يكى از راههاى شناخت مردم، آشنايى با آرزوها و دعاهاى آنان است. در آيه قبل، درخواست گروه اوّل از خداوند مربوط به دنيا بود و كارى به خير و شرّ آن نداشتند، ولى در اين آيه درخواست گروه دوّم از خداوند، «حَسَنَةً» است در دنيا و آخرت. در ديدگاه گروه اوّل؛ دنيا به خودى خود مطلوب است، ولى در ديد گروه دوّم؛ دنيايى ارزشمند است كه حسنه باشد و به آخرت منتهى گردد.
#درسهای_قرآنی صفحه31
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@onsbaghorankarim
به همين جهت توصيه شده است از خداوند وسيله كار را نخواهيد، خودِ كار را بخواهيد. زيرا ممكن است خداوند از وسيلهى ديگرى كه به فكر و ذهن ما نمىآيد، كارى را براى ما محقّق سازد. مثلًا از خداوند توفيق زيارت حج را بخواهيد، امّا نگوييد: خدايا مالى به من بده تا به مكّه بروم. چون خداوند گاهى سبب را به گونهاى قرار مىدهد كه ما فكر آن را نمىكرديم.
#درسهای_قرآنی صفحه31
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@onsbaghorankarim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفسیر آیه 201بقره
استاد قرائتی
در روايات نمونهها و مصاديقى براى نيكىهاى دنيا و آخرت نقل شده است «1»، ولى حسنه در انحصار چند نمونه نيست.
امام صادق عليه السلام در تفسير اين آيه فرمود: مقصود خشنودى خدا و بهشت در آخرت و زندگى دنيا و خوش اخلاقى در دنيا مىباشد. «2»
در دعاها، هدفهاى كلّى مطرح شود و تعيين مصداق به عهده خداوند گذاشته شود. ما از خداوند حسنه و سعادت مىخواهيم، ولى در اينكه رشد و صلاح ما در چيست؟ آنرا به عهدهى خداوند مىگذاريم. چون ما به خاطر محدوديّتهاى علمى و عدم آگاهى از آينده و ابعاد روحى خودمان، نمىتوانيم مصاديق جزئى را تعيين بنمائيم
#درسهای_قرآنی صفحه31
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@onsbaghorankarim
🔸دنيا و آخرت با هم منافاتى ندارند، به شرط آنكه انسان به دنبال حسنه و نيكى باشد. «فِي الدُّنْيا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً»
🔸هر رفاهى مذموم نيست، بلكه زندگانى نيكو، مطلوب نيز هست. «رَبَّنا آتِنا فِي الدُّنْيا حَسَنَةً»
🔸دوزخ، حساب جدايى دارد. با اينكه از خداوند نيكى آخرت را مىخواهند، ولى براى نجات از آتش، جداگانه دعا مىكنند. «1» «قِنا عَذابَ النَّارِ»
#درسهای_قرآنی صفحه31
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@onsbaghorankarim
✅برای رضای خدا یا خودنمایی؟
✍می گویند عده ای مسجدی می ساختند. بهلول سر رسید و پرسید: چه می کنید؟ گفتند: مسجد می سازیم.گفت: برای چه؟ پاسخ دادند: برای چه ندارد، برای رضای خدا. بهلول خواست میزان اخلاص بانیان خیر را به خودشان بفهماند، محرمانه سفارش داد سنگی تراشیدند و روی آن نوشتند «مسجد بهلول» شبانه آن را بالای سر در مسجد نصب کرد. سازندگان مسجد روز بعد آمدند و دیدند بالای در مسجد نوشته شده است «مسجد بهلول». ناراحت شدند؛ بهلول را پیدا کردند و به باد کتک گرفتند که زحمات دیگران را به نام خودت قلمداد می کنی؟
🔺بهلول گفت: مگر شما نگفتید که مسجد را برای خدا ساخته ایم؟ فرضا مردم اشتباه کنند و گمان کنند که من مسجد را ساخته ام، خدا که اشتباه نمی کند.
🆔✨@onsbaghorankarim
990531-Panahian-ZohoorNatigeYekMoharameKhoob-01-18k.mp3
8.99M
🏴شهادت امام حسین(ع) دارای تأثیر ویژهای بر عالم است و این تأثیر نمیتواند چیزی کمتر از ظهور امام زمان(عج) را در پی داشته باشد.
یک محرم خوب که بر ظهور مؤثر است، ویژگیهایی دارد که این خصوصیات و ویژگیها را در ده جلسه باعنوان "ظهور نتیجه ی یک محرم خوب" خدمتتان ارائه خواهیم کرد.
👤سخنران: حجت الاسلام پناهیان
◾️▪️جلسه اول | محرم، ماه امام زمان(عج)
➖رفتار ما در محرم، عکسالعملی نسبت به بزرگترین حادثه عالم است.
➖اگر خداوند از کارهای ما راضی شود، تغییر بزرگی در عالم ایجاد میشود.
➖ظهور، عکسالعملی نسبت به شهادت امام حسین(ع)
➖با توجه به زیارت عاشورا، ما باید چه عکسالعملی نسبت به شهادت امام حسین(ع) داشته باشیم؟
➖معنای مقام محمود چیست؟
➖عکس العمل نسبت به شهادت امام حسین(ع)، به معنای پایان ظلم و ستم است.
➖نسبت ظهور امام زمان(عج) با محرم چگونه است؟
➖محرم، ماه امام زمان(عج)
#ظهور_نتیجه_محرم_خوب
#مناسبتی