زادهٔ
۱۳ آوریل ۱۹۱۳
استان یاماگوچی، امپراتوری ژاپن
درگذشت
۱۵ آوریل ۱۹۸۷ (۷۴ سال)
توکیو, ژاپن
سبک
شوتوکان کاراته
استاد(ها)
گیچین فوناکوشی، Gigō Funakoshi, Isao Obata, Takeshi Shimoda
رده
کمربند مشکی دان ۱۰ کاراته
شاگردان
کیگو آبه, Tetsuhiko Asai, Keinosuke Enoeda, Hirokazu Kanazawa, Takayuki Mikami, کری هیرویوکی تاگاوا Teruyuki Okazaki, Hidetaka Nishiyama, Taiji Kase, Hiroshi Shirai, ماساکی اوکی، Hideo Ochi, Masahiko Tanaka, Yutaka Yaguchi, Shigeru Takashina, Stan Schmidt, Toshihiro Mori, Takenori Imura, Minoru Kawawada, Hideo Yamamoto, Takashi Yamaguchi, Yoshiharu Osaka, Yasunori Ogura, Tomio Imamura, Seizo Izumiya, Katsutoshi Shiina
@Karateos
زندگی نامه بزرگان کاراته ۱۷ ” استاد ماساتوشی ناکایاما “
شوتوکان به ژاپنی: 松涛館 یکی از مهمترین سبکهای کاراته است، که توسط: گیچین فونا کوشی (۱۹۵۷-۱۸۶۸)-که به عنوان پدر کاراته جهان شناخته میشود- بنیان گذاری شد.
شوتو لقب فوناکوشی (شوتو به معنی کاجهای لرزان است و چون خانهٔ فوناکوشی در جنگل کاج بود چنین نامی بر او نهادند) و کان به معنای خانه یا مکتب است. علاوه بر آن شوتوکان متعلق به سیستم شوری ته در کاراتهاست.
در سال ۱۹۴۸ اجرای هنرهای رزمی آزاد شد و دو تن از شاگردان قبلی دوجوی شوتوکان به نام های ماساتوشی ناکایاما و ایسائو اُباتا سازمان جدیدی را به نام انجمن کاراته ژاپن (JKA)بعنوان اولین تشکیلات رسمی کاراته در جهان بنیان نهادند. دوباره کاراته ترویج شد و در میان ارتش و دانشگاهها و مدارس محبوب گردید.کاراتهٔ شوتوکان با برنامهریزیهای استاد ناکایاما میرفت تا در سطح بینالمللی مطرح شود، انجمن کاراته ژاپن با تربیت مدرس و اعزام آنها به چهارگوشهٔ دنیا شروع به تبلیغ کاراته فوناکوشی یا همان شوتوکان نمود و این امر باعث خوشنودی فوناکوشی نیز بود.
شوتوکان توسط ماساتوشی ناکایاما (دان ۹ و پس از مرگ دان ۱۰) ، به صورت امروزی تر و علمی تر به جهانیان معرفی شده که به کمک نیروهای فیزیکی کارهایی که به نظر خیلیها سخت یا غیرممکن مینمایند را ممکن میکند. در این روش توجه خاصی به نیرو و سرعت ورود آن و گرانیگاه نیرو میشود. پس از استاد ناکایاما دو تن از شاگردان ارشد وی استاد هیروکازو کانازاوا دان ۱۰ که اولین قهرمان مسابقات رسمی جهانی کاراته بود اقدام به تاسیس شوتوکان کاراته بینالمللی (SKI) و استاد مرحوم هیده تاکا نی شی یاما دان ۱۰ نیز فدراسیون جهانی کاراته سنتی (ITKF)را که رقیب اصلی فدراسیون جهانی کاراته (WKF)بشمار میرود را در آمریکا تاسیس نمود و کاراته را درآمریکا پایه گذاری نمود . در حال حاضر علاوه بر این تشکیلات بعدها فدراسیون جهانی شوتوکان کاراته (WSKF) توسط استاد کاسویاو فدراسیون جهانی کاراته نومیچی(KWF) توسط استاد میکیو یاهارا دان ۹ و فدراسیون (JKS) توسط مرحوم استاد آسائی و متعاقبا استاد ماساوا کاگاوادان ۸ بهمراه سایر اساتید در سبک شوتوکان تاسیس و فعالیت نمودند. سبک شوتوکان از نخستین و اصیلترین سبک های کاراته در ژاپن و جهان و از سبک فعال کاراته در سطح ایران است .
ماساتوشی ناکایاما یک نام شناخته شده بینالمللی است. او استاد کاراته شوتوکان بود که برای پایهریزی انجمن کاراته ژاپن اقدام کرد. کتابهای زیادی در مورد کاراته نوشت که خدمت بزرگی به این هنر رزمی بود. او به مدت ۴۰ سال تا زمان مرگش برای گسترش کاراته سبک شوتوکان در سرتاسر جهان خدمت کرد.
او اولین استاد کاراته به سبک شوتوکان بود که موفق به کسب رتبه دان ۹ ( در زمان زنده بودنش) در شوتوکان شد و بعد از مرگش رتبه دان ۱۰ را به عنوان ادای احترام به او اعطا کردند.
ناکایاما در ۱۳ آپریل سال ۱۹۱۳ در ژاپن متولد شد. خانواده او جملگی سامورایی بودند. پدربزرگ ناکایاما یک پزشک جراح در توکیو بود و آخرین فرد سامورایی خانواده بود که کنجوتسو (هنر شمشیرزنی) را تمرین میداد.
پدرش یک پزشک ارتش بود که در رشته جودو تمرین میکرد. پدرش برای انجام وظیفه توسط ارتش به تایپه منتقل شد و بیشتر جوانی ماساتوشی در آنجا گذشت. او از سن ۸ سالگی در تایپه بود و بنا بر سنت خانوادگی و درخواست پدرش مشغول به فراگیری هنر کندو شد.
ناکایاما در سال ۱۹۳۲ جهت مطالعه زبان چینی وارد دانشگاه Takashku شد. او در این زمان در رشتههای شمشیربازی، اسکی، شنا، تنیس و دومیدانی شرکت میکرد. اما آشنایی او با کاراته بصورت کاملا اتفاقی بود:
‹‹روزی در دانشگاه جدول ساعات تمرین کندو را جستجو میکردم و اشتباها وارد کلاس دیگری شدم. دیدم عدهای به تمریناتی شبیه رقصهای کلاسیک شرق مشغولند. مردی که این کلاس را اداره میکرد فردی بود به نام گیچین فوناکوشی که من به سرعت به شاگردی او درآمدم و راه دوجو را چنان آموختم که هنوز فراموش نکردهام محل آموزش و تمرینات کندو من کجاست››
در سال ۱۹۳۴ به همراه استادش فوناکوشی دور ژاپن را پیمود و اساتید زمان خود را یافت و با آنها به مبادله کاتا و تکنیک پرداخت.
دوران ریاضت وی در سال ۱۹۳۵ با پیادهروی و راهپیمایی در استپهای مغولستان و کوههای کیمینکان گذشت. او زندگی تفکرآمیزی داشت و روزانه چندین ساعت و در چندین نوبت تمرین میکرد و در اینجا بود که وی اساس خودآموزی در نظام روح و جسم را آموخت و تعادل در افکار را تشخیص داد.
ناکایاما در سال ۱۹۳۷ از دانشگاه فارغالتحصیل شد. او در همان سال به عنوان مترجم به چین سفر کرد و در آنجا بوکس چینی را فرا گرفت.
در زمان شروع جنگ جهانی دوم ناکایاما موفق به کسب رتبه دان ۲ شد. وی در ماه می سال ۱۹۴۶ بعد از جنگ به ژاپن بازگشت.پس از جنگ جهانی دوم ناکایاما قصد داشت زبان چینی را در دانشگاه
های ژاپن تدریس کند ولی به دلیل نابسامانیهای ناشی از جنگ، حوصلهای در ژاپنیها برای یادگیری زبان چینی باقی نمانده بود.
او در این زمان برای امرار معاش اقدام به فروش لباس زیر قناعت کرد و در عین حال در جستجوی همدورههای رزمیکارش برآمد. ولی اغلب آنها را مرده بودند یا اینکه آدرسشان تغییر کرده بود. او در پی ارتباط با فرزند فوناکوشی بود که فهمید او در سال ۱۹۴۵ به دلیل ابتلا به سل درگذشته است. در سال ۱۹۴۹ موفق به پیدا کردن استادش گیچین فوناکوشی گردید.
در این سالها تمرین کاراته در ژاپن ممنوع بود. ناکایاما تلاش بسیاری جهت رفع ممنوعیت انجام تمرینات کاراته انجام داد و سرانجام پس از رفع ممنوعیت در ماه می سال ۱۹۴۹ به کمک همکاران دیگرش اقدام به تاسیس انجمن کاراته ژاپن نمود. برای ادای احترام به استادش گیچین فوناکوشی پست ریاست افتخاری این انجمن به فوناکوشی اعطا گردید. در سال ۱۹۵۵ این انجمن بخشی از وزارت فرهنگ و هنر ژاپن گردید.
در سال ۱۹۵۱ ناکایاما موفق به کسب دان ۳ شد و در سال ۱۹۵۵ نیز موفق به کسب دان ۵ گردید. در سال ۱۹۵۶ با همکاری آکازاکی او برنامه آموزش کاراته را بازسازی کرد که پیرو آن هم کاراته به سبک سنتی و هم به سبک متدهای علمی روز توسعه پیدا کرد.
در سال ۱۹۵۸ پس از مرگ گیچین فوناکوشی، ماساتوشی ناکایاما به عنوان رئیس انجمن کاراته ژاپن انتخاب گردید و در سال ۱۹۶۱ ناکایاما به دان ۸ ارتقا پیدا کرد.
ناکایاما مسابقات قهرمانی کومیته و کاتا را پایهگذاری کرد و بالاخره در سال ۱۹۷۰ مسابقات سبکها را را حضور ۲۴ کشور برگزار کردند.
ناکایاما در سال ۱۹۷۱ در یک حادثه هنگام اسکی کردن زخمی شد و پزشکان اعلام کردند نه تنها نمیتواند کار کند بلکه امیدی به زنده بودنش نیست. ناکایاما در آن زمان ۵۸ ساله بود و با اراده و روح قوی و جسم ورزیدهاش عکس نظر پزشکان را ثابت کرد و تا آخرین ساعات زندگیش مشغول تمرین و تدریس کاراته بود.
او در سال ۱۹۷۲ به کمک یکی از دانشآموزانش یک مدرسه در زیر زمین آپارتمانش برپا کرد. این مدرسه رزمی با فاصله کمی از انجمن کاراته ژاپن قرار دارد. دانشآموزانی که از خارج ژاپن برای یادگیری کاراته مراجعه میکردند در خوابگاه زندگی میکردند و در این مدرسه رزمی آموزش میدیدند.
ناکایاما کتابهای بسیاری در باب کاراته نوشت که برجستهترین آن سری ۱۱ جلدی کتاب بهترین کاراته میباشد. او تولیدات ویدیویی بسیاری نیز داشت.
کتابهای ناکایاما شامل:
- کاراته کاربردی تالیف ۱۹۶۳ (راهنما برای دفاع شخصی یک انسان معمولی)
- کاراته کاربردی تالیف ۱۹۶۳ (دفاع در مقابل یک حمله کننده)
- بهترین کاراته تالیف ۱۹۷۷ (جامع)
- کاراته پویا تالیف ۱۹۸۶
ماساتوشی ناکایاما در ۱۵ آپریل ۱۹۸۷ در سن ۷۴ سالگی درگذشت. او برای خدمات گستردهاش جهت توسعه کاراته شوتوکان شهرت دارد.
‹‹کاتاها و تکنیکهای پایه اصل است. ابتدا باید آنها را آموخت و با تمرینات بسیار و ممارست در کاتاها روح و جسم را تقویت کرد، سپس به کومیته روی آورد.››
ماساتوشی ناکایاما
@Karateos
#یامازوکی 🥋
ضربه ای که با دو دست انجام میشود که دست پایین به حالت اورا زوکی حرکت میکند اما نه کاملا زیرا مشت زیرین مستقیم تر از اورا زوکی حرکت میکند و دست بالا به حالت جودان زوکی (البته گاه دیده میشود آرنج در جوادن زوکی مقداری روبه پایین زاویه دارد.به اندازه پانزده یا بیست درجه)
و دو زوکی نیز باید باهم اجرا شوند
این نوع ضربه هم کاربرد دفاعی دارد هم هجومی#یامازوکی 🥋
ضربه ای که با دو دست انجام میشود که دست پایین به حالت اورا زوکی حرکت میکند اما نه کاملا زیرا مشت زیرین مستقیم تر از اورا زوکی حرکت میکند و دست بالا به حالت جودان زوکی (البته گاه دیده میشود آرنج در جوادن زوکی مقداری روبه پایین زاویه دارد.به اندازه پانزده یا بیست درجه)
و دو زوکی نیز باید باهم اجرا شوند
این نوع ضربه هم کاربرد دفاعی دارد هم هجومی
@Karateos
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چند اجرا از ضربه هایتو
@Karateos
🥋 قدرت
تنها در ورزش های رزمی وجود دارد.
صرفاً به میدان آمدن و حریف را بر زمین زدن کافی نیست.
🤔 دوست دارم هنگامی که به دوجو می آیید و عرق می ریزید از خود بپرسید به چه دلیل و با چه هدفی این چنین عرق می ریزید.
🈴 دوجو (محل تمرین) باید در انسان سازی و ارتقای روحیه انسان دوستی به هنرجویانش نقش مهمی ایفا نماید. ☯
#اویاما
#فلسفه_رزم 🀄️
@Karateos
💪 من به مردان
#مبارز و جنگجو،
فوق العاده افتخار می کنم...
حتی اگر آن شخص دشمن من باشد. ☯
#اویاما
#هنرجنگ ⛩
#روحیه_رزم 💪
@Karateos
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تمرینات دیدنی مرد بزرگ کاراته
سوسای #اویاما
#sosaii_oyama
@karateilam98
#کیوکوشین
#کاراته
@Karateos
🥋 اجرای یک #حمله موفق
باید متناسب با حریف باشد.
داشتن احساسی از زمان سنجی با حریف، تنظیم #فاصله خود و حریف
و استفاده صحیح از سرعت و #ریتم با عکس العمل های حریف
حمله را موفق می کند. ☯
#علم_مبارزه 🥊
@Karateos
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥋 ضربه چرخشی
✅ تکرار یک ضربه چندان عاقلانه نیست ولی گاهی مثل این مورد جواب می دهد. ☯
#کیوکوشین
@kuqusionschoolashkezar
#تکنیک 👊
@Karateos
16.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
50.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥋 کاراته #شوتوکان
🙅♂ نحوه استقرار، مشت زدن، کاتا و ...
The Art Of Shotokan
#کاگاوا سنسه بزرگ
🏢 رییس سازمان JKS
aparat.com/v/lt8MJ
#آموزش
@Karateos
14.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☸ نقاط فشار
و استفاده از آنها در هنرهای رزمی
❇️ نقاط فشار به بخش های خاصی در سطح بدن اطلاق می شود که نسبت به فشار حساس هستند.
از این نقاط فشار استفاده های مختلفی می توان کرد، مثلا یک کاربرد آن در طب فشاری است که از آن برای درمان #بیماری ها استفاده می شود.
اما نقاط فشار در دفاع شخصی هم کاربرد دارند و ورزش کاران رزمی با استفاده از آن ها، در کسری از ثانیه مهاجمان را ناتوان می کنند. با فشار دادن این نقاط از بدن مهاجم، از خود دفاع کنید و جان تان را نجات دهید. ☯
#نقاط_فشار
#هنر_پنهان
@Karateos
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
📌اهمیت فاصله
شاید خیال بکنید آکا داره شیرو رو میکشه سمت خودش تا ضربشو بزنه ولی این خود شیرو هست که با پاهای خودش میره جلو و ضربه رو میخوره. آکا فقط داره وسوسه میکنه.
.
ملاک های برتری در کیوکوشین
۱. قدرت
۲. تکنیک
۳.تعداد ضربه
۴. میل به بردن
…………….
#کیوکوشین #کاراته #ورزش #رزمی #kyokushin #karate #mma #ufc #sport #fight #fighter #boxing
@Karateos
آموزش کومیته توسط هیروکی کوروزاوا
قیمت: ۷/۵۰۰ تومان
تعداد بازدید: ۱۲/۵۲۱ بازدید
زبان: ژاپنی
تعداد: ۱ حلقه
مدت زمان: ۱ ساعت و ۲۸ دقیقه
ویدیوی کوتاهی از این محصول
مو جود نیست
نمی توانید چند روز منتظر پست بمانید؟
این ویدیو در اپلیکیشن آندرویدی ما موجود است ظرف چند ثانیه ویدیو را دانلود کنید و از آن لذت ببرید.
هیروکی کوروزاوا (Hiroki Kurosawa) یکی از فایتر های افسانه ای کیوکوشین کاراته بود، کوروزاوا به واسطه ضربات پایین تنه بسیار قدرتمندش مشهور بود او اولین کسی بود که توانست با اولین بار شرکت در مسابقات قهرمانی ژاپن را از آن خود کند. کوروزاوا کسی بود که برای هدفش می جنگید ترکیب ضربات مشت و گدان او حریفان زیادی را از میدان به در کرد. کوروزاوا اکنون خود را از IKO بازنشسته کرده است و سبکی با نام کوروزاوا دوجو را بنیان نهاده است و به آموزش مشغول است.
در این ویدیوی آموزشی هیروکی کوروزاوا، می توانید نحوه ترکیب ضربات دست و پا را در مبارزات کیوکوشین از یکی از استادان این فن یاد بگیرید.کسانی که در رشته های رزمی فول و یا آزاد کار می کنند به خوبی از داشتن ضربات پایین تنه قدرتمند و صحیح آگاهند. کوروزاوا استاد این نوع ضربات است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش کومیته توسط هیروکی کوروزاوا
هیروکی کوروزاوا (Hiroki Kurosawa) یکی از فایتر های افسانه ای کیوکوشین کاراته بود، کوروزاوا به واسطه ضربات پایین تنه بسیار قدرتمندش مشهور بود او اولین کسی بود که توانست با اولین بار شرکت در مسابقات قهرمانی ژاپن را از آن خود کند. کوروزاوا کسی بود که برای هدفش می جنگید ترکیب ضربات مشت و گدان او حریفان زیادی را از میدان به در کرد. کوروزاوا اکنون خود را از IKO بازنشسته کرده است و سبکی با نام کوروزاوا دوجو را بنیان نهاده است و به آموزش مشغول است.
در این ویدیوی آموزشی هیروکی کوروزاوا، می توانید نحوه ترکیب ضربات دست و پا را در مبارزات کیوکوشین از یکی از استادان این فن یاد بگیرید.کسانی که در رشته های رزمی فول و یا آزاد کار می کنند به خوبی از داشتن ضربات پایین تنه قدرتمند و صحیح آگاهند. کوروزاوا استاد این نوع ضربات است.
@Karateos
🥋معرفی سبک های کاراته🥊
سبکهای کنترلی
شوتوکان: در این متد توجه خاصی به نیرو و سرعت ورود آن و مرکز ثقل نیرو میشود این سبک توسط گیچین فونا کوشی بنیان گذاری شده است.
شیتوریو: شیتوریو متشکل از دو سیستم ناهاته و شوری ته در کاراته میباشد. بنیان گذار این سبک کنوا مابونی است.
گوجوریو: سبک گوجوریو که روشی سفت و نرم می باشد توسط چوجون میاگی در اوکیناوا پدید آمد، این سبک متعلق به سیستم ناهاته در کاراته می باشد.
وادوریو: این سبک که معنای آن راه صلح (روش صلح) است به وسیله اوتسوکا هیرونوری پدید آمد.
کان ذن ریو: کان ذن ریو به یعنی کاملترین سبک کاراته که توسط استاد فرهاد وارسته بوجود آمده آمده است.
سبکهای غیر کنترلی
کیوکوشین: این سبک توسط ماسو تاتسو اوياما که نشات گرفته از تجربه های اویاما و دیگر سبک ها می باشد پدید آمده است.
گوجوریو: در گوجوریو مبارزات کنترلی و غیرکنترلی وجود دارد.
انشین کاراته: این رشته توسط جوکو نینومیا بنیان نهاده شد.
#اوس
@Karateos
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انگیزشی رزمی❤️
واسه اون چیزی تلاش کن که میدونی انتخاب خودته🥊
@Karateos
آیا رزمی کاران در درگیری خیابانی موفق هستند؟
این سوالی است که همیشه از رزمیکاران میپرسند، و معمولا با پاسخ های قوی و قاطعانه بله روبرو میشوند. در این بخش به بررسی اجرای حرکات رزمی در درگیریهای خیابانی خواهیم پرداخت.
برخی از افراد به گمان اینکه بتوانند در درگیری های خیابانی موفق باشند به ورزشهای رزمی روی میآورند و ۹۹ درصد ناموفق هستند.
مبارزات رزمی قوانین خودش را دارد، شما در تمرینها و مسابقات باید طبق قوانین و ممنوعیت های خاص خود حرکات را اجرا کنید.
برای یک مبارز شرایط زیر بسیار ضروری است.
۱ – باید از اعتماد به نفس بسیار بالایی برخوردار باشید.
۲ – در اجرای حرکات و ضربات تبحر و تخصص فوق العاده ای داشته باشید و در هر شرایطی بتوانید آنها را اجرا کنید.
۳ – بدن شما باید به قدری ورزیده و آماده باشد که بدون نرمش و گرم کردن از عهده همه حرکات برآید.
۴ – بر استرس خود غلبه کنید.
۵ – در صدم ثانیه بتوانید فکر کنید و حرکات مورد نظر را اجرا کنید.
با ۱ سال ۲ سال و حتی ۱۰ سال تمرین کردن نمیتوانید شرایط بالا را داشته باشید، استرسی که درگیری خیابانی وجود دارد با استرس مسابقات بسیار متفاوت است.
https://eitaa.com/Defae_Shakhsi
@Karateos
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش درگيري هاي خياباني
@Karateos
18.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند تکنیک دفاعی و ضربات در برابر حریف مهاجم
@Karateos