حدیث روز🌷
🔰امام صادق علیه السلام:
🎁ميراثُ اللّه مِن عَبدِهِ المؤمنِ وَلَدٌ صالِحٌ يَستَغفِرُ لَهُ.
👶میراث خدا از بنده مؤمنش، فرزند صالحی است كه برای او آمرزش بطلبد.
📚 مكارم الأخلاق: ج1،ص 471 ،ح 1610
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
⚠️هشدارِ دقیق و جدی⚠️
🔹بر اساس پژوهشهای میدانی، در میان دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر، حداقل یکی از پنج شاخصه زیر در ۸۵ درصد جوانان و نوجوانان ۱۴ تا ۲۵ ساله آشوبگر وجود داشته است:
⛔️1⃣ تک فرزند بودن
⛔️2⃣ ارتباطات از هم گسستۀ خانوادگی (طلاق عاطفی و…)
⛔️3⃣ شاغل بودن پدر و مادر همزمان و عدم نظارت بر رفتار فرزندان
⛔️4⃣ اعتیاد به بازیهای خشن یا شبکههای ماهوارهای
⛔️5⃣ زیست و اعتیاد به فضای مجازی
❌ اینکه دشمن در این سالها چقدر برای این چهار موضوع سرمایهگذاری کردهاند که اکنون ثمرهاش را بچیند، نیاز به فرصت مفصل دیگری دارد😔
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
خرافه های مربوط به مسئله فرزندآوری درکشور ما
🔶 خرافه دوم:
♻️ فرزندآوری مانع لذت بردن از زندگی است.
#دکتر_مریم_اردبیلی
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
📝نادیده گرفتن بهترین روش مقابله با دشنامهای کودکانه
💠۲ تا ۳ سالگی سن لجبازی کودکان است و کودک بدون اینکه مفهوم الفاظ را بداند، ممکن است کلمات بد را به زبان بیاورد. این الفاظ میتواند تند و قاطعانه و یا برعکس باشد، تعجب کردن و خندیدن میتواند باعث تشدید این رفتار شود، در این سن نادیده گرفتن، بهترین عملکرد است و به تغییر آن کمک میکند.
💠این نوع رفتارها در کودکان دورهای است، در سنین نوپا، کودک ممکن است مدت کوتاهی از الفاظ نامناسب استفاده کند و بعد، رفتار دیگری را جایگزین آن کند.در سنین بالاتر، کودک متوجه معنی دشنام میشود و برای بزرگ نشان دادن خود در مقابل دوستان ممکن است از این کلمات استفاده کند، نادیده گرفتن رفتار کودک در این سن کمککننده نیست و والدین باید نارضایتی خود را اعلام کنند.
💠 وقتی کودک از این الفاظ استفاده میکند، اگر والدین از لحن کودکانه فرزندشان خوششان بیاید و به او بخندند یا واکنش خیلی تند نشان دهند، این رفتار در کودک تثبیت میشود، در این شرایط، اقوام درجه یک و حتی دو باید هماهنگ با هم برخورد مناسبی نشان دهند و روشی مشابه والدین را انتخاب کنند. اگر با وجود تذکرات، رفتار تکرار شد باید از روشهای تنبیهی استفاده کرد.
💠منظور از تنبیه محرومیت است، مثلا وقتی کودک حرفی نامناسب زد، به ازای هر سال سن کودک یک دقیقه او را به اتاق دیگری بفرستیم و نیم ساعت بعد از پایان محرومیت به او بیتوجهی کرده و نارضایتی خود را اعلام کنیم. میتوانیم اسباببازی مورد علاقه کودک را برای چند ساعت از او بگیریم و از بردن او به پارک یا جایی که دوست دارد، خودداری کنیم.
💠 اگر کودک در مهمانی یا در محیط عمومی از الفاظ نامناسب استفاده کرد، باید او را کنار بکشیم و بخواهیم به این رفتار خود پایان دهد، قبل از مهمانی هم میتوان از روشهای تشویقی استفاده کرد. روشهای تشویقی باید تا حد ممکن کلامی و غیرمادی باشد تا کودک شرطی نشود.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
از فرزندانتان خشمگین می شوید چون انتظار و توقع بیهوده دارید.
انتظار دارید فرزندتان حرف شما را بی چون و چرا گوش کند که مغایر با حقوق انسانیست، در حالی که شما خودتان به حرفهای درستی که به آن واقفید عمل نمی کنید.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
💟کودکی که احساس امنیت می کند، می تواند آرام باشد و به دیگران اعتماد كند .
🔅احساس امنيت بنای هر احساس دیگری است.
▪️بدون احساس امنیت، احساس های دیگر محلى از اعراب ندارند .
▪️ناامنی مانع انجام درست سایر تكاليف تحولی می شود.
▪️هرچه انرژى روانى افراد بيشتر صرف
نگرانى درباره امنیت طلبی شود، کمتر به آن می رسند.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
📌تشویق زیادی ممنوع...
✅ تا تشویق برای کودک بیارزش نشه و اونو پرتوقع نکنه و برای هر کاری تشویق نخواد.
✅ کودک رو تشویق کنید ولی نه انقدر که مغرور و خودبین بشه.
✅ به کودک پاداش بدید نه رشوه؛ رشوه، باج دادنه پس نگید «اگر این کار رو بکنی من...» پاداش، بدون قرار قبلی باید باشه.
پس:
🔹بین نوع تشویق و عمل کودک، تناسب برقرار کنید.
🔹بدقولی نکنید.
🔹قدردانی کنید نه ارزیابی. نگید «تو بهترین...» بگید «این کارت منو خوشحال کرد.»
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
حدیث روز🌷
🔅زندگی دو روز است:روزی به سود تو و روزی به زیان تو؛
پس آنگاه که به سود توست،به خوشگذرانی و سرکشی روی نیاور؛
و آنگاه که به زیان توست،شکیبا باش.
📚نهج البلاغه، حکمت ۳۹۶
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
💙🦋💙🦋💙🦋💙🦋💙🦋
🔸اسما آلشلوصومعه، مادر ۳۴ ساله برازجانی با ۸ فرزند به نامهای رقیه ۱۴ ساله، رضوان ۱۲ ساله، زهرا ۱۰ ساله، ابوالقاسم ۸ ساله، اسرا ۵ ساله، فاطمه ۴ ساله، زینب یک ساله و سنا یک ماهه:
🔅 من عاشق بچهها هستم، همیشه آرزو داشتم در مهدکودک کار کنم و الان برای خودم مهدکودکی دارم.
خانواده پدری من و خانواده پدری شوهرم (با ۴ پسر و ۲ دختر) عاشق فرزند هستند و همیشه از مشوقهای اصلی من برای فرزندآوری بودهاند.
برای فراهم شدن زمینه رفاهی فرزندان خود و به دلیل کمبود امکانات رفاهی و آموزشی در روستای خوشاب و پیشرفت فرزندانم به برازجان نقل مکان کردیم.
پشتیبانی و یاری همسرم نقطه قوت زندگی ما بوده و چنانچه کمک همسرم برای نگهداری، مراقبت و فراهم کردن نیازهای من و بچههایم نبود، توان من به تنهایی کفایت نمیکرد.
یک مدت برای کاهش هزینههای اقتصادی، پرورش بلدرچین داشتیم که درآمد خوبی از آن کسب میشد؛ ولی متاسفانه دانه به نرخ دولتی با کمبود مواجه شد و گران بودن دانه آزاد، ما را از پرورش بلدرچین منصرف کرد.
سختترین روزهای زندگی ما زمانی بود که بچهها به خاطر مشکل آسم خود که ارثی است، چندین روز در بیمارستان بستری میشدند و یا از دستگاه بخور استفاده میکردیم تا مشکل تنفسی آنها برطرف شود و شیرینترین لحظات، همان زمان تولد هر بچه بود.
فرزند پنجم خانواده، اسرا، در مسیر رسیدن به بیمارستان و در ماشین به دنیا آمد و با وجود ترسی که بر شوهر و همراهمان غالب شده بود؛ ولی زایمان بسیار راحت و بدون دردسری را گذراندم.
در خانه ما باب شده است که همه بچهها صبح زود بیدار باشند تا هم در کارهای خانه مشارکت کرده و هم به یکدیگر رسیدگی کنند و در عین حال چهار فرزندمان (رقیه، رضوان، زهرا و ابوالقاسم) به درس و مشقشان برسند.
بچههای ما آموختهاند که باید در حفظ وسایل خود نهایت دقت را داشته باشند و چنانچه وسیلهای خراب شد باید با پول توجیبیهای خودشان، آن را تعمیر یا از اول خریداری کنند.
چند فرزند بودن برای من مزایای بیشتری داشته است، بچهها در پخت و پز، نگهداری برادر و خواهرهای خود، جمع و جور، تمیزی و نظافت خود و بچههای کوچکتر حسابی کمک میکنند.
به دلیل مسائل مالی و گرانیهای موجود، مسافرت و تفریحات بچهها حداقلی شده و به گردش و استفاده از وسایل بازی پارک و یا تفریح در باغ پدربزرگ اکتفا کردهایم.
ابوالقاسم در کنار تمام بازیگوشیهای پسرانهی خود؛ چون تنها پسر خانواده است در کارها بسیار از پدرش الگو میگیرد و هر وقت وسیلهای خراب شود، اصرار دارد که در نبود پدرش، آن را تعمیر کند.
همسرم ابتدا راننده بود که به خاطر دوری از ما شغل خود را به کشاورزی تغییر داد و بعد از آن کارمند یک اداره شد که به دلیل مشکلات اقتصادی به شغل دوم که نانوایی بود رجوع کرد و با خاطر شکستهایی که در این حرفه داشت، آن را کنار گذاشت و در حال حاضر کارمند است.
ما برای صرفه جویی در هزینهها، برنامههای زیادی داریم برای مثال من خیاطی را آموختم تا هزینههای دوخت و دوز کم شود یا بچهها لباسهای بچههای بزرگتر را میپوشند تا از خرید مجدد جلوگیری کنیم و یا خلاقیتهایی که در آشپزی به کار میبرم هم، بسیار در این زمینه کمک کننده بوده است.
با حداقل مواد خوراکی که در یخچال و خانه دارم تنوع غذایی بالایی را برای بچهها به وجود میآورم که خیلی خوششان میآید و استقبال میکنند؛ یعنی سعی میکنم با آنچه که دارم برای آشپزی و پخت و پز غذا استفاده کنم و از خرید مجدد جلوگیری کنم.
برای کاهش هزینهها سعی داشتیم مدرسه بچهها را در نزدیکی منزل در نظر بگیریم تا هزینه سرویس نداشته باشیم و یا به جای فرستادن بچهها به پیش دبستانی با صرف وقت بیشتر و توجه دقیق به آنها در خانه، آموزش لازم را به جای پیش دبستانی و مهد کودک، برای بچهها در نظر بگیریم.
فرزندانم هوای یکدیگر را دارند و در عین حال بسیار با استعداد هستند و در خانه، هم در درسها به هم کمک میکنند و هم در کنار هم نقاشی، کاردستی و بازیهای مختلف را انجام میدهند.
فرزندان ما همگی تلاشگر هستند و سعی دارند با آموختن حرفهای، کسب درآمد کنند؛ برای مثال دختر بزرگم، رقیه، با هدیهای (۳ میلیون تومان) که از مسابقات کشوری نقاشی دریافت کرده بود، یک تکه طلا برای خود خرید.
برای زایمانهایم مشکل خاصی بهطور معمول ندارم مگر یک مورد که برای تولد زهرا بود و در آن تولد واقعا وحشت کردم.
زهرا، چون مشکل تنفسی داشت باید با نظارت ماما به دنیا میآمد؛ ولی به خاطر کم کاری پرستار بخش برای اطلاع به ماما، زهرا در آستانه خفگی کامل و با رنگ کبود شده به دنیا آمد و این تنها وقتی از تولد بچهها بود که حسابی ترسیدم.
من با کمبودها، مقاوم شدهام؛ ولی در عین حال امیدوار بودن همسرم و لبخند و رضایت او برای امیدوار کردن من و تحملم در سختیها کافی است.
#مادران_موفق
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
🔸احترام به سالخورده امت من،احترام نهادن به من است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم
🔺روز جهانی سالمندان گرامی باد.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
📚 #معرفی_کتاب
🔻 «من امام رضا علیه السلام را دوست دارم»
🖊 نویسنده:غلامرضا حیدری ابهری
⬅️ کتاب «من امام رضا علیه السلام را دوست دارم» دربردارندهی نکاتی از زندگی امام معصوم است که با تصویرگری بسیار زیبا و جذاب و قلم روان برای کودکان دبستانی بسیار مناسب است.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
در #بازی هایی که برد و باخت برای آن ها تعریف شده است باید سه بار آن را با کودک انجام داد:
- بار اول به او اجازه دهید شما را ببرد. این کار به اعتماد به نفس کودک کمک می کند.
- بار دوم کودک را ببرید، تا مفهوم شکست را دریابد.
- بار سوم کاری کنید که با تلاش بیشتر از دو دوره ی گذشته برنده شود تا یاد بگیرد برای موفقیت باید خیلی تلاش کرد.
#تربیت_کودک
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
#تربیت_کودک
🔻سوالاتی که به تربیت #فرزندان_شاد کمک می کنند:
۱- بهترین قسمت امروزت چی بود؟
این سوال خوبی قبل از خواب است. با پرسیدن این سوال فرزند شما قبل از خواب احساس رضایت و شادی می کند. این سوال عادت تمرکز روی بهترین بخش روز را در فرزندان ایجاد می کند و اگر به صورت منظم پرسیده شود به بخشی از طبیعت آن ها تبدیل می شود.
۲- چه چیزهایی هستند که به خاطرشون شکرگزار هستی؟
بهترین موقع پرسیدن این سوال هنگام صرف شام است. همه اعضای خانواده به صورت نوبتی می توانند به خاطر چیزهایی که در آن روز داشتند و اتفاق های خوبی که افتاده شکرگزاری کنند. یک رابطه بسیار قوی بین شادی و سپاسگزار بودن وجود دارد.
۳- خودت چطوری می خوای این مسأله را حل کنی؟
وقتی فرزندتان مشکلی را پیش شما مطرح کند، به نرمی و گرمی این سوال را از او بپرسید. سعی نکنید مشکل او را حل کنید. در طولانی مدت این به ضرر آن ها خواهد بود. به آن ها فرصت دهید خودشان مسائل خودشان را حل کنند و از تلاش برای حل کردن مسائل و حل کردن آن ها حس اعتماد به نفس به دست بیاورند. این هدیه ای ارزشمند است که می توانید به آن ها بدهید. اگه فرزندتان به شما گفت که نمی دانم چطور این مسأله را حل کنم، پاسخ دهید که من هم دقیقاً نمی دانم چه کار باید کرد، بیا با هم مسأله را حل کنیم. آدم های شاد کسانی هستند که مسائل پیش روی خود را حل شدنی می دانند و به توانایی خودشان در حل مسائل اعتماد دارند.
۴- چه احساسی داشتی؟
یکی از اساسی ترین بخش های شاد بودن، توانایی فهمیدن و بیان احساسات است. اگر بتوانید احساسات خود را بیان کنید یعنی می توانید آن ها را درک کرده و از دیگران درخواست پشتیبانی کنید. وقتی فرزندتان مشکلی برایش پیش آمده و از چیزی ناراحت است و پیش شما می آید از او در مورد چیزی که ناراحتش کرده سوال بپرسید و با بی توجهی نگویید که” این که چیزی نیست "یا "بیا این بستنی رو بخور”.
صحبت کردن در مورد چیزهایی که فرزندتان را ناراحت کرده او را نسبت به احساساتش آگاه تر می کند و موجب می شود از دانسته هایش در مورد احساسات خود به شکل مؤثر استفاده کند.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
#کودکانه
امر و نهی دائم والدین چقدر در عدم اعتماد به نفس کودکان اثر می گذارد؟
خیلی زیاد! این والدین هیچ گاه نتوانسته اند به کودکانشان اعتماد کنند و قدرت تصمیم گیری به آنها بدهند. در صورتی که والدین هر چقدر به کودکانشان فرصت اشتباه و تصمیم گیری بدهند، آنها در آینده هم اعتماد به نفس بیشتری دارند و هم راحت تر تصمیم می گیرند. اگر والدین دائم کودک را کنترل کنند حتی دیگر کمتر می تواند با دیگران ارتباط برقرار کند. یادمان باشد بخش اعظم شخصیت ما در کودکی شکل می گیرد.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
از دلایل پرخاشگری کودک که ریشه در "محیط" تربیتی کودک دارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- محرومیت عاطفی ( دلبستگی ناایمن)
۲- عدم مواجهه با ناکامی
۳- محیط پرخاشگر
۴- مورد پرخاشگری واقع شدن کودک
۵- عادت به پرخاشگری و تبدیل این رفتار به یک الگوی رفتاری
۶- کودک از به کار بردن پرخاشگری به خواسته خود رسیده
۷- عدم مهارت در تنظیم هیجان (تنها روشی که کودک آموخته)
۸- عدم مهارت یا عدم شناخت والدین در شیوه فرزندپروری
۹- اختلال در یکپارچگی حسی (بیش حسی یا کم حسی)
۱۰- اختلالات رشدی مغز
👶🏻@Jingiliiha👶🏻
#تربیت_کودک
🔻سوالاتی که به تربیت #فرزندان_شاد کمک می کنند:
۱- بهترین قسمت امروزت چی بود؟
این سوال خوبی قبل از خواب است. با پرسیدن این سوال فرزند شما قبل از خواب احساس رضایت و شادی می کند. این سوال عادت تمرکز روی بهترین بخش روز را در فرزندان ایجاد می کند و اگر به صورت منظم پرسیده شود به بخشی از طبیعت آن ها تبدیل می شود.
۲- چه چیزهایی هستند که به خاطرشون شکرگزار هستی؟
بهترین موقع پرسیدن این سوال هنگام صرف شام است. همه اعضای خانواده به صورت نوبتی می توانند به خاطر چیزهایی که در آن روز داشتند و اتفاق های خوبی که افتاده شکرگزاری کنند. یک رابطه بسیار قوی بین شادی و سپاسگزار بودن وجود دارد.
۳- خودت چطوری می خوای این مسأله را حل کنی؟
وقتی فرزندتان مشکلی را پیش شما مطرح کند، به نرمی و گرمی این سوال را از او بپرسید. سعی نکنید مشکل او را حل کنید. در طولانی مدت این به ضرر آن ها خواهد بود. به آن ها فرصت دهید خودشان مسائل خودشان را حل کنند و از تلاش برای حل کردن مسائل و حل کردن آن ها حس اعتماد به نفس به دست بیاورند. این هدیه ای ارزشمند است که می توانید به آن ها بدهید. اگه فرزندتان به شما گفت که نمی دانم چطور این مسأله را حل کنم، پاسخ دهید که من هم دقیقاً نمی دانم چه کار باید کرد، بیا با هم مسأله را حل کنیم. آدم های شاد کسانی هستند که مسائل پیش روی خود را حل شدنی می دانند و به توانایی خودشان در حل مسائل اعتماد دارند.
۴- چه احساسی داشتی؟
یکی از اساسی ترین بخش های شاد بودن، توانایی فهمیدن و بیان احساسات است. اگر بتوانید احساسات خود را بیان کنید یعنی می توانید آن ها را درک کرده و از دیگران درخواست پشتیبانی کنید. وقتی فرزندتان مشکلی برایش پیش آمده و از چیزی ناراحت است و پیش شما می آید از او در مورد چیزی که ناراحتش کرده سوال بپرسید و با بی توجهی نگویید که” این که چیزی نیست "یا "بیا این بستنی رو بخور”.
صحبت کردن در مورد چیزهایی که فرزندتان را ناراحت کرده او را نسبت به احساساتش آگاه تر می کند و موجب می شود از دانسته هایش در مورد احساسات خود به شکل مؤثر استفاده کند.
👶🏻@Jingiliiha👶🏻