🔴كودكی كه به محض عصبانی شدن شروع به خودزنی می كند، بیش از بقیه كودكان نیاز دارد كه مورد نوازش های آرام، دلسوزانه و مهربانانه قرار گیرد.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
🔸تربیت فرزند از زراعت آسانتر است.
والدین هم نقش زارع و دهقان را دارند امّا به یک معنا خیلی آسانتر.
زارع باید سه کار بکند: هم باید زمین را شخم بزند و آماده کند، هم بذر را بپاشد، هم آبیاری کند. بعد بنشیند دستش را روی هم بگذارد ببیند ثمری می گیرد یا نه. ولی در مورد تربیت طفل لازم نیست دو کارِ اوّل را بکنی، چون از نظر زمین، زمینِ آن طفل آماده است، هیچ شخم زدن نمیخواهد.
بذر هم لازم نیست تو بپاشی، بذر آن را خدا پاشیده است. تمام اموری که از دیدگاه عقل ما خوب است یا بد است، همه اینها را میداند. امّا به صورت بالقوّه است، استعداد است.
تو فقط این را در طفل به فعلیّت برسان. یعنی اینکه تو فقط باید آبیاری بکنی. زمین آماده است، نِشا را خدا کاشته است، بذر را پاشیده است. تو میتوانی خیانت نکنی؟!!
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
114.6K
⭕️ سوال
⁉️ اگر پدر و مادر به فرزند بزرگ یا کوچک تهمتی بزنند ویا پشت سرش حرفی بزنند آیا عقوبت دارد وباید از فرزند حلالیت بگیرند؟
جتی اگر فرزند اهل نماز وآداب واحکام اسلامی نباشد؟
🔰 پاسخ
بله خب، عقوبت که دارد!
غیبت، غیبت است؛ حالا چه پشت سر فرزند باشد چه پشت سر غریبه باشد. تهمت، تهمت است، چه پشت سر فرزند باشد چه پشت سر غریبه باشد.
اما اگر آن غیبت و تهمت به آنها نرسیده، یا رسیده و اگر بخواهید حلالیت بگیرید مفسده دارد و مشکل ایجاد می کند، نیاز به حلالیت ندارد ولی باید استغفار کنید، کار خوب برای آن بچّه انجام بدهید و آثار آن تهمت را هم برطرف کنید.
به هر حال شما گناه کردید؛ گناه بزرگی هم انجام دادید، باید حتما توبه کنید و آثار آن گناه را هم برطرف کنید.
حالا اگر آن غیبت به او نرسیده یا رسیده و[گرفتن حلالیت] مفسده دارد؛ حلالیت لازم نیست.
#استاد_محمدی
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
#استاد_توکل
🔸شما همه عزیزان ... همه یک دلهره دارید. این دلهره را همهی ماها داریم. هرکی فرزند داره، از عاقبت فرزندش واقعاً نگرانه. اگر اوضاع اینه، اگر فساد اینه، اگر گناه اینطور در دسترس قرار گرفته، حالا من و تو سنمون رفته بالا، شااااااید بعضی گناهان رو انجام نمیدیم؛ بچههای ما چی؟ اونها چی؟ ... کی برای بچهها خوف نداره؟ همهی ماها خوف داریم. بعد از ما سر بچهمون چی میخواد بیاد بالاخره؟ ...
✨«وَلْيَخْشَ الَّذِينَ لَوْ تَرَكُواْ مِنْ خَلْفِهِمْ ذُرِّيَّةً ضِعَافًا خَافُواْ عَلَيْهِمْ فَلْيَتَّقُوا اللّهَ وَلْيَقُولُواْ قَوْلًا سَدِيدًا» [نساء - ۹] هر کسی از خود اولادی به یادگار میذاره اما خوف بر این اولاد داره که کار به کجا منجر هست، خود این فرد «فلیتقوا الله» دنبال تقوا بره و «قولاً سدیداً» توی کلامش صادقانه برخورد کنه. اگر کلام صادق شد، اگر تقوا را مراعات کرد، ما بچههاتون رو حفظ میکنیم. ... [اگر] از [عاقبت] بچههاتون میترسید، شما مراعات کنید؛ به تقوای شما ما بچههاتون رو حفظ میکنیم.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
حدیث روز🌷
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله:
بهترین خانه های شما خانه ایست که در آن طفل یتیمی مورد مهر و عطوفت قرار گیرد.
📚 مواعظ عددیه، ص۱۹
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
♦️تفاوت های کودکان از نظر رشد
بدن کودک، از روزی که یک سلول تخم بود تا زمانی که بعداز سالها زندگی، عمرش پایان مییابد، دائماً در حال تغییر و تحول است. به این سلسله تغییرات که هر بار او را برای مراحل جدیدتری از زندگی آماده میکنند، فرآیند رشد میگوییم.
اما نکته مهم در مقولهی تربیت این است که بدانیم در هر مرحله از رشد فرزندمان، نحوهی برخورد صحیح ما با او چگونه است. در مراحل مختلف رشد، نیازها به دو دسته زیر تقسیم میشوند:
الف: نیازهای جسمانی: با مقداری تلاش به راحتی میتوانید نیازهای جسمیمتناسب با هر دورهای را در فرزندتان کشف کنید. تأمین به موقع نیازهای او از وظایف اصلی شما بوده و کوتاهی در آن آثار مخربی بدنبال خواهد داشت.
ب: نیازهای معنوی: تشخیص نیازهای معنوی (عاطفی و اخلاقی)، در مقایسه با نیازهای جسمانی، توجهِ بیشتری را میطلبد. کاملاً هوشیارانه استعدادها و عواطفش را بشناسید و در هر دوره، نیاز مربوط به همان زمان را برایش تأمین کنید. چرا که تأخیر یا تعجیل در این زمینه، ضربات مهلکتری را در بر خواهد داشت.
#استاد_شجاعی
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کار جدید و فوق العاده ابوذر روحی 😍
هیئت دهه نودی ها🏴
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
🔴 رقت و غلظت خون قاعدگی
♻️به علائم تشخیصی سلامت رحم در پست قبل اشاره شد. در این پست به بیان برخی علتهای مشکلات رحم میپردازیم. البته نکتهی پراهمیت این است که زمینهی تمامی مشکلات ذکر شده، عدم پایبندی به اصول ششگانهی حفظ سلامتی (#سته_ضروریه) است. پس برای درمان ابتدا باید #سبک_زندگی را اصلاح کرد تا بدن به تعادل مزاجی برسد. در اینصورت است که #قوه_مدبره_بدن، خودش به بازسازی بدن میپردازد.
🔷 رقیق و پرحجم بودن خون #قاعدگی: این عارضه دلالت بر غلبهی اخلاط رطوبی در بدن، #رطوبت، #سردی و #ضعف_رحم دارد. چرا که نشان میدهد رحم به علت ضعف قادر نیست خونی که به آن وارد میشود را به پختگی و قوام برساند و فضولات هضم چهارم را از کل خون جدا کند و تنها فضولات را آمادهی دفع کند. پس حجم زیادی از خون بدن را دفع میکند. که از علائم دیگر آن سردی، روشنی رنگ و بدون بو بودن خون، بدون سوزش و کند خارج شدن آن است. طب جدید وقتی قادر به بندآوردن خون قاعدگی نمیشود به پاک کردن صورت مسئله یعنی #خارج_کردن_رحم اقدام میکند که این امر خود آغاز مشکلات بسیاری است.
🔷 غلیظ و کم حجم بودن #خون_قاعدگی: همانطور که ذکر شد این عارضه نشان دهندهی غلبهی #سودا در تن و در اندام رحم است. که این سودا یا به علت حرارت بالای خون و سوختن اخلاط ایجاد شده است، یا به علت سرمای بیش از حد عضو که باعث #انجماد خون در رحم شده است. که باید برای تشخیص بررسیهایی صورت گیرد، مثل معاینه و شرححالگیری. باید پس از تشخیص صحیح اقدام به #درمان_اصولی شود.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎁 فرزند، هدیه ای از طرف خداوند
🔹 تفاوت است بین خرج و برج!!
❗️چرا ارزش فرزندان را نمیدانیم؟
#حجت_الاسلام_وافی
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
بازی مناسب کودکان 1 تا 2 سال
👈 رفتن به طبیعت
با کودک به طبیعت رفته و درختان ، برگ ، سبزه ها ، حشرات و.. را به کودک نشان دهید.
👈 بازی با آینه
جلوی آینه بایستید . کودکان مشاهده خود در آینه را دوست دارند. در آینه شکلک دربیاورید. یا اینکه حتی می توانید آینه را روی سطح زمین قرار داده و از او بخواهید تا روی آینه رود
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
كودك را مسئول رفتارهاي خودش كنيد!!!!
کودک و دوستش در اتاق مشغول بازی هستند. سر و صدای آنها باعث اذیت و آزار شماست، بهتر است بگویید:
"بچه ها تصمیم بگیرید یا بی سر و صدا بازی کنید، یا از اتاق خارج شوید." اگر بعد از ۵ دقیقه هنوز سر و صدا ادامه داشت، بگویید:
"خوب می بینم تصمیم گرفتید که از اتاق بیرون بروید."
این جمله، شما را از داشتن نقش منفی نجات می دهد، زیرا آنها می دانند این تصمیم آنها بوده که منجر به این نتیجه شده است.
به این ترتیب کودک مسئول عمل خودش است.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
بچه هایی كه درمحیطی زندگی میكنن
یادرس میخونن كه حاضرجوابی واینگونه حرف زدن عادیست
وبچه های دیگر نسبت به بزرگترهای خود بی احترامی میكنن،این كاررا بسادگی یادمیگیرن.مراقب رفتارتان باشید
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
برای پرورش خلاقیت کودک،
او را در موقعیت های مبهم قرار دهید
تا با توان عقل و اندیشه ورزی خویش آن را کشف کند؛
خلاقیت عنصر وجودی کودک است
که باید پرورش پیدا کند.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
⚠️یک نباید ویژه در تنبیه:
✅ اگر کودک به حد کافی رشد نکرده باشد که دلیل تنبیه را بفهمد، نباید تنبیه شود. تا سن یک سالگی هیچ گونه تنبیهی نیاز نیست.
✅ در سال دوم عکس العمل عدم رضایت پدر و مادر از عملی که کودک انجام داده، کافی به نظر می رسد.
✅ در سال سوم در بیشتر موارد عدم رضایت و محروم کردن کودک از امتیازاتی که داشته کافی است.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
حدیث روز🌷
♦️پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله:
کسی که نفقه یتیمی را از مال خودسرپرستی کند تا به حد بی نیازی برسد بدون تردید بهشت برای او واجب می گردد.
📚 وسائل الشیعه، ج۱۱،ص۵۶۰
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
♦️#مراحل_رشد_از_نظر_اسلام
در یک طبقه بندی گفتیم که اسلام مراحل رشد را به سه مرحله تقسیم نموده است. (هفت سال اول، دوم و سوم) .
طبق فرمودهی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) اگر والدین در این سه دوره وظایفشان را به نحو احسن انجام دهند، دیگر از ۲۱ سالگی نگران فرزندشان نباشند و میتوانند براحتی آزادش بگذارند. فرزندی که ۲۱ سال از عمرش را تحت تربیت صحیح رشد کرده، عمدتاً آنقدر قوی هست که بتواند بعد از آن براحتی مصالح و مضارش (ضررهایش) را از هم باز شناسد.
♦️تربیت فرزند در هفت سال دوم زندگی
از روزی که کودک شما وارد هشتمین سال از زندگی زیبایش میشود، زمان اطاعت و فرمانبرداریش نیز فرا میرسد. او باید آموخته باشد که زمان آموزش و یادگیریاش فرا رسیده و او علاوه بر آموزشهای علمی، باید خود را آرام آرام برای یادگیری مسائل زندگی، اخلاقیات صحیح، رعایت حریمها، شناخت ارزشها، مسئولیت پذیری در زندگی فردی و اجتماعی و... آماده کند.
اگر هفت سال اول زندگی او، طبق آداب و توصیههای اسلامیو روانشناختی درست و پیشرفته باشد، شما عملاً با مشکل خاصی رو به رو نخواهید شد. چرا که امروز، وجود او بستری مناسب برای پذیرش آموزشهای شما بوده و به راحتی به تمام بایدها و نبایدهایتان تن میدهد. او با شناختی که از شما به عنوان مهربانترین و خیرخواهترین انسانهای زندگیش پیدا کرده، تمام الگوها و اندرزهایتان را به آسانی پذیرفته و اجرا میکند.
مراقب باشید! تا در این مرحله از زندگی کودکتان، میان او و شما فاصله نیفتد، چرا که در این صورت، اعتمادش را به شما از دست داده و دیگر شما را به عنوان رفیق نخواهد پذیرفت و به حریم شخصیاش راه نخواهد داد.
#استاد_شجاعی
👶🏻@Jingiliiha👶🏻