.
شریک غم دزدان دریایی !
🔹همه روزنامه ها از طیف های مختلف سیاسی، از اقدام تلافی جویانه ایران درقبال راهزنی دریایی انگلیس استقبال کردند؛ نفتکش در برابر نفتکش.
♦️حتی روزنامه ای که زمانی تحلیل های بی بی سی را بدون ذکر منبع منتشر می کرد، عنوان بریتانیای صغیر را برای قدرت نمایی عزتمندانه ایران انتخاب کرد.
🔹اما سه چهار روزنامه هم بودند که رویشان را به سمتی دیگر گرفتند؛ یعنی که مثلا خبر با این مهمی و غرور انگیزی را ندیده اند!
♦️اما چرا؟! آیا آنها ایرانی نیستند؟ انگلیسی هستند؟ عزاداراند؟ اگر این چنین است، باید به آنها تسلیت گفت.
@IMANI_mohammad
.
آنها می توانند ...
♦️پاسداران غیور امنیت و منافع ملی، در گرفتن گریبان دزدها کمترین ترس و ملاحظه ای ندارند. دزد، دزد است، چه انگلیسی و آمریکایی باشد و چه دارای تابعیت ایرانی.
🔹همین پاسداران شجاع را باید سراغ دزدان ممفسدان و رانت خوارانی فرستاد که از قِبَل دست درازی به بیت المال و حقوق عمومی، مانور اشرافیت راه انداخته اند.
♦️حصار و قلعه اشرافیت (و حامیان آنها) را باید با همین قهرمانان ملی شکست. حصار #باستی_هیلز ها فرو ریختنی است، اگر به این جوانان توانمند و شجاع و مومن، مجال و میدان داده شود.
@IMANI_mohammad
.
دو تصویر غیر قابل قیاس
🔹زمانی نه چندان دور، انگلیسی ها و آمریکایی ها برای ایران شاه تعیین می کردند. رضاخان را از اصطبل داری به میر پنجی قشون رساند و سپس با کودتای سوم اسفند 1299، مقدمات نشست او به کرسی سلطنت را فراهم کردند.
♦️متفقین بیست سال بعد، ایران دوره رضاخانی را در کمتر از سه روز اشغال کردند. سران متفقین در تهران جلسه گذاشتند اما اعتنایی به حکومت ایران نکردند. آن زمان تازه رضاخان را کنار زده و پسرش محمد رضا را جای وی گماشته بودند. http://fi9.ir/ev2zwm
🔹مستکبران انگلیسی و آمریکایی هفت سال فبل از انقلاب اسلامی و در حالی که پهلوی دوم ادعای ژاندارمی منطقه را داشت، حکومت دست نشانده خود را تحت فشار گذاشتند تا به جدایی بحرین از تمامیت ارضی ایران تن دهد و محدرضا هم پذیرفت.
♦️مقایسه تصویر رضاخان در کنار سفیر هلند با تصویر رزمنده ایران بر فراز کشتی انگلیس، خبر از انقلاب در معادلات قدرت جهانی می دهد.
@IMANI_mohammad
آخرین وضعیت جنگ راهبردها- ۱
وقتی بازی حریف، از پیچیدگی و تنوع، به سادگی و محدودیت گزینهها میل میکند، بشارت پیروزی است. وقتی دشمن مجبور میشود «رو» بازی کند، یعنی قدرت جنگ نرم و هوشمند از او سلب شده. هنگامی که رفتار دشمن، میل به استراگیجی میکند، یعنی راهبرد شما قدرتمندتر است. این واقعیت، در رفتار آمریکا و انگلیس قابل مشاهده است.
1- نقشه مثلث صهیونیسم مسیحی در دو دهه اخیر، مبتنی بر محاصره، تحریم، مهار و براندازی بود. اما همین نقشه، عملا موجب بسط ید بیسابقه جمهوری اسلامی و محور مقاومت شد.
چند نفر 20 سال قبل پیشبینی میکردند به دست خود دشمن، مجالی فراهم شود که بتوان ضربات پیاپی به عمق رژیم صهیونیستی، مراکز اقتصادی و نظامی سعودی، و نیروها و امکانات ارتش آمریکا وارد کرد؟ یا فناوریهای پیشرفته نظامی را در میدان واقعی به آزمایش گذاشت؟ یا پهپاد آمریکا را سرنگون و نفتکش انگلیسی را توقیف کرد و حاکمیت بر تنگه هرمز را به مفهوم واقعی به نمایش گذاشت؟
دشمن آمده بود ابتدا با جنگ مستقیم و سپس جنگ و آشوب نیابتی، و سرانجام با استحاله از طریق برجام و نُرمالیزاسیون جاسازی شده در متن آن، کار را یکسره کند. نُرمالیزاسیون، اسم رمز عملیات در ابعاد مختلف بود و FATF، CFT، پالرمو، سند فرهنگی 2030، معاهده موشکی MTCR و... ذیل آن تعریف میشد.
این فرآیند قرار بود کاری بکند که شمشیر اقتدار ایران دیگر نتواند از غلاف بیرون بیاید. اما چون در دایره مکر الهی و نیروهای مومن انقلابی قرار گرفتند، رفتارشان به بسط ید بیسابقه جمهوری اسلامی انجامید.
2- یک چالش مهم غرب همواره این بوده که راهبردهای بلندمدت و مبتنی بر صبر را فدای طمع و عجله خویش کرده است. این البته تقدیر اردوگاه شیطان است که آینده را قربانی اخلاق استکباری کند.
آنها پس از انقلاب اسلامی گفتند، اگر دولت سکولار مصدق را تحمل میکردیم و مرتکب کودتا علیه این سیاستمدار خوش بین به غرب نمیشدیم، مجبور نبودیم 25 سال بعد، در برابر انقلاب اسلامی زانو بزنیم.
مثال متاخر، برجام است که بر مبنای راهبردی بلندمدت تنظیم شد و باید صبر میکردند تا اثر کند و مجال مانور قدرت را از ایران انقلابی برباید. اما هول و عجله برای امتیاز گیری و طمع در انفعال برخی مدیران ایرانی، موجب گستاخی و ارتکاب رفتارهایی شد که برجام را به عنوان یک روند (نه یک پروژه محدود) به بنبست رساند و انقلابیگری و قاطعیت را ضرورت روزگار کرد.
3- به خاطر دارید که جان ساورز (عضو سابق تیم مذاکرات هستهای انگلیس) مهر 94 درباره برجام و نُرمالیزاسیون چه گفت. رئیسسرویس جاسوسی MI6، همزمان با شروع اجرای برجام از سوی ایران، به CNN گفت:
«برجام، ظرف 15 سال آینده، ایران را به کشوری میانه رو تبدیل خواهد کرد. ما شاهد کشوری هستیم که در مرحله انتقال از پایههای انقلابی به کشوری نُرمال تر قرار دارد اما در داخل ایران در این مسیر، چالش وجود دارد. ما نیاز داریم صبر استراتژیک داشته باشیم تا به آن فرصت دهیم در 10- 15 سال آینده توسعه یابد و ایران را به کشوری نُرمال تبدیل کند».
همچنین رکس تیلرسون وزیر خارجه قبلی ترامپ، دو سال قبل ضمن دفاع از مصوبه تحریمی سنا گفته بود «ما از عناصر داخلی در ایران که بتوانند به ما در تغییر مسالمتآمیز قدرت کمک کنند، پشتیبانی میکنیم. همانطور که میدانیم، چنین عناصری در داخل ایران هستند».
مایک پمپئو نیز که قبلا رئیس سیا بود، چند ماه قبل در جمع فعالان ضدانقلاب گفت «ما به دنبال اقدام نظامي براي تغيير حكومت ایران نيستیم. ماموريت ما ایجاد فرصت و فراهم كردن حمايت انتقالي است. بهترين نفع ما اين است كه رهبران ايران، غير انقلابي باشند».
اما هم او اخیرا بر خلاف لافهای یک سال گذشته ترامپ اذعان کرد «ایران باید تصمیم بگیرد نُرمال و عادی شود اما هیچ نشانهای از تغییر در رفتار ایران دیده نمیشود». آیا از عهدشکنی و لگد زدن آمریکا و انگلیس به برجام، لزوم نُرمال شدن و خلع قدرت از خود استخراج میشد؟!
(ادامه دارد)
🔹یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
آخرین وضعیت جنگ راهبردها- ۲
4- آمریکاییها و سپس اروپاییها با زیر پا گذاشتن برجام، به نقشه راهبردی خود پشت پا زدند. همین خبط را دزدان دریایی انگلیس مرتکب شدند. آنها یقینا پس از تلافی تحقیر آمیز ایران، بارها خود را لعنت کردهاند.
انگلیسیها روزگاری نه چندان دور، خود را بریتانیای کبیر و امپراتور دریاها مینامیدند. آنها دو قرن قبل تصمیم گرفتند هرات (افغانستان فعلی) را از ایران جدا کنند. بنابراین دوست محمدخان حاکم کابل و قندهار هرات را تحریک کردند ساز جدایی بزند.
وقتی ارتش ناصرالدینشاه، هرات را بازپس گرفت، انگلیس به جنوب ایران حمله کرد و بوشهر و خارک را بهاشغال درآورد. رژیم قاجار هم مجبور شد در سال ۱۲۳۶ شمسی، معاهده پاریس را با موضوع جدایی هرات امضا کند.
5- انگلیسیها 63 سال بعد، به واسطه کودتای سوم اسفند 1299، وارد عرصه تعیین شاه برای ایران شدند. رضاخان را که از اصطبلداری هلندیها به میرپنجی قشون رسیده بود، جای احمدشاه گماشتند و برای 16 سال، حکومت را به او سپردند.
ارتش متفقین 20 سال پس از آن کودتا، ایران را ظرف سه روزاشغال کردند. سران متفقین در تهران جلسه گذاشتند اما اعتنایی به حکومت ایران نکردند.
انگلیس و آمریکا، محمدرضا را جای پدرش گماشتند. او که ظرف سه دهه تبدیل به دیکتاتوری بیرحم و سرکوبگر شده بود، ادعای ژاندارمی منطقه را داشت. اما سال 1350 در مقابل فشار آمریکا و انگلیس کرنش کرد و دستور جدایی بحرین از ایران را صادر نمود...
48 سال پس از آن ماجرای تلخ، تکاوران شجاع ایرانی، نفتکش Stena Impero را توقیف و به سواحل ایران منتقل میکنند و ناو اسکورتکننده انگلیسی مجبور میشود تماشاچی باشد.
واقعا انگلیسیها، با خودشان و با آن پروژه «صبر راهبردی» برای نرمالیزاسیون انقلاب چه کردند؟ کار به جایی رسیده که حتی روزنامهای که زمانی تحلیلهای BBC را بدون ذکر منبع منتشر میکرد و از بزک کنندگان برجام به شمار میرود، عنوان «بریتانیای صغیر» را برای قدرتنمایی عزتمندانه ایران انتخاب میکند.
مشابه همین خبط را آمریکاییها انجام دادند. آنها در حالی که کینه سپاه پاسداران داشتند و میخواستند با زدن بر چسب «سازمان تروریستی» به گوشه رینگ ببرند، عملا کاری کردند که به اعلام حمایت فراگیر از سپاه منتهی انجامید.
«ما همه سپاهی و پاسدار هستیم»، به شعاری ملی تبدیل شد؛ تا جایی که برخی عناصر بازیگر در پروژه نُرمالیزاسیون مجبور شدند لباس سپاه بر تن کنند و چفیه بیندازند!
🔹(ادامه دارد)
@IMANI_mohammad
آخرین وضعیت جنگ راهبردها- ۳
6- امروز به مشیت الهی و پایمردی نخبگان انقلابی، روحیه نا امیدی از دشمن و اعتماد به انبوه ظرفیتهای داخلی، در فضای عمومی منتشر شده است.
رهبر انقلاب اخیرا به استناد انبوه واقعیتها فرمودند «زمان جنگ، به ما نه سلاح میدادند، نه حتی امکانات سطح پایین. چون چنین وضعیتی پیش آمد، عناصر توانا در داخل کشور به فکر نجات افتادند و به خودشان فشار آوردند و به اینجا رسید که کشور امروز از لحاظ امکانات تسلیحاتی به جایگاه خوبی رسیده است. امروز به برکت بریدن مسئولین و ملت از بیگانگان، کشور درحال جوشیدن از درون است».
اکنون روزگار قدرتنمایی جمهوری اسلامی است. لشکر انبوه جوانان نخبه، کاربلد، مومن و شجاع در راهند و هرچه مجال و میدان فراهم شود، امکانات تازهتری را برای اقتدار و پیشرفت کشور فراهم میکنند.
نخبگان جوانی که در هر حوزهای از فرهنگ و فناوری و سیاست و اقتصاد و مدیریت وارد شدهاند، تار عنکبوت تحریمها را پاره کرده، طعم شیرین خودکفایی را به مردم چشانده، و به تحقیر دشمن همت گماشتهاند.
از تولید سوخت بیست درصد هستهای و بنزین و موشکهای دوربرد نقطه زن و پهپاد و سامانه پیشرفته دفاعی بگیرید تا احداث پالایشگاههای پیشرفته و بومیسازی فناوریهای روز دنیا.
7- تعدد و تنوع مسائل نباید تمرکز و توجه ما را به هم بزند. اولویت مهم امروز، احیای الگوی درونزای اقتدار و پیشرفت بر مبنای تجدید نظر اساسی در مدل اعتماد به غرب است.
برخی عملیات ایذایی انگلیس و آمریکا را باید ناشی از نگرانی نسبت به همین اولویت قطعی شده در ایران دانست. هدف دشمن، به هم زدن تمرکز ما در زمینه پایان دادن به اجرای یکطرفه برجام و استفاده از ظرفیتهای فراوان ملی و منطقهای بود.
اما در عمل، مجال و موقعیتهای جدیدی را برای ما فراهم کرد. انبوه جوانان نخبه ما بلدند تحریمها و تهدیدها را چگونه تبدیل به فرصت کنند. راهبرد ابرقدرتها، ترساندن و ربودن اعتماد به نفس ملتهاست.
قدرتها با رعب افکنی غلبه میکنند و اگر ملتی مرعوب این تروریسم نشد، شیشه عمر مستکبران شکسته میشود. ما اکنون در چنین موقعیتی قرار داریم؛ ضمن اینکه بار روانی و واقعی تحریم حداکثری خالی شده و فوّاره آن به نزول افتاده است.
این همان واقعیتی بود که اوباما و کری و شرمن بارها گفتند؛ مبنی بر اینکه رژیم تحریمها در حال فروپاشی بود و توافق، یک دستاورد مهم را بدون شلیک حتی یک گلوله نصیب ما کرد.
8- آقای ظریف اخیرا در پاسخ به سؤال خبرنگار NPR گفت «تعامل با غرب اعتبارش را در داخل ایران از دست داده است. مردم دیگر نگاهشان به تعامل با جامعه بینالمللی نیست، به آمریکا نیست. به دلیل اینکه به قولش عمل نکرد و به اروپاییها هم نیست، به خاطر اینکه آنها نتوانستند در برابر آمریکا ایستادگی کنند.، بنابراین بله، تعامل با غرب اعتبارش را از دست داده و بر همین اساس، من هم اعتبارم را از دست دادهام».
چرا؟ آیا مجال جبران وجود ندارد؟ حتما وجود دارد. چرا باید اعتبار خود را به توافق پایمال توسط قدرتهای بدعهد غربی گره زد و قاطعیت به خرج نداد؟ اصلاح مسیر و جبران مافات، عین شجاعت و حرّیت است. اقتدار انقلاب اسلامی را باور کنیم.
@IMANI_mohammad
چه مفت !
🔹ایران اینتر نشنال یک شبکه دم دستی است؛ آلوده به پول خون چکان آل سعود. زمانی معروف شد (!) که در ماجرای جنایت علیه کودکان و زنان در اهواز، بلافاصله با سردسته تروریست های الاحوازیه مصاحبه کرد و او را تحویل گرفت. چنین کاری، یک رسوایی تمام عیار برای هر رسانه ای است.
♦️این شبکه ماهواره ای اردیبشهت 1396 راه اندازی شد؛ هنگامی که بن سلمان ولیعهد سعودی هنوز تنش داغ بود و لاف می زد که ایران را به میدان جنگ تبدیل می کند. سهامدار اصلی شبکه، عادل عبدالکریم سعودی است که برخی همکاران سابق BBC، VOA و شبکه من و تو را به خدمت گرفته است.
🔹یکی از مدیران آن، علی اصغر رمضان پور است. مهره حقیری که در دولت اصلاحات (خاتمی) معاون وزیر ارشاد بود. این شبکه عمدتا گروههای تجزیه طلب، تروریستی و منافقین و تروریست را پوشش می دهد و هدفش دامن زدن به اقدامات تجزیه طلبانه و تروریستی است.
♦️برخی بازیگران و مجریان، قبلا هم توسط رادیو فردا و "من و تو" و VOA و... خام شدند اما ظرف مدتی کوتاه پشیمان شدند و برای بازگشت التماس کردند.
🔹گرگ اینها محمد حسینی مجری لوده ای بود که پس از چند اجرای طنز، دچار توهم شد و در آن طرف آب، قیافه آدم جدی و سرکرده اپوزیسیون به خود گرفت!
♦️او جنبش متوهم ری استارت راه انداخت و به آسیاب بادی حمله کرد. اما جناب دون کیشوت، ظرف یک سال اخیر دچار به هم ریختگی شدید روانی شده و برای بازگشت به کشور واسطه می تراشد و التماس می کند.
🔹این که شبکه ای چنان آبرومند (!)، یک گزارشگر معمولی فوتبال را وسوسه و تور کنند، چه ارزشی دارد؟ البته دریغ مان می آید که کسی با وجود دیدن آن همه خباثت سعودی ها و شبکه وابسته به آنها، خود را به همان ها بفروشد.
@IMANI_mohammad
.
کدام مدل کارآمد است؟
🔹روزنامه الاخبار نوشت "دولت انگلیس، نخست وزیر عراق را واسطه کرده تا به تنش با ایران پایان داده شود".
♦️آیا این روش که گستاخی شان را بی پاسخ نگذارید تا به غلط کردن و گشتن دنبال واسطه بیفتند، بهتر و موثر تر است؛
🔹یا آن روش که خباثت و بدعهدی شان را با نرمش و دیپلماسی التماسی برگزار کنید و وحشی تر شوند؟!
♦️دولت در برجام امتیاز داد تا دل دشمن را نرم کند اما 20 ماه پس از اجرا، آقای ظریف تصریح کرد انگلیس، تحریم ها را برنداشته و امکان افتتاح حتی یک حساب بانکی در لندن وجود ندارد.
🔹این طرف با عراق، روابط برابر و برادرانه را پایه ریزی کردیم و با تجارت 11 میلیارد دلاری، تحریم ها را دور زدیم.
♦️قرارهایی که با عراق گذاشتیم عموما اجرایی شد. اما مقامات اروپایی در دیدار ها، غالبا یا تهدید تحویل ما دادند یا بنا را بر فریب و خالی بندی و عهد شکنی گذاشتند.
🔹روح صائب تبریزی شاد که فرمود "اظهار عجز نزد ستم پیشه ابلهی است- اشک کباب مایه ظغیان آتش است".
@IMANI_mohammad
.
🔹نخست وزیر جدید #بریتانیای_صغیر در چند قاب.
♦️از موهایی که انگار چند ماه یک بار شانه می کند؛
🔹تا طلاق همسر به خاطر دوستی با دختری جوان؛
♦️لوث بازی هایش، و شباهت و رفاقتش با ترامپ.
🔹انگار جمع فرزانگان(!) در کلکسیون تمدن غرب هر روز جمع تر می شود.
@IMANI_mohammad
.
نان آلوده به خون و توجیه کنندگانش!
🔹یک گزارشگر فوتبال، به شبکه سعودی ایران اینترنشنال در لندن پیوست که حامی گروههای تروریست و تجزیه طلب است.
♦️هر ایرانی وطندوستی از چنان خیانتی منزجر می شود.اما برخی غرض ورزان به جای تخطئه خیانت، به مدیر شبکه سه سیما حمله کردند!
🔹اینها از آن حامی انگلیسی و سعودی تروریستها چه کم دارند؟
♦️نان شبکه انگلیسی- سعودی ایران حامی تروریست ها و گروهک های تجزیه طلب به خون آلوده است و خوردن ندارد. اما از آن بدتر، کسانی هستند که خیانت را توجیه می کنند.
@IMANI_mohammad
عقلِ دیوانه مذاکره !
✍️ آقای روحانی امروز گفت "دولت، هرگز فرصت مذاکره را از دست نداده و نخواهد داد. برای مذاکره عادلانه، قانونی و عزتمندانه همواره آماده ایم؛ اما به اسم مذاکره کنار میز تسلیم نمی نشینیم".
🔹جمله پایانی البته تعارف است. چرا که مذاکرات پیشنهادی (و بعضا در حال اجرا)، چه از سوی دولت آمریکا و چه طرف های اروپایی، ذاتا زورگویانه و تسلیم طلبانه است.
♦️روحانی، آماده مذاکره با #کدام_دولت است؛ دولت آمریکا؟ راهزنان دریایی انگلیس؟ یا فرانسه و آلمانِ ناقض برجام؟
🔹مذاکره درباره #کدام_موضوع؟ برجامِ زیر پا؟ یا برجام های دو و سه؟
♦️توافق منعقد شده و در حال اجرا که دیگر مذاکره ندارد؛ باید اجرا شود. اما طرف های غربی بر زیر پا گذاشتن آن اصرار دارند.
🔹اگر مذاکره برای توافقی جدید مد نظر است، مبتنی بر کدام تجربه و عقلانیت؟ وقتی توافق موجود را اجرا نمی کنند، دیوانگی است که با همان ها مذاکره کرد و تعهدات جدیدی را پذیرفت و امتیازات دیگری واگذار کرد.
♦️#دیوانگی، بیان صریح آقای روحانی است که گفت "«داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ میگویند تعهدی که قبلا بستیم، فعلا محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل میگوید اهل مذاکره و تعهد نیست، اما به برخی کشورها میگوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر ديوانهاند كه با شما مذاكره كنند؟ شما به مذاكرهاي كه به تاييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد».
🔹در شرایطی که کمترین شرایط "مذاکره و توافق عادلانه و تعهد متقابل" فراهم نیست، و مذاکره در چنین فضایی، ذاتا دیوانگی محسوب می شود، چرا آقای روحانی باز هم می گوید فرصت مذاکره را از دست نمی دهیم و آماده مذاکره هستیم؟!
♦️بی تردید این سیگنال فرستادن ها، در طرف مقابل به "ضعف، فقدان غیرت نسبت به توافق زیر پا، و آمادگی برای امتیاز دادن بیشتر" ترجمه می شود و این تضمین را به حریف می دهد که از لا ابالیگری نسبت به تعهدات خود پروا نداشته باشد.
🔹انجام یکطرفه تعهدات در پوشش تعلیق هر دو ماه یک بار گوشه ای از تعهدات، سیگنال مشابهی است که موجب تشدید فشار دشمن -و نه تجدید نظر در بدعهدی و خباثت- خواهد شد.
♦️آیا روحانی، حواسش به عواقب پالس های اشتباهی که در همین چند هفته اخیر فرستاده ، هست؟ او باید قبل از هر چیز، درباره همین "عقل دیوانه مذاکره" توضیح دهد.
🔹تناقض برخی گفتار و رفتار ها، حکایت نعل وارونه زدن است. یا همان داستان "چپ آوزه افکند و از راست شد"
@IMANI_mohammad
۱۰ پله سقوط اقتصاد ؛
افتخار یا عبرت دولت روحانی ؟!
✍️ آقای روحانی در آخرین جلسه دولت گفت "مذاکراتی که در طول ۸ سال قبل از دولت یازدهم جریان داشت، از گشایش چندانی برخوردار نبود و هیچوقت به نتیجه ملموسی نمیرسید... اولین ثمره و برکت برجام این بود که صادرات نفت کشورمان به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار با #میعانات افزایش یابد".
🔹او در این سخنان، اولا صادرات غیر نفتی مانند گاز هم جزو صادرات نفت جمع زده (!) و بنابراین، بعد از رقم "۲ میلیون و ۸۰۰ هزار "، واحد "بشکه" را قید نکرده است! ثانیا قرار نبود با توافق، به صادرات نفت وابسته تر و معتاد تر شویم؛ قرار بود تولید و صادرات غیر نفتی رونق بگیرد.
♦️اما موضوع مهم تر، این سوال است که برجام، اقتصاد ما (و به تبع آن، سفره مردم) را بزرگ تر کرد یا کوچک تر؟ پاسخ،گزینه دوم است. اقتصاد شرطی شده مانند یک معتاد، ابتدا دچار هیجان و توهم شد و این تصور القا گردید که وضع اقتصاد در حال توپ شدن است. اما برجام در فرآیند زمانی، مانند یک تحلیل برنده قوی توانمندی های اقتصادی به ویژه تولید عمل کرد.
🔹طبق آمارهای مختلف جهانی، اقتصاد ایران در اوج تحریم ها در سال های 91 و 92، هفدهمین یا هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بود. اقتصاد ایران با حجم تولید ناخالص داخلی 997 میلیارد دلاری، در رتبه هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در اردیبهشت سال 92 قرار داشت.
♦️اما شش سال بعد در اثر فرآیند برجام به کجا رسیده ایم؟ صندوق بینالمللی پول، رتبه اقتصادی ایران را 27 اعلام کرده است. بانک جهانی هم تیر ماه 98 در جدیدترین گزارش خود، رتبه ایران را با توجه به تولید ناخالص داخلی به ارزش 454 میلیارد دلار، رتبه 27 اعلام کرد.
🔹در واقع در اثر بی عملی و بدعملی دولت در شش سال گذشته، رتبه ایران 9 تا 10 پله سقوط داشته و اقتصاد و تولید ملی ما در مجموع، کمتر و کوچک تر شده است.
♦️آیا چنین عملکردی افتخار دارد که رئیس دولت بگوید ما بن بست سیاسی را شکستیم و نفت بیشتر فروختیم؟ و این در حالی است که در اثر آرامش یکطرفه بازار، قیمت نفت تا 55 دلار هم سقوط کرد و موجب کاهش درآمدهای ما با وجود افزایش فروش نفت خام شد.
🔹این روند یک عبرت بزرگ است، نه تجربه ای که بتوان به آن افتخار کرد و گفت "دولت، هرگز فرصت مذاکره را از دست نداده و نخواهد داد. برای مذاکره عادلانه، قانونی و عزتمندانه همواره آماده ایم".
♦️باز هم مذاکره و توافق بکنیم و امتیاز بدهیم که چه بشود؟ مثلا بشویم سی و هفتمین اقتصاد دنیا، با بیست پله سقوط نسبت به سال 92؟!
✅ بی تردید اقتصاد ما حتی با کاهش صادرات نفت می تواند، به رتبه 15 اقتصاد جهان یا حتی بالاتر از آن برسد. اما به شرط نا امیدی از غرب و بسیج همه جانبه ظرفیت های داخلی و منطقه ای و جهان غیر غرب.
@IMANI_mohammad
۱۰ پله که با برجام طیکردیم - ۱
دولت روحانی تا چند هفته دیگر وارد هفتمین سال فعالیت خود میشود. حامیان و منتقدان اتفاق نظر دارند که آقای روحانی و دولت او، به جز مذاکرات منتهی به برجام، هیچ برنامه و ایده دیگری نداشته اند.
اکنون که این مسیر به بنبست خورده و خلاف تصورات اولیه از آب درآمده، چه باید کرد؟ باید در رودربایستی ماند و در این مدار بسته دور خود چرخید؟ یا اینکه به گزینهها و فرصتها برای رونق اقتصاد ملی تنوع بخشید؟
دولت و تیم آقای روحانی، بیش از حد اعتدال، به برجام و مذاکرات پیرامونی آن عادت کردهاند. اما مصلحت در این است که از این عادت فاصله بگیرند و رویه جدیدی در حوزه دیپلماسی و سیاستگذاری اقتصادی اتخاذ کنند. و گرنه، میشود حکایت دانشآموزی که فقط مختصات کشور افغانستان را بلد بود و اگر درباره پاکستان یا آرژانتین و برزیل از او میپرسیدند، میگفت فلان کشور همسایه افغانستان هست یا نیست؛ و اما افغانستان...!
نگاه تک بعدی به مدیریت، موجب سلب اراده، ناتوانی روحی و معطلی مدیریت اجرایی میشود و به تلنبار شدن مشکلات قابل حل میانجامد. بدعهدی و خباثت طرفهای غربی با همه زحمتها و مضیقههایش، فرصت بسیج ظرفیتهای مغفول است، مشروط بر اینکه از برخی عادتهای عقیم دست بشوییم و به جای نقطههای خیالی، به نقطههای واقعی دل ببندیم.
آقایان واعظی و ظریف و دیگران بارها اذعان کردهاند که هرگز پیشبینی نمیکردند آمریکا از توافق خارج شود. خود همین حرف، قصور و تقصیر بزرگی است، به ویژه اینکه صاحب نظران، بارها پیشبینی کرده بودند.
دولت با وجود نفی مذاکره جدید و دیوانگی توصیف کردن آن، عملا باب مذاکره را (ولو غیر مستقیم و با واسطه) باز نگه داشته و از همین کانال -از طریق کشورهایی مانند فرانسه- پیغام تهدید و تطمیع دریافت میکند.
شاید همین مشی است که موجب میشود عهدشکنی مانند ترامپ بگوید «آنچه میتوانم بگویم این است که ایران خواستار یک توافق است». به فاصله ده روز، مشاور رئیسجمهور فرانسه، پیام ماکرون را به تهران آورد؛ و معاون وزیر خارجه، پیغام آقای روحانی را به پاریس برد.
فرانسه مدعی میانجیگری است اما چند تناقض در این میان وجود دارد که موجب میشود عنوان «میانجیگری»، از معنا تهی شود. نخست اینکه ما در مرحله پسا مذاکره و پسا توافق قرار داریم و آمریکا با قلدرمآبی، به تعهد خود با ما - و حتی کشورهای دیگر- عمل نمیکند.
بنابراین وساطت برای مذاکره، مبنائا بیهوده و منتفی است. چرا که مذاکره مجدد با چنین دولتی به تصریح آقای روحانی، دیوانگی محسوب میشود.
نکته دوم، اعتبار میانجی نزد ترامپ است.ترامپ دیروز به بهانه یک درگیری اقتصادی با فرانسه، رفتار ماکرون را حماقت نامید و تعبیر اقدام احمقانه را علیه رئیسجمهور فرانسه به کار گرفت.
او نگاه محترمانه به همین واسطهای هم که خود تراشیده ندارد و اهانت روا میدارد. ترامپ، حداکثر به چشم نوچه به دلال فرانسوی مینگرد که باید خواستههای آمریکا را دیکته کند.
♦️ادامه دارد
@IMANI_mohammad
۱۰ پله که با برجام طیکردیم- ۲
موضوع سوم، اعتبار میانجی نزد ماست. فرانسه در مذاکرات برجام به عنوان پلیس بد (حتی سختگیرتر از آمریکا) عمل کرد و در عین حال چند قرارداد پرسود با ایران نصیبش شد. اما نتیجه چه بود؟ آنها قراردادهای توتال و پژو و ایرباس را زیر پا گذاشتند، بیآنکه خسارتی بپردازند.
فرانسویها در عهدشکنی اقتصادی، سابقه دارند و در برجام هم پیمانشکنی کردند. بنابراین، غیر قابل اعتماد و خود، طرف دعوای ما هستند. ضمن اینکه دولت آمریکا اساسا در پی تفاهم و تعامل نیست؛ بلکه میخواهد مطالبات جدیدی را دیکته کند.
پذیرش وساطت فرانسه یا قبیل آن، به معنای رسمیت بخشیدن به نقض برجام و عبور از آن است. بله اگر دولت ما تمام تعهدات برجامی خود را متوقف میکرد و آن گاه صرفا درباره زمان از سرگیری همزمان تعهدات طرفین مذاکره میکرد، این رفتار قابل فهم بود. اما مذاکره در شرایط انجام یکطرفه تعهدات آن هم درباره تعهدات جدید، سمّ مضاعف و خیانت به خود دولت است.
دولت امروز آمریکا، نماینده چهره بدون روتوش سیاست غرب است. مایک پمپئو اوایل اردیبهشت امسال در دانشگاه «ایاند ام» تگزاس اعتراف کرد «زمانی که رئیسCIA بودم، در سازمان دروغ میگفتیم و تقلب و دزدی هم میکردیم. این کارها یادآور افتخارات تجربه آمریکایی است».
او از یک تجربه تمدنی حرف میزند و نه یک اتفاق خاص. او با این عبارت، شجرهنامه تمدن غرب در نسبت با دیگران را بازگو میکند. همچنان که تعبیر او درباره دولت اوباما و رژیمهای انگلیس و فرانسه و آلمان صادق است.
برجام با اقتصاد ما چه کرد؟ قطعا قرار نبود به خام فروشی نفت وابستهتر و معتادتر شویم؛ بلکه باید تولید و صادرات غیر نفتی رونق میگرفت. اما روند شش سال گذشته -با صورت بندی معطلی و انتظار و حداکثر خام فروشی نفت- موجب تحلیل رفتن بنیه تولید و کارآفرینی در اقتصاد (و به تبع آن، کوچک شدن سفره مردم) شد.
طبق آمارهای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، اقتصاد ایران در اوج تحریمها در سالهای 91 و 92، هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بود. اما طبق آمارهای جدید، همین رتبه ما در پی تحولات شش سال گذشته به رتبه 27 تنزل یافته است.
یقینا اقتصاد ما با وجود کاهش صادرات نفت میتواند، به رتبهای بهتر از رتبه شش هفت سال قبل ارتقا یابد، مشروط بر اینکه مطلقا از غرب ناامید شویم و به بسیج همهجانبه ظرفیتهای داخلی و منطقهای بپردازیم.
تدبیر برای برخی چالشهای مهم به ویژه گرانی مصنوعی، ارتباطی به برجام و مذاکره ندارد. میدانیم که قیمتها با افزایش نرخ دلار تا 18 هزار تومان و بیشتر، بالا رفت و بعضا تورم بالای 100 درصد را در حوزه خودرو و مسکن و اجاره بها و سکه و طلا و... تجربه کردیم.
اما اکنون با وجود کاهش 6 هزار تومانی نرخ دلار -که اتفاقا در دوره نقض برجام از سوی دشمن و واکنش متقابل ما رخ داده- قیمتهای مصنوعی، همان بالا متوقف شده و کاهش نمییابد.
نه آن چهار برابر شدن (افزایش 400درصدی) نرخ دلار، طبیعی بود و نه این ماندگاری گرانی با وجود کاهش 35 درصدی نرخ ارز. ما در اینجا نه با «تنظیم بازار»، بلکه روند «ضد تنظیم» و در واقع دستکاری و اخلالگری رو به رو هستیم.
وزارتخانهها و سازمانهای اقتصادی دولت نمیتوانند بگویند نباید دخالت کرد تا بازار خود به خود تنظیم شود. چرا که بازار در معرض دستکاری است؛ چه از سوی عناصر سودجو و چه از جانب تروریستهای اقتصادی با انگیزههای سیاسی و امنیتی.
اقتصاد و معیشت مردم در معرض دست درازی است و دولتمردان نمیتوانند در مقابل، تماشاچی باشند، گرانیها را توجیه کنند و یا حداکثر بگویند «مردم نخرند تا ارزان شود».
مسئولیت مهم و بر زمین مانده دولت در آستانه هفتمین سال فعالیت، در همین حوزه است و نه در حوزه مذاکره با اروپا و آمریکا که به حد اشباع و انسداد رسیده است.
@IMANI_mohammad
حرفی هم مانده که نگفته باشید؟!
🔹مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا می گوید"من اخیرا پیشنهاد کردم که به تهران سفر کرده و به طور مستقیم با مردم ایران صبحت کنم. حکومت پیشنهاد من را نپذیرفت. چه میشود اگر مردم حقیقت بدون فیلتر را بدانند؟".
♦️او در عین حال خلاصه و عصاره حقیقت را چند ماه پیش، وقتی سر عقل نبود، گفت. پمپئو اوایل اردیبهشت امسال در دانشگاه «ایاند ام» تگزاس تصریح کرد «زمانی که رئیس CIA بودم، #دروغ میگفتیم و #تقلب و #دزدی هم میکردیم. این کارها یادآور #افتخارات_تجربه_آمریکایی است». آیا با این اعتراف مستانه و متکبرانه، حرف دیگری هم باقی می ماند؟!
🔹این افتخار ابلهانه را اضافه کنید به چند نوبت ابراز محبت ویژه (!) ترامپ به مردم ایران که آنها (و نه حتی جمهوری اسلامی) را #ملت_تروریست خواند. و همچنین سخنان وندی شرمن معاون جان کری در دولت اوباما که گفت "فریبکاری بخشی از ژن و DNA ایرانیان است". http://fi9.ir/riencf
♦️او البته سال گذشته در در مصاحبه با «سیبیاس نیوز» تصریح کرد "شما باید درباره آنچه میگویید خیلی مراقب باشید، چون به طرزی باورنکردنی خطرناک است. من از آن #اظهار_نظر پشیمانم. این اظهارات، به شعار مرگ بر شرمن در خیابانهای تهران منجر شد".
🔹مشکل مقامات آمریکایی این است که هم می خواهند از سر استکبار، زور بگویند و توهین کنند و حق دیگر ملت ها را پایمال نمایند؛ و هم به وقتش، فریب پیشه کنند و در قلب ملت ها به عنوان دوست جا داشته باشند!
#احمق_های_درجه_یک
@IMANI_mohammad
"سازمان" چگونه پادگان کر و لال ها شد؟
✍️ این روزها، سی و یکمین سالگرد عملیات سازمان منافقین تحت عنوان "فروغ جاویدان است"؛ عملیاتی که در همراهی با ارتش متجاوز صدام و به توهم تسخیر تهران ظرف چند روز صورت گرفت و این زمانی بود که ایران، قطعنامه 598 شورای امنیت برای آتش بس را پذیرفته بود.
🔹منافقین حتی چند شهر مرزی را هم اشغال کردند و واقعا توهم برشان داشت که دو سه روز دیگر در تهران هستند. اما چند هزار نفر از نیروهای کادر و سران آنها -سواره و پیاده- در تنگه چهار زبر، گرفتار کمین رزمندگان ایرانی شدند و جهنم را مقابل چشم دیدند و چشیدند.
♦️نام "عملیات مرصاد" بر پیشانی تاریخ ثبت شده است. اما سران سازمان- مشخصا مسعود و مریم رجوی- هرگز حاضر نشدند درباره این سرشکستگی بزرگ توضیح بدهند؛ همچنان که نگفتند اگر واقعا برنامه فتح تهران را باور داشتند چرا در کنار قطار نیروها یشان نبودند؟
🔹آنها هرگز توضیح نداده اند که چرا به نام مجاهد خلق، برای ارتش متجاوز صدام، خبرچینی و مزدوری کردند، گرای بمباران شهرها را دادند و در کنار ارتش متجاوز بعث، به داخل مرزهای ایران گسیل شدند و هر جا مردم عادی را سر راهشان دیدند، وحشیانه کشتند؟!
♦️اما سوالات مهم دیگری در میان است: سازمانی که ادعای پیشاهنگی اپوزیسیون را داشته، اکنون چرا با دلار های سعودی و به شکل اجاره ای در حاشیه پایتخت یکی از فقیر ترین گشورهای اروپایی (آلبانی) سر می کند؟
🔹چه شد که مجبور شدند از مقابل خشم مردم کرد و شیعه و سنی عراق بگریزند؟ مگر در حق این مردم ، کدام جنایت ها را به تبعیت از صدام مرتکب شده بودند؟ http://fi9.ir/zldyiw
♦️نکبت و فلاکت در سازمان تمامی ندارد. مسعود رجوی سرکرده سازمان، پس از سر به نیست کردن هر عضوی که شعور و ابهام و سوال داشت، قرارگاه مبارزه را تبدیل به حرمسرا کرد؛ و حال آن که قبل از آن، مریم قجر عضدانلو را از چنگ همسرش مهدی ابریشمچی (نفر دوم سازمان) در آورده و از آن خود کرده بود. اما جنون او بیش از این حرف ها بود!
🔹حالا چند سال است از سرکرده دار المجانین خبری نیست، اما صدایش را هم در نمی آورند. برخی می گویند او در اثر حملات موشکی به پادگان اشرف مرده؛ و گروهی دیگر، بیماری های ناشی از جنون حرمسرا داری را علت مرگ او می دانند.
♦️اما فرض کنیم مسعود رجوی زنده باشد. سازمانی که می ترسد و ناتوان از اعلام خبر مرگ -یا حتی زنده بودن- رئیس خود است، در واقع امر و نه در تبلیغات، چه قدر اعتماد به نفس دارد؟! چرا سازمان پر هیاهو و پر ادعا، تبدیل به اردوگاه کر و لال ها شده و پاسخی درباره انبوه سوالات از سازمان ندارد؟
🔹... این روزها سی و یکمین سالگرد عملیات مرصاد است؛ روز نکبت برای منافقین. "إِنَّ رَبَّک لَبِالْمِرْصَادِ. همانا پروردگارت در کمین است". راست گفت پروردگار بلند مرتبه و با عظمت.
@IMANI_mohammad
پشت و روی یک نامه پشت و رو !
✍️ وزارت خارجه دقیقا مشغول چه کاری است؟ این پرسش از آن جهت مهم است که برخی مدیران این مجموعه باید درباره کوتاهی ها در نحوه تنظیم و اجرای نامتوازن برجام تا امروز گزارش بدهند و پاسخگو باشند اما دست پیش و ژست مظلومیت می گیرند.
🔹آقای ظریف اخیرا برای دومین بار و به نام شرکت در یک همایش حاشیه ای سازمان ملل، به نیویورک رفت، با سناتور آمریکایی ملاقات کرد و در گفت و گوی رسانه ای، طرح ضد برجامی "دائمی کردن اجرای پروتکل الحاقی" را مطرح کرد.
♦️او در مصاحبه با رسانههای آمریکایی، بر خلاف ماهیت "موقت" تعهدات ایران، پیشنهاد دائمی کردن نظارتهای پروتکل الحاقی را مطرح کرد و گفت: "آقای ترامپ گفته نگران بند غروب آفتاب و مدت توافق است؛ در صورت تصویب پروتکل الحاقی، برای همیشه خواهد بود؛ نه حتی برای 100 سال. البته این نیازمند این است که آمریکا تحریمها را از طریق تصویب کنگره برای همیشه لغو کند. ما در این باره #مذاکره کردیم".
🔹این اظهارات در حالی است که لغو تحریمها، جزو تعهدات آمریکا در برجام است و ایران نباید امتیاز تازهای بدهد. پیشنهاد مذکور، در حالی که تمام تعهدات طرف مقابل نقض شده، این پیغام را با خود دارد که دولت ایران، قاطعیت لازم را درباره حقوق خود در توافق ندارد.
♦️همزمان آقای عراقچی، پیغام روحانی برای ماکرون را به فرانسه برد و سپس در کمیسیون مشترک برجام در وین شرکت کرد و این نشست را که حاوی بیانیه ای سر کاری بود، سازنده خواند!
🔹جملات کلیشه ای بیانیه هلگا اشمید (رئیس کمیسیون برجام) را مرور کنید:
🔻"برجام همچنان عنصری کلیدی در معماری عدم اشاعه هستهای جهان و حفظ ثبات و امنیت منطقه است.
🔻شرکتکنندگان بر اهمیت کلیدی ادامه پایبندی کامل به برجام تأکید کردند.
🔻تأکید شد که رفع تحریمها، جزئی ضروری از برجام است. اقدامات صورتگرفته جهت کاهش آثار منفی خروج یکجانبه آمریکا، مورد بررسی قرار گرفت.
🔻فرانسه، انگلیس و آلمان [بعد از یک ماه وعده جدید مبنی بر راه اندازی اینستکس] اعلام کردند اینستکس عملیاتی شده و #اولین_تراکنش آن #در_حال_انجام است.
🔻شرکتکنندگان به پیشرفت خوب مدرنسازی رآکتور اراک اشاره کردند. قرار شد کارشناسان، راههای عملی صادرات اورانیوم و آب سنگین ایران را بررسی کنند.
🔻قرار شد تلاشها برای یافتن راهکارهای عملیاتی جهت عادیسازی روابط تجاری با ایران تشدید شود".
🔹طبیعی است که آقایان ظریف و عراقچی باید درباره این روند معیوب، پاسخگوی انتقادها باشند. اما ناگهان یک عضو تیم مشاوران رسانه ای دولت (محمد-م)، نامه محرمانه ظریف به محضر رهبری را "درز" می دهد، مبنی بر گلایه از سریال گاندو و این که؛ "حتی اگر بخشی از این حجم تخریب درست باشد، ادامه خدمت وی در سمت وزارت امورخارجه شرعا جایز نیست".
♦️درز دادن نامه کذایی به رسانه ها و مظلوم نمایی برای چیست؟ گاندو، یک مستند کاملا واقعی بود که نفوذ در دفتر برخی دولتمردان ارشد را بازگو می کرد و اتفاقا کمترین اشاره را به وزارت خارجه داشت. (شاید پوست خربزه نگارش نامه را نیز همین نفوذ زدگان پرونده گاندو زیر پای ظریف انداخته و سپس، همان را درز داده اند)
🔹اما حتی اگر ادعای ظریف درباره سریال درست باشد، آیا می تواند بهانه مظلوم نمایی باشد و قصور و تقصیرهای حضرات و خسارت ها و عبرت های دامنه دار برجام را بشوید و با خود ببرد؟!
♦️این که می گفتند امکان ندارد آمریکا بدعهدی کند و از برجام خارج شود اما اکنون دنبال نرم کردن موضع آمریکا و اروپا با زمزمه مذاکرات و تعهدات جدید هستند، و این که برجام به خسارت محض تبدیل شده، آیا با گاندوبازی جناب وزیر رفع و رجوع می شود؟
🔹این که به جای اعتراض به فرانسه به خاطر نقض قراردادهای توتال و پژو و ایرباس، ژست میانجیگری فرانسه را که به سمت ترامپ غش می کند بپذیرند، با کدام منطق سازگار است؟
♦️این که مشاور ماکرون، پیغام او را مستقیما تقدیم آقای روحانی کند، اما فرانسوی ها از معاون وزارت خارجه ما (آقای عراقچی) بخواهند پاسخ روحانی را به جای ماکرون، تقدیم وزارت خارجه فرانسه کند، بوی حسن نیت و احترام متقابل می دهد؟!
🔹این که دوستان بگویند خواست فرانسوی ها را نپذیرفتیم و گفتیم اگر نمی خواهید نامه رسما به ماکرون تحویل شود، پس آن را از طریق پست برایتان می فرستیم، اگر چه قابل تقدیر است، اما رویکرد غلط در اعتماد چند باره به دولت بدعهد و بی چشم و روی فرانسه را توجیه نمی کند.
♦️مدیران وزارت خارجه بهتر از هر کس می دانند که با وجود بی اعتمادی مستند نظام نسبت به آمریکا و روپا، چه قدر مجال و فرصت بی شائبه گرفتند تا مذاکره و توافق کنند اما سرانجام، به بدعهدی قابل پیش بینی و طلبکاری بیشتر غرب رسیدند.
🔹از چنان بن بستی باید باز گشت و تجدید نظر اساسی کرد. و گرنه، خسارت های فرآیند برجام، فزون تر خواهد شد.
@IMANI_mohammad
.
جام می و خون دل
از هتل کوبورگ تا بازداشتگاه بلژیک
♦️ملالی نیست؛ الّا این که آقای اسدالله اسدی (دبیر سوم سفارت کشورمان در اتریش) از دهم تیر ماه 1397 در آلمان بازداشت و سپس به بلژیک منتقل شده و درتمام این مدت تحت فشار و آزار و اذیت بوده است.
🔹اکنون 13 ماه از آن تاریخ می گذرد و لابد هر روزش برای دیپلمات مظلوم ما به اندازه یک ماه گذشته است. آقای ظریف در آن زمان به همین یک توییت بسنده کرد: "چقدر تعجببرانگیز است همزمان با سفر هیئت ایرانی و رئیسجمهور به اروپا (اتریش)، #یک_نفر_دیپلمات_بازداشت_شده_است"!
♦️آقای ظریف و جناب عراقچی! هر وقت با هواپیمای FIRST CLASS از فراز دریای مدیترانه و ارتفاعات دیدنی اروپا می گذرید، به وین و پاریس مسافرت می کنید، در هتل های مجلل مثل هتل کوبورگ مستقر می شوید و آب و هوایی تازه می کنید، یادتان باشد همکار منصوب شما 394 روز است که تحت فشار و اذیت قرار دارد.
🔹در آن ارتفاع و آب و هوا، این مصرع را زیاد زمزمه کنید؛ "جام می و خون دل، هر یک به کسی دادند". در عین حال اگر متوجه باشید، این توهین به خود شماست.
♦️به یاد بیاورید که این بازداشت وقیحانه، همزمان با سفر آقای روحانی به اتریش اتفاق افتاد و حرمت میهمان عالی رتبه را این گونه نگاه داشتند!
🔹یقین بدانید اگر یک دیپلمات اروپایی در ایران بازداشت شده بود، تا به حال صد بار برجام را به هم زده بودند؛ هر چند که بدون آن هم مشغول راهزنی و گردنه گیری هستند. آنها جز زبان قدرت و اقتدار که خوب متوجه می شوند، زبان دیگری را نمی فهمند.
@IMANI_mohammad
تحریم ظریف؛ چه نتیجه ای باید گرفت؟
✍️ درباره تحریم وزیر امور خارجه کشورمان از سوی دولت آمریکا چه قضاوتی باید کرد؟ تحریم، نشانه خصومت است؛ ولو به اشکال مختلف اعمال شود. فرق ترامپ با اوباما و دولت های اروپایی این است که "رو" بازی می کند.
♦️ترامپ، برجام را مضا نکرده بود و تعهد دولت آمریکا را زیر پا گذاشت کرد. اما آیا اوباما که مشوّق و بانی برجام بود، کم عهدشکنی کرد؟ آیا تحریم های ویزایی علیه شهروندان 38 کشور در صورت سفر به ایران، در دولت اوباما تصویب و اجرا نشد؟
🔹آیا تحریم های گسترده موسوم به فلج کننده، آیسا و کاتسا و قبیل آن که به شکل زنجیره ای تمدید یا تصویب و اجرا شدند، یادگاری دوره اوباما نیستند؟ آیا همین تحریم ها موجب نشد اغلب سرمایه گذاران خارجی، از همکاری با ایران منصرف شوند؟
♦️آیا آلمانی ها نبودند که با وجود دعوت آقای ظریف به کنفرانس مونیخ، به هواپیمای او بنزین ندادند و توهین روا داشتند؟ آیا انگلیسی ها نبودند که به تصریح آقای ظریف و برخلاف تصریح برجام، اجازه ندادند حتی یک حساب بانکی از سوی ایرانی ها در لندن باز شود؟ آیا فرانسوی ها نبودند که همه قراردادها را زیر پا گذاشتند و با تحریم های دولت ترامپ همراهی کردند؟
🔹چه نتیجه ای می خواهیم بگیریم؟ این که دموکرات های آمریکا و سه دولت اروپایی، در خباثت و خصومت با ایران، عقب تر از ترامپ نبوده اند و نباید از شرارت های ترامپ، ضرورت التماس بیشتر به دموکرات ها یا تروئیکای بدعهد اروپایی را نتیجه گرفت.
♦️نباید با بزرگ نمایی عداوت های دولت ترامپ، نسخه اعتماد دوباره به تروئیکای اروپایی را پیچید یا با آرزو اندیشی و گفتن این که یک سال دیگر صبر کنیم شاید دموکرات ها در آمریکا سر کار آمدند، انجام یکطرفه تعهدات برجامی را توجیه کرد.
🔹نباید اروپا و آمریکا را برای عهدشکنی مضاعف، حریص تر کرد. این خطا - یا خیانتی- راهبردی خواهد بود که کسانی بخواهند از رفتار تحریمی ترامپ و پمپئو، مذاکره دوباره بر سر برجام فعلی یا برجام های جدید را نتیجه بگیرند.
♦️چه بسا یک هدف دولت ترامپ از تحریم های دیپلماتیک، تحریک به تداوم مذاکراتی از همان جنس باشد که او می گوید؛ "توافق موجود باید تکمیل شود و ضمن دائمی شدن تعهدات و محدویت های ایران، به سایر ابعاد قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی هم توسعه یابد".
🔹یک نکته مهم دیگر، دلالی و واسطه گری دولت فرانسه میان ما و آمریکاست. دولت ترامپ هر چند فرانسه را واسطه کرد اما خود، هرگز این مسیر را به رسمیت نشناخت تا دولت آقای روحانی مجبور به دادن امتیاز بیشتر شود.
♦️فرانسه اعلام می کرد که می خواهد در ازای قانع کردن آمریکا به تعلیق تحریم ها، ایران را به دائمی کردن تعهدات موقتی برجام (از جمله بند موسوم به غروب آفتاب و نظارت های هسته ای منطبق با پروتکل الحاق) مجاب کند.
🔹این البته، ایجاد تعهدات جدید برای ایران و نقض برجام است. متاسفانه آقای ظریف در سفر اخیر به نیویورک، اذعان کرد درباره دائمی کردن نظارت های موقت برجامی #مذاکره کرده است. او مجوزی برای چنین مذاکره ای نداشت و اقدامش تخلف بود.
♦️اما اکنون که دولت آمریکا رسما آقای ظریف را تحریم کرده، ادعای میانجیگری فرانسه هم سالبه به انتفای موضوع است. وقتی آمریکا وزیر خارجه ایران را تحریم می کند، در واقع زیر هر نوع مذاکره و میانجیگری زده است.
🔹اما یک احتمال دیگر هم هست. آمریکا از این طریق می خواهد طرف ایرانی، از موضع پایین تر، همه این عهد شکنی ها را به جان بخرد و با این وجود، آماده مذاکره به مفهوم شنیدن دیکته غرب در قالب بازی پلیس بد و پلیس خوب میان آمریکا و اروپا شود.
♦️آقای ظریف اکنون هدف تحریم های خصمانه دشمن است و بی تردید باید از وزیر خارجه، حمایت جانانه کرد.
🔹در عین حال، او باید قاطع تر از گذشته بر خط قرمزهای توافق موجود پافشار کند و حتی یک سانتی متر هم کوتاه نیاید. و گرنه در بازی مار و پله حریفی گرفتار خواهد شد که می خواهد تعهد قبلی خود را ابزار باج خواهی جدید قرار دهد.
♦️هر نوع مذاکره ای که برای عبور از برجام و افزایش تعهدات یا اجرای یکطرفه تعهدات بدون لغو تحریم های مالی و بانکی و نفتی باشد، خود زنی است.
🔹آقای ظریف نیاید به روند تعامل یکطرفه ای ادامه دهد که به تصریح مصاحبه خود وی در آمریکا "موجب بی اعتباری تعامل با غرب و بی اعتباری خود من نزد مردم ایران شد".
@IMANI_mohammad
با #دولت_رکود چه باید کرد؟
✍️ وقتی برجام را (صرف نظر از خوبی و بدی آن) از عملکرد شش ساله دولت برمی داریم، تقریبا هیچ چیزی در کفه ترازو باقی نمی ماند. این ایراد بزرگی است که می توان از آن به عنوان #رکود_زدگی دولت یاد کرد.
🔹آنچه به عنوان رکود تورمی به اقتصاد ما جاری شده، ناشی از همین بی عملی یل سوء رفتار مفرط در دستگاه های مختلف اجرایی است.
♦️به عنوان مثال، بخش مسکن که همواره جزو بازار های پر رونق بوده و موجب رونق تولید، اشتغال زایی و ارزش افزوده اقتصادی بوده، اکنون با رکود سنگین وبی سابقه در طول نیم قرن گذشته دست و پنجه نرم می کند.
🔹بنابر اعلام اتحادیه مشاوران املاک، معاملات مسکن نسبت به مرداد 97، با رکود 78 درصدی در تهران و 53 درصدی در کل کشور روبرو شده است. قیمت ها در همین یک سال، بالغ بر 120 درصد افزایش داشت.
♦️این به معنی دریغ کردن ظرفیت های میلیونی اشتغال از جوانان، زمین خوردن صنعت مسکن و صدها صنعت مرتبط با آن، و همچنین گرفتار شدن مردم به تورم قیمت مسکن و اجاره بهاست.
🔹مشابه همین کارنامه رکود تورمی را می توان در بسیاری دیگر از بخش های تولیدی و اقتصادی رصد کرد. علت چیست؟ این که بسیاری از مدیریت های اجرایی، دچار رکود فکر و برنامه، و فقدان روحیه و نشاط و اراده جوانانه هستند.
♦️سر تیتر اخبار روزنامه ها در یک هفته گذشته را مرور کنید. جز برجام بازی دولتمردان و تلاش برای ایجاد دوقطبی سرگرم کننده درباره خدمت و خیانت آقای ظریف، چیز دیگری هم مشاهده می کنید؟
🔹برجام مرده؛ چون قرار بود مبتنی بر منطق توافق و تعامل دو طرفه باشد. برجام حتی اگر سفره مردم را رنگین و معیشت آنها را فراخ کرده بود -که درست برعکس است- اکنون وجود خارجی ندارد.
♦️با این وجود، دولت همچنان اصرار دارد اولا ماهیت و عایدی برجام را وارونه روایت کند و ثانیا روی امواج دوقطبی در این باره، اسکی روی آب ترتیب دهد. چون هیچ چیز دیگری در کارنامه خود ندارد.
🔹به تعبیر برخی جامعه شناسان و اقتصاد دانان و سیاست شناسان همسو، دولت با انعقاد برجام -و نه حتی زیر پا ماندن آن توسط ظرف مقابل- تمام شد؛ یعنی همان سال 94 یا حداکثر سال 96.
♦️دولت پس از این تاریخ، در اغلب زیر مجموعه های مدیری اصطلاحا فقط "برگزار" شده است. این بی تحرکی، موجب کاهندگی مداوم و تحلیل رفتن بیشتر نیروها و توانمندی های ملی می شود.
🔹دولت یک تیم است و اگر بد بازی می کند، یا به علت بازیگران نابلد و بی روحیه است، یا به خاطر مدیر و سرمربی ناتوان است و یا این که تیم، یک بازی بیشتر بلد نبوده که همان هم لو رفته و حریف، از همان نقشه به عنوان ابزار ضد حمله و گل زدن های پی در پی استفاده می کند.
♦️چه باید کرد؟ دو راه وجود دارد. یکی این که مدیر و مربی و تیم تغییر کند که این متوقف به انتخابات سال دو سال دیگر است. راه دوم این است که در انتخابات سفند ماه آینده، مجلسی مستقل از دولت، دارای شایستگی های نظارتی و مطالبه گر روی کار بیاید.
🔹مجلسی که بتواند دولت را به ریل برنامه ریزی درست، اهتمام به ظرفیت های ملی و منطقه ای، و خلاقیت و پرکاری و کارآفرینی برگرداند. و اگر دولت ناتوان از تغییر و باروری بود، پس از اتمام حجت، به موضوع عدم کفایت در #دولت_رکود بپردازد.
♦️مجلس جوان و انقلابی و کاربلد و دارای انسجام تیمی، مقدمه تشکیل دولتی جوان و با اراده و پرنشاط است. و از همین حالا باید برای چنان مجلس و نمایندگانی اهتمام کرد.
🔹باید تکالیف و اختیارات کم نظیر مجلس را بازخوانی و بر اساس آن، برای تیمی شایسته و منسجم از نمایندگان که قادر به هم افزایی و تقسیم کار درست باشند، برنامه ریزی کرد.
@IMANI_mohammad
اطلاعات سرّی نفتی را چه کسانی فروختند؟
🔹روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت "کسانی که اخیرا در ایران به جرم جاسوسی برای سیا بازداشت شدند، تلاش داشته اند اطلاعاتی در مورد فروش نفت این کشور جمع آورری کنند. محافل جاسوسی در غرب، برای این اطلاعات حاضرند از 100 هزار تا یک میلیون دلار به کارکنان بخش فروش نفت ایران پرداخت کنند".
♦️جاسوسان مذکور، به کدام کارکنان ارشد و مدیران در وزارت نفت دسترسی داشتند که می توانستند اطلاعات با ارزش را جمع آوری کنند؟ برای برخی جاسوسان دستگیر شده حکم اعدام در نظر گرفته شده است.
🔹به عبارت دیگر، اطلاعات سرّی از این طریق به دست دشمن رسانده شده و سوال این است که واگذار کنندگان اطلاعات سرّی در وزارت نفت چه کسانی هستند؟
♦️این موضوع از آن جهت مهم است که ماه گذشته هم، اخباری مبنی بر ارتباط یک خانم ( النا- و) با برخی مدیران و کارکنان وزارت نفت و جاسوسی از این طریق منتشر شده بود.
🔹لو دادن برخی مجاری دور زدن تحریم های نفتی طی چند ماه اخیر، طبعا می توانسته در کاهش فروش نفت کشورمان موثر باشد و بنابراین با مجرمان این حوزه باید مجازات خیانتکاران جنگی را در نظر گرفت.
♦️در عین حال مردم حق دارند بدانند چه کسانی به آنها خیانت کردند؟ و این افراد چه نسبتی با متهمان فساد و زد و بند در پرونده های خسارتبار کرسنت، توتال و استات اویل دارند؟
🔹شرکت توتال آخرین بار، اطلاعات سرّی مربوط به حوزه پارس جنوبی (مشترک با قطر) را به واسطه فریب طرف ایرانی، به سرقت برد.
@IMANI_mohammad