🔰پاسخ استاد حیدری به پرسشی درباره روایت امام عسکری ع که زیارت #اربعین را یکی از علامتهای پنجگانه مؤمن معرفی می کند.
پرسش و پاسخ را از لینک زیر بخوانید:
https://eitaa.com/Heydari_org/283
🔰 خطا در تحلیل حرکت امام حسین ع
⁉️پرسش و پاسخ:
📨پرسش:
حاج آقا... در خطبه نمازجمعه فرمودند که؛
《 بارها کراراً از همین تریبون عرض شد؛ حادثه عاشورا رقم نخورد که سیدالشهدا(ع) حکومت جهانی تشکیل دهد او می دانست با ۷۰ نفر ۱۰۰ نفر ۱۵۰ نفر امکان ندارد منتهی این حرکتی که آغاز کرد برای اینکه بسترسازی و زمینه سازی بکند برای حکومت جهانی ولی الله الاعظم امام عصر سلام الله علیه》چقدر این تحلیل را می پسندید؟
📝پاسخ استاد حیدری:
بخش اول سخن ایشان که؛ حرکت سیدالشهداء برای تشکیل حکومت نبوده و اینکه امام علم داشته است به عدم توفیق در تشکیل حکومت، یکی از اقوال در مسأله است. این سوال که آیا هدف و برنامه امام چه بوده؟ آیا تشکیل حکومت منطقه ای یا جهانی بوده است یا اساساً در پی شهادت طلبی بوده یا صرفاً دفاع و عدم البیعه یا چیزهای دیگر، سالهاست که مورد بحث و تبادل نظر محققان بوده و هست به ویژه در صد سال اخیر. و هرکدام از این وجوه طرفدارانی دارد و مخالفانی. از قضا اصل نظریه تشکیل حکومت مورد تأیید بزرگانی مانند امام راحل قرار گرفته است!
اما بخش دوم سخن ایشان که؛ امام حرکت کرد برای بسترسازی حکومت جهانی ولی الله الاعظم، خلط آشکار است بین 《هدف و قصد》 با 《 نتیجه و اثر》.
اینکه بگویید امام حرکت کرد برای فلان چیز غیر از این است که بگویید فلان چیز بر حرکت امام مترتب شد. اولی هدف و قصد را بیان می کند و دومی نتیجه و فایده و اثر را.
البته حرکت سیدالشهدا آثار، فوائد و نتایج زیادی داشت مانند زمینه سازی برای ظهور حضرت ولی عصر ع اما باید آنها را از هدف و قصد امام حسین ع تفکیک کرد.
نتایج قیام امام یک امری پسینی است که در عمود تاریخ بر حرکت امام مترتب شده است و با مطالعه حوادث پس از عاشورا به دست می آید اما اهداف حرکت امام امری پیشینی است که باید از مطالعه نامه ها و خطبه ها و سخنان آن امام از مدینه به مکه و از آنجا به کربلا به دست آورد و با مواضع ایشان در سالهای قبل از حرکت نسبت سنجی کرد. چنانچه امور پسینی در تحلیل ما از حرکت امام دخیل شوند و به عنوان اهداف معرفی شوند ما نوعی تحلیلِ معکوسِ تاریخ انجام داده ایم چون از امور متاخر به امور متقدم رسیده ایم و از انتها به ابتدا. که این در تحلیل تاریخ یک خطاست. ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
http://eitaa.com/Heydari_org
🔸اعتبار اشعار در استنباط احکام ادبی
📚علمای ادبیات ( العربية ) در استنباط احکام ادبی و به خصوص احکام نحوی به آیات قرآن و روایات و مَثل ها (ضرب المثل ها) و نیز اشعار عرب و گاهی جملات و نثر اشخاص ( به ویژه اهل حجاز که فصیح اند) احتجاج و استناد می کنند و در یک تقسیمبندیِ زمانی، شعرای عرب به چهار دسته تقسیم می شوند:
طبقه اول: 《الجاهلیون》: شعرای پیش از اسلام مانند امرئ القیس و أعشی و ... .
طبقه دوم:《 المخضرمون》: شعرایی که جاهلیتِ پیش از اسلام و نیز دوره ظهور اسلام را درک کرده اند مانند لبید و حسّان و کعب بن المالک که هر سه به شعراء النبی مشهورند.
طبقه سوم: 《المتقدّمون》 : شعرایی که در صدر اسلام بودند تا ۱۵۰ هجری قمری و لذا گاهی به آنها الإسلامیون نیز می گویند مانند: جریر و فرزدق.
طبقه چهارم:《 المولدون》: شعرایی که بعد از ۱۵۰ هجری قمری بودند لذا به آنها المحدثون نیز گفته می شود مانند بشار و ابونواس.
اعتبار و حجیت اشعار طبقه اول و دوم در استنباط احکام ادبی، اجماعی است و مشهور طبقه سوم را نیز معتبر می دانند اما طبقه چهارم قابل استناد و استشهاد نیست و سیوطی در کتاب《 الاقتراح 》 ادعای اجماع کرده است بر عدم اعتبار کلام طبقه چهارم در استنباط احکام ادبی.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
بخشی از مقدمه کتاب #شرح_روان_مغنی اثر رضا حیدری، چاپ ۱۳۹۴، تهران.
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹جنگ رسانه ای
🎙وقتي تهديد دشمن و حمله او نرم است، رسانه ای و تبليغات است، جنگ روانی است، مقابله هم بايد نرم باشد. پس راه مقابله با چنين دشمنی بصيرت و حضور در صحنه و تشخيص به موقع دوست از دشمن است.
🔻حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری مراسم ۹دی ۱۳۹۴
http://eitaa.com/Heydari_org
🔸لنگرِ امنيت، ثبات و آرامش در اين سرزمين 《ولايت فقيه》 است
🎙رهبر دينیِ عادل و شجاع، عمود خيمه امت اسلامی است. سكاندار كشتی امت اسلام در طوفانهای حوادث است. لنگر امنيت، ثبات و آرامش در اين سرزمين، #ولايت_فقيه است. با وقوع رخدادهای سياسی منطقه، ديگر نه نياز به بحث از پيشينه ولايت فقيه است و نه از مبانی فقهی وكلامی و مشروعيت آن. امروز همه مردم ما، همسايگان كشور ما، دوستان و دشمنان ما همه و همه اين مهم را فهميده اند كه كارآمدی و كاركرد بی بديل ولايت فقيه برای همگان حتی آنان كه از نظر ايدئولوژيك با آن مخالفت می كردند نيز روشن شده است .
🔻حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری مراسم ۹دی ۱۳۹۴
http://eitaa.com/Heydari_org
🔰 ایران قوی
🎙مقام معظم رهبری دیروز در سخنرانی خوب و راه گشایی که داشتند بحث هایی را در زمینه مباحث سیاسی و امنیتی کشور بیان کردند. یک تعبیری داشتند؛ 《 #ایران_قوی 》. ملت #ایران مانند مولا و مقتدای ایشان امیر مومنان علی علیه السلام مردمی هستند قوی ولی مظلوم. قبلاً در یک سخنرانی دیگر فرموده بودند؛ 《مقتدر و مظلوم》.
مظلوم یعنی کسی که به او ظلم شده، کسی که زورگویان به او زور می گویند. اما این کسی که مورد ظلم و زور قرار گرفته یک وقت تسلیم میشود و دستهایش را بالا می برد و می گوید؛ آقای زورگو هرچه تو گفتی! یک وقت هم میگوید؛ نه! من مقاومت می کنم با هوشیاری مقاومت می کنم تاکتیک را عوض می کند. یکجا نرمش قهرمانانه می کند، یکجا شمشیر به دست می گیرد، یکجا می جنگد، یکجا تبیین می کند.
📺بخشی از سخنان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در برنامه زنده شبکه خوزستان
🔍از اینجا بیشتر بخوانید:
http://www.khoozna.ir/m-152975.htm
💠 در مقابل طوفانها ایستاده ایم
🔸حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری ایستادگی نظام جمهوری اسلامی در مقابل طوفان تحریمها و دشمنی ها را مرهون پشتیبانی مردم نجیب ایران دانست و خواستار بازبینی برخی روش ها شد.
🔍از اینجا بیشتر بخوانید👇:
http://www.khoozna.ir/m-152975.htm
🔴 وحدت اسلامی
🔸نقطه کلیدی شکلگیری #وحدت در جامعه اسلامی، تفسیر کلمه وحدت به معنی واقعی آن است.
🔸 وحدت همواره زمینه را برای توسعه رشد و گسترش اسلام فراهم میکند. خداوند متعال نیز وحدت را در آیات قرآن مورد تاکید قرار داده است.
🔸 اگرچه تفاوتهای دیدگاهی وجود دارد و میتواند در قالب گفتگوهای علمی آن هم در نزد اهل علم و نظریهپردازان و نقادان مورد بررسی قرار بگیرد، ولی باید در نظر داشته باشیم که این تفاوتها در دیدگاهها را نباید به کوچه و بازار کشاند.
🔸 بسیاری از اختلافات علمی و ابهاماتی که امروزه بر آن تاکید میشود و وجود دارد به خاطر شکل گیری سوءتفاهمها پیشفرضها و برداشتهای اشتباهی است که در طول سالیان دراز شکل گرفته است.
🔸تمرکز دشمنان در جهت هدفگیری وحدت میان مسلمانان قرار دارد آنان برای رسیدن به اهداف خود برخی از نکات را به عنوان نقطه ضعف مورد استفاده قرار داده و بین شیعه و سنی فاصله ایجاد میکنند بنابراین باید توجه داشته باشیم که از ایجاد چنین فرصتهایی برای استفاده دشمن اجتناب کنیم.
🔸امام خمینی (ره) بنا به پیشنهاداتی که به ایشان شده بود تصمیم گرفتند تا یک هفته فاصله ما بین دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول را به عنوان هفته وحدت نامگذاری کنند.
🔸وحدت در اندیشه مقام معظم رهبری مسئلهای استراتژیک است.
🔍متن کامل مصاحبه حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری با خبرگزاری رسمی قوه قضائیه « میزان » در مهرماه ۱۴۰۰ را از اینجا بخوانید:
https://www.mizan.news/fa/news/766661
@Heydari_org
📣معرفی دو کتاب در شرح و توضیح دروس سطح دو و سطح سه حوزه های علمیه:
📚منتهی الدرایة في توضیح الکفایة👇
https://eitaa.com/Heydari_org/173
📚هدى الطالب الى شرح المكاسب👇
https://eitaa.com/Heydari_org/265
🌐کانال حجت الاسلام و المسلمین استاد رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🔰تبیین جایگاه #اعتراض در جامعه بر اساس مبانی دینی
🔴مبادی و مبانی فقهی و قرآنی روایی اعتراض:
خاستگاه اعتراض در آموزه ها
مبانی و مبادی فقهی اعتراض
حکم شرعی اعتراض از احکام پنجگانه
🔴 تبیین بایسته ها و حکمت اعتراض:
رابطه متناسب حق و تکلیف
حقوق متقابل حاکمیت و مردم
برقراری عدالت و تظلم خواهی آسان
حفظ ارزشها و تجدید نظر در شیوه ها
🔴 آسیب های اعتراض:
برهم زدن وحدت و یکپارچگی جامعه اسلامی
بهانه دادن به دشمنان مسلمین
عدم رعایت اخلاق
عدم ابتناء روش ها بر عقلانیت
سخنان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در دانشگاه پیام نور خوزستان را در خوزنا بخوانید:
http://www.khoozna.ir/view-153638-.html
🔹مبانی و مبادی فقهی اعتراض
🎙...یک عنوان دیگر در فقه، بحث مستثنیات غیبت است که در آنجا هم از همین عنوان تظلم و دادخواهی استفاده کرده اند. مرحوم شیخ اعظم انصاری در مکاسب محرمه عنوانی دارد به نام غیبت که آن را به عنوان یک کار حرام معرفی می کند و بعد مستثنیات غیبت کردن را که می شمارد یکی تظلم و دادخواهی کسی است که مظلوم واقع شده است.
البته جای بحث است که آیا این مظلوم که میتواند ظالم را غیبت کند، نزد هرکسی میتواند غیبت کند یا این قید لازم است که غیبت مظلوم از ظالم باید نزد دادگاه یا جایی باشد که میتواند مؤثر واقع شود مثل پدر یا مادر یا رئیس آن ظالم؟ بحث دیگر این است که مظلوم که از ظالم غیبت میکند فقط در مورد ظلمی که به او شده می تواند بگوید یا در تمام موارد میتواند راه بیفتد و افشاگری کند؟
📌سخنان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در دانشگاه پیام نور خوزستان.
🔍در خوزنا بیشتر بخوانید:
http://www.khoozna.ir/view-153638-.html
@Heydari_org
🔸مبادی و مبانی فقهی و قرآنی روایی اعتراض
🎙اگر واژه اعتراض را در کتب فقهی جستجو کنیم این واژه پیدا نمیشود...گرچه این یک واژه عربی بر وزن افتعال است اما متاخرا ایجاد شده است مثل واژه حجاب ... لذا این واژه مستحدث و جدید است.
اگر معنای واژه اعتراض، را نوعی انتقاد و اعلام مخالفت و برنتافتن یک سخن یا نظر یا روش مدیریت بدانیم این را در فقه و علوم اسلامی و متون داریم .
... برخی سرفصل هایی که بحث اعتراض را می توان در فقه و متون اسلامی جستجو و پژوهش کرد:
١- امر به معروف و نهی از منکر، نوعی اعتراض است. در نهی از منکر اعتراض به یک منکر مطرح است همچنین امر به معروف در واقع نوعی اعتراض به این است که چرا ترک فعل شده است... امر به معروف و نهی از منکر بیشتر ناظر به امور مدیریت و امور سیاسی است تا امور فردی...
٢- عنوان دیگری داریم؛ «النّصیحة لأئمّة المسلمین» که این را در روایتی از رسول خدا ص داریم که فرمودند سه چیز است که هیچ مسلمانی به آن خیانت نمی کند و یکی از آن سخن خیرخواهانه مردم خطاب به مسئولان است که گاهی ممکن است تندی و تیزی و درشتی هم داشته باشد.
٣- عنوان دیگر؛ تظلمخواهی است. یکی از عناوینی که می تواند خاستگاه اعتراض قرار گیرد. اگر کسی مظلوم واقع شد میتواند فریاد بکشد. فریاد کشیدن نماد روشن اعتراض است.《لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ القولِ إِلَّا مَنْ ظُلِمَ》یعنی خدا آشکارکردن گفتار بد را دوست ندارد، جهر به سوء یعنی درشتگویی و فریاد زدن، ناپسند است مگر برای کسی که مظلوم واقع شده است.
٤- یک عنوان دیگر در فقه، بحث مستثنیات غیبت است که در آنجا هم از همین عنوان تظلم و دادخواهی استفاده کرده اند....
۵- امام علی ع به مالک اشتر می فرماید: اگر مردم اعتراض دارند به سخنشان گوش بده، مردم باید بدون لکنت و بدون حضور نظامیان بتوانند اعتراض کنند.
📌بخشی از سخنان حجت الاسلام و المسلمين رضا حيدري در دومين نشست از سلسله نشستهای نقش مراكز علمی در حركت به سوی تمدن ايرانی اسلامی با موضوع 《جايگاه اعتراض در جامعه》 كه ١٤٠١/٠٨/٠٣ در دانشگاه پيام نور اهواز برگزار شد.
متن کامل در:
http://www.khoozna.ir/view-153638-.html