💠شایستگی و تبارگزینی
🔹 برای برخی #انتصابات_اخیر ، جای تکذیب یا توجیهات سیاسی متداول، #توجیهاتی_دینی پرداخته شد؛ متن زیر ناظر به آن است ؛ شاید در مجالی مبسوط تر پرداخته شد.
1⃣داماد حضرت امیر(ع)
عبدالله بن جعفر ، اولین متولد مسلمان در ایام هجرت به حبشه، فرزند شهید ممتاز جعفرطیّار، داماد علی(ع) شد . با وجود لیاقتها هیچ پست حکومتی از سوی حضرت به او داده نشد .
برخورد حضرت امیر(ع) در حالت تنگی و گشاده دستی زیاده او عبرت آموز است:
🔹وقتی تنگی یافت گفت مجبورم وسائل زندگی ام را بفروشم، به من کمک کن! حضرت قبول نکرد و فرمود: مگر به من بگویی عمویت برود دزدی کند و از مال مردم [بیت المال] به تو بدهد! ۱
🔹موقع دیگر حضرت وقتی با گشاده دستی زیاده اش مواجه شد بخاطر تبذیر #حکم_حَجر براو کرد که موجب می شد در اموالش نتواند تصرف کند! ۲
فقط اینطور می توان خواهش ها و کنش های بطانه ۳ و نزدیکان را کنترل کرد.
2⃣پسران حضرت امیر(ع)
چگونه است که دو نوه رسول الله _ که خداوند برای امامت بر امت برگزیده_ را حضرت امیر(ع) در ۴سال حکومتش فرماندار و استاندار جائی نمی کند؟!
🔹آنها را در جنگ جلوی تیر می فرستد، یکی فاتح جمل و یکی فاتح فرات می شود، اما وزیر و وکیل شان نمی کند! سفیر هزینه شدن ها و خطبه خوان در نا آرامی ها میشوند، اما امین بیت المال یا امیر جایی نه!
🔹از قضا در دولتش با #مشکل_شایستگی هم مواجه است! اقلا چند فرماندارش به معاویه پیوستند ( فرمانداران بحرین، اردشیر خُره،کسکر و...) و چندتا خیانت کردند(بصره، اصطخر فارس و...) ! چرا دو فرزند زهرا(س) _ که خداوند شایستگی شان را برای امامتِ امت امضاء و ابلاغ کرده_ را در این #قحط_شایستگی به وزارت یا امارت شهری برنمی گزیند؟!!
🔹کدام توجیه شرعی از آن همه آیه و روایت برای امامت حسن و حسین بهتر؟! آنها که برای امامت از طرف خدا شایسته اند، برای امارت جایی به طریق اولی شایسته نیستند؟! آنهم در قحط شایستگی!
3⃣دولت حضرت امیر(ع)
عترت هم مثل قرآن آیات محکمات و متشابهات دارد. دو سه "ابن عباس" مدرک خوبی برای #مشروعیت_تبار_گزینی حضرت امیر(ع) نمیشود.
🔹دولت علوی مقابل دولت اموی است و در خطبه ۳ از ارکان دولت عثمان را این می شمارد:
قَامَ مَعَه بَنُو اَبِیه
خاندانش با او برخاستند و به قدرت رسیدند!
🔹ابن عباس معروف قبل از دولت علوی هم منصب افتاء ،مشاور، امیرالحاج و...داشت. ۴
اگر خائن بیت المال اوباشد ۵ توبیخ عجیب نامه ۴۱را هم باید در کنار گزینش پسر عموی باسابقه دید:
" باشمشیرم که هرکس را با آن زدم در آتش شد، گردنت را بزنم. به خدا قسم اگر کاری که توکردی حسن و حسین کرده بودند از من نرمی نمی دیدند...!"
🔺بهتر است در منازعات سیاسی موجود از تکذیب و توجیهات دیگر برای برخی خویش گماری ها استفاده شود نه استناد به سیره حضرت امیر(ع)!
.
📎پی نوشتها:
۱.نماز جمعه رهبری۸۳/۸/۱۵
۲. ر.ک: شرح ابن ابی الحدید ج۱ص۵۳/اخبارالطوال ص۲۱۵/ بحارج۴۰ص۹۱
۳. بطانه= آستر لباس . در عهدنامه مالک اشتر کنایه از نزدیکان مقامات و کسانی که رمز و رازها را می دانند!
۴.انساب الاشراف ج۴ص۲۷/تاریخ یعقوبی ج۲ص۱۷۶
۵.بررسی محققانه این مساله در کتاب ابن عباس و اموال البصره جعفرمرتضی عاملی آمده است.
✍حجه الاسلام محسن قنبریان
https://t.me/Kolbe_Andishe_Farhang
8.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠مداخله نمایندگان مجلس در انتصابات
🎥بیانات رهبر انقلاب ناظر به شرایط فعلی و کشاکش ها و دخالت های افسارگسیخته نمایندگان مجلس در انتصابات دولت بخصوص لایه استانی،۱۴۰۰/۳/۶
"یکی از آسیبها ورود نمایندگان در مسائل اجرائی است؛ فرض بفرمایید وارد شدن در اینکه مدیرکلّ فلان تشکیلات در شهر ما یا در استان ما مثلاً فرض کنید که چه کسی باشد، چه کسی نباشد؛ استاندار، فرماندار و از این قبیل. حالا یک وقت در مواردی یک حالت اضطراری ممکن است رخ بدهد که آن موارد استثنائی را من کاری ندارم امّا به طور معمول نمایندگان محترم از این مسائل اجرائی باید کناره بگیرند، وارد شدن در این مسائل و با مسئول اجرائی در این زمینه گفتگو کردن و توافق کردن و امثال اینها خطراتی دارد؛ از این بایستی اجتناب بشود."
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠 آیا بن خرید، «بازگشت به دوره کوپن» و یک الگوی ارتجاعی است؟
🔹دولت تصمیم گرفته است از امسال با حذف ارز ترجیحی، مبلغ آن را در قالب بن خرید در کارت خانوار قرار دهد. عده ای به اسم اقتصادددان هم داد و بیداد راه انداخته اند که بازگشت دوره کوپن و چه ...
🔹این استفاده از الگوی کوپن نیست که ارتجاعی است، بلکه این تصور که گذشته هیچ تجربه قابل استفاده ای برای امروز ما ندارد، طرز تصور عقب مانده است.
🔹یکی از بزرگترین طرح های کوپن در دنیا طرح Snap یا برنامه کمکی تغذیه تکمیلی وزارت کشاورزی آمریکاست که در این برنامه به حدود ۴۰ میلیون فقیر آمریکایی کوپن غذا داده می شود تا بتوانند از فروشگاههای خاصی، مواد غذایی تعیین شده ای را خرید کنند.
🔹ابزار ارائه این کمک هم تا سالهای سال برگه کوپن کاغذی بوده که در سه رنگ سبز (۱۰ دلاری)، آبی (۵ دلاری)، و قهوه ای (۱ دلاری) به افراد تحت پوشش داده می شده.
🔹ولی حدودا از دهه ۹۰ میللادی (یعنی تقریبا همان زمانی که ایران شروع به حذف کوپن کرد) بعضی از ایالت های آمریکا شروع به جایگزینی کوپن کاغذی با کوپن های الکترونیک با استفاده از کارت های اعتباری می کنند.
🔹اولین برنامه مکمل غذایی آمریکا سال ۱۹۳۹ (حدودا شروع جنگ جهانی دوم و زمانی که هنوز آمریکا وارد جنگ نشده بود) شروع می شود. البته در فاصله ۱۹۳۹ تا امروز هم چندین بار به دلیل مخالفت های راست گرایان و احتمالا استدلال هایی از جنس «گدا پروری نکنیم»، «چرا باید از مالیات عده ای برداشت و به دیگری کمک کرد» و ... این طرح متوقف شده ولی به ویژه در دوران هایی که دستور کار سیاسی به جلب حمایت عامه نیاز داشته (مثل دوره کندی) دوباره آغاز شده.
🔹یکی از طرح هایی که در ایام انتخابات ریاست جمهوری مبتنی بر همین تجربه موفق کشورهای مختلف ارائه شد طرح سعید جلیلی بود که ظاهرا برنامه دولت هم از روی همین طرح قرار است اجرا شود.
✍میثم ظهوریان
@Kolbe_Andishe_Farhang
10.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠استراتژی قدرتمند ایرانیان باعث فرار آمریکاییها از منطقه شد!
🎥 اظهارات 'علم صالح' استاد روابط بین الملل دانشگاه ملی استرالیا در بیبیسی
🔹 "ایران در 300 سال اخیر و تا دوره پهلوی هرگز ثبات و استقلال سیاسی و همچنین بازدارندگی دفاعی نداشته است اما رهبر جمهوری اسلامی با تمرکز بر سیاستهای واقعگرایانه توانست قدرت نظامی پایدار ایجاد کند؛ ایران به هدفش یعنی حذف آمریکا از معادلات منطقه رسیده است"
🔹حافظه تاریخی ایرانیان سبب شده که آن ها هرگز به غرب اعتماد نداشته باشند؛
@Kolbe_Andishe_Farhang
4_5774130062529923236.pdf
حجم:
456.4K
💠خطبه فدکیه حضرت زهرا(س)
🔻متن کامل به همراه ترجمه فارسی
✍علیرضا پناهیان: کاش با خطبۀ حضرت زهرا(س) آشناتر بودیم که یکدوره آگاهی از اهم معارف دینی است. اولیاء خدا به فرزندان خود خطبۀ فدکیه را آموزش میدادند و آنها حفظ میکردند. اگر کسی میخواهد جمعبندی فاطمه(س) را از دین اسلام بداند و از علت غربت دین پس از رسول خدا(ص) آگاه شود، این خطبه را بخواند.
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠آسيب شناسى همه انقلابها
🔹در سخنرانى انتقادى و اعتراضى حضرت زهرا (سلام الله عليها) به اوضاع پس از پيامبر ، ميتوان تعابيرى را ديد كه اخطار صريح به همه انقلابيون در طول تاريخ ، در همه زمان ها و اعصار است. اولاً مخاطب اين عبارات حضرت، مشركين و كافرين نبودند، يهود و نصارى نبودند، مخاطب شان منافقين به معناى خاص نبودند، بلكه خطابشان به انقلابيون فداكار عصر پيامبر يعنى اصحاب ، مجاهدين، رزمنده ها ، جبهه رفته ها و شهيد داده ها ، يعنى مهاجرين و انصار بوده است.
🔹يكى از مواردى كه حضرت در باره آن اعلام خطر كردند، بازگشت از ارزشهاى انقلابى و الهى و ارتجاع به ارزشهاى جاهلى قبل از پيروزى انقلاب است و شما ببينيد وقتى انقلابى با حضور پيامبر و اصحاب ايشان، در معرض چنين خطر بزرگى بوده است، حساب بقيه انقلابهاى اسلامى مثل ما كه يكى از فرزندان انقلاب پيامبر اكرم در طول تاريخ است ، چه ميشود. انقلاب ما يكى از بذرهايى است كه از آن گلستان روييده است. وقتى آن گلستان از چنين آفتى در خطر بوده است، تكليف انقلاب ما روشن است.
🔹حضرت فاطمه بعد از پيامبر ، در حقيقت يكى از رهبران جنبش مقاومت هستند. مقاومتى كه ميخواهد دو كار را بكند، يكى اينكه ساختار حاكميت بعد از پيامبر را در هم نشكند، دوم اينكه تا حد ممكن جلوى انحراف افكار عمومى و تغيير مسير نظام را بگيرد. روى همين حساب ، معترض، انقلابى ،فريادگر و سازش ناپذير عمل ميكند و هزينه اش را مي پردازد.
🔹ببينيد حضرت فاطمه ، خطاب به مومنين و اصحاب پيامبر چه ميگويند:
"فَهَیْهاتَ مِنْکُمْ، وَ کَیْفَ بِکُمْ، وَ اَنَّى تُؤْفَکُونَ" ، چه ميشود شما را؟ ،" أَرَغْبَه عَنْهُ تُریدُونَ؟ اَمْ بِغَیْرِهِ تَحْکُمُونَ؟ " ، آيا همه معيارها را پس از پيامبر كنار گذاشته ايد؟ و از همه چيز رو برگردانده ايد؟ ديگر قرآن را به داورى قبول نداريد!؟ ، " ما هذِهِ الْغَمیزَه فی حَقّی وَ السِّنَه عَنْ ظُلامَتی" ، اين سستى و سهل انگارى براى چيست؟، كجاست آن حسّ آرمانگرايى و تكليف شناسى شما ؟ چرا چُرت ميزنيد؟ با خود ميگوييد پيامبر رفت و قصّه تمام شد و نهضت به آخر رسيد؟ پايين آمديم دوغ بود، همه آن حرفها دروغ بود؟!
🔹بعد اين جمله را ميفرمايند كه گويى آسيب شناسى همه انقلابها از جمله انقلاب ما است ، يعنى وا دادن بعد يك دوره انقلابيگرى، تن پرور شدن و خو گرفتن به وضع موجود، راحت طلب شدن و سر سفره انقلاب نشستن، بعد از دوره فداكارى و مجاهدت...
🔹حضرت زهرا آفت انقلابها را ، اين قعود بعد از قيام ميدانند.
« فقبحا لفلول الحدّ واللعب بعد الجدّ » ، به بازى و شوخى گرفتن اصول، بعد از يك دوره اى كه همه ما سر اين حرفها جدى بوديم. ميفرمايند چه زشت است به شوخى گرفتن آن چيزى كه روزى جدّى بود. چقدر بد است، وادادن بعد از آن همه جهاد! ، "قبحاً لقرع الصفاه و صدع القناه و خطل الاراء، و زلل الاهواء" ، چه زشت است همه دست آوردها را زمين گذاشتن و گوهرى را كه به آن سختى تا اينجا آورده ايم به سنگ خارا زدن، چه بد است زنگ زدن سلاحها و بى اثر و بى خاصيت شدن ها
چقدر بد است مجاهدينى كه آن كارهاى بزرگ را كردند، بعد از دو دهه اينقدر بى بخار شوند و چه زشت است پس گرفتن شعارها و باطل شدن انديشه ها و از دست دادن انگيزه ها...
✍حسن رحیم پور ازغدی
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠مثلث یُم٘ن؛ مثلث شوم
✔️مثلث یُم٘ن: عدالت- موالات-ولایت
✔️مثلث شوم: نظام طبقاتی- تحزّب- سلطنت والیگارشی
✔️نسبتها:
1⃣تا "عدالت" برقرار نشود، "موالات" و دوستی بین مردم تثبیت نمی شود.
حضرت فاطمه (س)فرمود: "جعل الله... العدل تنسیقاً للقلوب" خداوند عدالت را برای هم نسق شدن ویکپارچگی دلها (همبستگی اجتماعی) قرار داد.
2⃣ تا"موالات" نباشد، "ولایت" مستقر نمیشود.
آیت الله شاه آبادی در کتاب شذرات المعارف به خوبی اینرا تبیین می کنند که "اخوت جامعه"، شرط "تحقق نظام ولایت" است. موالات و همبستگی باهم، "حلقه ی انگشتر" برای "نگین" ولایت وامامت است(بیشتر ر.ک:طرح اندیشه اسلامی در قرآن . مقام معظم رهبری. قسمت ولایت)
3⃣ "ولایت" در مرتبه نازلترش(محبت و ارادت) خود موجب "موالات" ودوستی متولیان میشود. فٲصبحتم بنعمته اخواناً یعنی با نعمت ولایت باهم برادر شدید.
حضرت زهرا(س)فرمود: اطاعتنا اماناً من الفرقه. در زیارت جامعه:بموالاتکم ائتلفت الفرقه.
4⃣تا "ولایت" در حد سرپرستی اجتماعی-سیاسی محقق نشود، "عدالت" در جامعه مستقر نمیشود. انا انزلنا رسلنا ... لیقوم الناس بالقسط.
✔️خوانش تاریخ اسلام:
🔹پیامبر در بدو ورود به مدینه، اخوت و موالات جامعه مومنین را موجب شد(اصبحتم بنعمته اخوانا)
🔹این اخوت موجب نفوذ کلمه پیامبر وتحقق سرپرستی سیاسی اجتماعی او شد. جنگ وصلح رقم زد، حد و دیه اجرا کرد وزکات وخمس گرفت و... (النبی اولی بالمومنین من انفسهم)
🔹در آن سرپرستی و ولایت ، سریع سراغ عدالت رفت تا تنسیق قلوب شده، موالات وهمبستگی جامعه تثبیت شود. این دوستی ها حال گذرا و جو اول انقلاب نباشد.
-اول مهاجر فقیر را زمین دار کرد تا مساوات برقرار شود
-از برخی ثروتمندان تراشید وگاهی سپاه خود را با پول آنها تجهیز میکرد
🔹آن عدالت گستری ، موالات مردم با هم و با ولیّ را افزود:
-در اُحد زخمی عطشان آب نمی خورد تا اول همرزمش را آب دهند وآن یکی هم نخورد تا حدود ۱۵نفر! طوری که نفر اول تشنه شهید شد
-پیامبرهم چنان دوست داشتنی شد که آب وضو و مو وناخن تقصیرش تبرک میرفت.
✔️جابجایی با مثلث شوم!
🔹سقیفه ، هنوز جنازه پیامبر بر زمین بود چرا پی قدرت رفتند؟
امیر(ع) فرمود:"صرتم بعد الموالاه احزاباً: بعد از موالات ، دچار تحزب شدید".
سقیفه، اعتراض به وضع موجود نبود ، شورشی برآمده از نظم طبقاتی(مثل شورش علیه عثمان)نبود. یک روز بعد از نبی در جامعه عادلانه اوست.
سقیفه با نگرانی گروهی(انصار) از آینده خود، شروع و به نفع گروهی دیگر (مهاجر)تمام شد. از اوضاع واحوال چنین دستگیرشان شد که کار دست علی(ع) نمی افتد، لذا پیش دستی کردند چون نگران بودند مهاجر، آینده شان را خراب کنند! مهاجر هم آمدند و مذاکرات به نفع آنها شد. تحزّب و خدشه به موالات، موجب "سقوط ولایت" شد.
🔹با سقوط ولایت(ولو موقت)، خلافت باید کاری میکرد که دیگر برگشت ولایت ممتنع شود: از بین بردن عدالت با نظام طبقاتی!
عدالت، تنسیق قلوب و موالات می ساخت و موالات، حلقه برای نگین ولایت می شد؛ عدالت که مخدوش شود، دیگر جای موالات، تحزب دائمی و "نزاع بر سر منافع" خواهد بود. این دیگر حلقه برای نگین ولایت نمیشود؛ بلکه زمینه "سلطنت واستبداد" می شود.
-دیوان های خلیفه دوم و تبعیض در بیت المال شروع برهم زدن عدالت و مساوات بود. در دوره عثمان اوج گرفت وکامل نظام اجتماعی را طبقاتی کرد.
🔹شورش علیه عثمان، برآمده از فشار طبقاتی است. ائتلاف نیروهائی مختلف از جمله تضاد منافع برخی صحابه غیر اموی با حزب عثمان، شورش آفرید.
🔹تضاد منافعِ احزاب است که جنگ وصلح می سازد. کوفی-شامی هم جنگش و هم حکمیتش وابسته به این منافع گروهی است که ولایت در آن دوام نمی یابد و سلطنت بنی امیه در آن زایش میشود!
🔹دوره کوتاه علی(ع)، امام سراغ زیر بنا رفت: عدالت!
تا از آنجا، تنسیق قلوب و موالات بیافریند و ولایت استقرارش تٲمین شود نه اینکه کوفه به فرمانش نباشد وگرمی وسردی هوا را بهانه کند و در منافع همراه ودر مضار، علیه باشد!
⬅️اضلاع این مثلث ها هریک، ضلع دیگر خودش را می خواند(تٲمل کنید)
✍محسن قنبریان
@Kolbe_Andishe_Farhang
3.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠روز قدس امسال با سالهای دیگر فرق دارد
🎥رهبرانقلاب، ۱۴۰۱/۲/۶
🔹 فلسطینیها دارند فداکاریهای بزرگ از خود نشان میدهند و #رژیم_صهیونیستی هم با پشتیبانی #آمریکا و #اروپا انتهای رذالت و جنایت را انجام میدهد. دولتهای اسلامی در زمینه فلسطین خیلی بد عمل میکنند و بعضی از آنها حاضر نیستند در این زمینه حرف درست و حسابی بزنند.
🔹اشتباه بزرگ این است که فکرکنیم راه کمک به #فلسطین ارتباط با صهیونیستهاست. مصر و اردن ۴۰ سال پیش این خطا را کردند، آیا جنایات صهیونیستها کم شد؟ نه، ۱۰ برابر شد. عدهای میخواهند تجربهی #مصر_انورسادات را تکرار کنند. این هم برای خودشان و هم برای فلسطینیها مضر است. البته به درد رژیم صهیونیستی هم نمیخورد.
@Kolbe_Andishe_Farhang
20.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 تاریخچه تشکیل رژیم غاصب که هر مسلمانی باید بداند
🎥 بخشی از سخنرانی حماسی شهید آیتالله مطهری در حسینیه ارشاد، سال ۱۳۴۸
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠 استعمار نو
در قرن بیستم یعنی بعد از حدود سه قرن،چهار قرن استعمار،
به این نتیجه رسیدند که استعمارِ مستقیم
دیگر جواب نمیدهد؛
یک سیاست جدیدی به وجود آمد
و آن سیاست این بود که در کشورهای هدف،
افرادی را تربیت کنند تا آن افراد
همان کاری را انجام بدهند
که استعمارگر بنا بود انجام بدهد،
همان حرفی را بزنند که او بنا بود بزند،
همان اقدامی را در کشور انجام بدهند
که استعمارگر بنا بود انجام بدهد؛
اصلاً هدف این است.
پس نگاه به دانشگاه و نخبهپروری و نخبهشناسی
در کشورهای هدف برای غربیها این بود که عرض میکنم
که اسم این، استعمار نو بود.
در این زمینه کتابها نوشتهاند،
حرفها زدهاند،
مطالب تحقیقی زیادی افراد نوشتهاند
که خوب است نگاه کنید.
نگاه جریان واپسگرا و ضدّانقلاب به دانشگاه این نگاه بود؛
خب این با نگاه انقلابی کاملاً در تضاد است.
آنها میخواستند که دانشگاههای ماــ
نه فقط دانشگاه کشور ما؛
کشورهای هدف ــ
پسماندههای دانش غربی را فراگرفته
و در واقع آن متاع ازکارافتادهی بیفایده
یا کمفایده را یاد بگیرند
و دستشان از تولید علم کوتاه باشد
یعنی واقعاً علم،
به معنای واقعی کلمه پیشرفت و توسعهای در این کشورها
پیدا نکند؛
هدفِ اینها این بود.
هر حرکتِ علمیِ نوآورانه در هر بخشی،
در این کشورها مورد سرکوب قرار گرفته.
اینها واقعیّات است،
اینها ادّعا نیست،
اینها اتّفاقاتی است که افتاده.
خب، این هم یک چالش بود.
آنها میخواستند «#دانشمندِ_مصرفی» و «جامعهی مصرفی» تولید کنند با دانشگاه.
«دانشمند مصرفی» یعنی آن کسی
که مصرفکنندهی دانش غربی است،
آن هم نه دانش پیشرفته،
[بلکه] دانش عقبافتاده، دانش منسوخشده.
«جامعهی مصرفی» یعنی
همین دانشمندِ تحصیلکردهی مصرفی
وقتی میآید در جامعه،
وقتی مدیریّت را به عهده میگیرد و مانند اینها،
یک جامعهی مصرفی به وجود میآورد
بازار مصرف محصولات غربی تولید میکند.
هدف از دانشگاه این بود؛
نگاه به دانشگاه چنین نگاهی بود.
شما امروز میشنوید
در خیلی از بیاناتی که در روزنامهها
و در فضای مجازی پخش میشود،
مسئلهی #ایدئولوژیزدایی
به عنوان یک کار لازم [مطرح میشود]؛
این همان هویّتزدایی است.
ایدئولوژی، تفکّر، ارزشها، هویّت یک ملّت است.
امروز قبلهی اینها آمریکا است.
و آمریکاییها دائم روی ارزشهای آمریکایی تکیه میکنند
که ارزشهای آمریکایی این جور میگوید،
ارزشهای آمریکایی این جور میخواهد
ــ ارزشهای آمریکایی یعنی همان ایدئولوژی ــ
[امّا] اینها حاضر نیستند این را از آمریکا یاد بگیرند.
اینکه گفته میشود ایدئولوژیزدایی
که بایستی در داخل ایدئولوژیزدایی بشود،
یعنی هویّت فکری جامعه
که مظهر مهمّش هم دانشگاه و دانشجو است
بایستی از بین برود؛
هویّتزدایی یعنی این:
مبانی اندیشهای و رویکردهای تاریخی
و ملّی یک کشور تحقیر بشود،
گذشتهی یک کشور تحقیر بشود،
گذشتهی انقلاب تحقیر بشود،
کارهای بزرگی که انجام گرفته کوچکنمایی بشود؛
و البتّه عیوبی وجود دارد و این عیوب هم ده برابر بزرگنمایی بشود؛
هویّتزدایی یعنی این.
آن وقت به جای این هویّت،
منظومهی فکری غرب جایگزین بشود؛
که یک نمونهاش همین سند ۲۰۳۰ آمریکاییها است.
که این، مظهر سلطهی نواستعماری غربی در زمان ما است؛ یعنی یکی از نمونههایش این است.
✍رهبرانقلاب، ۱۴۰۱/۲/۶
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠 حزب مستضعفين
🔹بگذارید با این سوال شروع کنیم؟ چرا امام بر مساله فلسطین و آزادی قدس تا این حد تاکید داشت؟
همانطور که عرض شد تاسیس رژیم تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی و تاسیس اسرائیل در یکسال اتفاق افتاد و امام هیچ وقت این دو کشور را به رسمیت نشناخت اما نوع مواجه امام با مساله قدس متفاوت و با تاکید بسیار بیشتری است. مثلا امام روز مبارزه با تبعیض نژادی راه نینداخت اما روز قدس را به عنوان یک روز جهانی معرفی کرد.
🔹 مساله از آنجایی جدیتر میشود که خود امام روز قدس را یک انگشت اشاره به سوی مساله مستضعفین جهان میدید.
روز قدس یک روز جهانی است .... روز مقابله مستضعفين با مستكبرين است. روز قدس روزى است كه بايد سرنوشت ملتهاى مستضعف معلوم شود، بايد ملتهاى مستضعف اعلام وجود بكنند در مقابل مستكبرين.
این سخنان یک روز قبل از اولین روز قدس انقلاب اسلامی در 25 مرداد 1358 است.
🔹امام از روز قدس حزب جهانی مستضعفین را میخواست.
روز قدس يك روز اسلامى است، و يك بسيج عمومى اسلامى بود. و من اميدوارم كه اين امر مقدمه باشد از براى يك «حزب مستضعفين» در تمام دنيا.
حزبی که در آن تمام مستضعفین جهان مسلمان و غیر مسلمان جای میگرفتند
من يك پيشنهادى در چند روز پيش از اين كردم ..... او ايجاد يك «حزب مستضعفين»، تمام مستضعفين دنيا، اعم از مُسْلم و غير مُسْلم.
🔹اما چرا این روز مثلا روز مستضعفین نام نگرفت و با تاکید بر روز قدس پیش رفت. امام نیمه شعبان را روز جهانی مستضعفین نامگذاری کردند. پس تاکید بر روز قدس از چه باب است؟
🔹فهم دقیق ابعاد این مساله، تفاوت یک مسلمان اسلام ناب و مسلمان اسلام آمریکایی را در فعالیتهایش رقم میزند.
📌 بعد التحریر۱: این سالهایی که هر بار روز قدس راهپیمایی رفتیم چقدر مطلع بودیم که این مقدمه حزب جهانی مستضعفین است و اگر مطلع بودیم چه کردیم؟ اصلا چه قدر فکر کردیم این حزب جهانی مستضعفین چیست و چگونه شکل میگیرد؟ این یک سوزن به خودمان قبل از جوالدوزهایی که به دیگران بزنیم!
📌 بعدالتحریر۲: جوری به صحیفه امام دست نمیزنیم که گویی از اسناد محرمانهای است که هرگز نباید افشا شود. گاهی جملات امام را نه برای جوان هجده ساله بلکه مردان چهلساله حزب اللهی که میخوانی، جدید است! گاهی نظرسنجی میکنم که این جملات از کیست؟ تلخ است اما گاهی مارکس، ماندلا و شریعتی بیشتر رای میآورند. این قدر جملات امام به اسلام نمیخورد که ذهن میرود که این جمله مارکسیستی است؟!
به قول عزیزی، خوانندگان محترم به گیرندههایتان دست نزنید اشکال از فرستنده هم نیست ایراد در خود واقعیت است!
#روز_قدس
#مکتب_امام
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠علمدار جبهه فرهنگی انقلاب حاج نادر طالبزاده به خیل عظیم شهدا پیوست
🔹شهید آوینی در یادداشت خود برای نسخه ای از چاپ اول کتاب «آینه جادو» که آن را به طالب زاده اهداء کرد، نوشته بود: «برای دوست و برادر عزیزم نادر که با چشمان دریایی اش، دیده است چگونه خورشید از مغرب سر می زند».
🔹رابطه این دو هنرمند انقلاب اسلامی بیش از همه ادوار، در جریان ساخت مجموعه های مستند «ساعت ۲۵» و «خنجر و شقایق» متجلی شد. آن چنان که یکی از دوستان مشترک ایشان نقل می کند؛ شهید مرتضی آوینی، او را «چشم تیزبین انقلاب اسلامی» خوانده است. تعبیری که بیش از هر جا، پس از فتنه ۸۸ و در جریان ساخت مجموعه گفتگومحور و ارزشمند «راز»، صحت خود را نشان داده است.
🔹طالب زاده، چنان که در طول سالیان مدید همواره گفته است: مسلمان شناسنامه ای نبوده، بلکه در چالشی سخت، نخست با خود و سپس با جهان پیرامون اش، اسلام و انقلاب را یافته و پای کار آن مانده بود...
🔹او به درستی مصداقی بر این آیه بود: من المومنین رجال صدقوا ما عهدوا الله و منهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا.
@Kolbe_Andishe_Farhang