❇️سلسله مباحث اخلاق در تشکیلات برگرفته از کتاب تمثیلات آیت الله حائری
🔅ممانعت از ریشه دواندن هوای نفس در کار گروهی
🔹اگر بین شما و دوستانی که دور هم جمع شده اید، کم و بیش هوای نفس ،باشد محصولش و آثارش بعدها معلوم میشود سعی کنید که از حالا، هوای نفس در کار نیاید. هوای نفس در ابتدا مثل بذر است؛ وقتی که در کار بیاید رشد میکند و ثمر می دهد و آنگاه که ثمر داد ثمرۀ تلخی خواهد داشت. این ثمرۀ تلخ از حالا که دوبرگ دارد معلوم نیست، اکنون که نفس گیاهی دوبرگی است آن را بکنید که وقتی کهن شد کندنش بسیار مشکل است
🔹کدورت ها و نفسانیت ها مثل علف اند که آنها را با دو انگشت در می آورند و وجین میکنند؛ اما وقتی ریشه زد به این آسانی در نمی آید؛ اگر بخواهید یکی از ریشه ها را بیرون بیاورید کمر را درد می آورد. اخلاق های فاسد نیز همراه آدم رشد میکنند و وقتی که انسان میخواهد آنها را از جا بگند، کمرش درد میگیرد و از جا کنده نمیشوند تا وقتی ریشه ندوانده و تا دوبرگی کوچک است کندنش آسان است.
🔹مثلاً کدورت ها را در ابتدا با حرفی یا پوزشی یا توضیح دادنی میتوان رفع کرد؛ اما اگر رهایش کنی همین طور تغذیه و رشد میکند و ریشه دار میشود؛ اگر هم بخواهی آن را بکنی ساقه اش کنده می شود و ریشه اش میماند و آن وقت از جایی دیگر سر بر می آورد
📙کتاب تمثیلات سیاسی اجتماعی آیه الله حائری شیرازی صفحه ۲۷
#جوانهها 🌱
@Javaaneh_ir
💠 فتامل
- بیمسئله بودن
- بیجهت بودن و آشفتگی ذهنی
- از خود بیگانگی
- پرتابشدگی و رهاشدگی در میان انبوهی از رخدادهای اجتماعی
- تن دادن به وضع موجود و وادادگی در برابر آن
- و ...
هیچ تناسبی با یک انسان تربیت یافته - و حتی در مسیر تربیت - ندارد!
♨️باید بسنجیم و ببینیم خودمان در این مسیر هستیم؟! فرزندانمان در این مسیر هستند؟!
#جوانهها🌱
@Javaaneh_ir
🔰 #اخلاق_تشکیلاتی
در کتاب تحف العقول آمده است: از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله سؤال شد:
«ای الاصحاب افضل ؟»
بهترین رفیق، دوست و یار انسان چه کسی است؟
حضرت به نحو اختصار ، جوابی فرمودند که خیلی پرمعنی و سودمند است و نشان میدهد ، چقدر ایشان در هدایت انسانها دقت داشته است. حضرت فرمودند: بهترین دوست و همنشین انسان کسی است که دو خصلت داشته باشد:
«مِنْ اذا ذَکَرتَ اَعانَکَ وَ اِذا نَسيتَ ذَکَّرَکَ»
اول اینکه هرگاه به یاد خدای متعال افتادی، تشویق و یاری ات کند و دوم این که هرگاه خدا را از یاد بردی و دچار غفلت شدی، سریعا خدا را به یاد تو آورد.
واقعا اگر کسی چنین رفیقی داشته باشد، که این دو خصلت در وجودش باشد باید خدا را شبانه روز شکر کند ، چراکه بالاترین نفع را برای انسان دارد و نشان دهنده این است که خدا خیلی دوستش دارد که یک چنین دوست شایسته ای را برای او قرار داد.
📗کتاب رسم پارسایی
درسهای اخلاق حضرت آية الله اشتهاردی (ره)
#جوانهها🌱
@Javaaneh_ir
🚫 #آسیب_شناسی
⚠️آفت بزرگ طرفداران حق در طول تاريخ، #تنبلى بوده است.
🏷 بیانات #آیت_الله_مصباح (ره) در جمع دانشجويان بسيجى اروميه؛ ۱۳۷۹/۰۸/۲۳
#جوانهها🌱
@Javaaneh_ir
seir.pdf
7.55M
📚انواع سیرهای مطالعاتی مجموعه آثار استاد شهید مطهری (ره)
برای 🔻
🔹دانش آموزان
🔹دانشجویان
🔹طلاب
🔹اقشار مختلف
#سیر_مطالعاتی
#شهید_مطهری
@Javaaneh_ir
❌ مهارت نه گفتن!
يكي از مهارتهاي مهم زندگي، مهارت «نه» گفتن است. هر انساني ميتواند با آموختن و گسترش آن به مرور زمان بهراحتي به ديگران پاسخ منفي بدهد. كسي كه اين مهارت را ميآموزد بهراحتي ميتواند كارهايي را كه دوست ندارد رد كند و بسيار مؤدبانه در مقابل خواستههاي غير منطقي اطرافيان، پاسخ منفي داده و از استرس، نگراني وخشم ناشي از پذيرش اجباري درخواستهاي اطرافيان در امان بماند.
اين مهارت مانند ساير مهارتهاي زندگي بايد از همان ابتداي كودكي فراگرفته شود، تا شخص در بزرگسالي از رويارويي و برخورد با اطرافيان نترسيده و بدون هراس موقعيتهايي را كه به هر شكل مشكلات جدي براي وي ايجاد ميكند نپذيرد. مهارت «نه» گفتن يعني اعتماد به نفس، اراده و پافشاري بر حقوق خود و نبايد به اشتباه بهمعني مخالفت محض با ديگران از آن برداشت شود. با كمال تأسف در جامعه كنوني ما، كودكي مؤدب و خوب قلمداد ميشود كه درمقابل بزرگترها سكوت كند و هيچگاه از خود دفاع نكند. بهعبارت ديگر همواره همه آموزش، اطراف محور بله گفتن ميچرخد.
لیست راه کار های تقویت مهارت و قدرت نه گفتن :
۱- راه دیگری را پیشنهاد دهید
۲- همدردی کنید
۳- دلیل خود را توضیح دهید
۴- روی خود موضوع متمرکز شوید
۵- تمرین کنید
۶- قبول کنید که آچار فرانسه نیستید
۷- از خودخواهی نترسید
۸- نمیتوانید همه را راضی نگه دارید
۹- به جنبه های مثبت توجه کنید
۱۰- عذر خواهی بیش از حد نکنید
#جوانهها 🌱
@Javaaneh_ir
💠 #نهضت_تشکیلات_سازی
با جستجو در تاریخ میتوان فهمید که حکومت انبیاء و حضرت علی (ع) نیز بر اساس تشکیلات خاصی بوده است ؛ اما کم کم و مخصوصاً از زمانی که به خاطر گرایشهای سکولاریستی ، دین از جامعه کنار زده شده ، کارهای تشکیلاتی در بین علما نیز کمرنگ شد ؛ هر چند مرجعیت به عنوان نوعی تشکیلات باقی ماند ، اما بقیه آنها منحل شد و متأسفانه فقدان کار تشکیلاتی در بین برخی علمای امروز نیز به تبعیت از گذشتگان شان به چشم میخورد.
#علامه_مصباج
#جوانهها🌱
@Javaaneh_ir
#فرعون_کوچک
همه ما در وجودمان مصر داریم،
همه ما فرعون هستیم،
ما فرعون های کوچکی هستیم به اندازه مصرهای درونمان،
خدا نکند عده ای حاضرباشند به ما سواری بدهند و مرید ما باشند....
همه ما روزی چندین بار
درون خودمان فریاد میزنیم:
انا ربکم الاعلی.
#عین_صاد
#جوانهها🌱
@Javaaneh_ir
🔴اگر این صورت مسأله را حل نکردید، دشمن حل می کند❗️
🔰برخی افراد که اهل #میدان نیستند و به پشت میز، سخنرانی و کلی گویی، عافیت طلبی و ... عادت کرده اند، با مصلحت بازی و بهانه های من در آوردی می خواستند در زمینه #حجاب، صورت مسأله را پاک کنیم!
👈 مسأله این است که دشمن تا بن دندان مسلح، با همه اعوان و انصار خود به دنبال زمین زدن حجاب در جمهوری اسلامی است. اگر ما صورت مسأله را پاک کردیم و یا در حل آن تعلل کردیم، مطمئن باشیم که دشمنان ما این مسأله را حل خواهند کرد❗️
#جوانهها🌱
@Javaaneh_ir