﷽؛
📝 امام رضا علیهالسلام :
" به خدا محل قبر من باغی است از باغهای بهشت
هر کس مرا زیارت کند در این محل ؛ مانند کسی است که پیغمبر خدا را زیارت کرده باشد
و خدا مینویسد برای او ثواب هزار حج آمرزیده ؛ و هزار عمره قبول شده
و من و پدرانم شفاعت کنندگان او در روز قیامت میباشیم ".
📚 متن زیارت هفت حدیث/حدیث٧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 اثرات و فوائد روزه
📝 پرسش : روزه چه اثر و فایده اى براى انسان دارد؟
#قسمت_اول
📖 پاسخ تفصیلی :
روزه در سه بخش از زندگى انسان تاثیر گذار است:
الف ـ اثرات تربیتى:
روزه ابعاد گوناگونى دارد، و آثار فراوانى از نظر مادى و معنوى در وجود انسان مى گذارد، که از همه مهم تر «بعد اخلاقى» و فلسفه تربیتى آن است.
از فوائد مهم روزه این است که:
روح انسان را «تلطیف»، و اراده انسان را «قوى»، و غرائز او را «تعدیل» مى کند.
روزه دار باید در حال روزه با وجود گرسنگى و تشنگى از غذا و آب و همچنین لذت جنسى چشم بپوشد، و عملاً ثابت کند او همچون حیوان، در بند اصطبل و علف نیست، او مى تواند زمام نفس سرکش را به دست گیرد، و بر هوس ها و شهوات خود مسلط گردد.
در حقیقت، بزرگ ترین فلسفه روزه همین اثر روحانى و معنوى آن است، انسانى که انواع غذاها و نوشابه ها را در اختیار دارد و هر لحظه تشنه و گرسنه شد به سراغ آن مى رود، همانند درختانى است که در پناه دیوارهاى باغ بر لب نهرها مى رویند، این درختان نازپرورده، بسیار کم مقاومت و کم دوامند، اگر چند روزى آب از پاى آنها قطع شود پژمرده مى شوند، و مى خشکند.
اما درختانى که از لابلاى صخره ها در دل کوه ها و بیابان ها مى رویند و نوازشگر شاخه هایشان از همان طفولیت طوفان هاى سخت، و آفتاب سوزان، و سرماى زمستان است، و با انواع محرومیت ها دست به گریبانند، محکم و با دوام و پر استقامت و سخت کوش و سخت جانند!.
روزه نیز با روح و جان انسان همین عمل را انجام مى دهد و با محدودیت هاى موقت به او مقاومت، قدرت اراده و توان مبارزه با حوادث سخت مى بخشد، و چون غرائز سرکش را کنترل مى کند، بر قلب انسان نور و صفا مى پاشد.
خلاصه، روزهانسان را از عالم حیوانیت ترقى داده و به جهان فرشتگان صعود مى دهد، جمله «لَعَلَّکُمْ تَتَّقُون»؛ (باشد پرهیزگار شوید) اشاره به همه این حقایق است.
و نیز حدیث معروف:
«الصَّوْمُ جُنَّهٌ مِنَ النّار»؛
(روزه سپرى است در برابر آتش دوزخ)، اشاره به همین موضوع است.
در حدیث دیگرى از على(علیه السلام) مى خوانیم:
از پیامبر(صلى الله علیه وآله) پرسیدند:
چه کنیم شیطان از ما دور شود؟
فرمود: «الصَّوْمُ یُسَوِّدُ وَجْهَهُ، وَ الصَّدَقَهُ تَکْسِرُ ظَهْرَهُ، وَ الْحُبُّ فِی اللّهِ وَ الْمُواظَبَهُ عَلَى الْعَمَلِ الصّالِحِ یَقْطَعُ دابِرَهُ، وَ الاِسْتِغْفارُ یَقْطَعُ وَتِینَهُ»؛
(روزه روى شیطان را سیاه مى کند، و انفاق در راه خداپشت او را مى شکند، و دوست داشتن به خاطر خدا، و مواظبت بر عمل صالح دنباله او را قطع مى کند، و استغفاررگ قلب او را مى برد)!.
در «نهج البلاغه» به هنگامى که امیر مومنان على(علیه السلام) فلسفه عبادات را بیان مى کند، به روزه که مى رسد چنین مى فرماید:
«...وَ الصِّیامَ ابْتِلاءً لاِخْلاصِ الْخَلْق»؛
(خداوند روزهرا از این جهت تشریع فرموده که روح اخلاص در مردم پرورش یابد)!.
و نیز در حدیث دیگرى از پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم:
«اِنَّ لِلْجَنَّهِ باباً یُدْعَى الرَّیّانُ لایَدْخُلُ فِیْها اِلاَّ الصّائِمُون»؛
(بهشت درى دارد به نام ریان (سیراب شده) که تنها روزه داران از آن وارد مى شوند).
مرحوم «صدوق» در «معانى الاخبار» در شرح این حدیث مى نویسد:
انتخاب این نام براى این درِ بهشت، به خاطر آن است که بیشترین زحمت روزه دار از ناحیه عطش است، هنگامى که روزه داران از این در وارد مى شوند چنان سیراب مى گردند که بعد از آن هرگز تشنه نخواهند شد.
#تفسیر_نمونه
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
👇👇👇
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
👆👆👆
﷽؛
🌷 اثرات و فوائد روزه
📝 پرسش : روزه چه اثر و فایده اى براى انسان دارد؟
#قسمت_دوم
📖 پاسخ تفصیلی :
ب ـ اثر اجتماعى روزه :
آثار اجتماعى روزه بر کسى پوشیده نیست. روزه یک درس مساوات و برابرى در میان افراد اجتماع است، با انجام این دستور مذهبى، افراد متمکن هم وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس در مى یابند، و هم با صرفه جوئى در غذاى شبانه روزى خود مى توانند به کمک آنها بشتابند.
البته ممکن است با توصیف حال گرسنگان و محرومان، سیران را متوجه حال گرسنگان ساخت، ولى اگر این مساله جنبه حسّى و عینى به خود بگیرد اثر دیگرى دارد.
روزه به این موضوع مهم اجتماعى رنگ حسّى مى دهد، لذا در حدیث معروفى از امام صادق(علیه السلام) نقل شده که «هشام بن حکم» از علت تشریع روزه پرسید، امام(علیه السلام) فرمود:
«اِنَّما فَرَضَ اللّهُ الصِّیامَ لِیَسْتَوِیَ بِهِ الْغَنِیُّ وَ الْفَقِیرُ وَ ذلِکَ اَنَّ الْغَنِیَّ لَمْ یَکُنْ لِیَجِدَ مَسَّ الْجُوعِ فَیَرْحَمَ الْفَقِیرَ لاِ َنَّ الْغَنِیَّ کُلَّما اَرادَ شَیْئاً قَدَرَ عَلَیْهِ فَاَرَادَ اللّهُ تَعالى اَنْ یُسَوِّیَ بَیْنَ خَلْقِهِ وَ اَنْ یُذِیقَ الْغَنِیَّ مَسَّ الْجُوعِ وَ الاَلَمِ لِیَرِقَّ عَلَى الضَّعِیفِ وَ یَرْحَمَ الْجائِع»؛
(روزه به این دلیل واجب شده است که میان فقیر و غنى مساوات بر قرار گردد، و این به خاطر آن است که غنى، طعم گرسنگى را بچشد و نسبت به فقیر اداى حق کند؛ چرا که اغنیاء معمولاً هر چه را بخواهند براى آنها فراهم است، خدامى خواهد میان بندگان خود مساوات باشد، و طعم گرسنگى و درد و رنج را به اغنیاء بچشاند تا به ضعیفان و گرسنگان رحم کنند).
راستى اگر کشورهاى ثروتمند جهان چند روز را در سال روزهبدارند و طعم گرسنگى را بچشند، باز هم این همه گرسنه در جهان وجود خواهد داشت؟!
#تفسیر_نمونه
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
👇👇👇
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
👆👆👆
﷽؛
🌷 اثرات و فوائد روزه
📝 پرسش : روزه چه اثر و فایده اى براى انسان دارد؟
#قسمت_سوم
📖 پاسخ تفصیلی :
ج ـ اثر بهداشتى و درمانى روزه:
در طب امروز، و همچنین طب قدیم، اثر معجزآساى «امساک» در درمان انواع بیمارى ها به ثبوت رسیده و قابل انکار نیست. کمتر طبیبى است که در نوشته هاى خود اشاره اى به این حقیقت نکرده باشد؛ زیرا مى دانیم عامل بسیارى از بیمارى ها زیاده روى در خوردن غذاهاى مختلف است، چون مواد اضافى، جذب نشده به صورت چربى هاى مزاحم در نقاط مختلف بدن، یا چربى و قند اضافى در خون باقى مى ماند، این مواد اضافى، در لابلاى عضلات بدن در واقع لجن زارهاى متعفنى براى پرورش انواع میکروب هاى بیمارى هاى عفونى است، و در این حال، بهترین راه براى مبارزه با این بیمارى ها نابود کردن این لجن زارها از طریق امساک و روزهاست!.
روزه زباله ها و مواد اضافى و جذب نشده بدن را مى سوزاند، و در واقع بدن را «خانه تکانى» مى کند.
به علاوه یک نوع استراحتِ قابل ملاحظه براى دستگاه هاى گوارشى و عامل موثرى براى سرویس کردن آنها است، و با توجه به این که این دستگاه از حساس ترین دستگاه هاى بدن است و در تمام سال به طور دائم مشغول کار است، این استراحت براى آنها نهایت لزوم را دارد.
بدیهى است، شخص روزهدار، طبق دستور اسلامبه هنگام «افطار» و «سحور» نباید در غذا افراط و زیاده روى کند، تا از این اثر بهداشتى نتیجه کامل بگیرد، در غیر این صورت ممکن است نتیجه بر عکس شود.
الکسى سوفورین دانشمند روسى در کتاب خود مى نویسد:
«درمان از طریق روزه، فائده ویژه اى براى درمان کم خونى، ضعف روده ها التهاب بسیط و مزمن، دمل هاى خارجى و داخلى، سل، اسکلیروز، روماتیسم، نقرس، استسقاء، نوراستنى، عِرْق النساء، خراز (ریختگى پوست)، بیمارى هاى چشم، مرض قند، بیمارى هاى جلدى، بیمارى هاى کلیه، کبد و بیمارى هاى دیگر دارد.
معالجه از طریق امساک اختصاص به بیمارى هاى فوق ندارد، بلکه بیمارى هائى که مربوط به اصول جسم انسان است و با سلول هاى جسم آمیخته شده، همانند: سرطان، سفلیس، سل و طاعون را نیز شفا مى بخشد»!.
در حدیث معروفى، پیغمبر(صلى الله علیه وآله) اسلام مى فرماید:
«صُومُوا تَصِحُّوا»؛
(روزه بگیرید، سالم مى شوید).
و در حدیث معروف دیگرى از پیغمبر(صلى الله علیه وآله) رسیده است:
«المِعْدَهُ بَیْتُ کُلِّ داء وَ الْحِمْیَهُ رَاْس کُلِّ دَواء»؛
(معده خانه تمام دردها است و امساک بالاترین داروها)!
#تفسیر_نمونه
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 اثرات و فوائد روزه
📝 پرسش :
روزه چه اثر و فایده اى براى انسان دارد؟
📖 پاسخ اجمالی:
روزه در سه بخش از زندگى انسان تأثیر گذار است:
الف ـ اثرات تربیتى:
روزه روح انسان را تلطیف و اراده انسان را قوى و غرائز او را تعدیل مى کند.
ب ـ اثر اجتماعى روزه:
روزه یک درس مساوات و برابرى در میان افراد اجتماع است زیرا افراد متمکن وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس درک می کنند.
ج ـ اثر بهداشتى و درمانى روزه:
در طب امروز و همچنین طب قدیم، اثر معجزآساى امساک در درمان انواع بیمارى ها به ثبت رسیده و قابل انکار نیست از این رو پیامبر می فرماید: «روزه بگیرید، سالم مى شوید».
🍃 @Javanmardi_langarudi
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🔰 برگرفته از کتب: « رمضان در تاريخ » و « ماه مبارک رمضان، عالی ترين مکتب تربيت و اخلاق ». تألیف حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی.
🌟قالَ أميرُالْمؤُمِنينَ (ع) : « الصِّيامُ اْبِتِلاءٌ لاِخْلاصِ اْلخَلْقِ ».
🌟اميرالمؤمنين (ع) فرمود : « #روزه امتحانی است برای خلوص بندگان ».
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۲٥۲، ج ۴، ص ٥٥
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
002184.mp3
245.9K
﷽؛
#سوره_بقره_آیه184
🌧 (( أَيَّامًا مَعْدُودَاتٍ ۚ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ۚ وَعَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ ۖ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ ۚ وَأَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ ۖ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ )) 🌧
#جوانمردےلنگرودے
002184-۱.mp3
81.9K
﷽؛
#ترجمه_سوره_بقره_آیه184
🌧 چند روز معدودی را ( باید روزه بدارید ! ) و هر کس از شما بیمار یا مسافر باشد تعدادی از روزهای دیگر را ( روزه بدارد ) و بر کسانی که روزه برای آنها طاقت فرساست ( همچون بیماران مزمن ، و پیر مردان و پیر زنان ، ) لازم است کفّاره بدهند ؛ مسکینی را اطعام کنند و کسی که کارِ خیری انجام دهد ، برای او بهتر است و روزه داشتن برای شما بهتر است اگر بدانید ! 🌧
#جوانمردےلنگرودے
﷽؛
#سوال
فرزندان #حضرتآدم باچه کسی ازدواج کردند و #نسلشان زیاد شد ؟
#جواب
#خداوند در آیه اول #سورهنساء ميفرمايد :
« يَاأَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِيرًا »
از آيه شريفه استفاده میشود كه نسل موجود از انسان تنها منتهي به #آدم و #همسرش ميشود ، و جز اين دو نفر هيچ كس ديگر در انتشار اين نسل دخالت نداشته است (نه حوري بهشتي ، و نه فردي از افراد جن و نه غير آن دو) و گرنه ميفرمود :
« و بث منهما و من غير هما ».
با پذيرفتن اين معنا دو مطلب نتيجه گيري ميشود :
1⃣ منظور از جمله رجالاً كثيراً كل بشر است و افرادي است كه يا بدون واسطه (چون هابيل و قابيل و غيره) و يا با واسطه (چون افراد بشر تا هنگام بپا شدن قيامت) از اين دو فرد (يعني آدم و حوا) منشعب شدهاند .
2⃣ ازدواج در طبقه اولي ، بعد از خلقت آدم و حوا يعني در فرزندان بلا فصل آدم و همسرش بين برادران و خواهران بوده و دختران آدم با پسران او ازدواج كرده اند ، چون آن روز در تمام دنيا ، نسل بشر منحصر در همين فرزندان بلا فصل آدم بوده (در آن روز غير از آنان نه دختراني يافت ميشده است كه همسر پسران آدم شوند ، و نه پسري بود كه همسر دختران آدم گردند) بنابراين هيچ اشكالي هم ندارد .
👈 از آنجائي كه مسأله تشريعي است و تشريع هم تنها و تنها كار خداي تعالي است و او ميتواند يك عمل را در روزي حلال و روزي ديگر حرام كند :
« و الله بحكم لا معقب لحكمه و ان الحكم الا لله » .
و بعضي احتمال دادهاند كه فرزندان آدم با بازماندگان انسانهاي پيشين ازدواج كرده باشند اين احتمال با ظاهر آيه سوره نساء چندان سازگاري ندارد .
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🚨 آثار روزه در قیامت
🔹قٰالَ رَسُول الله (صل الله علیه و آله و سلم):
🔸مٰا مِنْ مُؤْمِنٍ یَصُومُ شَهْرَ رَمَضٰانَ إِحْتِسٰاباً إِلّٰا أَوْجَبَ اللهُ لَهُ سَبْعَ خِصٰالٍ :
1⃣ أَوَّلُهٰا یَذُوبُ الْحَرٰامُ مِنْ جَسَدِهِ ،
2⃣ وَالثّٰانِیَةُ یَقْرُبُ مِنْ رَحْمَةِاللهِ ،
3⃣ وَالثّٰالِثَةُ یَکُونُ قَدْ کَفَرَ خَطٖیئَةَ أَبٖیهِ آدَمَ ،
4⃣ وَالرّٰابِعَةُ یُهَوِّن ُاللهُ عَلَیْهِ سَکَرٰاتِ الْمَوْتِ ،
5⃣ وَالخٰامِسَةُ أَمٰانٌ مِنَ الْجُوعِ وَالْعَطَشِ یَوْمَ الْقِیٰامَةِ ،
6⃣ وَالسّٰادِسَةُ یُعْطٖیهِ اللهُ بَرٰاءَةً مِنَ النّٰارِ ،
7⃣ وَالسّٰابِعَةُ یُطْعِمُهُ اللهُ مِنْ طَیِّبٰاتِ الْجَنَّةِ :
🔹پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
🔸مؤمنی نیست که ماه مبارک رمضان را به امید أجر و پاداش روزه بگیرد ، مگر آنکه خداوند هفت خصلت برایش مقرّر می فرماید :
1⃣ حرام را از بدنش ذوب می کند ،
2⃣ به رحمت خداوند نزدیک می شود ،
3⃣ روزه اش کفاره لغزش پدرش حضرت آدم می باشد ،
4⃣ حق تعالٰی سختی های مرگ را بر او ، آسان می کند ،
5⃣ از گرسنگی و تشنگی روز قیامت در أمانش قرار می دهد ،
6⃣ برات آزادی از جهنم را نصیبش می گرداند ،
7⃣ از طیّبات بهشتی بهره مندش می کند .
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
📞 0939 839 9270
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
﷽؛
✅ راه تعیین مسافت شرعی
📝 پرسش : راه های تشخیص مسافت شرعی چیست ؟
📖 پاسخ : مقدار مسافت را از راههاى مختلف مى توان دریافت #نخست اینکه خودش اندازه گیرى کرده و یقین حاصل کند ، #دوم اینکه در میان مردم معروف باشد ، #سوم اینکه شخص مورد اعتمادى خبر دهد .
✅ علم به طی مسافت شرعی بعد از خواندن نماز بصورت کامل
📝 پرسش : اگر شخصی با یقین به عدم طی مسافت شرعی ، نماز را کامل بخواند ولی بعد بفهمد که مسافت شرعی طی شده بود چه وظیفه ای دارد ؟
📖 پاسخ : اگر یقین داشت مسافت مورد نظر هشت فرسخ نیست و در اثناء راه فهمید که هشت فرسخ بوده باید نماز را شکسته بخواند و اگر تمام خوانده اعاده کند .
✅ علم به عدم طی مسافت شرعی بعد از خواندن نماز شکسته
📝 پرسش : اگر شخصی با یقین به طی مسافت شرعی ، نماز را شکسته بخواند ولی بعد بفهمد که مسافت شرعی طی نشده بود چه وظیفه ای دارد ؟
📖 پاسخ : هرگاه یقین دارد سفر او هشت فرسخ است و نماز را شکسته بخواند ، بعد بفهمد هشت فرسخ نبوده ، نمازش باطل است و باید آن را اعاده کند و چهار رکعت بخواند و اگر وقت گذشته قضا نماید .
✅ شکسته شدن نماز مسافر با هشت شرط
📝 پرسش : با چه شرایطی نماز در مسافرت شکسته شده و به صورت دو رکعتی خوانده می شود ؟
📖 پاسخ : مسافر با «هشت شرط» باید نمازهاى چهار رکعتى را دو رکعت به جا آورد : 1⃣ سفر او کمتر از هشت فرسخ شرعى نباشد 2⃣ از اوّل ، قصد هشت فرسخ را داشته باشد 3⃣ در بین راه از قصدش برنگردد 4⃣ قبل از رسیدن به هشت فرسخ از وطن خود عبور نکند و نخواهد ده روز یا بیشتر در اثناء راه توقف کند 5⃣ سفر او براى کار حرامى نباشد 6⃣از صحرانشینهاى خانه بدوش نباشد 7⃣ شغل و کار او مسافرت نباشد 8⃣ به حدّ ترخّص برسد
✅ شک در طىّ هشت فرسخ
📝 پرسش : چنانچه مکلّف شک داشته باشد که فاصله ی بین دو شهر یا روستا به مقدار مسافت شرعی می باشد ، برای نماز چه وظیفه ای دارد ؟
📖 پاسخ : اگر شک دارد سفر او هشت فرسخ است یا نه ، نباید نماز را شکسته بخواند ، ولى در صورت شک باید از کسانى که به آن راه آشنا هستند تحقیق کند ، مگر اینکه مشقّت زیادى داشته باشد .
✅ ملاک انتهای شهر
📝 پرسش : ملاک انتهای شهر چیست؟
📖 پاسخ : کارخانه ها و مغازه های بین راه جزء شهر نیستند و آخرین خانه های شهر ، حدّ نهایت محسوب میشود .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🔗📎🔗📎🔗📎🔗📎🔗📎🔗📎
🌷 بهشت در آرزوی روزه دار
✅ رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود :
🔹إِنَّ الْجَنَّةَ مُشْتٰاقَةٌ إِلیَ أَرْبَعَةِ نَفَرٍ :
1⃣ إِلیٰ مُطْعِمِ الْجیٖعٰانِ
2⃣ وَ حٰافِظِ اللِّسٰانِ
3⃣ وَ تٰالِی الْقُرْآنِ
4⃣ وَ صٰائِمِ شَهْرِ رَمَضٰانِ.
🔸بهشت مشتاق چهار تن است :
1⃣ کسی که گرسنه ای را سیر کند؛
2⃣ کسی که حافظ زبان خود باشد؛
3⃣ تلاوت کننده ی قرآن؛
4⃣ کسی که در ماه رمضان روزه بگیرد.
📚 مستدرک الوسائل، جلد 7، صفحه400
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
📞 0939 839 9270
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
🔗📎🔗📎🔗📎🔗📎🔗📎🔗📎
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 عوامل نجات بخش
📝 الإمامُ الصّادقُ عليه السلام :
أَلْمُنْجِياٰتُ : إطْعاٰمُ الطَّعامِ ، و إفشاءُ السَّلامِ ، وَ الصَّلاةُ بِاللَّيلِ وَ النّاسُ نِيامٌ .
📖 امام صادق عليه السلام :
" عوامل نجات بخش عبارتند از : اطعام كردن ، آشکار نمودن سلام و نماز خواندن در شب هنگامى كه مردم خفته اند ".
#بحارالأنوارجلد75صفحه460
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
﷽؛
📝 عنْ أَبِي عَبْدِاللهِ (علیه السلام) قَالَ :
" مَنْ أَخَذَ مِنْ وَجْهِ أَخِيهِ الْمُؤْمِنِ قَذَاةً، كَتَبَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ لَهُ عَشْرَ حَسَنَات، وَمَنْ تَبَسَّمَ فِي وَجْهِ أَخِيهِ، كَانَتْ لَهُ حَسَنَةٌ "
📖 امام صادق (علیه السلام) فرمود :
" هركس از چهره برادر مؤمنش ، خس و خاشاك و گرد و غبارى برگيرد ، خداوند ـ عزّوجلّ ـ برايش ده حسنه مى نويسد و هركس به روى برادر دينى اش تبسّم كند ، براى او يك حسنه خواهد بود ".
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
📝 حضرت استاد انصاریان
" گاهی اوقات آدم گناهانی را با زبان انجام میدهد که جهانی را تا قیامت به آتش میکشد . بیهوده نیست که خداوند در قرآن درباره زبان بیش از بقیه اعضای بدن آیه نازل کرده است . حواس خود را بیشتر جمع کنیم ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔻 زبان مؤمن در پس دل اوست ...
📝 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند :
« إِنَّ لِسَانَ الْمُؤْمِنِ وَرَاءَ قَلْبِهِ فَإِذَا أَرَادَ أَنْ يَتَكَلَّمَ بِشَيْءٍ يُدَبِّرُهُ بِقَلْبِهِ ثُمَّ أَمْضَاهُ بِلِسَانِهِ وَ إِنَّ لِسَانَ الْمُنَافِقِ أَمَامَ قَلْبِهِ فَإِذَا هَمَّ بِالشَّيْءِ أَمْضَاهُ بِلِسَانِهِ وَ لَمْ يَتَدَبَّرْهُ بِقَلْبِه »
" زبان مؤمن در پس دل اوست ، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مىانديشد و سپس آن را مىگويد اما زبان منافق جلوى دل اوست هرگاه قصد سخن كند آن را به زبان مىآورد و درباره آن نمىانديشد ".
🌧☄أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ☄🌧
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
Kafi--HEFZ-ZABAN.mp3
8.26M
🌷 حفظ زبان
#شهید_احمد_کافے
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🔹قالَ رَسُولُ اللهِ (صلی الله علیه و آله و سلم) :
" نَجَاةُ الْمُؤْمِنِ فِي حِفْظِ لِسَانِهِ ".
🔸رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود :
" نجات مؤمن در [دنيا و آخرت] در نگهدارى زبان خويش است ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
📚حكايتى زيبا از اهميت #سكوت
يكى از بزرگان و علما مى فرمود: شب در عالم رؤيا ديدم با جوالدوز (سوزن هاى بزرگى كه پارچه هاى ضخيم را با آن مى دوزند) لب پايين مرا به لب بالايم مى دوزند.
وقتى اين جوالدوز را در لبم فرو مى كردند، از شدت دردى كه در خواب حس كردم، از خواب پريدم، بلند شدم و نشستم، از خودم پرسيدم: داستان اين جوالدوز و دوختن دو لبم چيست؟ فكر كردم. ديدم روزى كه بر من گذشت، كلمه اى بيهوده گفتم كه اين دهان را با جوالدوز بايد ببندند، تا ديگر مار و عقرب توليد نكند.
خدا مى داند كه با اين زبان، چه تجارت و يا خسارت عظيمى مى توان ايجاد كرد. در اعضا و جوارح ما تاجرى در ميدان تجارت و خسارت، گسترده تر از زبان نيست.
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
فرمایش استاد اعظم : شیخ حسین انصاریان دامت برکاته
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
" زبان درنده ای است ، که اگر آزادش گذارند بگزد ".
⬅️ نهج البلاغه حکمت ۶۰
💠 ترجمه استاد انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 و این زبان !
🔹حضرت امام محمد باقر "علیه السلام" فرمودند :
«إِنَّ هذَا اللِّسانَ مِفتاحُ كُلِّ خَيرٍ و َشَرٍّ فَيَنبَغى لِلمُؤمِنِ أَن يَختِمَ عَلى لِسانِهِ كَما يَختِمُ عَلى ذَهَبِهِ وَ فِضَّتِهِ»
" براستى كه اين زبان كليد همه خوبيها و بديهاست
پس سزاوار است كه مؤمن بر زبان خود مهر زند، همان گونه كه بر (كيسه) طلا و نقره خود مُهر مى زند ".
📚 تحف العقول ؛ ص 298
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
gonah-zaban.rafiei.mp3
2.01M
🌷 گناهان زبان
#استاد_رفیعی
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
(چه گناهانی عذاب قبر می آورند)
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
harf-zadan-posht-mardom.rafiei.mp3
2.98M
🌷 حرف زدن پشت مردم
#استاد_رفیعی
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✨ فرهنگ روزه داری
📝 این فرهنگ باید در جامعه ما جا بیفتد که روزه فقط پرهیز از خوردن و آشامیدن نیست. این که من روزه گرفتم و آب و غذا نخوردم، کمترین کاری است که در برابر فرمان خدا انجام میدهم. روزه ای که فقط پرهیز از خوردن و آشامیدن باشد، بسیار عوامانه است. چشم و گوش انسان هم باید روزه باشد. همه وجود انسان باید خدایی و با تقوا و روزه گیر باشد.
🔸 امام صادق علیه السلام فرمودند :
إِنَّ الصِّيَامَ لَيْسَ مِنَ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ وَحْدَهُ ؛
روزه گرفتن، تنها به خویشتن داری از خوردن و نوشيدن نيست،
🔹 آن گاه فرمودند : مریم مادر عیسی علیه السلام گفت :
إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمنِ صَوْماً (سوره بقره ، آیه ۱۸۷)؛
من نذر کرده ام که برای خدای رحمان روزه باشم.
🔹 أيْ صَمْتاً فَإِذَا صُمْتُمْ فَاحْفَظُوا أَلْسِنَتَكُمْ وَ غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ وَ لَا تَنَازَعُوا وَ لَا تَحَاسَدُوا ؛
یعنی جز به ستایش خدای رحمان، دهان خود را باز نکنم. بنابراین اگر روزه گرفتید، زبان خود را حفظ کنید و چشم خود را فرو بخوابانید ، نزاع نکنید و حسد نورزید.
🔹 سپس فرمودند : رسول خدا شنیدند که یکی از بانوانشان با دهان روزه خادم خود را دشنام میدهند. فرمودند تا برایش خوراکی حاضر کنند و بعد به آن خانم گفتند : میل کن.
خانم گفت : من روزه دارم. رسول خدا به او فرمودند :
كَيْفَ تَكُونِينَ صَائِمَةً وَ قَدْ سَبَبْتِ جَارِيَتَكِ إِنَّ الصَّوْمَ لَيْسَ مِنَ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ ؛
چگونه روزه ای که خادم خود را دشنام میدهی ؟ روزه گرفتن فقط به دهان بستن از خوراک و آب نیست.
🔹 امام صادق علیه السلام فرمودند :
إِذَا صُمْتَ فَلْيَصُمْ سَمْعُكَ وَ بَصَرُكَ مِنَ الْحَرَامِ وَ الْقَبِيحِ وَ دَعِ الْمِرَاءَ وَ أَذَى الْخَادِمِ وَ لْيَكُنْ عَلَيْكَ وَقَارُ الصِّيَامِ وَ لَا تَجْعَلْ يَوْمَ صَوْمِكَ يَوْمَ فِطْرِكَ ؛ (الکافی ، ج۴ ، ص۸۷ )
هرگاه روزه گرفتی و دهان خود را از نوشیدنی و خوردنی بستی، باید گوش و چشم تو نیز از حرام و ناشایسته بسته شود. بحث و جدل مکن، خادمت را با نیش زبان آزار مده، آرامش و وقاری که ویژه روزه داری است، از دست مده. مبادا روز روزه ات مانند روزهای دیگر باشد.
📝 چه بسیار کم اند روزه داران و چه بسیار زیادند افرادی که گرسنگی و تشنگی میکشند و جز گرسنگی و تشنگی بهره ای از روزه ی خود ندارند. آدم گرسنگی و تشنگی بکشد و هیچ بهره ای هم نبرد !
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi