان در نهضت جاودانه ی عاشوراست.
بنابراین نهضت عاشورا چنان ظرفیت و پتانسیلی دارد که در عرصههای مختلف اجتماعی میتواند ما را از تحیر خارج کند.
6⃣ما گاه عزادار امامی هستیم که او را مصباح الهدی نمیدانیم. نباید برایش گریه کنیم، ولی در حیرتهای اجتماعی از او الگوبرداری نکنیم. نمیتوانیم از حسینی دم بزنیم که مبارزه با جاهلیت اساس قیامش بود، ولی در مقام عمل، تعصب و قومیت و حزبگرایی که یکی از جلوههای جاهلیت است، مبنای انتخاب ما باشد.
#شبهات_محرم
#قیام_عاشورا
#مصباح_الهدی
#قتیل_العبرات
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110
0⃣3⃣2⃣📌آیا مجلس روضه، صرفاً محفل اشک است یا محفل عبرت نیز میباشد؟
✍پاسخ
1⃣اشک بر امام حسین علیهالسلام قیمتی دارد که قابل اندازهگیری نیست. مجالس اشک اباعبدالله الحسین علیه السلام، محبوب خدا و اهلبیت علیهمالسلام هستند.
2⃣در عین حال، مجلس روضه، بیش از آنکه محفل اشک باشد باید محفل عبرت باشد. عبرت درباره این نکته اگر هدف قیام عاشورا دانسته نشود و مدنظر عزاداران نباشد، ممکن است تبدیل به عزادارانی شویم که کاری به کار امام حسین علیهالسلام نخواهیم داشت و فقط در پی گریه بر او هستیم.
3⃣امام حسین علیهالسلام را کوفیانی کشتند که در کوفه ماندند و بعد از شهادتش، در عزایش گریستند.
4⃣امام را اهل مدینه ای کشتند که وقتی کاروان بازگشته به مدینه را بدون او دیدند، شیون به پا کردند.
5⃣این مهم نشان میدهد که اولاً اشک برای امام حسین علیهالسلام آنگاه از ارزش بالاتری برخوردار است که از روی معرفت باشد.
6⃣هدف از قیام عاشورا، اصلاح در امت اسلام است. اصلاح آنگاه لازم است که فساد و انحراف در جامعه است. کسی که الگویش، امام حسین علیهالسلام است، نمیتواند نسبت به فساد و انحراف در جامعه بیتفاوت باشد. عزادار، اگر نسبت به آنچه امام حسین علیهالسلام برایش جان داد، بیتفاوت باشد، همان کسی است که میگوید: کاری به کار حسین علیهالسلام ندارم، فقط گریه کردن برایم مهم است!!!
7⃣اگر امام زمان علیهالسلام بنا بود با تکیه بر عزاداران امام حسین علیهالسلام قیام جهانی خود را برپا کند خیلی وقت پیش قیام میکرد. بنابراین، هرچند عزاداران در برپایی مجالس اهلبیت علیهمالسلام نزد خدا پاداش میگیرند، ولی هر عزاداری نمیتواند یار حسین و مهدی علیهماالسلام شود.
#شبهات_محرم
#مجلس_روضه
#محفل_اشک_یا_محفل_عبرت
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110
1⃣3⃣2⃣📌آیا قیام امام حسین علیهالسلام برای تشکیل حکومت در کوفه بود یا شهادت در کربلا؟
✍ پاسخ
1⃣وقتی در جامعه اسلامی، ظلم فراگیر و دین به فراموشی سپرده میشود، تکلیف و وظیفهی مسلمانان، اعتراض به چنین وضعیتی است.
2⃣بر اساس این تکلیف، امام حسین علیهالسلام حرکت اصلاحی خود را آغاز میکند. به تصریح امام حسین علیهالسلام، هدف از این حرکت و قیام، اصلاح در امت پیامبر است. اعتراض ایشان این بود که حق فراموش شده و از باطل نهی نمیشود.
3⃣اصلاح در امت پیامبر، مراتب مختلفی دارد. بالاترین مرتبه ی اصلاح، آنجاست که فرد مصلح، بتواند حکومتی تشکیل دهد و بدین ترتیب بستر اصلاح عمومی را در جامعه فراهم سازد. به دیگر سخن، اقامه دین، آنگاه ممکن است که حکومت دینی تشکیل شود.
4⃣ امام حسین علیهالسلام به عنوان فرد مصلحی که خداوند حق حکومت به او داده، وقتی نامه های متعدد کوفیان را دریافت کرد، نماینده ی خود، مسلم بن عقیل را روانه ی کوفه کرد تا در صورت مهیا بودن شرایط برای تشکیل حکومت به کوفه رود.
5⃣بنابراین، خروج امام از مکه، برای تشکیل حکومت در کوفه بود تا بالاترین مرتبه ی اصلاح در جامعه را انجام دهد.
6⃣تحقق این مرتبه از اصلاح، نیازمند همکاری امت بود. اگر امت پای کار امام میماند، امام حسین علیهالسلام به کوفه می آمد و حکومت تشکیل میداد، ولی چون مردم با امام همکاری نکردند، ایشان به کوفه نرسید و قیام ایشان در برابر ظلم، به شهادتش در کربلا خلاصه شد.
#شبهات_محرم
#هدف_از_قیام_امام_حسین_ع
#تشکیل_حکومت_یا_شهادت
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110
سوال وارده از سوی اعضای کانال
2⃣3⃣2⃣📌آیا عروسی و دامادی حضرت قاسم علیهالسلام در کربلا، حقیقت دارد؟
✍پاسخ
1⃣این موضوع در منابع اصیل و معتبر تاریخی یا روایی دیده نمیشود. نخستین کسی که این داستان را مطرح کرده، مرحوم کاشفی در قرن دهم هجری قمری بوده است.
2⃣ بنابراین، این موضوع را نمیتوان یک حقیقت تاریخی به شمار آورد.
#شبهات_محرم
#دامادی_قاسم_در_کربلا
🆔@faryab110