یکپارچگی ساختاری
نگاه به کاتا از بیرون و نتیجه گیری از آرایش و ترتیب دلخواه تکنیک های آن آسان است. در واقع، در برخی از مسابقات کاتا قوانینی از نوع ژیمناستیک وجود دارند که باید رعایت شوند. از جمله ای قوانین می توان به تعداد ضربات لازم برای شرکت کنندگان و انجام آنها در حداقل زمان اشاره کرد. کسانی که بتوانند این استانداردهای کاتا را انجام دهند بایدذهن آماده تری داشته باشند.
کاتا دارای تمامیت ساختاری می باشد. حرکات می توانند سریع و سبک و یا آرام و سنگین باشند اما باید آنها را حس کرد. ایستادن روی یک پا و انجام ضربات سبک در مقابل سر درحالیکه به صورت دایره وار چرخش می کنید ممکن است قابل توجه به نظر برسد اما هیچ استحکامی ندارند، هیچ برنامه ای مناسب تر از قدرت نیست. می دانید که کاراته متعادل شده است و بدن به صورت یکپارچه عمل می کند و تمامی اعضای بدن به صورت هماهنگ کار می کنند.
انسجام
Shin یا "ذهن" یک اصطلاح آشنا برای رزمی کاران می باشد. در این زمینه، به انسجام کاتا اشاره می شود. تاکنون یک کاتا که در آن از حرکات دیدنی و جذاب استفاده شده اند را مشاهده کرده اید؟ به یاد دارید که چه اتفاقی افتاد؟ احتمالا نه. حرکات ساختگی کاتا، اغلب تمایل دارند که به صورت بسیار سریع و انقباضی انجام شوند اما تقریبا در هر صورت، اگر می توانید حرکات کاتا را به صورت آهسته تماشا کنید، خواهید دید که این حرکات نمایشی به طور چشمگیری ضعیف بوده و در یک مبارزه واقعی تا حد زیادی بی معنی می باشند. در یک کاتا واقعی، یک جریان وجود دارد. اجزای با هم کار می کنند.
قصد و نیت
در کاتای واقعی، اینکه یکی از چیزهای تولید شده در یک دوره دراز مدت و توسط کسانی که می دانند چه کاری انجام دهند و آن را به درستی زیر نظر یک مربی یاد بگیرند، قصد و نیتی پشت آن است. یک مجموعه از اصول متحد کننده وجود دارد. در برخی از این اصول، حرکات، به سمت داخل، خارج و یا جانب سریع خواهند بود.
در کاتای ضعیف، عملکرد ما مانند بچه کوچکی می باشد که در یک فروشگاه اسباب بازی فروشی بزرگ قرار دارد و پولی برای خرید اسباب بازی در اختیار ندارد. در کاتای خوب، این احساس که تمرین کننده بر روی زمان و مکان کنترل دارد به کار سرعت می بخشد. این قسمت از تمرکز، هدف کاتا است.
تمامیت ساختاری، انسجام، قصد و نیت سه رکن اصلی در کاتا می باشند. آیا حضور کاتا در آموزش کاراته مفید است؟ استدلال های زیادی در این مورد وجود دارند، برای پاسخ به این سوال باید درک درستی از کاتا داشته باشیم.
یک بار Kina-san به من گفت که تونفا برای من نمادی از هماهنگی است. Kina-san که یکی از دوستان من و مربی کاراته می باشد به طور چشمگیری از یک جفت از سلاح های رزمی استفاده می کند. من دیدم که او چگونه با تونفا کار می کند وچه چرخش ها و ضرباتی را می تواند با آن وارد کند.
تونفای ساده در اصل یک دستگیره چوبی می باشد که در زمان های قدیم برای چرخش آسیاب غلات مورد استفاده قرار گرفته و مانند برخی از سلاح های اوکیناوای نمایشی تحت الشعاع قرار گرفته است. تونفا سلاح سردی است که در صورت مسلط بودن به استفاده صحیح و کاربردی از آن هم در دفاع و هم در حمله بسیار کار آمد است. Kina-san در هاوایی متولد شده است اما او سال های زیادی را با بستگان خود در اوکیناوا زندگی کرده است. او به طور گسترده ای در آنجا مشغول به یادگیری کاراته کرد. او در سال 1940 درست قبل از بمباران پرل هاربر به هاوایی بازگشت و به خاطر ترس از دستگیری توسط مسئولین دولت آمریکا بیش از چهار سال از عمر خود را در کلبه شکار یکی از دوستان خود که در منطقه روستایی مائوئی قرار داشت زندگی کرد و همراه کشاورزی مشغول تمرین با تونفا شد.
یک شب تابستان، "کینا سان" درباره سال هایی که او هنوز به یک رزمی کار کاراته تبدیل نشده بود و در اوکیناوا به سر می برد توضیح داد. من از او پرسیدم که معنای این جمله چیست که می گوید تونفا نماد هماهنگی است؟ او توضیح داد که در حالی که ظاهری ساده دارد اما یک ابزار پیچیده برای استفاده می باشد. باید با دقت از آن استفاده کرده و در برابر استرس فوق العاده ای که در هنگام مبارزه برای شما اتفاق می افتد مقاومت کرده و از تمرینات روزانه به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.
اوکیناوایی ها مدت ها قبل یاد گرفتند که از ابزارهای مختلف کشاورزی و ماهیگیری برای مبارزه استفاده کنند. یکی از این ابزارها تونفا می باشد که در اصل از چوب گونه های بومی درخت بلوط سفید درست می شود. کلمه تونفا به معنی "دستگیره" می باشد که در سنگ آسیاب مورد استفاده قرار می گرفت به این صورت که یک سوراخ در سنگ آسیاب قرار می گرفت و از تونفا برای چرخش آن سنگ جهت آسیاب کردن غلات مورد استفاده قرار می گرفت.
هنگامی که اوکیناوایی ها از تونفا به عنوان سلاح استفاده کردند، اغلب تونفا در هنگام استفاده می شکست به همین دلیل آن را داخل یک پوسته می گذاشتند. در نهایت آزمایش های مختلف منجر به وجود آمدن تونفایی شدند که سخت تر بوده و در مبارزات رزمی نمی شکسته است.
عده زیادی بر این عقیده اند که کلید اصلی تکنیک های کار با تونفا، داشتن پنجه های قوی می باشد. بنابراین سعی می کنند برای تقویت عضلات انگشتان شان، انواع تمرینات و ورزش های سخت را انجام می دهند. حتی افرادی وجود دارد که انگشتان های خود را می شکنند تا ضربات مشت شان قوی تر شود. اما کلید ضربات قوی، نه تقویت انگشتان، بلکه تقویت دست و مچ دست است.
تونفا را میتوان هم از دسته کوچک عمودی آن و هم از دسته روی بدنه گرفت. در هنگام گرفتن دسته کوچک آن، خود چوب از دست و بازو محافظت می کند و برآمدگی انتهای دسته کوچک نیز از انگشتان دست محافظت میکند. با گرفتن انتهای آن نیز میتوانید از آن برای ضربه با دسته کوچک و یا استفاده از دسته کوچک مانند قلاب برای بیرون کشیدن سلاح حریف از دستش استفاده کنید. در هنگام حمله میتوان چوب را حول محور دسته کوچک چرخاند و به هدف ضربه زد. شخص با این چرخاندن میتواند فضای زیادی را پوشش دهد. همچنین شخص چه دسته را گرفته باشد و چه دسته روی چوب، میتواند با برآمدگی انتهای دسته کوچک نیز ضربه بزند. با نوک چوب تونفا نیز میتوان به حریف زد. با گرفتن انتها و ابتدای چوب میتوان به عنوان دفاع ضربهگیر و یا تکنیکهای قفل و یا شکستن استفاده کرد. معمولاً از تونفا بصورت جفتی (در هر دست یکی) استفاده میکنند. برخلاف باتوم پلیس که تنها از یکی میشود استفاده میکرد.
از آنجاییکه تونفا را در حالتهای مختلفی میتوان در دست گرفت، یکی از مباحث آموزشی آن تغییر سریع نحوه بدست گرفتن آن است. این تکنیکها نیازمند چابکی فراوان دست هستند. همچون بیشتر سلاحهای مکتب رزمی اوکیناوا، بیشتر تکنیکها و حالات ایستادن تونفا از کاراته آمده و در کاراته وجود دارد. آموزش تونفا در سبکهایی از کاراته که سلاح نیز در آنها آموزش داده میشود وجود دارد همچون گوجوریو و شوریریو
کدامیک از هنرهای رزمی بهترین است؟ این یک بحث قدیمی است. متخصصان و رزمی کاران حرفه ای هنرهای رزمی، قرن ها است که در مورد این موضوع بحث می کنند و هرگز به یک نتیجه گیری قطعی نرسیده اند که بهترین هنر رزمی کدام است.
اما چرا؟
برای اینکه این سوال اساسا ناقص است.
بستگی به این دارد که شما واژه "بهترین" را چگونه معنی می کنید.
بهترین برای "چه"؟
رقابت؟ دفاع شخصی؟ تربیت بدنی؟ زد و خورد؟ کاهش وزن؟ پاسخ شما به چند عامل اهداف خود، پتانسیل فیزیکی، در دسترس بودن و طرز فکر بستگی دارد.
به نظر من بهترین هنر رزمی، آن است که از انجام دادن آن لذت می برید و به آن عشق می ورزید.
مهم نیست که آن را چه بنامید.
در مورد من کاراته است. در اینجا دلایلی که به نظر من کاراته بهترین هنر رزمی می باشد را توضیح می دهم:
1- تنوع موازات
تنوع ذاتی موجود در کاراته شگفت انگیز است. مهم نیست که در چه سبکی آموزش می بینید، همیشه چیز جدیدی برای یادگیری وجود دارد. ممکن است کومیته، کاتا، بونکای، کوبودو، kihon یا چیز دیگری باشد. نکته جالب این است که هر چند در ارزش های سنتی ژاپنی / اوکیناوا و سنت ریشه دارد، به راحتی شما می توانید از ترکیب روش های آموزشی مدرن و مفاهیم علمی برای تقویت اثربخشی کاراته در تمام زمینه ها استفاده کنید حتی اگر شما کاراته را فقط برای تفریح، سلامت و یا سرگرمی انتخاب کرده باشید.
در حقیقت کاراته مدرن آنقدر سازگار آست که شما حتی می توانید از آن برای تبدیل شدن به یک قهرمان UFC مانند Lyoto Machida استفاده کنید. مهم نیست که از کدام روش کاراته استفاده می کنید اما این نکته را به یاد داشته باشید که تئوری و عمل دست در دست یکدیگر دارند.
"کاراته هنر رزمی افراد هوشمند است" گیچن فوناکوشی (1868-1957)
2- با کمال تعجب کم خطر، آسان و موثر است
گوش کنید:
کاراته فوق العاده آسان، اما تبدیل شدن به یک کاراته کار خوب فوق العاده سخت است. بر خلاف بسیاری از هنرهای رزمی مدرن با کمال تعجب کاراته ورزشی امن است. شما به ندرت در حین تمرین کاراته دچار صدمات بیشتر از یک کبودی ساده مانند شکستن فک و یا گردن دچار می شوید مگر اینکه در مبارزات آزاد رینگی که سود مهمتر از ایمنی می باشد شرکت کنید. به این دلیل، در سال های اخیر کاراته در میان بچه ها و افراد مسن به شدت محبوب شده است. با این حال می گویم که خودتان را گول نزنید، اگر وارد یک باشگاه واقعی می شوید همیشه باید آماده کار سخت باشید و درد هایی را تجربه خواهید کرد.
کاراته یکی از هنرهای رزمی محبوب و شناخته شده می باشد، فقط به این دلیل ساده که: امن و کم خطر است، یادگیری آن آسان است، به فضای کمی نیاز دارد و اگر درست انجام شود بسیار موثر است. فقط مطمئن شوید که آن را درست انجام می دهید.
"هیچ چیز در دنیای هنرهای رزمی به اندازه ورزشی که در آن نتوانید از خود دفاع کنید مضر نیست" موتوبو چوکی (1870-1944)
3- غنی از نظر میراث و فرهنگ
در آخر به یکی از جنبه های مورد علاقه من در کاراته رسیدیم.
فرهنگ، زبان، تاریخ، فلسفه، مردم.
مطمئنا من عاشق تمرینات فیزیکی هستم اما من چیزی بیشتر از مشت و لگد در یک لباس فرم را دوست دارم. من نیاز به یک ارتباط عمیق تر دارم. به همین دلیل کاراته برای من بسیار زیباست. کاراته مانند عمل جراحی مغز در هنرهای رزمی می باشد.
شما هیچ وقت نمی توانید بگویید که همه چیز کاراته را یاد گرفته اید و دیگر چیزی برای یادگیری وجود ندارد. دنیای کاراته بسیار وسیع و مانند آن که دری از دانش را باز کنید و 10 در دیگر پیش روی خود ببینید. گرچه ترسناک به نظر می رسد و برای برخی از مردم دلهره آور است اما از نظر من: این باعث می شود که بیشتر تشنه یادگیری در مورد استادان قدیمی، مفاهیم، کلمات ژاپنی، فلسفه و دیگر چیزهای تاریخی مربوط به آن شوم. کاراته از یک زمینه فرهنگی و اجتماعی کاملا متفاوت با ما آمده است. این آخرین دلیل من بود که چرا از نظر من کاراته بهترین رشته هنرهای رزمی در جهان می باشد.
"کاراته انجام یک مطالعه مادام العمر هست" مابونی کنوا (1889-1952)
امیدوارم که شما هم در مورد موضوع این مقاله با من موافق باشید. در صورتی که با نظر من مخالف هستید نام رشته ای که از نظر شما در دنیای هنرهای رزمی بهترین می باشد
🥋 در صورتی که شخصی از من بپرسد که انسان باید #زندگی خود را صرف انجام چه چیزی بکند
من به او خواهم گفت که بیش از آنکه بخوابد به #تمرین و ورزش بپردازد.☯
#اویاما
#oyama
#حکمت استاد 🀄️
👊 @HrazmiVpahlvani 💪
#کانال
#هنرهای_رزمی.. #ورزش_پهلوانی🇮🇷
🏹🥊🥋🏋♂🤼♂🤸♂🧗♂🤺🏊♂🏇
(⛩هنرهای رزمی ما را از خواب بیدار می کند و در آن زیبایی بزرگی نهفته است.) ☯武術🀄️
#ذنکوتسو_داچی
#کاراته_اموزش
حرکت ذنکوتسو داچی یکی از داچی(حالت ایستادن) های پر کاربرد در کاراته است که باید از همان ابتدا ان را اصولی یاد گرفت تا در طول اموزش های بعدی دچار مشکل نشویم.
#کیوکوشین #کاراته #کاتا
اوس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیروکی کوروزاوا (Hiroki Kurosawa) یکی از فایتر های افسانه ای کیوکوشین کاراته بود، کوروزاوا به واسطه ضربات پایین تنه بسیار قدرتمندش مشهور بود او اولین کسی بود که توانست با اولین بار شرکت در مسابقات قهرمانی ژاپن را از آن خود کند. کوروزاوا کسی بود که برای هدفش می جنگید ترکیب ضربات مشت و گدان او حریفان زیادی را از میدان به در کرد. کوروزاوا اکنون خود را از IKO بازنشسته کرده است و سبکی با نام کوروزاوا دوجو را بنیان نهاده است و به آموزش مشغول است.
در این ویدیوی آموزشی هیروکی کوروزاوا، می توانید نحوه ترکیب ضربات دست و پا را در مبارزات کیوکوشین از یکی از استادان این فن یاد بگیرید.کسانی که در رشته های رزمی فول و یا آزاد کار می کنند به خوبی از داشتن ضربات پایین تنه قدرتمند و صحیح آگاهند. کوروزاوا استاد این نوع ضربات است.
کاراته و ذن
در حال حاضر، دنیا کاراته را به عنوان قدرتمندترین هنر های رزمی می شناسد. من شخصا این واقعیت را بارها و بارها طی نبردهای پیروزمندانه ای که با نمایندگان سایر مکاتب هنرهای رزمی از اقصی نقاط دنیا داشته ام، به اثبات رسانده ام. اثبات دیگری از این مطلب، توانایی من در شکستن شاخ های گاو نر وحشی با دست های خالی است. برای آن که بتوانم این کار خارق العاده را انجام دهم، باید از لحاظ سرعت، توانایی و قدرت روانی در شرایط عالی باشم. سایرین که شاهد توانایی من بوده اند و یا قدرت غیر قابل انکار بسیاری از مربیان کاراته را دیده اند که در ژاپن تربیت و به خارج فرستاده شده اند، جذب این هنررزمی خیره کننده شده اند و در نتیجه، موج کاراته تمامی دنیا را فرا گرفته است.
قدرت کاراته انکار ناپذیر است چرا که تمامی بدن در حکم اسلحه ای می شود که قادر به کارهایی است که به چشم فرد مبتدی، باورنکردنی است. اما کاراته تنها در قدرت خلاصه نمی شود. کاراته مانند کوه یخی است که قدرت، تنها نوک آن را تشکیل می دهد و عمق و معنای کاراته بسیار بیش از این هاست.
آمریکایی ها و سایر غربی ها مرتبا از من مورد فلسفه ذن سوال می کنند و پاسخ من به آنها این است که ذن کاراته است و کاراته ذن واقعی است هنگامی که همین افراد درمورد سخنی ذن شکایت می کنند و می گویند که ذن تنها برای ساکنان مشرق زمین قابل فهم است، من در رد صحبت آنان می گویم که ذن تنها مشکل نیست بلکه انجام آن در هر جا و برای هر کس امکان پذیر است. وقتی از من درمورد چگونگی آن می پرسند می گویم : همین الان،تعدادی از فنون کاراته را با ذهنی مصمم و صادق و متمرکز انجام دهید. اگر این کار را انجام دهید، دیگر حریف برایتان وجود نخواهد داشت، فرقی بین دوست و دشمن نخواهد بود.
📚 برگرفته از کتاب طریقت کیوکوشین ماسوتاتسو اویاما، ص، 77، انتشارات : علم و حرکت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥋 ضربه #طوبی ماواشی جودان
طوبی = ضربه پرشی
اول با ضربات ترکیبی شیتا گدان، فشار میاره روی شکم
و بعد جودان رو میزنه☯
#کیوکوشین
@Dojo110
#تکنیک 👊
#مبارزه 👊
👊 @HrazmiVpahlvani 💪
#کانال
#هنرهای_رزمی.. #ورزش_پهلوانی🇮🇷
🏹🥊🥋🏋♂🤼♂🤸♂🧗♂🤺🏊♂🏇
(⛩هنرهای رزمی ما را از خواب بیدار می کند و در آن زیبایی بزرگی نهفته است.) ☯武術🀄️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥋 مبارزه #رینگی #اندی_هوگ
#کیوکوشین کاراته
@kuqusionschoolashkezar
#مبارزه 🥊
👊 @HrazmiVpahlvani 💪
#کانال
#هنرهای_رزمی.. #ورزش_پهلوانی🇮🇷
🏹🥊🥋🏋♂🤼♂🤸♂🧗♂🤺🏊♂🏇
(⛩هنرهای رزمی ما را از خواب بیدار می کند و در آن زیبایی بزرگی نهفته است.) ☯武術🀄️
🥋 کاراته
❇️ زمانی که در حکومت استبدادی #چین در #اوکیناوا سال ۱۶۴۴ قانون منع استفاده از شمشیر اجرا شد، مردم به سمت آموزش هنرهای مبارزه ای با دست خالی روی آوردند و همین مسئله باعث شکوفایی کاراته شد.
🥋 سال ۱۹۲۱ گیچین #فوناکوشی، #استاد بزرگ کاراته اوکیناوا، هنرجویان بزرگی را با تکنیک های کاراته آشنا کرد و سبک های گوناگون کاراته را به ژاپن معرفی کرد.
اما در قدمتی سه هزار ساله #بودیدهاراما که از پیشوایان بودایی هندوستان بود حدود ۵۲۵ سال پیش از میلادمسیح خود را به معبد شائولین چین رساند و جزء مبتکران کاراته محسوب می شود.
🥊 کاراته در سه سبک #کنترلی، #غیرکنترلی و #رینگی دسته بندی می شود.
این ورزش رزمی به معنای روش مبارزه و دفاع با دست خالی (بدون سلاح) است که شامل ضربات سریع دست و پا می شود.
🇮🇷 ورزش رزمی کاراته سال ۱۳۴۲ توسط هرمز میربابایی و فرهاد #وارسته وارد ایران شد و سال ۱۳۴۹ مرتضی #کاتوزیان اولین #کمربند مشکی کاراته ایران را دریافت کرد.☯
#karate
#تاریخچه 📚
👊 @HrazmiVpahlvani 💪
#کانال
#هنرهای_رزمی.. #ورزش_پهلوانی🇮🇷
🏹🥊🥋🏋♂🤼♂🤸♂🧗♂🤺🏇
(⛩هنرهای رزمی ما را از خواب بیدار می کند و در آن زیبایی بزرگی نهفته است.) ☯武術🀄️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥋 #کیوکوشین
#ضربه چرخشی
(🖌 تو مبارزه های دوستانه از برخورد کامل این ضربه استفاده نکنید و فقط نمایشی آن را اجرا کنید.)
@dojo110
#تکنیک 👊
#مبارزه 🥊
👊 @HrazmiVpahlvani 💪
#کانال
#هنرهای_رزمی.. #ورزش_پهلوانی🇮🇷
🏹🥊🥋🏋♂🤼♂🤸♂🧗♂🤺🏇
(⛩هنرهای رزمی ما را از خواب بیدار می کند و در آن زیبایی بزرگی نهفته است.) ☯武術🀄️
ازجمله مهمترین خصوصیت بارز یک کاراته کا داشتن فضایل اخلاقی است که باید داشته باشد و همیشه از درگیری و زد و خورد دوری کند. در واقع با افزایش جمعیت و رشد جوامع متاسفانه هر روزه شاهد خشونت ها و تخلف هایی در جامعه مان هستیم. در صورتی که قادر نیستیم تا در برابر افرادی که به دنبال درگیری و نزاع هستند خونسردی خودمان را حفظ کنیم بهتر است که تکنیک های دفاع شخصی را یاد بگیریم. مطمن باشید در هنگام درگیری تفاوت زیادی بین کسانیکه تکنیک های دفاع شخصی را می دانند و کسانی که آنها را نمی دانند وجود دارد.
افرادی که قادر به دفاع از خود هستند به راحتی می توانند وضعیت روحی شان را در حالت طبیعی حفظ کرده و حتی در زندگی روزمره اش هم تاثیرگذار باشد. به همین جهت فرد، درحالیکه در نهایت خونسردی قرار دارد هیچ وقت به مهاجم این اجازه را نمی دهد که به او حمله کند. همچنین این شخص هیچوقت خود را در موقعیت های خطرناک قرار نمی دهد مگر زمانی که واقعا لازم باشد. احتمال رفتن چنین شخصی به سمت دردسر بسیار کمتر از کسی است که فنون دفاع شخصی را نمی داند. تکنیک های دفاع شخصی در کاراته دارای ارزش حیاتی بسیاری می باشند.
مردم بر این عقیده اند که قدرت جسمی و روانی شان دارای محدودیت هایی می باشد ولی برای غلبه بر این محدودیت ها هیچ تلاش جدی انجام نمی دهند. اما با داشتن آموزش صحیح و تمرینات مداوم می توان بر این موانع جسمی و روحی غلبه کرد.
کاراته یک هنر رزمی ژاپنی می باشد که منجر به آشکارسازی استعدادهای نهفته برای غلبه بر ضعف ها و محدودیت ها طراحی و پیاده سازی شده است.
تفاوت های بین دفاع شخصی در کاراته و مبارزه در کاراته چه هستند؟
شما در دفاع شخصی مصلحت تان را در نظر خواهید گرفت. دلیل دفاع کردن تان حفاظت از جان تان است که البته آن هم غریزی است. ولی در مقابل در مبارزه نه تنها با حریفتان به یک رقابت سالم ذهنی می پردازید بلکه با او رقابت ذهنی و روحی نیز وجود دارد.
اگر قبل از هر چیز به امنیت و سلامت خودتان فکر می کنید امکان دارد دستپاچه شده و ندانید که باید چه کاری را انجام بدهید. بیشتر مردم نمی توانند به سرعت تصمیم درستی بگیرند به همین دلیل امکان دارد که فرصت خود را از دست دهند.
واژه کاراته از mu (خلا) Zin Buddhism مشتق شده است. منظور از این خلا، رهایی از مانع روانی ترس است. هنگامی که توانستید بر این مانع غلبه کنید قدرت شخص جهت بکارگیری تکنیک های جسمی کاراته بهبود خواهد یافت. اساتید برجسته و قدیمی کاراته بر این باورند که تکنیک ها 30 درصد و وضعیت روح و روان 70 درصد در پیروزی شخص موثر می باشند.